Dodaj do ulubionych

Samotne mamy za granicą

09.12.05, 22:57
Witam
Jestem ciekawa czy sa na tym formu matki samotnie wychowujace dzieci. Jeśli
tak to proszę odezwijcie się, podzielcie sie swoimi doświadczeniami, jak
długo mieszkacie za granicą, jak sobie radzicie itp.? Ja w styczniu urodze
synka, i bardzo chciałabym ( jak tylko trochę go odchowam) wyjechać do pracy
za granicą. CZy mozna pogodzic samotne macieżyństwo i nowe życie za granicą?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama75 Re: Samotne mamy za granicą 12.12.05, 17:43
      czesc,
      ja co prawda na szczescie ni ejestem matka samotnie wychowujaca dziecko, ale
      czesto jestem zupelnie sama. Tutaj w Kanadzie nie mam nikogo procz meza.
      Niestety mamy dom pod Montrealem, a obecnie maz jest na kontrakcie w Reginie
      (4.000 km od naszego domu). Udalo mi sie zalatwic, ze przez dluzszy czas
      jestesmy razem, ael juz w styczniu prawdopodobnie zostane znowu sama z synkiem
      w domu. Powiem Ci, ze to jest bardzo trudne i nawet nie chodzi o tesknote za
      mezem. W Polsce mialam przyjaciol, rodzine i gdyby cos sie dzialo moglabym
      poprosic ich o pomoc, a jak sie jest samemu w obcym kraju to jest strasznie.

Jesli chcesz wyjechac do kraju, ktory juz znasz, w ktorym masz znajomych i
      osoby na ktore moglabys liczyc - to jest duzo latwiej, niz jesli mialabys
      jechac sama z dzieckiem do zupelnie nie znanego Ci zakatka swiata.
    • mami-ma Re: Samotne mamy za granicą 14.12.05, 19:41
      witam.
      ja od dwoch miesiecy mieszkam sama ze swoja coreczka w niemczech.rozstalam sie z
      mezem, nie mam tu zbyt wielu znajomych, ale nie jest tak zle.jesli chodzi o
      tesknote za polska czy znajomymi w polsce to mysle ze tak samo tesknilam bedac
      jeszcze z mezem jak i teraz sama wychowujac dziecko. wazne jest zebys miala w
      tym kraju gdzie chcesz mieszkac kogos z kim mozesz sie spotkac, porozmawiac , bo
      tak sama bez kogos na kogo mozesz liczyc to nawet w polsce byloby ci ciezko.ja
      chce wkrotce oddac coreczke do przedszkola i isc do pracy czy jakies kursy, zeby
      miec wiekszy kontakt z ludzmi.pociesza mnie jeszcze fakt ze zawsze do polski
      moge wrocic.
      zycze dobrych wyborow
      pozdrawiam Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka