Dodaj do ulubionych

Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej biedy]

28.12.05, 01:44
Co roku naplywa do Polski kilkaset legalnych i nielegalnych emigrantow z
krajow azjatyckich ,na dzis to sa Vietnamczycy majacy swe drobne biznesy na
stadionie X lecia w Warszawie oraz male restauracyjki w stolicy,powieksza
sie liczba uchodzcow z Indii,ktorzy chetnie chca sie osiedlic w kraju nad
Wisla,probujac sie dostac na rozne sposoby przekraczajac granice od strony
Bialorusi. Rosnie liczba Arabow w Polsce ktorzy poprzez malzenstwa z
Polkami i nie tylko !!,maja swoje drobne biznesy niemal w kazdym wiekszym
miescie Polski.
Czy Polske czekaja w przyszlosci te same problemy co ma dzis Francja i
Niemcy z emigranatami ??,czy pewnego dnia na polskich ulicach bedzie tak
samo "kolorowo" jak na ulicy w Hamburgu czy Paryzu ?? wyglada na to ze -
tak !!
Obserwuj wątek
    • warcholski Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 02:34
      ...nalezy wprowadzic program DVL-08 oraz powszechna amnestie -hehe, jak
      niektorzy twierdza porawi sie gospodarke i wplywy zwieksza polskie emerytury-
      buuuaaaaa, to jest oblend lulu, nie?
    • downunderguy Re: lulu zalozmy klob strzelcow i wypstrykujmy 28.12.05, 07:53
    • annahidalgo Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 09:40
      lulu13 napisał: "czy pewnego dnia na polskich ulicach bedzie tak
      samo "kolorowo" jak na ulicy w Hamburgu czy Paryzu ?? wyglada na to ze -
      tak !!"

A co w tym zlego? Historycznie mielismy bardzo duzy naplyw ludzi i ze wschodu i
      z zachodu i tak dlugo jak ich dobrze traktowalismy tak dlugo nie mielismy
      wiekszych problemow. Ludzie zazwyczaj odpowiadaja na to jak sa traktowani przez
      otoczenie. Mnie tam faldka nad powiekami lub inny kolor skory nie
      przeszkadzaja. Przeszkadza mi zamykanie "innych" w gettach, niewazne czy
      zawodowych czy sasiedzkich.
      Znowu nie ludzmy sie, zwazywszy na przyrost naturalny wsrod "rdzennych"
      Polakow, jestesmy skazani albo na imigracje albo na wymarcie. Wole imigracje
      wdzieczna za dobre traktowanie.
      • annahidalgo Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 09:56
        Zamiast stosunkow "sasiedzkich" mialo byc "narodowo-religijnych". Fizyczne
        sasiedztwo jest atrybutem jest atrybutem getta.
    • mayaka Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 09:46
      wygloda nato ze zeby nieobrazic godnosci osobistej niekturych uczniuw i
      bezdomnych w szkolach i osrodkach charytatywnych nie bedzie tam podawana
      WIEPRZOWINA do JEDZENIA
      • annahidalgo Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 10:19
        mayaka napisała: "nie bedzie tam podawana WIEPRZOWINA do JEDZENIA"

A do czego jeszcze podaje sie wieprzowine. Na marginesie, wielu Wietnamczykow
        to Chrzescijanie. W tej religii zakazow przeciwko wieprzowinie nie ma.
        • mayaka Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 11:29
          an. HI. zadzwon do konsulatu francuskiego i zapytaj sie czy w szkolach pub
          lub osrodkach dla bezdomnych podajo WIEPRZOWINE to nam tez grozi
          • lulu13 Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 28.12.05, 16:22
            tylko nie wiem czy towarzystwo "kolorowych" bedzie tolerowane na polskiej
            prowincji ,heheheeh,przy okazji roznego rodzaju imprez swiatecznych moze byc
            wesolo !!,lacznie z interwencja Policji i Strazy Pozarnej !!,hehehe !!,to
            jedno ,a drugie Polska stanie sie o wiele mniej bezpieczna niz dzis, na
            wszelkie akcje terrorytyczne,przemyty narkotykow ,broni itp. jesli
            liczba "innowiercow i kolorowych" przekroczy pewna liczbe ,zalozmy dziesiatki
            tysiecy wtedy sie zacznie "cyrk" !!
            • mayaka Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 30.12.05, 08:33
              lulu dlaczego na prowincji ma byc zle a w warsiawce bedzie wspaniale
              polecam region paryski TAM jest MODEL pokazowy
              ostatnio pokazali jak kochajo nowo OJCZYZNE
              • annahidalgo Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 30.12.05, 08:48
                mayaka napisała: "region paryski TAM jest MODEL pokazowy ostatnio pokazali jak
                kochajo nowo OJCZYZNE"

Dzieki za przytoczenie przykladu zlego traktowania imigrantow. Ale Polacy maja
                dluuga tradycje dobrego traktowania imigrantow. Uczmy sie i ze zlych przykladow
                innych/naszych i z naszych dobrych tradycji.
                Wydaje mi sie, ze Lulu ma tu troche racji. Ja ze swoim akcentem czulam sie
                troche jak objazdowe kuriozum w okolicach wioski moich przodkow ale w
                okolicznym duzym miescie czulam sie jak w domu. No coz, miasta zdaja sie byc
                duzo bardziej tolerancyjne dla nowych przybyszy niz wsie.
                • mayaka Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 30.12.05, 10:38
                  AN hil zle zrozumialas albo moze tak CI wypada zrozumiec
                  tek MODEL postepuje jak slo w skladzie porcelany
                  ito nam tez grozi
                  • annahidalgo Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 30.12.05, 22:57
                    mayaka napisała: "AN hil zle zrozumialas albo moze tak CI wypada zrozumiec"

Twoje wyjasnienie mowi mi, ze dobrze zrozumialam Twoj post. Uwazam francuski
                    model za negatywny dla Polski i zycze sobie aby Polacy traktowali naszych
                    nowych imigrantow z Azji tak jak nasi niektorzy przodkowie, ktorzy pomagali
                    roznej masci imigrantom zaasymilowac sie i jak ludzie w duzych polnocno-
                    amerykanskich miastach mnie traktuja. Zdecydowanie nie zycze sobie francuskiego
                    slonia w polskim skladzie porcelany.

Na marginesie, dopiero z jakiegos artykulu GW niedawno dowiedzialam sie, ze
                    francuski system polityczny nie pozwala rzadowi na utrzymywanie statystyk
                    dotyczacych kraju pochodzenia mieszkancow tego kraju. To tez jest negatywny
                    model i mam nadzieje, ze Polska tego tez nie bedzie kopiowac.

Ja nie przejmuje sie "polityczna poprawnoscia" i indyjski brud w Vancouver
                    nazywam po imieniu ku uciesze i poparciu moich indyjskich przyjaciol.
          • annahidalgo Re: Emigracja do Polski[azjatyckiej i arabskiej b 29.12.05, 02:01
            mayaka napisała: "an. HI. zadzwon do konsulatu francuskiego"

Jak to pisalam to nie wiedzialam o skandalu we Francji. Forumowiczke, do ktorej
            sie przyczepilam przepraszam. To bylo bardzo ladne polaczenie, ale nie dla
            mnie, ignorantki.
    • grafiti Vietnam-czykom sie nalezy odszkodowanie od Polski 28.12.05, 20:32
      Bo Polska komuchowa wspomagala ten komunistyczny morderczy rezim w Vietnamie.
      Dlatego muszom teraz uciekac i to jesc w duzej czesci wina polski.

sad
      • mlody771 Re: Vietnam-czykom sie nalezy odszkodowanie od Po 29.12.05, 01:46
        No widzisz, czasami cos niechcacy dobrego napiszesz. Tak, Polska pomagala i
        teraz rowniez im pomaga akceptujac ich w naszym kraju. Czyli poslugujac sie
        twoja logika, jest winna podwujnie. Proponuje naprawic nasze winy, poprosic ich
        przebaczenie i pogonic wszystko co nie nsze z Polski. Religia chrzescianska
        zabrania mieszania ras ludzkich. Oczywiscie mojrzeszowa to popiera dla swoich
        swoich wrogow, ale sami sie nie mieszaja z kolorowymi i nawet oststnio sami
        beda wydalac z Izraela. Tak chca zeby ich nasladowac, wiec zrobmy im
        przyjemnosc i zkopjujmy ich nowe prawa emigracyjne.
        • lulu13 polska ksenofobia !! 29.12.05, 03:23
          Polska jest atrakcyjnym krajem do osiedlenia sie dla biedakow z Indii i
          Azji ktorzy poprzez Rosje dostaja sie w poblize granic polskich a potem
          sa przemycani ,z mysla o przerzucie do Niemiec,ale najczesciej laduja tylko
          w Polsce ,bo dalej droga jest zamknieta szczelnie. Stworzone dla nich
          miejsca pobytu typu malych obozow uchodzcczych na peryferiach miast izoluja
          calkowicie tych ludzi od zycia codziennego w polskich warunakch,miejscowi
          przygladaja sie im z uwaga jak malpom w ZOO,traktujac ich z wielka
          nieufnoscia i dystansem, nikt nie prubuje nawiazac jakiekolwiek kontaktu z
          tymi ludzmi poza urzednikami ,ktorzy musza wypelnic swoje obowiazki. Mimo to
          azjaci nie chca wracac do siebie,wola szuflowac snieg w Polsce jak ryzowe
          pola u siebie.
          • de.chelly Re: polska ksenofobia !! 29.12.05, 04:01
            Pogadaj z annahidalgo i graffiti bo nie wiem ktore z was bardziej durne.
            • annahidalgo Re: polska ksenofobia !! 29.12.05, 04:13
              de.chelly,
              A Ty co? Swieta Ci sie schrzanily i znowu probujesz sie wyzywac na tym forum?
              Czy ktos Ci kiedys powiedzial, ze zarzucanie glupoty innym swiadczy raczej o
              Twojej glupocie niz o ich?
              Jak juz Ci to powiedziano, to powtarzam dla utrwalenia tej wiadomosci w tej
              Twojej pojedynczej szarej komorce.
              A jak to jest nowosc to pozycz sobie dodatkowa komorke aby te nowosc
              zaasymilowac. Jestem prawie pewna, ze masz wokol duzo potencjalnych
              pozyczkodawcow smile
              Serio: rozmawialismy sobie tutaj dosc spokojnie i prawie swiatecznie jak na to
              forum. No to sie dostosuj zamiast wyjezdzac z obelgami.
            • fan.club1 A ja wiem, ale nie powiem! n/t 30.12.05, 12:24
        • mayaka Re: Vietnam-czykom sie nalezy odszkodowanie od Po 30.12.05, 08:36
          MLODY 771 gdzie jest napisane ze chrzescijanom zakazano brac slub z osobami
          innej wiary
          • mlody771 Re: Do Mayaka 31.12.05, 00:43
            Dzieki za pytanie. Oczywiscie jest w Pismie Swietym. To pytanie traktuje
            powaznie. Jest to bardzo wazna sprawa dla chrzescianina i chrzescianstwa, bo
            grozi mnam zaglada moralna/religijna, ale nie wiem jak dokladnia chcesz dostac
            odpowiedz i czy znasz angielski. Oczywiscie nasze dzieci sa wychowywane w
            religii matki. Religia ojca najczesciej jest ignorowana lub potomstwo jest
            ateistyczne. Jak ten temat interesuje ciebie bardziej szczegulowo to napisz do
            mnie lub jak chcesz, ja moge do ciebie napisac. Wesolego NR Zycze.
          • annahidalgo Re: Vietnam-czykom sie nalezy odszkodowanie od Po 31.12.05, 01:10
            mayaka napisała: "gdzie jest napisane ze chrzescijanom zakazano brac slub z
            osobami innej wiary"

To wydaje sie sensowne bo slub od wiekow jest sprawa raczej religijna niz
            cywilna. No a jak rabbi ma udzielac slubu Zydowce i Chrzescijaninowi? Ta sprawa
            jest dosc mocno przestrzegana przez Zydow, nie dziwota zwazywszy na ich
            diaspore, ale CHYBA dosc luzno traktowana w chrzescijanstwie?
            Jak juz pytasz Mlody771 to daj nam znac czego sie dowiedzialas z rozmowy z nim,
            prosze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka