Dodaj do ulubionych

SYBERIA!??

29.06.02, 21:23
wg Dostojewskiego..
'Klimat wspaniały, mnóstwo niepospolicie bogatych i gościnnych kupców, mnóstwo
niezmiernie zamożnych tubylców. Panienki kwitną jak róże i są w najwyższym
stopniu cnotliwe. Zwierzyna lata po ulicach i sama się nawija myśliwemu.
Szampana piją tu niezwykle dużo. Kawior wspaniały. Urodzaj w niektórych
okolicach bywa piętnastokrotny... Słowem, ziemia błogosławiona. Trzeba tylko
umieć z niej korzystać. Na Syberii umieją z niej korzystać.'
czy ktos byl na Syberii???

Obserwuj wątek
    • Gość: bernard Re: SYBERIA!?? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.06.02, 21:47
      popatrz tez pod "my goworim tosche po russkii..."
      • Gość: jot-23 Re: SYBERIA!?? IP: *.dyn.optonline.net 29.06.02, 21:49
        Gość portalu: bernard napisał(a):

> popatrz tez pod "my goworim tosche po russkii..."

na syberii wszystko obrodzilo 15-krotnie to fakt! dobrym przykladem moga byc
        komary i inne zabojcze insekty wielkosci jaja fabrege!
        • Gość: bernard Re: SYBERIA!?? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.06.02, 21:51
          szarancza tez, no siberija ochen bolchaja
        • prawo_kat_tor Re: SYBERIA!?? 29.06.02, 21:53
          Gość portalu: jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: bernard napisał(a):
          >
          > > popatrz tez pod "my goworim tosche po russkii..."
          >
          > na syberii wszystko obrodzilo 15-krotnie to fakt! dobrym przykladem moga byc
          > komary i inne zabojcze insekty wielkosci jaja fabrege!

a to tylko sto lat.amen.jeszcze bedzie przepieknie.trzeba odjac conieco.i
          spryskas w razie - czego.
          • radca Re: SYBERIA!?? - ja bylem 29.06.02, 22:10
            Ja bylem na SYBERII i JAKUCJI

radca
            • karelia Re: SYBERIA!?? - ja bylem 29.06.02, 22:14
              a ja czytalam tylko ksiazki o Syberii. Bardzo , bardzo , bardzo polecam
              ksiazke , nie pamietam dokladnie tytulu, chyba " Wzgorze blekitnego snu"
              napisal bodajze Newerly, Ksiazka byla ksiazka roku w ktoryms roku 90-tym i
              zdobyla jakas prestizowa nagrode w Polsce. Czyta sie jednym tchem !!!!
            • Gość: bernard Re: SYBERIA!?? - ja bylem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.06.02, 22:15
              Jakutki potrafia byc bardzo mile, cos dla oszczednych jesli im nie starcza na
              bilet do bangkoku
              • prawo_kat_tor Re: SYBERIA!?? - ja bylem 29.06.02, 22:19
                Gość portalu: bernard napisał(a):

> Jakutki potrafia byc bardzo mile, cos dla oszczednych jesli im nie starcza na
                > bilet do bangkoku

Najczesciej turystow nie stac niestety na bilet z bangkoku do Jakucjii.
                Radco. Cos wiecej.Prosze..
                • radca Re: SYBERIA!?? - ja bylem 29.06.02, 23:11
                  W dniu przylotu na SYBERIE,temperatura wynosila minus 45 stopni.

radca
                  • bulldog3 Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie 29.06.02, 23:18
                    Radca - ales mundry !! kazde dziecko w szkole podstawowej wie o tych
                    temperaturach na Syberii , Ameryke odkryles !!!??? A tak naprawde to to byles
                    palcem po mapie !!
                    • radca Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie 29.06.02, 23:20
                      Po kilku miesiacach polecielismy ponad 700 km do samego JAKUCKA - tam bylo juz
                      minus 52 stpnie.

radca
                      • karelia Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie 29.06.02, 23:21
                        Jesuuuu radco , jak to przezyles, toc tam slina zamarza w locie jak spluniesz
                        przez lewe ramie smile)))
                        • radca Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie 29.06.02, 23:27
                          Byly biale TUMANY i wialo silnie.

radca

ps. ale wytrzymalem smile
                          • Gość: bernard Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.06.02, 23:33
                            prawdziwa kleska gdy w takich warunkach musisz pipi
                            • karelia Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie 29.06.02, 23:54
                              pardon, nie smiem pytac , ale ciekawosc zwyciezyla, wiec pytam, :
                              -to co wtedy, On robi sie sztywny????
                              pardon za niedyskretne pytanie, ale ta babska ciekawoscwink)))
                              • Gość: jot-23 Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie IP: *.dyn.optonline.net 30.06.02, 05:17
                                karelia napisał(a):

> pardon, nie smiem pytac , ale ciekawosc zwyciezyla, wiec pytam, :
                                > -to co wtedy, On robi sie sztywny????
                                > pardon za niedyskretne pytanie, ale ta babska ciekawoscwink)))

haha to tak ci wszyscy odpowiadali? ze musi byc -50 zeby on byl sztywny i to
                                dlatego?

• Gość: ........ Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie IP: *.sympatico.ca 30.06.02, 06:13
                                  No to teraz wiadomo dlaczego kobiety na Syberii sa dorodne i
                                  mocno zadowolone. Sztywny to sztywny, nawet z lodu pare zrobi.
                                  • jajecznica1 Re: SYBERIA!?? - ja bylem palcem po mapie 30.06.02, 06:53
                                    Radca ty pierdolisz jak pijak polski po malym piwie !! Jaka syberia ,kiedy ty
                                    mieszkasz w Austrii ponad 15 lat ???!!!!!
                                    Udajesz mondrego jak ten co chcial sterelizowac wroble !!! zeby sie nie
                                    rozmnazaly za bardzo !!!
                                    • radca Re: SYBERIA!?? - do "jajecznicy 1 " 30.06.02, 11:21
                                      jajecznica1 napisał(a):

> Radca ty pierdolisz jak pijak polski po malym piwie !! Jaka syberia ,kiedy ty
                                      > mieszkasz w Austrii ponad 15 lat ???!!!!!
                                      > Udajesz mondrego jak ten co chcial sterelizowac wroble !!! zeby sie nie
                                      > rozmnazaly za bardzo !!!

Badz bardziej kulturalny,jesli masz zamiar dyskutowac.Z takim slownictwem to
                                      mozesz isc sobie pod smietniki przy wiezowcach.Nasuwa mi sie takie powiedzenie
                                      jesli chodzi ciebie:" W DUPIE BYLES - GOWNO WDZIALES ".

Jesli ja pisze,ze bylem - to bylem NAPRAWDE.Jaki mialbym cel tutaj klamac ,
                                      lub "lac wode".Bylem w miescie na SYBERII - ktore istnialo dopiero 19 lat.
                                      Wielki KOMBINAT BUDOWLANY obchodzil akurat w tym okresie 20 - to lecie swego
                                      swego istnienia.Bylem rowniez zaproszony na OBCHODY TEGO JUBILEUSZU.To miasto
                                      znajduje sie ponad 700 km od JAKUCKA.

Poszukaj sobie "palcem po mapie " moze znajdziesz ? W wyrazeniach "podworkowych"
                                      jestes niezly - to i moze cos wyszukasz.

radca

• luiza-w-ogrodzie Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 10:59
                                karelko, kazdy Sybirak i wspinacz wysokogorski Tobie powie - w takich
                                temperaturach sie nie obnaza do sikania, bo groziloby to odmrozeniem cennej
                                konczyny. Nie mowiac o tym, ze plyny zamarzaja w locie... Jest to jeden z
                                powodow, dla jakich kobiety nie wspinaja sie zbyt wysoko - jak tu dyskretnie
                                przykucnac na lodowcu, nie odmrazajac sobie rozowych delikatnosci, no jak???
                                Faceci maja latwiejsze zycie w niskich temperaturach, choc to nieprawda, ze ich
                                to usztywnia w pozytywnym sensie....

Dobrze poinformowana Luiza ;-D
                                • karelia Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 11:14
                                  dzieki Ci Luizo, za okruchy informacji, nie ma to jak sie do baby zwrocic z
                                  pytaniem . Od razu odpowie, a chlopy? Kreca meca, podsmiewuja sie, zaraz im
                                  jakies nieczyste mysli przychodza do glowy.. A ja spytalam tylko tak, gwoli
                                  informacjii, bo mnie to strasznie zaciekawilo wink))))co i jak ? No z
                                  techniczno-zdrowotnego punktu .
                                  • luiza-w-ogrodzie Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 11:19
                                    tak, Karelio, w takich temperaturach chlop do niczego sie nie nadaje sad((

Luiza-w-Ogrodzie
                                    • karelia Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 11:22
                                      rozumiem , ze sie zmniejsza do minimalnych rozmiarow, takich krasnoludkowych.
                                      Slusznie rozumuje???
                                      • luiza-w-ogrodzie Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 11:24
                                        nie tylko zmniejsza, ale i traci czucie!

Luiza-w-Ogrodzie
                                      • _szwedka Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 11:25
                                        Slusznie!!!
                                        Zostaje tylko namiastka ;-(
                                        • karelia Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 11:29
                                          nie ma to jak kobiety, teraz juz wiem prawie wszystkowink))
                                          • luiza-w-ogrodzie Re: SYBERIA!?? - zesztywnienie temperaturowe 30.06.02, 13:40
                                            PRAWIE? a co jeszcze chcialabys wiedziec?

Luiza-w-Ogrodzie
    • maurycy Re: SYBERIA!?? 30.06.02, 10:52
      Mój pra-pradziad - 15 lat.
      Mój pradziad - 10 lat.
      Moja babka - 3 lata i wyszła z Andersem.
      • Gość: ........ Re: SYBERIA!?? IP: *.sympatico.ca 01.07.02, 03:59
        Tu Was kobiety przydalo mi sie poczytac. Ja nigdy nie pojade
        na Syberie. Nie chce tam zostac nieczulym krasnoludkiem!!! No,
        chyba ze w lecie, tak zeby sie zwinac przed zima. Powiedzcie
        wlasnie jak jest latem na Syberii. Komary tam niczego nie chca?.
        Je nawet krasnoludek moze z.........c.
        • maurycy Re: SYBERIA!?? 02.07.02, 08:27
          Komary kak warabliej i pijut kak Dakula.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka