Dodaj do ulubionych

kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn

05.03.06, 17:28
ostatnio mnie moja polska cleaner Agnieszka zapytala czy nie moglabym jej
komus polecic bo potrzebuje 2 domy dodatkowo do sprzatania bo jej sie miejsce
zwolnilo. czy ktoras potrzebuje? oan rewelacyjnie sprzata, jest niesamowicie
dokladna (wrecz pedantyczna wink) i jestem z niej niesamowicie zadowolona (a
mialam juz kilka- ona jest zdecydowanie najlepsza- moj maz tez tak
twierdzi!).
nie ma dla niej problemu aby dojezdzac do jakiejkolwiek czesci londynu. aha,
bierze £7/ godz wiec tanio!
jesli ktoras jest zainteresowana, wrzuccie mi maila na ewamatu@hotmail.com.
Obserwuj wątek
    • kynos2 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 09.03.06, 21:51
      Marna prowokacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

----

TKU
    • basiak6 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 09.03.06, 22:48
      Ale 7 funtow to wcale nie jest jakos tanio... Niby ile byloby srednio a ile drogo?
      Ja place 6.5 funta za godzine a pani jest Angielka z duze firmy sprzatajacej.
      • izabelski Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 02:23
        ale to nie sa ceny londynskie sad(
        • basiak6 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 08:32
          A jakie niby sa londynskie 30km od nas na poludniesmile £10 za godzine? Bez
          przesady... Ja place razem £ 8.50 bo 2 funty liczy sobie agencja, wszystko jest
          ubezpieczone. Pierwsze slysze aby £7 bylo uwazanie za 'tanio'
          • izabelski Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 12:50
            piszesz: "Ale 7 funtow to wcale nie jest jakos tanio... "

a ty placisz £8.50

trudno wymagac od kogos,zeby pracowal ponizej minimum placac mu £5 za godzine
            i jeszcze, zeby byl na czas i regualrnie i najlepiej - an stale ....
            jak sie placi malo to i malo mozna wymagac

a ceny za sprzatania w Londynie to byly £5 i 12 lat temu - nie dziwie sie, ze
            ktos prosi o stawke 7.5/godzine
            • basiak6 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 14:22
              Iza, ale mam w tych 8.50 wliczone ubezpieczenie.
              Czy ta pani w tym watku tez oferuje ubezpieczenie?
    • aniaheasley Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 00:01
      Juz mialam sie radosnie zglosic, bo baaaardzo potrzebuje dobrej cleanerki, ale
      jak doczytalam ze za £7 na godzine to juz chyba sama posprzatam (yeah right).
      Jezeli Agnieszka zacznie brac prace za £5 na godzine to daj znac smile
    • ewika-uk Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 00:38
      no to rzeczywiscie stawki leca skoro tak piszecie,5lat temu kiedy tez
      sprzatalam to zaczynalam od 6.5£ na godzine,pamietam ze kiedys skarzyla sie
      ktoras kolezanka po fachu,ze wlasnie najgorzej to sprztac u zydow bo placa
      najmniej czyli 5£,no ale to byly dawne dobre czasy z tego co widac..pozdrawiam
    • xiv Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 10:08

ja się tam nie znam na sprzątaniu, ale to chyna zależy od skali - jeśli ktoś na
      dojeżdżać na dwie godzinny tygodniowo to 7 funtów nie brzmi dużo...

z drugiej strony - znam osoby które sprzątają za 10 funtów, oraz takie które
      robią to za 5...
    • iga04 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 12:08
      Ja też znam bardzo dobrą cleaner,ktora dodatkowo jest dyplomowaną
      kosmetyczką,tylko niestety słabo zna angielski.
      • eballieu Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 13:32
        Za caly dom raz w tygodniu - 25 funtow. Pol godziny drogi od Londynu. Firma,
        sparzatjaca osoba ma ubezpeiczenei, praca jest legalna.
        W Londynie tez legalna firma obslugiwala nasze meiszkanie - 6,5 funta za
        godzine. Bylo to na Virginia Quay. U portiera lezala ich oferta.
        Znajomy mieszka obok tego osiedla i za mieszkanie naszej wielkosci, czyli
        salon, 3 sypialnie z lazienkami sprzatanie ma w cenie wynajmu - raz w tygodniu
        generalne sprzatanie, wymiana poscieli, recznikow i pranie tego, odstawianie
        czystego, w cenie wynajmu. A placi tyle co my wtedy. Mieszka w New Providence
        Wharf.
        O cenach 10 funtow za godzine to ja tylko slyszalam. Nie znam osobiscie nikogo
        kto tyle placil. A znajomi, ktorzy maja kogos do sprzatania mieszkaja wszyscy w
        okolicach Canary Wharf, kazdy ma legalny serwis sprzatajacy. No ale to pewnie
        nie ta okolica jeszcze, gdzie sie za sprzatanie placi 10 funtow za godzine.

• aniaheasley Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 14:10
          Ela, jezeli Ty placilas agencji £6.50 za godzine, to sprzataczka dostawala z
          tego ok. 5 - 5.50 na godzine. Cleanerki najczesciej zatrudnione sa przez
          agencje jako self-employed czyli ubezpieczona to powinna byc tak naprawde kazda
          cleanerka, ubezpieczenie agencji to najczesciej niestety fikcja, co czesto
          wychodzi w praniu na przyklad po stluczeniu wazy ming czy innego faberge.....
          Polki w Londynie przy sprzataniu, rowniez opiece nad dziecmi, prasowaniu
          pracuja za stawki od £4 na godzine (uprzedzajac glosy oburzenia, ze to ponizej
          stawki minimalnej - wiekszosc z nich pracuje na czarno, czyli podatku nie
          placa, wiec litowanie sie nad nimi nie jest az tak uzasadnione) do £10,
          rzadziej £12 na godzine. Znam osobiscie wiele osob, ktore maja £10 na godzine.
          Chelsea, Wimbledon Village, Dulwich Village, Hampstead, Harrow on the Hill -
          tam jak ktoras cleanerka ma glowe na karku i angielski w gebie to za mniej niz
          £10 naprawde nie musi pracowac.
          Ale przecietnie zarobki sa £6-7 na godzine.
          Roznia sie tez stawki za sprzatania cotygodniowe od jednorazowych na przyklad
          przy przeprowadzce.
          • eballieu Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 15:45
            Aniu, pamietasz strajk na Canary Wharf ekip sprzatajacych? Oni wlasnei sa
            placeni owe minimum za godzine. Nic wiecej nie wywalczyli.
            Zgadzam sie z tym, ze cena sprzatania zalezy od okolicy, w ktorej sie mieszka i
            tego ile chce sie zaplacic.
            My mamy regularne sprzatanie, mysle ze stad ta cena 25 funtow tygodniowo. Nie
            mzona z ta cena meic sprzatania raz na dwa tygodnie, czy raz w miesiacu.
            Sprzatac przychodzi Angielka.
            No ale to nie Londynsmile
            Ja po prostu nie wiem czemu wduzo osob uwaza, ze 10 funtow to taka "normalna"
            cena. Jakos tansze uslugi niz 10 funtow za godzine organizacji Sitters
            (babysitterki) zostaly uznane tu na tym samym forum, jako drogie.
            I to dla mnie jest nei pojete.
            Za sprzatanie 7 - 10 funtow to normalna cena, a opieke nad dzieckiem to za ile
            w takim razie sie placi?
            Jestesmy tu na pobycie czasowym, korzystamy z firm uslugowych, jakie dala nam w
            swojej broszurze firma AMG Relocation. Stawek niskich to oni nie maja, ale tez
            nie takie wysokie jakie czasami padaja tu na forum.
            Dla mnie odnosnikiem tez do tego ile placi sie za tego typu serwisy sa
            chociazby serwisy informacyjne dla innych nacji mieszkajacych w Londynie.
            I jakos na forum francuskim, jakie znam , londynskich cen 10 funtow za godzine
            nei widzialam.
            No ale, moze to Francuzi zydowskiego pochodzeniawink
            Ja rozmawiam o cenach dla przecietniakow, a nie o czyms gdzie i ja z checia
            poszlabym sprzatac w celach obejrzenia katow jakis arystokratow.
    • wysokieobcasy7 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 14:45
      no to ktoras potrzebuje te cleaner czy nie w koncu?? wink))))
      dziewczyny mialam was zapytac czy wy waszym cleanerkom zostawiacie tipy a jesli
      tak to ile? moja sprzata co 2 tyg przez 3 hrs (2bed flat) i z reguly jak wroce
      do domu i wszystko tak ladnie lsni i jest czyste to nie mam po prostu serca jej
      nie zostawic.. i z reguly zawsze cos zostawie...

i ona podobnie, tez pracowala najpierw dla agencji (polki) ktora ja niezle
      wykorzystywala bo brala £8/hr a jej tylko £4.50 na reke dawala i do tego
      ubezpieczyc nie chciala. wiec sie dziewczyna wkurzyla i teraz n awlasne reke
      sprata i stad szuka clientow.
      • aniaheasley Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 14:51
        Jezeli jest taka super to mialabym dla niej propozycje pracy 2 x godziny co
        tydzien w biurze w Farringdon. Jeden duzy pokoj otwarty plan. Dostawalaby za 2
        godziny £15 cash in hand lub £18 jezeli jest w stanie dawac im faktury, ale juz
        bez zadnych tipow raczej smile W dowolny dzien tygodnia od 9 albo od 10 rano.
        • wysokieobcasy7 Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 16:11
          dzieki ania
          bardzo fajnie zaraz jej przekaze (jest naprawde bardzo dobra) podaj mi tylko
          twoj No telefonu (to ja poprosze aby do ciebei zadzwonila- jej na imie
          Agnieszka) i jaki jest dokladny post code na Farrington to sobei sprawdzi na
          mapie gdzie to jest.
          podaj numer na ebutcher@gabelli.co.uk
          dzieki
          ewa
          • kingaolsz Re: kto potrzebuje- b dobra cleaner- Londyn 10.03.06, 16:23
            Hej Ewa!
            Napisalam na priva.

Pozdr
            Kinga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka