Dodaj do ulubionych

Tanie karty telefoniczne

27.01.05, 23:34
Czesc
Szukam namiarow na jakas niedroga (ale dobrasmile karte telefoniczna. Chodzi mi o
polaczenie z Polska.

Ewa z Cambridge
Obserwuj wątek
    • kash0303 Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 00:15
      Ewa,

Najlepsze sa polaczenia z Telediscount (08444 621621). Dzwonisz na ten numer,
      mowia Ci, ze polaczenie wyniesie 2p/min i wybierasz numer do Polski. Prosto,
      bez kodow/kart ktore sie gubia, badz wygasaja i dostepne kiedy tylko chcesz.

pzdrfka

Kasia
      • rozyczko Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 10:25
        I nie ma znaczenia u kogo masz stale polaczenie? A jak z rachunkiem?

Ewa
        • violawendland Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 10:32
          nie ma znaczenia, rachunek przychodzi normalnie od tego u kogo masz linie, i
          numer jest wyszczegolniony Telediscount , ja uzywam numeru od pol roku, wiec
          sprawdzony (nie wiem tylko dlaczego rozni sie troche od tego powyzej, ja mam
          08444 620 620), ja mieszkam w Szkocji, ale to chyba nie powinno robic roznicy.
          W kazdym razie uzywam tak jak mowilam od ponad pol roku, i jest 2p/min
          • kash0303 Do rozyczko 28.01.05, 12:13
            Ewa,

Wygooglaj sobie Telediscount i tam pojawi Ci sie lista numerow do wszystkich
            panstw + oplaty. My uzywamy dzwoniac i do Stanow i NZ (tylko to sa inne numery -
            tak prosto z glowy to nie pamietam jakie). Czasami jak dzwonisz to moze Ci
            przerwac polaczenie, badz w niektorych godzinach szczytu trzeba kilka razy
            wybierac nr telediscount, ale ogolnie za taka cene nie ma co narzekac.

Moja Mama nadziwic sie nie moze, ze ja ciagle tyle dzwonie i tyle chce gadac,
            a 'to tyle kosztuje'. Ale teraz juz i w Polsce pojawily sie te karty do
            dzwonienia zagranice (niektore mozna kupic przez internet) z tym ze one maja
            swoj termin przydatnosci, a telediscount nie i dlatego odkad go odkrylismy to
            skonczylismy z kartamiwink))

pzdrfka

Kasia
            • lucasa Re: Do rozyczko 28.01.05, 12:51
              my jak bylismy z OneTel to na ich stronie internetowej byly wyszczegolnione
              jakie sa oplaty za numery 08.. i byla roznica czy krecilo sie 0844 czy 0845
              nie wiem jak jest teraz
              Agnieszka
          • pati.zop78 Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 17:07
            tez mam ten nr i dzwonie z komorki (O2)
            • pati.zop78 Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 17:09
              08444 620 620 znaczy sie
              • mrufkaa Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 22:55
                Patrycja,
                a jak Cie za to kasuje O2? I pewnie to nie bedzie wliczone w te wolne minuty na
                polaczenia lokalne lub komorkowe?
                • pati.zop78 Re: Tanie karty telefoniczne 29.01.05, 15:02
                  ja mam O2 na karte, tylko na dzwonienie do Polski bo nie mamy tel stacjonarnego.
                  w weekend 2p/min, w tyg jest chyba 5-10p/min i inny numer. nie wiem jak to
                  wyglada w przypadku abonamentu. ja tez mam mozliwosc wykupienia minut 'z gory'.
                  wtedy najpierw 'zjada' mi te min (wiec mi sie nie oplaca ich wykupywac), a potem
                  ciagnie z karty
    • echo444 Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 21:38
      a mozna tez zadzwonic za mniej niz 1p/min, przez karte Kopernik. Mozna ja kupic
      przez internet ze strony www.kopernik.co.uk za 4 funty i jest az 503 minuty na
      rozmowy z Polska, to wychodzi nawet 0.8p/min. Najlepiej jak sie ma telefon
      domowy z taryfa bezplatnych rozmow po godz. 18, ale nie wiem jak dziala poza
      Londynem.
      • lucasa Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 22:18
        no, albo mozna dzwonic przez komputer, ze skype,
        wychodzi nam 0.28 centa (tego od euro) za min,
        tyle, ze nie kazdy lubi siedziec z mikrofonem i wsluchiwac sie w glosniki ...
        Agnieszka
        • lucasa Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 22:22
          lucasa napisała:

> no, albo mozna dzwonic przez komputer, ze skype,
          > wychodzi nam 0.28 centa (tego od euro) za min,

sorki, mialo byc: 0.028 centa
          A
    • rozyczko Re: Tanie karty telefoniczne 28.01.05, 23:56
      Dziekuje Wszystkim za informacje smile
      Maz jednak pospieszyl sie i juz kupil jakas karte "NOBEL" (1.4p/min).

Pozdrawiam

Ewa
    • pyza_uk Re: Tanie karty telefoniczne 31.01.05, 11:31
      Dziewczyny, ja ostatnio korzystam z 08448615615 - 1p/min. Polecam.
      • rozyczko Re: Tanie karty telefoniczne 31.01.05, 18:55
        Czesc pyzasmile
        Poczytalam o tym numerku i oto co znalazlam
        www.networkpl.com/forum/modules.php?mop=modload&name=Forums&file=viewtopic&topic=520&forum=6
        Pozdrawiam

Ewa
        • pyza_uk Re: Tanie karty telefoniczne 01.02.05, 13:35
          ja korzystalam z tego numeru z tel. stacjonarnego, a mam abonament w BT; jak do
          tej pory tylko raz nie moglam uzyskac polaczenia, rachunek z BT tez wyglada ok,
          tzn nie jest jakos specjalnie wysoki, a z nr. korzystam od miesiaca; wczesniej
          korzystalam z 8222625625 i nigdy nie mialam problemu (przez jakies 4 mies.; ale
          dzieki za informacje, bede czujna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka