rozyczko 03.02.05, 13:54 Czesc Czy potrzebne jest skierowanie od GP, aby pojsc do specjalisty? Mam na mysli wizyte, za ktora bede placic sama lub moje dodatkowe ubezpieczenie. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5plus Re: Skierowanie do specjalisty w UK 03.02.05, 14:49 Zalezy do jakiego specjalisty. Np do okulisty nie potrzebujesz ale do wiekszosci juz tak. Choc moze to zalezy od rodzaju ubezpieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: Skierowanie do specjalisty w UK 03.02.05, 15:02 w warunkach umowy ubezpieczenia mojego meza jest, ze skierowanie musi byc od GP. A Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Skierowanie do specjalisty w UK 03.02.05, 15:56 Tak, GP pisze list do specjalisty i pozostaje z nim w kontakcie, tak leczony jest moj synek (prywatnie u pediatry alergologa). Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Skierowanie do specjalisty w UK 03.02.05, 19:17 Jesli pokrywasz sama koszty wizyty to nie. Ale jesli chcesz aby pokryl ja w czesci ubezpieczyciel, to najpierw potrzebne jest ci skierowanie od GP. Czy ci zwroca i ile to juz kwestia ubezpieczenia. Sprawdz to w informacjach ktore dostalas od ubezpieczyciela. I czasami jest tak,ze lepiej sie z nim skontaktowac i poinformowac o zamiarze skontaktowania sie ze specjalista. W przypadku mojego ubezpieczenia jest tak,ze jesli nie informuje to zwracaja 80 procent wizyty, a jesli poinformuje, to 100. Ale to juz indywidualne kwestie kazdego ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Skierowanie do specjalisty w UK 03.02.05, 19:21 Nie ma to znaczenia, ja pokrywam sama i tez potrzebuje skierowanie. Sa pojedyncze miejsca gdzie mozna po prostu pojsc i zaplacic, pamietam kiedys poszlam do dermatologa chyba w Westminster Hospital, i rzeczywiscie zaplacilam i bez skierowania mnie przyjeli... Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Skierowanie do specjalisty w UK 04.02.05, 08:22 Prawdopodobnie chodzi o obwiazek - archiwiacja danych. W przypadku prowadzenia ciazy prywatnie, praktyka prywatna musi zatrzymac Twoje papiery przez 25 lat. Pewnie o to samo chodzi w przypadku innych prywatnych wizyt - legalnych, aby pozostal po Tobie jakis slad i zebys mogla sie odwolywac np. gdy cos jest nie tak. Ale mam np. numery do klinik gdzie pediatrzy sa na telefon nocny np. na wypadek nocnych chorob u dzieci. Wtedy dzwonisz no i chyba nie mozliwe jest posiadanie skierowania. Wiec sam juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś