Dodaj do ulubionych

Styczen-Luty 2005 Kto do porodu?

08.01.05, 20:55
Zapraszam dziewczyny z brzuszkami , ktore beda rodzily w Styczniu lub Lutym.
Ja mam termin na 30.01.05
Chcialabym wymienic sie spostrzezeniami na temat opieki nad nami ciezarnymi i
podzielic sie opowiesciami o porodzie jak bedzie juz po big_grin
Bede rodzila w North-West London w Nortwick Park Hospital,moja dzidzia ma byc
chlopcem -Simon
Pozdrawiam Dorota.
Obserwuj wątek
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 08.01.05, 23:05
      wiec ja sie dopisujesmile termin mam na 29.01.05 czyli dzien przed Tobasmile ja tez
      mialam miec Szymona ale chyba bedzie dziewczynka-Natalia-przekonamy sie juz
      niebawemsmile ja bede rodzic w Homerton Hospital.a jak samopoczucie? ja coraz
      bardziej sie mecze.do problemow z plecami,spaniem i puchnieciem doszla ostatnio
      zgaga i coraz czestrze skurczesad ale trzymamy sie.duzo przytylas??? (ja 16)
      pozdrawiam i wytrwalosci zycze!-Kaska.
      • agozdzik Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 10.01.05, 11:07
        Witam brzuszki,ja juz na koncowce,do terminu porodu zostaly mi 5 dni.Mam juz
        synka 1,5 rocznego teraz oczekuje coreczki,ale okaze sie po porodzie.Tez juz
        jestem zmeczona i chcialabym urodzic,zgaga juz przeszla,ale boli mnie glowa,a
        czasem podbrzusze.Bede rodzila w Harold Wood Hospital na Romford,ale mieszkam
        na Dagenham.Przytylam 13kg,ale czuje sie spuchnieta,chyba woda sie zatrzymuje w
        organizmie.W srode mam spotkanie z polozna,jezeli nie urodze do 24 stycznia,to
        beda wywolywac.Poki co,opieka moze byc,bo nie mam tez zadnych problemow,ale
        ocenie po porodzie.
        Pozdrawiam
        Ania,Mati i chyba Alicja
      • decorbrush Homerton hospital 03.02.05, 12:44
        Chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec o homerton hospital, poniewaz jestem
        tam zarejestrowana, i przy pierwszej wizycie spotkalam sie z okropna polozna ,
        ktora malo co wiedzial, juz ja wiecej wiem od niej, ale chodzi mi o to czy przy
        nastepnej wizycie bedzie inna czy znowu ta sama, bo niewiem co zrobie jak to
        znowu bedzie ona. Czy moge zmienic polozna, albo wogole szpital, moze cos wiesz
        na ten temat. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
    • dorcia75 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 11.01.05, 18:22
      Sorry , zalozylam ten watek i o nim zapomnialam.
      Dziewczyny to my jestesmy chyba na forum stycznioweczki ciebie kachaha1
      rozpoznaje ale zaraz sprawdze agozdzik.
      W czwartek mam druga i ostatnia wizyte u poloznej, ja nie bardzo jestem
      zadowolona z opieki bo mnie tylko odsylali a nikt sie mna nie zajmowal tak
      naprawde, druga morfologie (w calej ciazy) wyblagalam z lzami w oczach w 33tc
      pierwszy raz widzialam polozna w 16tc i teraz zobacze ja drugi raz , szykuje
      sobie zestaw pytan bo nie mam pojecia co musze zabrac ze soba do porodu. Ja tez
      przytylam 16kg i nie poznaje tej kobiety z brzuchem w lustrze, rano twarz mam
      spuchnieta a wieczorem kostki. Jest mi ciagle goraco , tak bym chciala zeby ten
      moj porod sam sie rozkrecil, bede Cie Kachaha scigala na forum, ciekawe ktora
      pierwsza sie rozdwoi bo to przeciez tylko 1 dzien roznicy smileA moze agozdzik
      bedzie najszybszasmile pozdrawiam londynskie mamusie.
      Dorota 38tc
      • agozdzik Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 12.01.05, 10:21
        Hej ja jeszcze z brzuchem,dzis mam nadzieje, ostatnia wizyta u poloznej...jezny
        ja chce urodzic!
        Moja mam dzis przyjezdza na miesiac do pomocy,ciesze sie bo z dwojka na
        poczatku pewnie bedzie ciezko.
        Nie wchodze na forum styczniowek,takze Dorciu mnie nie znajdzieszsmile
        Nastepnym razem sie odezwe jak dzidzia bedzie po tej stronie zeby juz nie
        stekac.
        Pozdrawiam i trzymam za was kciukismile
        Ania 40tc
        • dorcia75 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 12.01.05, 11:28
          No wlasnie agozdzik nie znalazlam cie u stycznioweczek i kochaha tez nie
          znalazlam, ale jak urodzicie to dajcie znac, tam sie tyle dzieje i cieszymy sie
          z karzdego nowego styczniowego dzidziusia. Ja kupilam mojej mamie bilet na
          6.2.05 bo balam sie ze przyjedzie na moj termin a ja dwa tygodnie przenosze ,
          wystarczy ze ja sie niecierpliwie.Moja mama tez na miesiac do pomocy, ja mam
          jeszcze dwoje starszych dzieci i codziennie je woze do szkoly, mama sie przyda
          jak zloto. Staram sie nie myslec o porodzie bo sie nie doczekam ,wymyslam sobie
          zajecia zeby tylko szybciej czas uplyna, agozdzik napisz jak na wizycie u
          poloznej ci poszlo, ja mam jutro. Pozdraliam londynskie mamusiesmile
    • kasiaprzyb Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 12.01.05, 18:25
      No to zgłaszam się jako pierwsza rozdwojona. Termin miałam na 21 stycznia, ale
      maleńka się pospieszyła i przywitała się z nami 8 stycznia o 9.34. Poród miałam
      ekspresowy, podobnie jak piewszy prawie 5 lat temu.Bez znieczulenia, bo i tak
      nie było czasu. Rodziłam w Manchesterze, spędziłam w szpitalu dobę, opieka była
      ok.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • agozdzik Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 13.01.05, 10:54
        Po pierwsze ogromnie gratuluje coreczki Kasiprzyb,super ze wszystko poszlo
        bezproblemowo i zazdroszcze ze tak szybko.
        No ja mam pierwszy termin na dzis!I jeszcze tu jestem!
        Dorcia75,otoz na wizycie okazalo sie ze mam juz 3 cm rozwarcia,nawet nie
        wiedzialm ze sie rozchodze,zero skurczy tylko lekkie bole podbrzusza.Polozna
        zaproponowala masaz szyjki wiec oczywiscie przystalam uradowana,mialam nadziej
        ze moze zraz po wizycie urodze,a tu dalej nic,wiec spokojnie pojechalismy na
        lotnisko po mame.Wlasnie sprzat,bawi sie z Matim itp itd.
        Mam nadzieje ze na weekend napisze Wam ze urodzilamsmile
        Trzymam za Was kciuki,Dorcia pisz co u ciebie?
        Ania
    • dorcia75 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 13.01.05, 19:22
      Gratuluje Ci Kasia malenstwa, dobrze ze Ci szybko poszlo, ja sie zaczynam tego
      wszystkiego bac, co prawda rozumiem duzo po angielsku i na kazda wizyte chodze
      sama ale boje sie ze w czasie porodu bedzie mi ciezko.
      Agozdzik jak to polozna Cie badala ? Mnie tu nigdy nikt nie badal, przynajmniej
      wiesz ze juz do porodu tuz tuz z takim rozwarciem ,fajnie ze masz juz mame u
      siebie, mi tez by sie towarzystwo przydalo bo troche samotna sie juz czuje,
      musze czekac do 6 lutego. Zycze Ci zebys na poniedzialek mogla sie pochwalic
      dzidzia i napisac jak w szpitalu bylo, ja chyba sie zdecyduje na epidural bo
      jak sobie przypomne ten bol , brrry. Dorota 38tc
      • agozdzik Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 14.01.05, 10:23
        Dorcia co do badania przez polozna,to nie do konca tak,mnie tez nigdy nie
        badaly ale w zwiazku z tym ze moj termin jest na jutro ,polozna zaproponowala
        mi tez masaz szyjki zeby porod troche przyspieszyc,niestety nic z tego nie
        wyszlo bo ciagle jestem tutaj,Mama rzeczywiscie bardzo mi pomaga,wczoraj nawet
        wybralismy sie z mezem do kina i juz myslalam ze cos sie rusza,ale skorcze
        przeszly.Nadal czekam...
        I nie martw sie na pewno sobie poradzisz,ciekawa jestem czy zdaza ci podac
        epidrual,moze szybko urodzisz?Ja tez chce,ale jak nie to skorzystam z wanny z
        woda czy zastrzyka zeby usmierzyc bol,bo tez nie chce drugi raz tak cierpiec.
        Pozdrowkasmile
        • ewamiki Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 14.01.05, 13:50
          Tez mi sie mazy porod w wodzie...
          Pozdrawiam i zycze powodzenia
          Ewa

Ps Ania a moze urodzisz w wodzie?
      • dorcia75 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 21.01.05, 16:29
        Melduje sie 2w1 , jeszcze nie rodze chociaz dzis cuje sie jakbym miala
        urodzic,he,he, nie podniecam sie zanadto ale kto wie?
        Do terminu 9dni ale wytrzymam, nie spieszy mi sie bardzo, ja tez chcialabym
        urodzic przed przyjazdem mojej mamy tz 6.02.05
        Jade po dzieci, odezwe sie pozniej.
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 15.01.05, 11:10
      Dorotko! nie znajdziesz mnie na forum styczniowym bo jestem tu od niedawna a
      jak cos pisalam to na lutym(pierwotny termin 01.02smile)do mnie 23.01 przylatuje
      siostra(19lat).zostanie na 3 tygonie(ferie)!!! juz sie nie moge doczekac! mam
      nadzieje ze w terminie urodze zeby mogla mi jeszcze z dzidziusiem pomocsmilebede
      sledzic jak sie mamusie trzymaja! pozdrawiam goraco i wytrwalosci zycze!
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 17.01.05, 01:20
      dziewczyny! jak sie czujecie??? ja padam na pysk-nic nie robie a zmeczona
      jestem ciaglesad bola mnie wszystkie miesnie o plecach nie wspomne! jak staram
      sie ruszac jest mi ciezko,jak sie wyleguje tez.nie wiem co lepsze-bledne kolo!
      nie mam energii i ochoty na nic! chcialabym miec juz porod i caly ten strach za
      soba.miec kruszynke i ochote do dzialania.juz niedlugo...
      i wiosny potrzebuje!!! a jak u Was z samopoczuciem???
      pozdrowki!!!
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 22.01.05, 11:35
      no juz myslalam ze rodzicie bo cos sie cisza zrobila.zagladalam tu codziennie i
      nic.ja sie ciagle toczesmile w tym tygodniu naszlo mnie na pranie poscieli,firanek
      itd.chcialam zeby szybciej zlecial noi sobote mamysmile-jutro odbieramy nasze
      siostry z lotniskasmile mam nadzieje ze nerwow nie zaczne rodzic w drodzesmilemalutka
      wierci sie strasznie i ciagle kolanka wypychasmileboje sie...dziewczyny meldujcie
      sie bo ciekawa jestem co u was! trzymam kciuki!!!
      • mrufkaa Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 22.01.05, 12:22
        No ja tut tak zagladam, zeby popatrzeckto juz urodzil, a tu tylko Kasia
        pisze... czyzby reszta juz na porodowce? smile))
        Zdrowka zyczesmile
        • agozdzik Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 23.01.05, 16:19
          Tak szybciutko chcialam poinformowac ze ja juz bez brzuszka i to od zeszlej
          soboty,tj.15.01.Mala wazyla calkiem sporo 3.92kg,dl.54cm,ma dlugie czarne
          wloski i jest grzeczna dziewczynka.Wlasnie smacznie spi,ja tez juz lepiej sie
          czuje,porod mialam dosc ciezki,choc juz malo pamietam,na szczescie juz prawie
          doszlam do siebie.Pozdrawiam i czekam na wiadomosci od Was!
          Ania z Matim i Alicjasmile
          • mrufkaa Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 23.01.05, 16:52
            Aneczko,
            gratulacjesmile)))
            duzo zdrowka dla calej Rodzinkismile
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 24.01.05, 14:24
      agozdzik! GRATULACJE!!! tak sobie wlasnie myslalam ze ty juz posmile zycze zdrowka
      i czekamy na zdjecia malutkiej!smile
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 08:38
      urodzilam coreczke!smile 25.01.05 o godz.19.56 pojawila sie na swiecie nasza
      Kruszynka-Natalka.wazyla 3240; dl.52cm.porod mialam expresowy-ok 19 dotarlismy
      do szpitala a godzine poznioej Natalka byla juz z namismile bez
      znieczulenia,nacinania,szwowsmile w szpitalu bylysmy 24 godzinysmile ja czuje sie
      bardzo dobrze chociaz nie wyspana jestem.jedyny problem to to ze malutka nie
      bardzo chce ssac piers a ja bardzo chce karmicuncertain pozdrawiamy serdecznie!
      • ewunia_uk Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 12:23
        Gratulacje dla styczniowych mamus smile

Kacha, powinna przyjsc do Ciebie do domu polozna, porozmawiaj z nia o karmieniu
        piersia. Ja sie spotkalam na ogol z ogromnym zachecaniem ze strony personelu
        medycznego do karmienia piersia, i moja polozna sprawdzala pozycje do karmienia
        itp. Mam nadzieje, ze Twoja polozna tez okaze sie pomocna.

Moze mala ma lekka zoltaczke, wtedy dzieci sa bardzo senne i nie za bardzo chca
        ssac. Poza tym, taki nowonarodzony maluszek wiele nie wypije za jednym razem,
        wiec tez moze ssac malo a czesto.
      • agozdzik Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 17:20
        Gratuluje ogromnie!!!!!!!!!!Kasiu coreczki,zazdroszcze super szybkiego porodu i
        tez jestem niewyspana,mala moja tez na cycku i ssie dokladnie co 3
        godziny.Przystawiaj mala czesto,moze jeszcze nie zalapala o co chodzi z
        cyca,zycze powodzenia i pisz co u was.
        Ciekawe tez co u Dorci,moze tez urodzila.
        Ania
        • baby244 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 18:27
          dziewczyny ja do porodu 28 luty- 1 marzec, juz rozwarcie mam na 2 cm, rodze w
          n.y w wudhull hospital jest ktos kto tam rodzil??

pozdrawiam

baby244 i maksymek 36 tc
          • mrufkaa Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 22:21
            Baby,
            zaloz sobie osobny watek, zatytulowany " Do Mam z USA" albo cos w tym rodzaju.
            My tu wszystkie w UK, wiec male szanse na odpowiedz. Zdrowej dzidzi zycze i
            latwego porodu.
    • kachaha1 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 17:51
      tez sie zastanawiam co u doroty.jutro odwiedzi nas polozna to moze cos
      poradzi.jak byla ostatnio to polecila odcigac pokarm bo bylo go malo.teraz jest
      wiecej a mala nadal niechetna-denerwuje sie i placze.bedziemy jeszcze
      probowac!smile zdrowka dla was i maluszkow! pozdrawiam-kaska i natalka.
      i zagladajcie tu!-tez bedesmile
      • lucasa Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 29.01.05, 22:12
        hej Kochane Mamusie!
        Gratulacje!!!
        ale Wam juz dobrze!!! smile))
        Agnieszka
        • gosia7813 Re: Styczen-Luty 2005 Kto do porodu? 10.02.05, 19:11
          Witam!
          Też się dopisuje. Mam na imię Gosia a dzidzie będę miała 24 lutego w godzinach
          porannych. Będę rodzić w szpitalu na Paddingtonie. I mam troche starcha bo to
          moje pierwsze i chyba chłopczyk.
          Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka