Gość: house IP: *.marketscore.com, / 10.101.1.* 01.06.02, 01:44 W jakim kraju jest najtaniej kupic dom ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot-23 Re: A ja chce dom ! IP: *.dyn.optonline.net 01.06.02, 01:59 Gość portalu: house napisał(a): > W jakim kraju jest najtaniej kupic dom ? niezle pytanie! teraz czekamy na trafne riposty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: A ja chce dom ! IP: *.dyn.optonline.net 01.06.02, 02:34 oborowy napisał(a): > > Slowacja,tanio i orginalnie ! jadles kiedys haluszki? to by cie czekalo do konca twoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swierszc Re: A ja chce dom ! IP: 212.160.155.* 01.06.02, 02:36 lepianka w Senegalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swierszc Re: A ja chce dom ! IP: 212.160.155.* 01.06.02, 02:37 Jot, bez zalogowania jestes nie do wytypowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: A ja chce dom ! IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.02, 03:19 Ha,ha,ha. Pokoj dzienny 42 qm jadalnia 25 qm Geste WC 7 qm Kuchnia 14.5 qm na galerii:sypialnia 20 qm Arbeitszimmer 18 qm Gaestezimmer 15 qm Meine Garderobe: 12 qm. 750.000 € Chcialem,wiec mam. Troche zapierd...w ogrodzie,ale warto! Wczesniej mialem Maisonete w Centrum Berlina, ale warto bylo zrezygnowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko W jakim kraju? Pytania techniczne. IP: *.union01.nj.comcast.net 01.06.02, 03:51 Szczerze powiem, że nie rozumiem pytania. Ma być ładny kraj i/czy ładny dom? Ma się na niego pracować rok czy 1500 lat? Ma w razie czego być łatwy do sprzedania czy tylko łatwy do sprzątania? A podatki? Mają być $10000/rok jak w niektórych (wielu) miejscach USA czy 450 Euro jak w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: W jakim kraju? Pytania techniczne. IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.02, 04:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: W jakim kraju? Pytania techniczne. IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.02, 04:05 Jakie podatki? Sa co prawda cholerne,ale od tego jest dobry Steuerberater. 450 euro w miesiacu,czy raczej 4 dni? Inaczej moj AMEX straci kolor Platyny. Pozatym,(jak juz chcesz to wybierz dobry Bank). TROY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelD Senegal IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 01.06.02, 09:48 Swierszc - pozdrawiam! mylsalem o Chinach lub Albanii - ale Senegal chyba tanszy.. moze jeszcze Bangladesz.... A powaznie - przeciez nie o to chodzi... buzka! P. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: pewnie w ! 01.06.02, 10:24 domy u nas (Sverige) i tanie i drogie. Im wieksze miasto , tym drozsze. Wiaze sie to z praca, mozliwosciami lkontaktow, rozrywka.... Gdzies w Norlandii mozna kupic wille za 0,5 miliona a taka sama willa(powierzchnia , standart) moze kosztowac w STH 3mln. To tez zalezy , w ktorej dzielnicy , gdzia , jakie dojazdy, jaki status dzielnicy.... W ciagu ostatnich kilku lat ceny domow podskoczyly horrendalnie, mieszkan tez. Szczegolnie mieszkania w miescie, mam na mysli w city. Jeden pokoj z kuchnia milion w gore. W mojej okolicy wybudowano piekne wille na poczatku lat 90, teraz podejrzewam maja wartosc ok 3 mln. Ale okolica cuuuudna. Dobry dojazd, lasy , woda, sklepy w centrum, Systemet ( sklep z alkoholem ) Ogolnie : domy u nas b drogie , jak na nasze kieszenie. Mieszkania b.drogie jak na nasze kieszenie, komorne b.drogie jak na nasze kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: pewnie w ! 01.06.02, 10:37 aaa zapomnialam dodac ze te wille w mojej okolicy mialy wartosc ok 1-1,5 mln na poczatku lat 90-tych, a teraz podejrzeam ok 3 mln. Dodatkowy milon jesli z willi jest widok na jezioro.A jak jest wlasna prywatna plaza z molem , to juz sama nie wiem ile to warte.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: A ja chce dom ! IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.02, 11:30 Mysle, ze powinienes sie zastanowic nad kilkoma pytaniami. Czy kraj jest naprawde obojetny? Jak ze znajomoscia jezyka? Czy masz szanse sie zaintegrowac? Nieruchomosci mozny znalezc na roznych stronach internetu, rowniez w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Podatki IP: *.union01.nj.comcast.net 01.06.02, 13:02 Gość portalu TROY napisał: > Jakie podatki? Dobre pytanie. Od posiadania nieruchomości. Zależne od wielkości działki, domu, mieszkania itd. Stanowią 95% budżetu miast, co idzie na miejskie szkoły, policję, straż ogniową (amerykańska dykta pali sie lepiej niż niemieckie cegły) itd. W N.Jorku i okolicach (New Jersey, Conn. itd) mogą wynosić nawet kilka % wartości domu ROCZNIE. Oczywiście z czasem zostaną NA PEWNO podwyższone. Czyli n.p. za kilkupokojowy domek na przedmieściu, który kupilismy za $200 tys. mogą wynosić n.p. $8 tys. rocznie. Pomnożone przez ileśtam lat jakie tam przemieszkamy - dadzą całkiem sporą kwotę. Jak widać z pytania berlińczyka Troy-a jest to drobny element "amerykańskiego standardu życia" jakiego zwykło się nie dostrzegać w pobieżnych rachunkach porównawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Podatki IP: 64.180.235.* 01.06.02, 13:15 Swierszc - pozdrawiam! mylsalem o Chinach lub Albanii - ale Senegal chyba tanszy.. > .....lepszy niz Francja,w kazdym razie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Warto kupic dom IP: 130.68.2.* 01.06.02, 16:05 1... Za drobne pieniadze kupujemy ruine w miescie. Polak potrafi - zlota raczka wyremontowany dom wystawiamy do wynajmowania. A sami mieszkamy w piwnicy tego domu. 2....Nastepnie kupujemy pod zastaw pozyczki na dom , kolejna ruine. I znowu wracamy do punktu... Polak potrafi. 3..Kiedy juz jestesmy wlascicielami 2 domow, przefinasujemy pozyczke na krotsza splate. 4...Po 3-5 latach kupujemy ---dla siebie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Warto kupic dom IP: *.dyn.optonline.net 01.06.02, 16:34 Gość portalu: zybi napisał(a): > 1... Za drobne pieniadze kupujemy ruine w miescie. > Polak potrafi - zlota raczka > wyremontowany dom wystawiamy do wynajmowania. A sami mieszkamy w piwnicy tego > domu. > OcZywiscie ze to nie moja zona ani nie moj palac. Ja tylko podazam ich sladem i > > mam dopiero 1 dom. Zybi czy ja dobrze rozumiem, ze teraz mieszkasz w piwnicy tego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Warto kupic dom IP: 130.68.2.* 01.06.02, 17:12 Z ta piwnica to jest tak. Brat mieszka w kanadzie i chwali ze ze wykonczyl juz piwnice. Zrobil sobie barek i wysokie stolki. Zainstalowal bilard,WC, black light neony i oczywiscie TV z polskim programem i bedzie zapraszal znajomych na Mundial. Przyjechal do mnie w odwiedziny i mi tu zaraz robil wyklady jak ja mam to zrobic. Tak wiec jestem na etapie inwestowania w wykonczenie piwnicy. Mieszkam wyzej na 1 pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... ... Re: Warto kupic dom IP: *.sympatico.ca 01.06.02, 17:26 Co na to wszystko pani Ela B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Warto kupic dom...do ...... IP: 130.68.2.* 01.06.02, 19:36 Bylem w domu autorki Sukcesu na party inwestora. I teraz wiem jak ma wygladac dom i co warto zmienic. Ale kolega ...wielokropek.. ...jako przeciwnik niewolnictwa WOLNY i NIEZALEZNY ...canadol. Wolni kanadole nie biora pozyczek Nie gromadza pieniedzy w bankach. Uciulane pieniadze w skarpecie nie starczaja na zakup domu za gotowke. Wiec prosze glosu nie zabierac, Panie wielokropek my to rozprawiamy jak kupic dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$?! IP: *.union01.nj.comcast.net 02.06.02, 04:53 Zybi, z tymi lokatorami to ja się troszkę (deczko) znam. Pracowałem parę chwil w firmie (rodzinnej - co pokolenie to drugie tyle lokatorów) która miała ich 2500. Całkiem dobra kasę kosili, ale telefon to się tam urywał. Temu (nielegalny) piesek sąsiada przeszkadza, tamtemu od tygodnia kapie a Super nic, tamten ma dość ciuciubabki z czynszem, który podobno wysłał a tu znowu kara i wezwanie do sądu. Ogólnie: nie sztuka nabrać całą chałupe - jak Arkę Noego - lokatorów. Sztuka dobrać dobrych i "bez nerwa" (na spoko, bez wybijania szyb itd) kasować regularnie czynsz. Policz sam 2500x$800 CO MIESIĄC. Po kosztach - zostawała połowa.. Nie jest to taka całkiem prosta sprawa, aczkolwwiek patent biznesów kamienicznych jest w amerykańskiej gospodarce dobrze znany i poważany. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek33 Re: $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$?! 02.06.02, 05:20 To wszystko ladnie wyglada na papierku ze sie kasuje tyle forsy - a tak naprawde to bol glowy potworny, procesy sadowe ,za nieplacone czynsze,lokatorzy bandyci i zlodzieje ,kolorowi, portorikanie ktorzy zamiast zaplaty za mieszkanie na 1 -szego wystawia ci lufe przez szpare od drzwi i wysycza - get out !!!!!To w sumie tylko wielki bol glowy ,klopoty,i wielkie wydatki. Ze zysku zostaje niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi naucz sie zarabiac IP: 130.68.2.* 02.06.02, 17:06 Mozesz kupic za drobne pieniadze dom --- mozesz kupic ksiazke po polsku --Jak kupic dom Mozesz kupic ksiazke jak zyc w Ameryce.. Jezeli sie przygotujesz do tego odpowiednio to osiagniesz zysk--SUKCES Wyobrazcie sobie ze Polacy pomagaja sobie. Ale mozesz olewac pomoc , nie lubiec ksiazek i do tego po polsku. Mozesz byc zwyklym nieudacznikiem I mozesz miec na imie MIRKO lub inne z FORUM Ja dokonalem wyboru i mam co miesiac dodatkowe pieniadze na splate kredytu do banku za jakis tam dom. Jak chcecie porozmawiac o domach to najlepiej na jachcie zaglowym. Siedzisz na pokladzie, piwo sie leje, dziewczyny leza dziobie a my sobie gadu gadu o kamienicy co zysk przxynosi. Kazdy wybiera to co lubi - ja lubie zagle A Mirko lubi narzekac Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: naucz sie zarabiac 02.06.02, 18:33 eeee nie przesadzaj Zibiczku, Mirko to fajny gosc i bbb duzo wie. On nie narzeka, tylko pisze jak jest. Kalla fakta, czyli po naszemu zimne fakty, albo cala prawda... ile medali tyle stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi I ty zostaniesz ..indianinem IP: 130.68.2.* 02.06.02, 19:26 jezeli masz problem - z czytaniem ksiazki z poradnika SUKCES - Jak kupic dom To Mirko ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: I ty zostaniesz ..indianinem IP: 65.206.44.* 03.06.02, 14:36 Facet, cos Ty sie mnie w taka ladna pogode uczepil?? Czy Ty mnie aby nie mylisz z kims inym? Gdzie Ty widziales zebym ja napisal ze zakup domu jest wielka pomylka? Pamietam, ze pisalem ze warto kupowac najtanszy w najdrozszej okolicy a nie na odwrot. Zaczalem nawet raz watek o kupowaniu domow (tzn ze zasadniczo JAK NAJBARDZIEJ warto). Opisalem sie jak dziki osiol w 100-postowym watku o domach w okolicach NJ/NY. Sam kupilem pol roku temu i narzedzia nie wypadaja mi z reki. Lubie narzedzia, sam wymieniam CALA elektryke i poprawiam hydraulike i idzie mi calkiem dobrze. Jedyne czego jestem w nieruchomosciach przeciwnikiem to tzw "nieproste" rodzaje wlasnosci (n.p. co-op czy sztampowe i czesto nieprzyjemne "homeowners associations", ktore mowia Ci kiedy i na jaki kolor masz malowac albo w ktorym miejscu i jaka ma stac szopa na narzedzia - a i jeszcze ze zadnych lodek na podjezdzie!). Posadzilem tez z pol setki rozmaitych naprawde ciekawych krzakow i innch drzewek, n.p. gruszki, sliwki i morele, ktore maja miec po 5 roznych gatonkow owocow na jednym drzewie, brzoskwinie i inne pnace truskawy. Z wyjatkiem dwoch: wszystko sie przyjelo, mimo ze sadzilem wczesna wiosna a nie jesienia, kiedy byloby lepiej! N/t wielorodzinnych i wynajec pisalem tylko, ze znam sie na tym dobrze i ze nie jest to wcale takie proste, tzn pojsc, kupic i na pobliskim slupie przyszpilic kartke: "mieszkania do wynajecia". ALE, ze biznes jest - jesli prawidlowo skalkulowany i prowadzony - pewny na 100%. Ostatnio obliczono, ze (szczegolnie) w poln. N.J. ceny domow poszly w gore o 10%. Gielda nie poszla i w ogole malo co poszlo a ceny domow poszly. Cos w tym jest. Wyjasnij mi wiec prosze, skad sie u Ciebie wzielo wrazenie jakobym byl najwiekszym malkontantem w okolicy? Kupujacy cokolwiek a nieruchomosc w szczegolnosci musi spelniac 3 warunki (albo raczej isc na ryby): byc 1."willing" (chetny), 2."able" (miec mozliwosc) i 3."ready" (byc gotowy). Wszystko inne do sympatyczne bicie piany, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś