bobby5 20.03.06, 10:30 Jak dlugo podawalas infacol i czy przed kazdym posilkiem? Dawalam juz trzy razy i bede dzisiaj podawac, na razie jest spokoj, ale poczekam do wieczora. pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak4701 Infacol 20.03.06, 11:39 Moja położna kazała mi podawać 15min przed każdym posiłkiem. Niestety moja córcia jak zachce jeść to nie ma się zmiłuj - krzyk, płacz i co nie tylko. A trudno było wyczuć kiedy będzie głodna. Bo jeśli nie miała ochoty na jedzenie to poprostu nie chciała. Wiec podawałam jej róznie raz po jedzeniu, raz przy ataku kolki,(miałam wrazenie zawsze ze tak jakby reka odjał - ze odrazu pomagał bo mala sie zawsze uspakajała), raz jak akurat mi sie przypomniało. Ja podawałam jej ok. 1m-ca a potem tylko doraźnie. I nawet do dziś mam zawsze gdzieś w kosmetykach malutkie "ot tak na w razie czego..." Napisz jakie jest twoje doświadczenie z tym preparatem. Pozdrawiam cie serdecznie i zycze duzo cierpliwosci ale te małe istotki sa warte czasami takich cierpien jakie nam płataja Mama malutkiej Julci (16.08.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
bobby5 Re: Infacol 20.03.06, 11:45 daje na moment przed posilkiem, tez jest straszny krzyk, jak pisalam do tej pory dalam trzy razy i jest spokojnie, bede podawac przez kilka dni, zobacze jak nam minie wieczor, nie chcialabym podawac kropelek do ukonczenia trzeciego miesiaca, jak kolka ustapi, dlatego te moje pytania dziekuje i pozdrawiam cieplo kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Infacol 20.03.06, 12:20 Do dzis mam gdzies zawsze przy sobie Infacol - chociaz juz ona dawno nie ma kolek ale tak na wszelki wypadek. Tak jak ci wspominałam ja podawałam jej potem doraźnie i zawsze miałam wrażenie że odrazu pomagało (nie ważne czy było to po jedzeniu czy też przed - ale zazwyczaj podawałam po jedzeniu bo nigdy niewiedziałam kiedy moja królewna zachce jeść). Jestem teraz w Pl - byłam niedawno u tej koleżanki i czytałam ulotke w języku polskim bo jak się okazało w Polsce też jest to dostępne. Na ulotce było napisane, że podawać przed każdym posiłkiem (czyli często - bo dzieci w tak małym wieku jedzą co najmniej co 2 godz)i nie było przypadków przedawkowania i uzależnień od tego syropku. Więc bez obawy możesz podawać swojemu dziecku o ile pomaga. Pozdrawiam cie serdecznie Kasia Mama malutkiej Julci (16.08.2005) Odpowiedz Link Zgłoś