zmijewska 22.03.06, 16:48 turystycznie, mam US Green Card, nie wiecie jak wyglada sprawa wizy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Re: chce jechac do Australii 22.03.06, 23:55 Jestes obywatelka Polski, wiec obowiazuja Ciebie te same zasady co innych Polakow. Popatrz na wizy turystyczne na: www.immi.gov.au Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 09:03 Turystycznie czy "turystycznie"? I po co? Pracy w Australii nie ma (poza taka jak ma LzO czyli "general cleaning duties"), a i widoczki niezbyt ciekawe, poza tym drogo, w lecie goraco, w zimie w domach nie grzeja, chamstwo na lotnisku przy odprawie celno-paszportowej i w ogole zadoopie swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
fidel.castrol Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 09:17 fok tutaj co prawda nie paluja, ale sprobuj urodzic sie Aborygenem, albo szukac dobrej pracy w zawodzie majac slowianski akcent Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 09:21 Tylko dla tego w Australii nie paluja fok bo po pierwsze fok tu nie ma (poza ZOO) a po drugie palowano do niedawna w aborygenskie dzieci. Wszystkich aborygenow wytluczono w ten sposob juz w XIX wieku na stosunkowo malej Tasmanii, zas na "main land" troche aborygenow cudem uniknelo zaglady uciekajac na pustynie, gdzie biali najezdzcy gina z braku wody i zarcia. Slowian nie paluja, a raczej daja im do zrozumienia, ze powinni robic kariere a la LzO, czyli w "general cleaning duties"... Odpowiedz Link Zgłoś
mysia.pizda Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 14:49 gdzie mozna znalezc prace ala LzO? I jak poznac aborygen zeby sie za niego wydac? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 15:07 Aborygenow prawdziwych juz nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 14:49 Tylko turystycznie !. Nigdy bym nie chciala mieszkac na tym zadupiu . Ale jako kraj na pewno jest ciekawy. Poza tym mam amerykanski GC, to co mi do szczescia wiecej potrzeba . Czy mam sie spodziewac problemow na customs majac polski paszport ? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 15:09 Ja zobacza w Australii polski paszport, to cie wezma na granicy na osobiste badanie. Slowian tam bowiem wrecz nie cierpia... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 15:52 to ciekawe, mam rodzine w australii (juz z paszportami od bardzo dawna) i nic takiego nie mowili Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: chce jechac do Australii 23.03.06, 16:01 Boja sie... Znaja los aborygenow! Odpowiedz Link Zgłoś