tomi39 Re: Kanada. 24.04.05, 02:17 Ops...mi wylecialo.Chetnie zainwestuje w tym kraju troche grosza i kupie dom. Czy w tym kraju jest duza biurokracja? Opiszcie troche z punktu widzenia normalnego obywatela...prosze. Wszystkie informacje mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkady Fiedler Re: Kanada. IP: *.dyn.optonline.net 24.04.05, 02:32 Teraz to niech Ci delphinee opisze na podstawie znanej książki Fiedlera "Kanada pachnąca żywicą" (1935) Chetnie zainwestuje w tym kraju troche grosza i kupie dom. > Czy w tym kraju jest duza biurokracja? > Opiszcie troche z punktu widzenia normalnego obywatela...prosze. > Wszystkie informacje mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
the_canadian Chetnie sprzedam CIidom albo dwa .... 24.04.05, 05:38 ... bo akurat potrzebuje gotowki. Jaka czescia Kanady jestes zainteresowany? Jaki jest Twoj 'price range'?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi39 Re: Kanada. 24.04.05, 06:58 Dzieki za wpisy. Pisze z tel.komurkowego i boje sie ze mi nabije mase kasy wiec dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiechacz A ja to bym chciał jeszcze raz wygrać w totka! IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 08:36 - Chciałbym jeszcze raz wygrać w totka! - A co? Raz już wygrałeś? - Nie, ale chcieć, to już raz chciałem! Odpowiedz Link Zgłoś
trepciak Re: Kanada. 24.04.05, 19:59 tomi39 napisał: > Ops...mi wylecialo.Chetnie zainwestuje w tym kraju troche grosza i kupie dom. dobry pomysl! ile grosza i jaki dom? > Czy w tym kraju jest duza biurokracja? tak a jaka jest biurokracja w Polsce? duza? > Opiszcie troche z punktu widzenia normalnego obywatela...prosze. > Wszystkie informacje mile widziane. moze ty najpierw napisz wszystko co wiesz na temat Kanady, chyba nie ma sensu abysmy sie powtarzali Odpowiedz Link Zgłoś
tomi39 Re: Kanada. 24.04.05, 20:19 Szanowny Trepciaku. Niewatpliwie moja znajomosc Kanady jest typowo telewizyjno- gazetowa.Przypuszczam jednak ze istnieje w tym kraju cos takiego jak "srednia"i ze z mojego postu jasno wynika ze nie szukam palacu za pare mln $. Oczywiscie interesuje mnie stan faktyczy(zarobki,mentalnosc stosunek do Polakow itp.).Pare informacji,nic wiecej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina Re: Kanada. 24.04.05, 20:31 srednia jest ok 40 na rok ,podatki sa zalezne czy masz kogos na utrzymaniu itp... srednia to znaczy zalezy co robisz,bo mozesz zarobic i 20 i 100 to zalezy od zawodu,byle jakiej pracy jest duzo,jezeli chodzi o stosunek do polakow to ciezko cos powiedziec bo tu nikt nie zwraca uwagi skad jestes a polska to jest jeden z setki innych krajow,jezeli chcesz kredyt na dom to musisz wykazac dochody ,stala praca przynajmniej przez rok,wystarczy 5% na pierwszy dom,nie ma duzej roznicy w cenie wynaju albo kupna domu czy mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
trepciak Re: Kanada. 24.04.05, 20:36 tomi39 napisał: > Szanowny Trepciaku. > Niewatpliwie moja znajomosc Kanady jest typowo telewizyjno- > gazetowa.Przypuszczam jednak ze istnieje w tym kraju cos takiego jak "srednia"i > > ze z mojego postu jasno wynika ze nie szukam palacu za pare mln $. obawiam sie, ze z twojego postu wynika bardzo niewiele, proporcjonalnie do jego dlugosci > Oczywiscie interesuje mnie stan faktyczy sure no problem tutaj masz informacje dotyczace 'real estate' www.mls.ca cala Kanada kazdy domek, apartment na sprzedaz ceny, zdjecia, opis nr telefony agenta mozesz zadzwonic jeszcze dzisiaj i kupic co chcesz jutro podpiszesz papiery w banku, przefaksujesz i spelnisz swoje marzenie zarobki? wszystkie inne fakty, zarobki itd www.statscanada.ca/ mentalnosc? easy going, tolerancja, uprzejmosc, grzecznosc, wysoka kultura osobista itd stosunek do Polakow? stosunek do Polakow jest lepszy niz w Polsce, duzo lepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rower_pancerny Nikt nie wyjezdza do kraju gorszego niz........... 24.04.05, 05:46 opuszczany kraj. Rozumie z Indi, Konga czy innego ale z Europy to pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Nikt nie wyjezdza do kraju gorszego niz...... IP: 207.134.95.* 24.04.05, 06:20 A gdzie ta Europa w Warszawie??? Ha ha ha ha haha ha ha ha. Chyba troche przesadzacie, wy ciagle umyslowo tkwicie w okolicach Moskwy, mimo, ze polozeni jestescie we wschodniej Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Nikt nie wyjezdza do kraju gorszego niz...... IP: 207.134.95.* 24.04.05, 06:23 A ty rower siedz sobie w tym swoim Wolominie i mysl o tym jak dobrze byc na wschodzie Europy. do Kanady nie przyjezdzajcie, nie potrzeba tu burakow..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi39 Re: Nikt nie wyjezdza do kraju gorszego niz...... 24.04.05, 06:48 Ja nie emigruje do Kanady. Mam oferte kupienia firmy w Alberta czy jak to sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Nikt nie wyjezdza do kraju gorszego niz...... IP: 207.134.95.* 24.04.05, 07:23 I co chceesz kupic te firme nie wiedzac nawet jak wyglada i gdzie jest? Zastanow sie czlowieku nad soba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi39 Re: Nikt nie wyjezdza do kraju gorszego niz...... 24.04.05, 18:44 Gość portalu: ER napisał(a): > I co chceesz kupic te firme nie wiedzac nawet jak wyglada i gdzie jest? > Zastanow sie czlowieku nad soba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...Juz! Zastanawia mnie kiedy awansowales na mojego doradce finasowego?!Moze inaczej bo od kiedy internet trafil pod strzechy ciezko trafic na osoby normalne..."CZY KTOS CHCE POROZMAWIAC O KANADZIE?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genosse _Sztetke ty tomi39 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 24.04.05, 19:25 to sobie najpierw umyj zeby przed nastepna wizyta w posredniaku bo nikt ci pracy nie da.Nawet w Polsce sa juz pewne wymagania. Inwestor od uzywanych opon ,smiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi39 Re: ty sztetka 24.04.05, 19:56 Opwiesci twojego zycia sa bardzo smieszne,chetnie przeczytam jeszcze pare kawalkow w przyszlosci.Niewatpliwie wyglad to klucz do sukcesu w wielu dziedzinach(przklad twojej starej i jej spacerow wieczorowa pora to potwierdza).Moze jednak powrocmy do tematu.Jezeli masz cos do napisania o Kanadzie to bedzie naprawde mile widziane. Pozdrow stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER ty tomi IP: 207.134.93.* 24.04.05, 23:14 Czekaj az my ci bedziemy pisac o Kanadzie... az spuchniesz od tych wiadomosci. Jak chcesz cokolwiek wiedziec to sobie idz do bibliteki poszperaj a nawet na necie mozna duzo znalezc. Najpierw ogladnij dobrze mape a pozniej badza troche grzeczniejszy inaczej mozesz nas pocalowac w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola O Kanadzie i Polonii IP: 142.94.86.* 24.04.05, 23:36 Polecam tym co chca nieco wiecej dowiedziec sie o Polonii (i nie tylko) w Kanadzie www.wirtualnapolonia.com/canada/ Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: O Kanadzie i Polonii 30.04.05, 00:10 Kilka danych o Saskatoon, gdzie spedzilismy blisko 10 lat. Cala populacja ma circa 220 tys. mieszkancow, z czego do pochodzenia polskiego przyznaje sie 12600. Jezkiem polskim, podaja, poslugiwalo sie w domu rodzinnym tylko 635 osob. Musze jednak wyrazic niedowierzanie w zakresie tych danych. Dane odnosza sie do spisu powszechnego w 2001 roku. I trudno jest mi uwierzyc ze tak malo osob wynioslo znajomosc tego jezyka z domu rodzinnego. Saskatoon ma jeden kosciol polski, w jego okolicy polskich sklepow nie widzialem. "Hala polska" znajduje sie w podziemiach kosciola. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=22666394&a=22670810 Odpowiedz Link Zgłoś