Dodaj do ulubionych

Podwójne nazwisko

27.09.06, 10:31
Jak wygląda sprawa podwójnego nazwiska w Anglii? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 11:19
      Mozna miec oczywiscie.

Kinga
      • agatren Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 12:09
        Nie ma żadnych problemów w urzędach???
        • mysz2006 Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 14:17
          czy chodzi Ci o nazwiska typu Zielinska-Johnson?
          • agatren Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 15:45
            Typu Kowalska-Nowak. Czy podwojne nazwisko nie sprawi mi trudności w
            załatwianiu formalności w Anglii. Jak wygląda sytuacja gdy dziecko ma nazwsiko
            ojca, a matka podwóje. Pozdrawiam
            • mysz2006 Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 18:41
              Zadnych trudnosci. Tu to sytuacja nagminna. Nie mowiac juz o takich
              scenariuszach gdzie matka X a dzieci: jedno Y drugie Z .... itd. Nikt nawet
              brwi ze zdziwienia nie podnosi. Chleb powszedni.
              • ewunia_uk Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 20:30
                Ja mam wlasnie takie dwuczlonowe nazwisko, i minusy takiej sytuacji sa chyba
                takie same bez wzgedu, w jakim kraju sie mieszka. Ja na tzw. codzien (np. w
                pracy) uzywam tylko jednego nazwiska, i musze zawsze uwazac, zeby
                w "oficjalnych" sytuacjach uzywac obu, bo tak jestem zarejestrowana w urzedzie
                skarbowym, w NI, w paszporcie, w uprawnieniach zawodowych. Czasem, ale raczej
                rzadko zdarzaja sie sytuacje, kiedy mnie szukaja pod jednym, a potem pod drugim
                nazwiskiem. Ale generalnie wiekszych problemow nie ma. Z tym, ze ja mam
                nazwisko brytyjskie, natomiast przy dwu polskich nazwiskach dochodzi problem
                uciazliwego literowania, zwlaszcza jesli nazwiska sa dlugie.
                • grazia.eni Re: Podwójne nazwisko 27.09.06, 22:48
                  Mam podwójne nazwisko - zwłaszcza pierwsze paskudnie polskie. Ja się mogę
                  pomęczyć , żeby się nauczyć angielskiego - oni mogą trochę też smile
                  Urzędowych problemów nigdy nie miałam.
                  • agatren Re: Podwójne nazwisko 28.09.06, 09:45
                    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka