aussie_mate 19.12.05, 07:42 kim ty naprawde jestes anno h.? dlaczego wylamujesz sie z zasad obowiazujacych uzytkownikow forum, stawiajac sie PONAD nami?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 08:43 Nie ustawiam sie ponad nikim. Denerwuja mnie nasze zmory i chetnie w tej sprawie pomoge naszym moderatorom, choc oni wyraznie mojej pomocy nie potrzebuja. Nie wiedzialam, ze zasada uzytkownikow forum jest psioczenie na moderatorow. Dziekuje za informacje ale tej zasadzie i tak sie nie poddam. Nie jest tajemnica, ze lubie naszych moderatorow. Chcialabym miec takich na forum swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 08:48 anno, znowu chyba zapomnialas sie, odzywajac sie jak facet (hidalgo??)____ +++psycholog Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 08:56 aussie_mate, Moj nick pochodzi od umowy guadelupe hidalgo (1848) w wyniku ktorej Kalifornia stala sie czescia USA. Zaczelam moje amerykanskie zycie zawodowe wlasnie w Kaliforni i wlasnie dzieki tej (bardzo niekorzystnej dla Meksyku) umowie. Trafiles w piatke, moj malzonek jest psychologiem, ja jestem socjologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:09 jako socjolog powinnas potepiac to "hidalgo", no chyba ze kopulujesz z pijaczkami steinecka Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:12 aussie_mate napisał: "jako socjolog powinnas potepiac to "hidalgo", no chyba ze kopulujesz z pijaczkami steinecka". Nie zlapalam o co Ci chodzi. Wyjasnij. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:26 jako socjolog powinnas znac opowiesci johna steinbecka!? Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:35 Znam opowiesci Steinbeck z mojego przed-socjologicznego zawodu, ale nic mi nie klika. Przypomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:45 a tak zwani paisanos steinbecka (no bo chyba nie "pejsanos"?) tez ci nic nie mowia, socjolozko?? tortilla flat, ulica nadbrzezna - Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:46 Ide spac. Do pogadania w Swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 09:52 ale przed snem poczytaj sobie cus Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 19.12.05, 13:51 Cus na dobrom nockie! Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 06:04 aussie_mate napisał: "ale przed snem poczytaj sobie cus" Czytam, czytam. Tylko raczej Frank niz Stainbeck; wiesz, ten cholerny nacisk na "intelektualna" literature Za to przyszlo mi do glowy cos innego: czy Ty przypadkiem nie mylisz socjologii z social work? To prawda, ze ja jestem miekka i mam wiele wspolczucia dla biedakow, ale niewielu z moich kolegow po fachu jest podobnych do mnie. Jestesmy w tej chwili zalewani przez "neo-konserwatystow" i "religijnych" badaczy. Ty na pewno masz zwiazki z akademia??? aussie_mate, Cos mi sie z Toba nie zgadza. Mowisz, ze siedzisz w ekonomii wiec powinienes doskonale wiedziec co sie dzieje w socjologii i filozofii. Mowisz, ze mieszkasz w Europie ale Twoje teksty nie uzwgledniaja Habermas lub Giddens, o postmodernizmie lub feminiznie nawet nie warto tu wspominac. Co tu jest grane? Mozesz wyjasnic tutaj, mozesz przez e-mail, ale lepiej wyjasnij. Inaczej bede musiala przylaczyc sie do tych, ktorzy instynktownie Cie zwalczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 07:41 ale wbilas mi w glowe cwieka... czy ten Frank, to Anna?? Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 08:25 australczyk napisała: "ale wbilas mi w glowe cwieka... czy ten Frank, to Anna Nie, Frank jest przynajmniej 20 lat starszy ode mnie mnie, ma wiecej glupich zwiazkow emocjonalnych za soba niz ja. Zna tez perfekt hiszpanski, kiedy ja sie go tylko domyslam. Za to dotad nie potrafi powiedziec poprawnie "dziekuje" po polsku. Poza tym on spedzil dekade zycia na doradzaniu rzadom Ameryki Pld kiedy ja bylam w impasie intelektualnym. Na dodatek, on popelnil niedawno fantastyczna ksiazke. Podejrzewam, ze wrocimy do niej za kilka lat (wlasciwie juz do niej wracamy). Jezeli nie znasz Frank to moje podejrzenia wobec Ciebie jako czlonka akademii staja sie bardzo "acute". Moga zelzec, jak mi cos powiesz o publikacjach szefow World Bank. To chyba Twoja dzialka... Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 08:33 "ma wiecej glupich zwiazkow emocjonalnych za soba niz ja" jak sie chyba sluszniedomyslamy, chodzi tu o zabawy skorka Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 08:42 I po tym przemilym poscie Twoim wygaszam Twoj nowy nick. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 08:54 a ja powracam do lektury "Growth and Productivity in Ukrainian Agriculture from 1928 to 1955" Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 21.12.05, 13:51 Mialo byc "Growth in Productivity of Ukrainian Agriculture from 1928 to 1955" z przedmowa Nikity Sergiejewicza Chruszczowa. W Bibliografii glownie Zbiorowe Dziela Klasykow Leninzimu-Stalinizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 23.12.05, 06:25 australczyk napisała: ""ma wiecej glupich zwiazkow emocjonalnych za soba niz ja" jak sie chyba slusznie domyslamy, chodzi tu o zabawy skorka" To jedyne co dotarlo do Ciebie z mojej poczty? No no, ktorz by sie tego spodziewal od kogos z aspiracjami naukowymi (ogloszonymi ale wyraznie nie praktykowanymi) Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 24.12.05, 08:59 A ty praktykujesz nauke? NIE! Bo robienie ankiet to zadna nauka. Kazdy po maturze moze te ankiety ukladac i przetwarzac programami typu SPSS czy nawet Excel. A odpowiednio ukladajac pytania i odpowiednio liczac odpowiedzi mozna udowodnic wszystko: i ze Polacy sa za kara smierci i ze sa przeciwko. Jak chcemy za, to pytamy sie czy chcemy aby mordercy chodzili wolno po ulicach (i dodajemy, ze i TY mozesz byc ofiarat takiego mordercy), a jak jestesmy przeciw to sie pytamy czy chcemy aby panstwo zabijalo ludzi, ktorzy moga byc niewinni (i dodajemy, ze tym nieslusznie zamordowanym przez panstwo mozesz byc TY)... Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 24.12.05, 15:32 australczyk napisała: "robienie ankiet to zadna nauka" No i po co za mna powtarzasz? Gdybys czytal posty na ktore odpowiadasz, to zauwazylbys moja uwage, ze ankiety nawet debil zrobic potrafi. Ale jak juz o tym rozmawiamy to debil nie potrafi dobrze skonstruowac pytan. Na to trzeba miec i troche pomyslunku i zrozumienia tematu danej ankiety. Tia, SPSS moze uzywac i absolwent szkoly podstawowej tyle ze bez zrozumienia statystyki on nie potrafi zinterpretowac tego co mu SPSS wyswietla. O Twoim przykladze z kara smierci: celem ankiet nie jest nauczanie respondentow, ale sprawdzanie (takze) ich poziomu wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 26.12.05, 13:02 Poziom wiedzy to sie sprawdza w szkolach: podstawowych, srednich i wyzszych. Ankiety sluza do poznawania tzw. opinii publicznej, ktora z wiedza ma niewiele wspolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: anna hidalgo zachowuje sie jak adwokat modera 26.12.05, 13:03 A ty sie znasz na statystyce? Nie sadze... Odpowiedz Link Zgłoś
cham_kran Ania socjo 19.12.05, 16:17 Mam silne podejrzenie ze Ania jest "socjologiem z Polski" z w Kalifornii socjalizuje sie z opieka nad starsza osoba lub klinowaniem w serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 21.12.05, 05:49 cham_kran napisała: "Mam silne podejrzenie ze Ania jest "socjologiem z Polski" z w Kalifornii socjalizuje sie z opieka nad starsza osoba lub klinowaniem w serwisie." Twoje doswiadczenia? Widzialam takie w NYC. Grozilo mi wgrzebanie sie w to bagno. Dlatego, m.in., ucieklam stamtad po mniej niz roku. Niedawno byla tu jakas kobieta, ktora probowala sprowadzac wszystkich uczestnikow tego forum do poziomu smietnika. To moze Ty bylas? Chetnie Ci wytlumacze jak wybrnac z zakletego kregu "dead end" prac. Pytaj zamiast siac sarkazmem. Nie, z Polski mam dwoch magistrow w innych dziedzinach. Ph.D. w socjologii to byl moj ostatni nabytek, pln. amerykanski. Rozumiem ze "klinowanie w serwisie" oznacza sprzatanie dla jakiejs agencji. To wyjasnienie dla tych forumowiczow, ktorzy nie przewineli sie przez GreenPoint. Ja do tej pory mam tam kilku znajomych wiec mam nadzieje, ze rozszyfrowalam poprawnie te fraze. cham_kran , Daj se siana. Niektorym z nas powiodlo sie lepiej, niektorym gorzej. Ja jestem gdzies w srodku. Twoja zolc sklania mnie do wierzenia, ze Tobie powiodlo sie nieciekawie. No to, do jasnej anielki, uzyj tego forum i forumowiczow takich jak ja do zorientowania sie jak mozesz sobie pomoc zamiast siac zolcia. Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: Ania socjo 21.12.05, 13:49 PhD z socjologii to znaczy ze mozesz pracowac, jak dobrze pojdzie, jako social worker... To juz lepiej klinowac w dobrym servisie! Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 23.12.05, 06:19 australczyk napisała: "PhD z socjologii to znaczy ze mozesz pracowac, jak dobrze pojdzie, jako social worker... To juz lepiej klinowac w dobrym servisie!" Nudzi mi sie, ludzie zajmuja sie swietami a ja w tym roku wchrzaniam sie w swieta na krzywego ryja (poza bolami lotu w klasie turystycznej, ale to dopiero jutro) wiec dzis niewiele mam do roboty. Wobec tego odblokowalam Kagana. Po to aby pracowac jako social worker trzeba miec A.A., w najlepszym przypadku miec MSW, troche mniej skomplikowane niz nasz ogolniak w latach 1970. Wiem to bo social worker byl moim wejsciowym zawodem w US. Z Ph.D. (doktor filozofii w jakiejs tam dziedzinie) nikt Cie nie zatrudni jako "social worker" bo nie bedzie mu sie chcialo ponosic kosztow trenowania Cie kiedy wiadomo, ze ty i tak wyniesiesz sie do wyzej platnych prac jak tylko nadarzy Ci sie okazja. W uslugach smieciowych zarabia sie ok. $30 tys., w uslugach spolecznych $45, w socjologii na moim poziomie ok. $90 tysiecy rocznie na wejsciu. Musisz przyznac, ze nie mam wielu zachet do "klinowania"; ja juz od dosc dawna nie jestem "na wejsciu" w moj zawod. Ale nigdy bede miala dochodow rzedu tych Kozlowskiego lub Stuard, stad uwazam ze uplasowalam sie gdzies posrodku: miedzy "klinowaniem" a robieniem "duzej forsy". Mnie z tym jest dobrze. A Ciebie moze krew zalewac, to Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: Ania socjo 23.12.05, 08:10 nie chcesz byc working class hero? - twoja sprawa, ale dlaczego nie chcesz zarabiac jak Kozlowski lub Martha, tego nie rozumiem( There's room at the top they are telling you still But first you must learn how to smile as you kill If you want to be like the folks on the hill A working class hero is something to be Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 23.12.05, 08:24 aussie_mate, Znam swoje ograniczenia: nie umiem usmiechac sie do mordercow. Stad kariera Kozlowskiego dla mnie odpada. Na bohatera klasy robotniczej tez sie nie kwalifikuje bo kazdy zwiazek zawodowy wyrzucilby mnie z hukiem za moje "wysokie" idee (jeszcze przed moim wejsciem w graduate program to mi powiedzial jakis rekruter tego zwiazku zawodowego, ktory pomagal Polsce (NFL czy cos w tym rodzaju). Pozostaje mi sredni szczebel i uczciwosc wobec siebie. To brzmi smiesznie na tym tym forum ale nic na to nie moge poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: Ania socjo 23.12.05, 08:29 to dlaczego posty znikaja, jak tylko pojawiasz sie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 23.12.05, 08:36 scotch_jew napisał: "to dlaczego posty znikaja, jak tylko pojawiasz sie na forum?" Nie zwrocilam uwagi na te korelacje. Bede sie uwazniej przygladac, obiecuje. Jednak mam ochote na danie Ci zdroworozsadkowego wytlumaczenia. Nasi moderatorzy znaja mnie bo dosc czesto do nich placze. Mozliwe, ze zwracaja na to forum baczniejsza uwage kiedy ja tu sie pojawiam. Jednak nie wyobrazaj sobie zbyt wiele, nie znikne stad aby przeciwdzialac ingerencjom moderatorow Poza tym, zycze i Tobie i forumowiczom i moderatorom wesolych swiat. Trzymajcie sie dziatki. Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: Ania socjo to admin tego foruma! 24.12.05, 09:00 Nie tlumacz sie Aniu! Wiemy ze jestes balmy, jan.kran, jp.hi i wiarusami.. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_kran Re: Ania socjo 22.12.05, 15:19 Na ktoryms z forow pisalas, ze pierwsze PhD robilas z psychologii drewna a drugie z propedautyki wnetrz. Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 23.12.05, 07:40 cham_kran, Gdzies slyszalam, ze Ty robis swoj pierwszy A.A. (associate of arts, community college) z kranologii. Powodzenia zycze. Przykro mi, ze w tym roku wycofalam sie z finansowania Twojego A.A.; moze sie okazac, ze nie potrafisz do konca zanalizowac jan_kran z powodu braku moich funduszy. Alez sie tym martwie. Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: Ania socjo 23.12.05, 08:31 analizowac nie ma co, duzo przyjemniej jest oralizowac Odpowiedz Link Zgłoś
nervvus Re: Ania socjo 23.12.05, 10:25 pisala doktorat z propedeutyki drewna gumowego i to powinien kazdy na forum wiedziec ze sie objadla przy okazji eukaliptusow i z tego potem udaje swieta ktora jest taka spokojna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 23.12.05, 10:38 nervvus, Trafiles w sedno ze spokojem, rzeczywiscie moj program i pozniejsza praca zmusily mnie do spokoju. Eukaliptus to pudlo. Zdaje sie ze on ma wlasciwosci pobudzajace. Domyslam sie, ze czesto go naduzywasz. Ale daj sobie spokoj na chwile z eukaliptusem i pozwol mi zyczyc Ci przyjemnych Swiat. Pomysl o tych zapachach swiatecznych jutro - u Ciebie chyba dzisiaj - w domu i daj sobie spokoj z nerwowoscia. Teraz mamy dobry czas na cieszenie sie zyciem i rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
australczyk Re: Ania socjo 24.12.05, 09:01 Widac ze w Australii bylas tylko wirtualnie. Liscie eukaliptusa wprowadzaja misie koala w narkotyczny trans, stad one wygladaja jakby zawsze spaly... Odpowiedz Link Zgłoś
cham_kran Re: Ania socjo 23.12.05, 16:50 annahidalgo napisała: > cham_kran, > Gdzies slyszalam, ze Ty robis swoj pierwszy A.A. (associate of arts, community > college) z kranologii. Prawie zgadlas, robilem moj pierwszy ( i ostatni) A.S. (Associate of Science) z Business Administration,chociaz akurat nie w CC, pozniej BofS z Business Management. Bardzo sobie chwale ten AS, pozwolil mi znalezc pierwsza super prace w ktorej pracodawca sfinansowal moje dalsze studia w calosci w niezlej prywatnej szkole. PS Eukaliptus ma wlasciwosci otepiajace a nie pobudzajace dlatego misie koala wygladaja jak senne mruki, PhD a tego nie wie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 24.12.05, 15:19 cham_kran napisała: "Eukaliptus ma wlasciwosci otepiajace a nie pobudzajace dlatego misie koala wygladaja jak senne mruki" Pierwszy raz zdarza mi sie czegos nauczyc na forum Polonia; dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: Ania socjo 26.12.05, 13:04 Na nauke nigdy nie jest za pozno. I blogoslawieni sa ci, ktorym nie bylo sadzone byc na antypodach! Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 26.12.05, 14:31 NO to przynajmniej wiemy ze Australczyk vel scotch_jew ankietami sie tez nie zajmuje. No to czym Ty sie, do jasnej anielki, zajmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aussie_mate Re: Ania socjo 26.12.05, 14:48 ja tez nie wiem!- no bo co jeszcze, poza ankietami i kuciapami, moze byc na swiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Ania socjo 26.12.05, 14:54 aussie_mate napisał: "co jeszcze, poza ankietami i kuciapami, moze byc na swiecie??" Moga jeszcze byc zdepresiale indywidua takie jak Ty. Znowu zaczynasz mi dzialac na nerwy. Zajmuje sie Toba bo kiedys powiedziales, ze siedzisz na akademii. Ja mam cierpliwosc do moich kolegow i kolezanek, ale zdaje sie ze Ty nie nalezysz do tego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: Ania socjo 27.12.05, 11:21 Na akademii to siedzi kurek na dachu auli... Odpowiedz Link Zgłoś