Dodaj do ulubionych

Czy USA powinny zaatakowac Kanade ?

26.02.03, 17:10
Czy USA powinny zaatakowac Kanade , zamiast Iraku?
uwazam, ze tak.
W przypadku ataku na Kanade caly swiat przekona sie jak bardzo NAPRAWDE
Ameryka jest pierdolnieta i kim w istocie jest jej "przywodca"- kompletnym
swirem i despota oraz morderca.
Wtedy caly swiat ostatecznie wystraszy sie l USA , niepotrzene bedzie
mieszanie na Bliskim Wschodzie lub Korei i USA beda spokojnie mogly zaciagac
dalsze kredyty oraz pracowac nad dalszym poglebianiem swoj
deficytuhandlowego.
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? 26.02.03, 17:13
      afffa napisała:

no juz, juz...wes medycynke i do spowrotem do lozeczka.
      • afffa Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? 26.02.03, 17:19
        wes? A moze "wez"?
        tak chciales napisac pewnie, ale wyszlo ci "wes', bo jestes glupi chlopek-
        roztropek i ciagle ci w malym lebku siedzi "wies", bo to prawie to samo
        co "wes".
        Wez kmiocie kolko i pierdolnij sie w czolko.
        • jot-23 Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? 26.02.03, 17:27
          afffa napisała:

> wes? A moze "wez"?
          > tak chciales napisac pewnie, ale wyszlo ci "wes', bo jestes glupi chlopek-
          > roztropek i ciagle ci w malym lebku siedzi "wies", bo to prawie to samo
          > co "wes".
          > Wez kmiocie kolko i pierdolnij sie w czolko.

co z ciebie za pacyfista? (tzn zwyczajny, jak to "pacyfista", operujacy na
          zmiane 5-ma sloganami z transparentow, majacymi zastepowac swiatopoglad, pelny
          sprzecznosci i hipotkryzji)

nie, ze masz specyficznie zla wole, to po prostu brak elementarnej wiedzy.
          • afffa Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? 26.02.03, 17:42
            A gdzie ja operuje sloganami?
            Przytocz mi pare.
            nie dostrzsegasz roznicy miedzy sloganem a wyrazaniem w jasny sposob swej
            opinni?
            Ja to wlasnie robie.
            tragedia Ameryki polega na tym, ze ludzi obdarzonych zdolnoscia do
            samodzielnego , tworczego myslenia jest tylu, co kot naplakal.
            Sila opiniotworcza sa mass media, i to nawet juz nie gazety, bo te trzeba
            czytac wkladajac w to pelen wyslilek, ale TV ktora mozna ogladac pociagajac
            cienkie piwko siedzac na kanapce.
            Efektem tego zas jest obecna sytuacja, kiedy stado pojdzie za "pasterzem" jak
            idioci na rzez. Stado nie ocenia i nie watpi w to, co mowi przywodca, bo stado
            nie mysli. Stado tylko slucha i robi co mu kaza.
            Stado nawet nie wie, gdzie naprawde lezy zagrozenie-nie patrzy nato ze Irak to
            figurynka na glinianych lapkach, ze bron masowego razenia i rakiety ma Korea,
            ze w Iraku trzeba bedze siedziec latami i oczywiscie placic za to z wlasnej-
            podatnika kieszeni,ze atak na Irak moze w nieprzewidywalnej przyszlosci wywolac
            reakcie na Bliskim Wschodzie i prawdziwa wojne.
            Stado tego nie widzi, bo stado nie mysli, bo nie ma takiej zdolnosci.
            A jak bardzo zarazliwe to jest to widac chocby po tym co piszesz.
            Po ilus tam latach myslisz dokladnie taj jak stado.
            Gratulacje, szybko sie zamerykanizowales.
            • Gość: --Michal Ali Affa! Czy Ty juz przemawiales na NAMie? IP: *.tiaa-cref.org 26.02.03, 17:54
              news.bbc.co.uk/2/hi/africa/2796883.stm
              Dogadacie sie z Robertem, bo nie dosc ze Yorg to chuj i zbrodniasz to jeszcz
              nielegalnie wybrany!
              • jot-23 Re: Ali Affa! Czy Ty juz przemawiales na NAMie? 26.02.03, 18:01
                widziales wczoraj crossfire? smile) (swoja droga to zaczyna byc najlepszy reality
                show w tv) ... najpierw Vidal zrownal z ziemia Carlsona...a pozniej jak
                rozmaiwali z gosciami co organizuja bojkot francuskich towarow, Caraville
                dokonczyl dziela (wzial ze stolu Perriera (stal tam obok wina i innych jako
                przyklad towarow do bojkotowania) , otworzyl i siem napil...jaja).
                • jot-23 Re: Ali Affa! Czy Ty juz przemawiales na NAMie? 26.02.03, 18:05
                  VIDAL: The fact that the
                  • jot-23 Re: Ali Affa! Czy Ty juz przemawiales na NAMie? 26.02.03, 20:11
                    well...kluczowe slowo w tym calym interesie to "Carlyle Group"
                    • Gość: --Michal Kluczowe to jest to: IP: *.tiaa-cref.org 26.02.03, 21:05

"plays off Americans' relative innocence, or ignorance to be more precise. This
                      is probably why geography has not really been taught since World War II
              • afffa Re: Ali Affa! Czy Ty juz przemawiales na NAMie? 26.02.03, 18:09
                Gość portalu: --Michal napisał(a):

> Dogadacie sie z Robertem, bo nie dosc ze Yorg to chuj i zbrodniasz to jeszcz
                > nielegalnie wybrany!

To znaczy "zbrodniarz"?
                "The US should lead by example and dismantle its weapons of mass destruction,
                before demanding the same of Iraq, he said. "
                No, z tym trudno sie nie zgodzic. Zaczalbym od Izraela jednak...
                W kocu ultraprawicowy szaleniec Szaron jest chyba bardziej nieobliczalby od
                Busha.
                Nawiasem mowiac, na protescie 15 lutego bylo sporo Zydow i Izraelczykow ,
                niektorzy z flagami Izraela i napisami wzywajacymi Busha do opamietania i
                pokoju, po angielsku i w hebrew.

• Gość: --Michal Z czym sie tu zgadzac czy nie zgadzac! IP: *.tiaa-cref.org 26.02.03, 23:16
                  Ali ben Afa! Ja nie wiem czy ty oczekujesz jakiejs repliki no bo:

> To znaczy "zbrodniarz"?
                  Ja nie wiem a co chciales uslyszec, albo ktorego slowa nie rozumiecie?

>No, z tym trudno sie nie zgodzic ...

A niezgadzaj sie czy zgadzaj [wedle woli] tylko jak chcesz dyskutowac to
                  powiedz dlaczego.

> Nawiasem mowiac .... ble ble ble

Co to ma do rzeczy?
            • guajazyl Do Afffa 26.02.03, 22:42
              Cos ten amerykanski Kloss nie ma Ci za duzo do powiedzenia (lol) Chyba dobrze
              trafiles. Tylko tak dalej!

guajazyl
              • Gość: jot-23 Re: Do Afffa IP: *.dyn.optonline.net 27.02.03, 01:32
                guajazyl napisał:

> Cos ten amerykanski Kloss nie ma Ci za duzo do powiedzenia (lol) Chyba
                dobrze
                > trafiles. Tylko tak dalej!
                >
                >
                > guajazyl

kutasie, z toba jest tyle samo "dyskusji" ile z tym bucem wyzej. Owszem mam mu
                malo do powiedzenia, to co mialem to powiedzialem w jednym zdaniu w pierwszej
                wypowiedzi. Zeby rozmawiac trzeba miec elementarne pojecie o tym co sie dzieje
                na swiecie. jesli czyjas wykladnia sprowadza sie do "pierdolnieta ameryka i
                cienkie piwko" to wiadomo, zadnej dyskusji byc nie moze. nie siedze tu po to
                zeby baranowi tlumaczyc podstawy mechanizmow spolecznych. to jest jego
                odpowiedzialnosc. jesli chce sie publicznie komprowitowac swoim
                prostactwem...droga wolna... wszystko wolno w dzisiejszych czasach...ba
                znajdzie nawet grono dorownujacych mu intelektem poklaskujacych fjutow. jego
                sprawa.
                • guajazyl Do politologa 27.02.03, 10:06
                  Gość portalu: jot-23 napisał(a):

> kutasie, z toba jest tyle samo "dyskusji" ile z tym bucem wyzej. Owszem mam
                  mu
                  > malo do powiedzenia, to co mialem to powiedzialem w jednym zdaniu w
                  pierwszej
                  > wypowiedzi. Zeby rozmawiac trzeba miec elementarne pojecie o tym co sie
                  dzieje
                  > na swiecie. jesli czyjas wykladnia sprowadza sie do "pierdolnieta ameryka i
                  > cienkie piwko" to wiadomo, zadnej dyskusji byc nie moze. nie siedze tu po to
                  > zeby baranowi tlumaczyc podstawy mechanizmow spolecznych. to jest jego
                  > odpowiedzialnosc. jesli chce sie publicznie komprowitowac swoim
                  > prostactwem...droga wolna... wszystko wolno w dzisiejszych czasach...ba
                  > znajdzie nawet grono dorownujacych mu intelektem poklaskujacych fjutow. jego
                  > sprawa.

A tos sobie chlopaczku ulzyl! Zawsze powtarzalem, ze oprocz smiecenia linkami
                  jedyna rzecza, ktora potrafisz, jest rzucanie miesem.
                  Ty i dyskusja? Nie rozsmieszaj! W Twojej arogancji nie dopuszczasz w ogole
                  mozliwosci dyskusji a Twoja umiejetnosc samokrytyki jest rowna zeru. Takimi
                  odpowiedziami jak powyzsza niestety to potwierdzasz.
                  "Podstawy mechanizmow spolecznych"?! Gdzies Ty to wyczytal? W jednym z linkow,
                  ktorymi zalewasz forum? Jak do tej pory sam do powiedzenia nie miales nic.
                  Gdybys to wiec sam wymyslil to bylby to juz jakis postep.
                  Piszesz: "nie siedze tu po to zeby baranowi tlumaczyc podstawy mechanizmow
                  spolecznych." To po co tu wlasciwie siedzisz? Myslisz, ze komus oprocz tej
                  rozhisteryzowanej pindy z bisa, by Ciebie zabraklo gdybys sie stad wreszcie
                  wyniosl? Zajmij sie moze czyms bardziej tworczym. Skos trawnik albo
                  przeprowadz staruszke przez ulice. Przyniosloby to na pewno wiecej pozytku.
                  • afffa Guajazyl, pozdrawiam 27.02.03, 14:52

Sam widzisz, dlaczego dyskusja padla, prawda?
                    Klossowaty zarzucil mi nieuctwo, prostactwo, operowanie sloganami z
                    pacyfistycznych bilboardow.
                    Gdy poprosilem o konkrety lub cytaty, cofnal sie zgrabnie.
                    Do tego naublizal mi.
                    To znana technika, nic tworczego. Z braku argumentow przechodzi sie do ataku i
                    wulgaryzmow.
                    Pozdrowienia.
    • Gość: HIENA Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? IP: *.dial.eclipse.net 26.02.03, 18:35
      TAK GLUPI CHUJU POWINNA ZAATAKOWAC KANADE
      TY TEPY ZAJEBANY BUCU SPIERDALAJ WEZ SIE ZAJEB TY KUTASIE GLUPI
      PO CO TY WOGOLE ZYJESZ KUTASIE?????WEZ SIE POWIES GNIDO
    • Gość: troll Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? IP: *.sympatico.ca 26.02.03, 21:37
      afffa napisała:

> Czy USA powinny zaatakowac Kanade , zamiast Iraku?
      > uwazam, ze tak.

A bo ja wiem... Wiem za to, ze ciebie powinni zaatakowac jak najszybciej
      pielegniarze z kaftanikiem i strzykawkami srodka uspokajajacego, hehehehe
      • Gość: --Michal Ja mysle ze bardzo na temat "Quote of the Day."! IP: *.tiaa-cref.org 26.02.03, 21:45
        CBS is on a hillbilly hunt throughout the South to cast a reality TV show based
        on "The Beverly Hillbillies" But on the floor of the U.S. Senate today, Zell
        Miller asked the network president, Les Moonves, not to make fun of poor
        people.
      • Gość: USA Nie boj sie Kanadolu IP: *.proxy.aol.com 26.02.03, 22:37
        Gość portalu: troll napisał(a):

> A bo ja wiem... Wiem za to, ze ciebie powinni zaatakowac jak najszybciej
        > pielegniarze z kaftanikiem i strzykawkami srodka uspokajajacego, hehehehe

Nie zabijemy cie, konwencja genewska nie pozwala dobijac pierdolnietych,
        jednonogich, bezrobotnych, bezplodnych i tych co im z ryja jebie.
        Jakos wiec przezyjesz.
        • guajazyl Boj sie amerykanolu 26.02.03, 22:48
          > Nie zabijemy cie, konwencja genewska nie pozwala dobijac pierdolnietych,
          > jednonogich, bezrobotnych, bezplodnych i tych co im z ryja jebie.
          > Jakos wiec przezyjesz.

Ja bym tak na Twoim miejscu na ta konwencje tak nie liczyl! Co prawda sam
          podpadasz prawdopodobnie pod kilka z tych kategorii ale wiesz pezeciez jak to
          jest na wojnie.

guajazyl
          • salceson.kujawski Re: Boj sie wlasygo cienia 27.02.03, 03:01
            pierdolicie Hipolicie !,tak trzeba podsumowac tum calum gadke !!
          • Gość: kanadol Re: Boj sie amerykanolu IP: *.bc.hsia.telus.net 27.02.03, 06:56
            Pierdolone kocmoluchy z Jackowa idzcie sie powalic do wyra w buciorach ktorych
            nigdy nie zdejmujecie bo zawsze musicie byc w pogotowiu na wypadek nalotu na
            wasze zawszone meliny przez INS.To wasze Jackowo ma opinie w Kanadzie jako
            zbieranina najgorszej choloty z calej Polski ktorej mozgi sa tak przezarte
            gorzala ze nie sa w stanie sklecic paru slow w jezyku angielskim.I wara wam od
            Kanady bezdomne gnidy
        • Gość: troll Rwij stad kapcie wiesniaku, hehehehe IP: *.tor.primus.ca 27.02.03, 03:37
          Gość portalu: USA napisał(a):

> Gość portalu: troll napisał(a):
          >
          >
          > > A bo ja wiem... Wiem za to, ze ciebie powinni zaatakowac jak najszybciej
          > > pielegniarze z kaftanikiem i strzykawkami srodka uspokajajacego, hehehehe
          >
          > Nie zabijemy cie, konwencja genewska nie pozwala dobijac pierdolnietych,
          > jednonogich, bezrobotnych, bezplodnych i tych co im z ryja jebie.
          > Jakos wiec przezyjesz.

Wy? To znaczy kto? Nielegalne cwele z Jackowa, znaczy sie. Nie grozi, hehehehe
          Ogladajciem siem, czy was INS przypadkiem nie atakuje. Ty dodatkowo siem
          ogladaj, czy ci kolegi z bejzmentu do czekoladowego oka sie nie zakradajom.
          Mowiom, ze "jobat' ochota". Jak siem zalotnie jeim nadstawisz, pedzieli, to w
          piontek, jak dostanom ceki, to ci kupiom pyzow i medycyny na chemorojady.
    • Gość: felusiak Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? IP: *.nyc.rr.com 28.02.03, 02:02
      Zaraz atakowac. Po prostu zabrac, Tyle ziemi sie marnuje.

afffa czyli moj nowoznaleziony oszolom napisal:
      "W przypadku ataku na Kanade caly swiat przekona sie jak bardzo NAPRAWDE
      Ameryka jest pierdolnieta i kim w istocie jest jej "przywodca"- kompletnym
      swirem i despota oraz morderca."

Moze i tem przywodca jest kompletnym swirem, nie jestem psychiatra.
      Na pewno wiem, ze nie jest despota. Gdyby nim byl to juz dawno by afffa zamknal
      albo nawet "zlikwidowal". Ciekaw jestem kogo on zamordowal? Czy masz jakies
      nazwiska?
      Czy tylko pie rd o liSz?
      • afffa Nazwiska 28.02.03, 02:23
        Pozwole sobie na szczerosc i wyznam, ze nie bardzo chce mi sie szperac i szukac
        tych nazwisk, chociaz moglbym. Po prostu dyskusja z rodakami na tym forum ,
        niestety, zawsze sprowadza sie do uwag typu "niedouczony duren", oszolom" etc.
        a ja uwazam, ze nie o to w dyskusji chodzi. Ale szanuje metody interlokutorow,
        i jesli uwazaja ze w przypadku zaprezentowania przez kogos pogladow, z ktorymi
        nie bardzo wiedza jak polemizowac najprosciej jest ublizac- to coz, trudno,
        swietnie.
        Tylko . powtarzam, ja w takiej "dyskusji" nie chce brac udzialu.
        A jesli chodzi o nazwiska, to mozesz poszukac ich sam.
        Po prostu przejrzyj sobie liste skazanych na smierc w stanie Texas w czasie
        rzadow owczesnego pana gubernatora a dzisiaj prezydenta. Takie listy sa
        dostepne na internecie, nawet z datami egzekucji.
        Z pamieci moge tylko rzucic nazwisko nijakiego Greena, bo jego przypadek dobrze
        pamietam. Oczywiscie i jego pan gubernator nie uznal za stosowne ulaskawic, bo
        po co?
        Byl przeciez swiadek "zabojstwa"- 60 letnia kobieta,ktora widziala "zabojce" ,
        jak strzelal. Nie mialo wtedy nawet znaczenia, ze ona miala wade wzroku rzedu -
        6.0 dioptrii a tego dnia nie miala na nosie okularow. Scene zas "zabojstwa"
        ogladala z ponad 50 metrow.Czlowiek z taka wada wzroku z tej odleglosci moze w
        ogolnych zarysach zobaczyc slonia, a nie twarz czlowieka.
        Nawet jesli ten przypadek nie kwalifikowal sie do ulaskawienia ze wzgledow
        humanitarnych, to bezwzglednie kwalifikowal sie do ponownego rozpatrzenia.
        Chocby dlatego wlasnie, ze skazanie na smierc na podstawie zeznan tylko i
        wylacznie wylacznie jednego swiadka to sadowe morderstwo.

Z oszolomskim pozdrowieniem.
        • Gość: felusiak Re: Nazwiska IP: *.nyc.rr.com 28.02.03, 19:32
          Wyglada na to, ze nie zupelnie rozumiesz pisane przez siebie teksty. Co ma
          gubernator do sadownictwa? Czy poprzednia gubernator Texasu, Ann Richards
          tez jest morderczynia?
          • afffa Re: Nazwiska -Gubernatorzy 28.02.03, 21:14
            Naprawde nie mam cierpliwosci do tych swarow, na przyklad tu sobie poczytaj,
            prosze:

"June 12, 2000 | G eorge W. Bush's capital punishment record doesn't pass the
            sniff test, according to a Chicago Tribune investigation. Part 1 of the two-
            article series reports that of the 131 people executed on Bush's watch, an
            alarming number went to their deaths on shaky evidence and with inadequate
            counsel.

Here are the numbers: In 43 cases, the defense attorney had been publicly
            sanctioned for misconduct before or after his or her work on the capital case;
            in 40 cases, the defense attorney presented a single witness or no witness at
            all during the penalty phase of trial; in 29 cases, a psychiatrist provided
            testimony that the American Psychiatric Association considers unethical or
            unreliable; in 23 cases, prosecutors relied on the testimony of jailhouse
            snitches; and in 23 cases, the state used scientifically sketchy visual hair
            analysis.

Even after serious misconduct or mistakes are discovered, Texas courts often
            let convictions stand, the Chicago Tribune reports in Part 2 of the series. In
            one such case, the court declined to grant Cesar Fierro a new trial even though
            he had confessed to a murder only after police in Mexico took his parents
            hostage and threatened to torture them. He remains on death row.

The Chicago Tribune's series on the death penalty in Illinois is largely
            credited with pushing Gov. George Ryan to impose a moratorium on executions
            there.

Executions as election issue
            The findings on the criminal justice system in Texas won't stay buried,
            predicts Time magazine analyst Frank Pellegrini. He asserts that Bush's capital-
            punishment record and "compassionate conservatism" don't mix well, and could
            hurt the GOP's efforts with black and Latino voters. "In 131 stories of mostly
            poor men and minorities having their lives ended by the state, there might just
            be another ghost ready to rise up and haunt Bush all summer," Pellegrini
            writes. He also sees a potential parallel between Bush's law enforcement record
            and the problems of a past presidential hopeful, Michael Dukakis. "George W.
            should ask his dad about another political ghoul: Willie Horton. And the
            younger Bush's version would be an innocent man
          • afffa Masz tu i nie marudz wiecej 28.02.03, 21:16
            Last year governor Bush signed off on the execution of Canadian Joseph Stanley
            Faulder, convicted of murdering a wealthy oil heiress, despite the fact that
            the prosecutor had been hired and paid for by the victim's family, and that the
            state had withheld evidence that its principal witness was paid more than
            $10,000 to testify against Faulder. The state's chief psychiatric witness,
            whose testimony was essential to securing a death sentence, was later expelled
            from the American Psychiatric Association for presenting unprofessional
            testimony in Texas death penalty cases.

Bush refused to stop the execution of James Beathard, whose co-defendant, Gene
            Hathorn Jr., recanted his testimony following Beathard's conviction and said
            he, not Beathard, had been solely responsible for the murder of three members
            of Hathorn's family. The Texas Court of Criminal Appeals refused to grant
            Beathard a new trial because state law requires that new evidence be presented
            within 30 days after a judgment is entered. Hathorn's recantation came 11
            months too late.

Bush also failed to intercede last year on behalf of Andrew Cantu, who ended up
            representing himself after two lawyers assigned to his case withdrew and a
            third never even interviewed the defendant, claiming he didn't know where to
            find him. (He apparently didn't try death row.) Cantu was executed without
            either state or federal habeas corpus review of his claims.

In 1997, Bush approved the execution of David Spence for the grisly stabbing
            deaths of three teenagers, despite evidence that Spence may have been framed by
            police and the lack of physical evidence linking him to the crime.

As
            • Gość: nowy Rzeczywiscie morderca IP: *.proxy.aol.com 28.02.03, 22:51
              • Gość: felusiak Re: Rzeczywiscie morderca IP: *.nyc.rr.com 01.03.03, 05:06
                afffa ty naprawde nie rozumiesz czytanego tekstu.
                Gubernator nie moze zmienic wyroku albo sie pod nim podpisac.
                Jedyne co moze zrobic to zmienic wyrok na dozywocie (nie w Texasie)
                lub skazanego ulaskawic.
                Wyroki wydaje sedzia, a winnym lub nie uznaje 12 przysieglych.
                Naprawde zbawieniem jest, ze glupota nie boli bo umarlbys z bolu.
                • afffa Re: Rzeczywiscie morderca 01.03.03, 14:59
                  Gość portalu: felusiak napisał(a):

> afffa ty naprawde nie rozumiesz czytanego tekstu.
                  > Gubernator nie moze zmienic wyroku albo sie pod nim podpisac.
                  > Jedyne co moze zrobic to zmienic wyrok na dozywocie (nie w Texasie)
                  > lub skazanego ulaskawic.
                  > Wyroki wydaje sedzia, a winnym lub nie uznaje 12 przysieglych.
                  > Naprawde zbawieniem jest, ze glupota nie boli bo umarlbys z bolu.

Aha, czyli jesli wychodzi na jaw nieprawidlowosc w prcedurze, lub blad w
                  sledztwie, to gubernator nie moze nic zrobic? Tylko egzekucja?
                  Sprawa nie wraca np. do ponownego rozpatrzenia? Nie wznawia sie sledztwa? Nie
                  przesuwa egzekucji? Nie ulaskawia jak np gov. Ryan w Chicago?
                  Je ciebie rozumimem- jak kazdy pozbawiny zdolnosci myslenia samodzielnego -
                  "konserwatysta-republikanin"( w cudzyslowiu, bo spora czesc dyskutantow w ogole
                  nie ma nawet stalego pobytu w US nie mozna wiec mowic o formalnej
                  przynaleznosci politycznej) , rzucasz obelgami.
                  Jak juz pisalem, brak argumentow lub brak umiejetnosci dyskusji pokrywa sie
                  chamstwem.
                  Ja cie glupkiem nie nazwe, po prostu wydaje mi sie ze nie rozumiesz po
                  angielsku.
                  Powinienes sie nauczyc- zobaczysz jaka to przyjemnosc kupic samodzielnie krem
                  do golenia i nie pomylic go na przyklad z pasta do butow, co niechybnie musi ci
                  sie zdarzac. Polecam na start jakis darmowy kurs, tylko wez sie energicznie do
                  nauki, po ci swiat sprzed nosa zwieje.

• Gość: felusiak Re: Rzeczywiscie morderca IP: *.nyc.rr.com 01.03.03, 16:15
                    drogi afffa zapewniam cie, ze nie mam zadnych trudnosci z angielskim.
                    Twierdze jednak, ze ty takie masz.
                    Motywy, ktore toba kieruja sa wyraznie polityczne. Nie wazne jest gdzie lezy
                    prawda, istotne jest dolozenie Bushowi. Jak cala sfora demokratyczno-liberalna
                    na lewym skrzydle jestes calkowicie zagubiony powtarzjac talking points z DNC.
                    Cytujesz propagandowe artykuly z kampanii wyborczej 2000 jako dowody.
                    Na moje pytanie czy Ann Richards tez jest morderczynia nabierasz wody w usta.
                    Dlaczego? Albo nie wiesz kim jest, albo nie pasuje do twojego obrazu swiata.
                    Strus. Glowa w piasek. Napisz cos wlasnymi slowami.
                    Jako ciekawostke podam ci, ze Texas jako jedyny sta w Unii dopuszcza
                    wybor procedury przez oskarzonego. Moze on zazadac procesu z sedziami
                    przysieglymi (jury trial) lub procesu sedziowskiego (judge trial).
                    Jak widzisz, musisz sie jeszcze duzo nauczyc.
                    Odpowiedz sobie na pytanie czym spowodowane jest przebywanie przez skazanego w
                    celi smierci przez 24 lata. Dlaczego sredni okres przebywania w celi smierci w
                    Texasie wynosi nieco ponad 10 lat? I na koniec, czy wszyscy obecnie
                    przebywajacy w celi smierci skazani, a jest ich 448 sa niewinni?
                    • afffa No more bull shit, please ! 01.03.03, 21:42

> drogi afffa zapewniam cie, ze nie mam zadnych trudnosci z angielskim.
                      > Twierdze jednak, ze ty takie masz.

A ja uwazam, ze masz. Do tego jestes wyjatkowo zamkniety na argumenty. Typowy
                      przyklad "polskiego republikanina"...
                      Najwyrazniej nie zrozumiales meritum zamieszczonych przeze mnie cytatow.

> Motywy, ktore toba kieruja sa wyraznie polityczne. Nie wazne jest gdzie lezy
                      > prawda, istotne jest dolozenie Bushowi. Jak cala sfora

A co to sfora? Republikanie to juz nie sfora? A co? Banda?

demokratyczno-liberalna
                      > na lewym skrzydle jestes calkowicie zagubiony powtarzjac talking points z DNC.
                      > Cytujesz propagandowe artykuly z kampanii wyborczej 2000 jako dowody.
                      > Na moje pytanie czy Ann Richards

Nie musze znac gubernatorow wszystkich stanow w USA ani ich pogladow i
                      partyjnej przynaleznosci. Znasz z pamieci nazwisko gubernatora Nebraski?
                      Hawajow? Delaware? Ich przynaleznosc partyjna? Poglady polityczne?

tez jest morderczynia nabierasz wody w usta.
                      > Dlaczego? Albo nie wiesz kim jest, albo nie pasuje do twojego obrazu swiata.

Nie znam jej pogladow politycznych, ani opinii w sprawie kary smierci.Dlatego
                      nie nazwalem jej mordrczynai ani tez nie nazwalem jej Matka Teresa.

> Strus. Glowa w piasek. Napisz cos wlasnymi slowami.
                      Caly czas pisze. Z polskim tez masz problemy? Po angilsku jeszcze nie, po
                      polsku juz nie? Jak ty sie ze swymi dziecmi dogadasz?

Zmien SN na Felun. Nie bedzie bardziej odpowiedni?

> Jako ciekawostke podam ci, ze Texas jako jedyny sta w Unii dopuszcza
                      > wybor procedury przez oskarzonego. Moze on zazadac procesu z sedziami
                      > przysieglymi (jury trial) lub procesu sedziowskiego (judge trial).

Przestan juz pisac bzdury tak kosmiczne chlopaku ! Rozprawy bez jury mozesz
                      zazadac ZAWSZE i WSZEDZIE. Sprawdz fakty zanim sie kosmicznie osmieszysz !!!!!
                      A jako prawdziwa ciekawostke potraktuj fakt, ze malo ktory kraj na swiecie
                      zezwala na deportacje obywateli USA aresztowanych na swym terytorium do USA
                      (Hiszpania, Francja, Niemcy i mnostwo innych)
                      Dlaczego? Poszukaj sobie.

> Jak widzisz, musisz sie jeszcze duzo nauczyc.

Ja ?????? W lustro popatrz...

> Odpowiedz sobie na pytanie czym spowodowane jest przebywanie przez skazanego
                      w
                      > celi smierci przez 24 lata. Dlaczego sredni okres przebywania w celi smierci
                      w
                      > Texasie wynosi nieco ponad 10 lat?

Dlatego, ze Texas dba o kieszen podatnika wiec woli wyprawic szybciej tych
                      biedakow na tamten swiat. W Chinach w celi smierci siedzi sie miesiac. To
                      dobrze, filozofie?
                      I na koniec, czy wszyscy obecnie
                      > przebywajacy w celi smierci skazani, a jest ich 448 sa niewinni?

Nie, nie wszyscy. Czesc BYC MOZE tak.Natomiast ogromna czesc z nich to biedacy,
                      ktorych nie bylo stac na oplacenie najtanszego prawnika. To pewnik.
                • afffa Felus, Anglicy tez go maja za morderce 04.04.03, 21:59
                  The USA is committing war crimes in Iraq, the USA is committing acts of murder,
                  the UDSAF is bombing hospitals, killing children, killing civilians while
                  thousands of Iraqis are struggling to enter the country to fight the
                  aggressors. The American forces are not liberators, they are invaders. If Bush
                  does not respect a democratic forum of law, he acts like a dictator and if his
                  armed forces commit acts of murder in an illegal conflict, then Bush, as
                  Commander-in-Chief of these forces is a war criminal, Bush is a murderer. This
                  is not a question of opinion v it is fact, based upon the principles of
                  international law. Seen from Bush-s simplistic viewpoint, if he and his
                  administration are not with the principles of international law, they must be
                  against them, as such being a threat to the national security of every nation
                  on earth. If the Bush administration do not use the proper channels of debate,
                  they behave like dictators, as they accuse Saddam Hussein of doing. If Saddam
                  Hussein has sent people to their deaths, so has George Bush, as governor of
                  Texas.
            • Gość: felusiak Re: Masz tu i nie marudz wiecej IP: *.nyc.rr.com 01.03.03, 05:53
              Joseph Faulder.. w celi smierci od lipca 1975, kare wykonano 17 czerwca 1999
              kopia karty wieziennej:
              www.tdcj.state.tx.us/statistics/deathrow/executed/faudler.jpg

James Beathart.. w celi smierci od 5 marca 1985, kare wykonano 9 grudnia 1999
              kopia karty wieziennej:
              www.tdcj.state.tx.us/statistics/deathrow/drowlist/beathard.jpg
              David Spence.. w celi smierci od 11 pazdziernika 1984, kare wykonano 3
              kwietnia 1997
              kopia karty wieziennej:
              www.tdcj.state.tx.us/statistics/deathrow/executed/spence.jpg
              Lista wszystkich straconych w stanie Texas od 1923 roku.
              www.tdcj.state.tx.us/stat/deathrow.htm
              W chwili obecne w celi smierci przebywa 448 skazanych.
              affa twoje zrodla sa umotywowane politycznie.
    • Gość: felusiak to afffffffffa or gafffffffa IP: *.nyc.rr.com 02.03.03, 15:57
      Najwyrazniej nie zrozumiales meritum zamieszczonych przeze mnie cytatow.

I have. You are hell-bent against death penalty. That is a legitimate
      point of view. Calling Bush a murderer is silly.
      Texas is the only state in the union permitting a judge trial in a capital
      case. One can't request anything like that in New York.
      Ann Richards, for your information, was a governor of Texas before G.W. Bush.
      She's a democrat.
      Nebraska- Mike Johanns (R)
      Hawaii- Linda Lingle (R)
      Delaware- Ruth Ann Minner (D)

This information is readily available on the internet.
      Thank you for sharing your suggestions pertaining to my nickname.
      • afffa Re: to afffffffffa or gafffffffa 02.03.03, 17:23
        Ciebie po prostu bawi denerwowanie powaznych ludzi przez wypisywanie totalnych
        bzdur. Mnie jednak taka zabawa nie sprawia zadnej przyjemnosci.
        Przyklad:
        "Texas is the only state in the union permitting a judge trial in a capital
        case. One can't request anything like that in New York."
        Wrzuc na przeszukiwarke chocby:" waiving /jury/ trial" i dostaniesz kilkaset
        linkow do info na temat rozpraw bez jury w bez mala wszystkich stanach USA.

Dalej utrzymuje, ze masz trudnosci ze zrozumieniem tekstu pisanego po polsku,
        (patrz: chocby twoja ostatnia odpowiedz), napisany przez ciebie tekst
        angielski jasno pokazuje spore niedoskonalosci i w tym jezyku. Infantylnosc
        stylu,prosta skladnia, nie ma sensu kopac dalej lezacego.
        Spedzaj wiecej czasu na nauce a nie na forum, wyjdzei ci to tylko na dobre.
        Na tym koncze te nierowna walke, bo nie jestes godnym partnerem w dyskusji.
        • Gość: felusiak Re: to afffffffffa or gafffffffa IP: *.nyc.rr.com 02.03.03, 17:50
          ....in a capital case.

It finally occured to me you are THE moron.
          Have nice life.
          • Gość: jot-23 Re: to afffffffffa or gafffffffa IP: *.dyn.optonline.net 02.03.03, 19:03

> ....in a capital case.
            >
            > It finally occured to me you are THE moron.
            > Have nice life.

lepiej pozniej niz wcale
    • Gość: pol Re: Czy USA powinny zaatakowac Kanade ? IP: 62.233.165.* 02.03.03, 20:22
      tak zdecydowanie to poprawi gospodarke polski
      • afffa Felusiak, Angole tez go maja za morderce 04.04.03, 22:00
        The USA is committing war crimes in Iraq, the USA is committing acts of murder,
        the UDSAF is bombing hospitals, killing children, killing civilians while
        thousands of Iraqis are struggling to enter the country to fight the
        aggressors. The American forces are not liberators, they are invaders. If Bush
        does not respect a democratic forum of law, he acts like a dictator and if his
        armed forces commit acts of murder in an illegal conflict, then Bush, as
        Commander-in-Chief of these forces is a war criminal, Bush is a murderer. This
        is not a question of opinion v it is fact, based upon the principles of
        international law. Seen from Bush-s simplistic viewpoint, if he and his
        administration are not with the principles of international law, they must be
        against them, as such being a threat to the national security of every nation
        on earth. If the Bush administration do not use the proper channels of debate,
        they behave like dictators, as they accuse Saddam Hussein of doing. If Saddam
        Hussein has sent people to their deaths, so has George Bush, as governor of
        Texas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka