don-juan 07.02.06, 03:14 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3148796.html Taka ta Polska bogata i dostatnia as takie problemy co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tato1 Re: 800 euro i LOT czyli nie lam nogi w Grecji 07.02.06, 03:26 .......................nie lubie grecji.....................i nie pomoge.......... Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: 800 euro i LOT czyli nie lam nogi w Grecji 07.02.06, 03:41 Hehehe, to nieudacznik, powiedzialby znany kawosz benzynowy tow. niedau. Udacznicy nie lamiom przeciez nog. Udacznicy prowadza dolce far niente pomiedzy kiblem a bufetem austryjackiej Tankstelle. Wracajac do nieszczesnika - kunsulatne sa od przyjmowania kasiwa, za wydawanie roznego papierowego smiecia z pieczeciami Polanezji, z wizerunkiem frisbee, ptaka herbowego tej krainy, a nie dzielenia sie nim (tzn. kasiwem, nie frisbee) z nieudacznikami. To wie kazde dziecko. Ale co z tym ubezpieczeniem? Albo Hellenowie wala was, drodzy Polanezyjczycy, po wiencach, albo z tom Uniom to jakos krzywo wam wychodzi. Ponoc mieliscie byc wzajemnie ubezpieczeni w kazdym kraju i co? Jezeli was tak traktuja ciecie Unii to jak was tratuja ci mozniejsi? Per noga? Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: 800 euro i LOT czyli nie lam nogi w Grecji 07.02.06, 04:17 ..............co ty supa sie smiejesz?............... biedny kraj i biedni ludzie............moze ty wyskoczysz z kasy?............ Odpowiedz Link Zgłoś
terra-nova Re: 800 euro i LOT czyli nie lam nogi w Grecji 07.02.06, 04:59 w czasach, kiedy ja tam mieszkalem (w latach 80-tych) jako emigrant w oczekiwaniu na wyjazd do USA, opieka dla Polalow byla bezplatna, chociaz zadnych zobowiazan nie popisywano. Wielu, wielu polskim rodzinom urodzily sie tam dzieci. Opieka lekarska byla pierwszorzedna, chociaz nie ma w tym kraju pielegniarek. Jestem jednak przekonany, ze do dzisiaj Polki mile wspominaja czas, jak rodzily w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: 800 euro i LOT czyli nie lam nogi w Grecji 07.02.06, 13:43 terra-nova napisała: > ze do dzisiaj Polki mile wspominaja > czas, jak rodzily w Grecji. hehehe, milej to one wspominaja jak im Grecy te dzieciaki robili Odpowiedz Link Zgłoś
starypolonus Re: 800 euro i LOT czyli nie lam nogi w Grecji 07.02.06, 05:10 Milosierny LOT tez gon wali po rogach zadajac 800 euro bo facet w nieszczesciu,od innych chca 200 a czasami nawet 50 hahaha Lataj LOTEM Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian o qzwa! to ja nie wiedzialem, ze one takie uczciwe 07.02.06, 13:49 "Poza tym nie mamy pewności, że tak duże pieniądze zostałyby nam zwrócone, a my musimy przecież pilnować publicznych funduszy" coz za troska o publiczne fundusze?! hehehe no i te duuuuze pienionchy! 800 juro! to dopiero jest kasa Odpowiedz Link Zgłoś
don-juan juz w Gdansku ,komfortowo LOTEM za 840 euro hahaha 08.02.06, 08:57 Czy to prawda, że w samolocie musiał Pan zajmować aż trzy miejsca i potrzebował specjalnej opieki? - Gdzie tam... Mój bilet kosztował tyle, co cztery normalne bilety, ale posadzili mnie na jednym fotelu, żadnej dodatkowej opieki nie było. Od innych pasażerów różniłem się tylko tym, że pod usztywnioną nogę podłożyli mi plastikową skrzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
paszis W grecji gziadostwo 08.02.06, 09:50 W Wloszech po nagrzaniu sie w sloncu wszedlem pod zimny prysznic i mi lekko twarz sparalizowalo (przeziebienie nerwu). Zglosilem sie na pogotowie (pronto soccorso ,mialem tylko paszport) odrazu mnie przyjeli, polozyli na lozko i przewiezli karetka do szpitala, tam zrobili mi tomografie komputerowa glowy, nastepnie wizyta specjalisty neurologa. (zadnych pieniedzy i ubezpieczenie niechcieli) W Grecji jest bylo i bedzie dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś