Dodaj do ulubionych

TV Polonia

IP: *.nyc.rr.com 14.11.01, 01:09
Co sie stalo ze strona www.tvpolonia.com???? Kiedys mozna bylo obejrzec
teleexpress, panorame i inne programy, dzis na stronie pisza, ze nie mam
zezwolenia na otworzenie tej strony. Czy ktos wie co sie tam dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: JarekLA Re: TV Polonia IP: *.memorialcare.org 14.11.01, 01:24
      Pisalem do nich i bylem zaskoczony bo odpowiedzieli.
      Zmianiaja server i maja wznowic dzialalnosc przed 1 grudnia
      pozdrowienia
      Jarek
    • Gość: s. Re: TV Polonia IP: 10.103.1.* 14.11.01, 02:12
      Gość portalu: telewidz napisał(a):

> Co sie stalo ze strona www.tvpolonia.com???? Kiedys mozna bylo obejrzec
      > teleexpress, panorame i inne programy, dzis na stronie pisza, ze nie mam
      > zezwolenia na otworzenie tej strony. Czy ktos wie co sie tam dzieje?

Jakie inne programy? tylko wiadomosci , teleexpres , dwie telenowele i panorame
      tak? czy sa jakies inne moze ja nie wiem .
      Mam pytanie czy ogladacie te programy przez Real player czy przez media player ,
      bo ja zawsze mialam problemy z odbiorem . Tez dostalam wiadomosc , ze zmieniaja
      serwer i wznowia przed 1 grudnia .
    • Gość: Zenek Re: TV Polonia IP: 205.189.191.* 14.11.01, 18:52
      TV POLONIA to totalne gowno nie warte jednego dolara.
      Zenek
      • Gość: Mirko Zaraz, zaraz kolego Zenobiusz..Tylko bez chamstwa! IP: 65.206.44.* 14.11.01, 19:12
        Nie warte $1 ??? Dolara w ogole - jeden raz, za kazde obejrzenie, na miesiac
        czy na rok?

Przeciez - konformisto jeden - to bylo za darmo!

Pytali kiedys czy chce sie lepiej/wiecej za taka czy inna oplate, czy za darmo
        tak jak jest. Wynik ankiety - o ile pamietam - byl, ze wiekszosc nie chce za
        nic placic. No i teraz nie ma wcale.

To jest wlasnie PODSTAWOWY problem dzialan na internecie: nikt nie chce za nic
        placic a tylko narzekac czy nawet bluznic potrafi.

A co Ty Zenek potrafisz?
        • Gość: Mafek Re: Zaraz, zaraz kolego Zenobiusz..Tylko bez chamstwa! IP: *.proxy.aol.com 20.11.01, 18:01
          Mowisz tu o placeniu. To jak wytlumaczysz to, moj znajomy Rumun ma do wyboru 3
          rumunskie stacje nadajace 24h na dobe przez internet. I to za darmo oczywiscie.
          Czyli taka biedniutka Rumunie stac na to a Polski nie. To po prostu wstyd. Juz
          nie chodzi mi o sama oferte ale chocby o to by zobaczyc np jakic mecz,
          Pozdrowienia
      • Gość: s. Re: TV Polonia IP: 10.100.3.* 14.11.01, 20:16
        Gość portalu: Zenek napisał(a):

> TV POLONIA to totalne gowno nie warte jednego dolara.
        >
        > Zenek

ZENEK TY JESTES TOTALNYM GOWNEM DUZO GORSZYM OD TV POLONIA !
      • Gość: Swiatlo Zgadzam sie IP: *.potlnd1.or.home.com 18.11.01, 09:08
        Gość portalu: Zenek napisał(a):

> TV POLONIA to totalne gowno nie warte jednego dolara.
        >
        > Zenek

Panowie, panowie, nie ma sie co denerwowac! Zenek uzyl tylko niecenzuralnego
        slowa, ale poza tym to ma calkowita racje. TV Polonia to kompletny szmelc.
        Najgorsze odpady. Nie wiem zreszta, moze reszta kanalow polskich jest taka sama,
        nie wiem, nie moge tu na Zachodnim Wybrzezu USA zweryfikowac.
        Chlam jakich malo. 90% wszystkiego to albo nachalne koscielne gledzenie bez
        konca, albo jakies reportaze z jakis Wolek Gornych z jakimis szczerbatymi
        babulenkami, albo goralskie przytupy. Nienawidze wszystkich tych wymienionych
        gniotow jednakowo.
        Przepraszam, jedyna ozdoba to Beata Chmielowska z Teleekspresu. Jezus Maria ale
        ona jest sztuka! Niestety pojawia sie ona bardzo rzadko.
        • Gość: erymo racja IP: 192.168.10.* 18.11.01, 12:26
          TV POLONIA to nic nadzwyczajnego, a dodatku obstawiona leniwymi ludzmi, ktorzy
          interesuja sie tylko tym, co jest zgodne z oficjalna linia kilku duzych
          organizacji dzialaljacych na rzecz Polonii. Sam naleze do ludzi, ktorzy od
          kilku lat zajmuja sie dzialalnoscia kulturalna sierowana do Polakow z dawnego
          ZSRR (informacje: erymo.w.interia.pl)i prez ostatnie 4 lata proboje sie
          dobic do nich i namowic, aby w tych swoich wiadomosciach o zyciu Poloni cos
          powiedzieli (nie mowiac juz o pokazali) z naszych koncertow (a co roku w ciagu
          sierpnia gramy ich po kilka w rozynych miastach Europy Naprawde Wchodniej) i
          nic, o przepraszam raz jeden redaktor przez telefon umowil mnie ze swoim
          korespondentem w Wilnie, ze ten przyjedzie na koncert i nagra frgmenty. Okazalo
          sie ze nie przyjechal, a koncert odbyl sie rewelacyjnie (ponad 300 osob
          publicznosci) - i nic, bo dla nich to nie jest istotne - bo za to nie ma
          dodatkowej kasy.
          I to jest ta ich misja ?
          I co wy na to?
          A moze ktos zna jakies media polonijne, ktore zajmuja sie promocja dzialalnosci
          kulturalnej na rzecz Poloni.
          • marek+ Re: racja 25.11.01, 16:39
            Do Erymo . Zainteresował mnie Twój tekst,ale poprzez "interię" nie mogę wejść
            do Twoich informacji. Rozumiem,że masz swoje www. Jeżeli masz ochotę zajrzyj na
            wwp.icq.com/119074395.
            pozdrawiam
    • Gość: VOLNY TV Polonia - widzowie IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.11.01, 11:31
      Widzowie TV Polonia jezeli wam sie nie podoba ten kanal to czermu go ogladacie.
      A jezeli sie nie podoba !
      To co chcielibyscie tam ogladac

Volny
      • Gość: Swiatlo Re: TV Polonia - widzowie IP: *.potlnd1.or.home.com 18.11.01, 21:47
        Gość portalu: VOLNY napisał(a):

> Widzowie TV Polonia jezeli wam sie nie podoba ten kanal to czermu go ogladacie.
        > A jezeli sie nie podoba !
        > To co chcielibyscie tam ogladac
        >
        > Volny

Filmy, sport, programy rozrywkowe, dobrze zrobiona historia najnowsza. Wlasciwie
        wszystko co serwuje normalna telewizja.
        Skasowac programy o przytupujacych bezzebnych babciach z Przygnojowka Gornego,
        kompletnie skasowac gledzenie nawiedzonych mnichow, skasowac wycie operowe i
        skasowac nieruchome gapienie sie kamery w jakis obraz.
    • Gość: Bronek Re: TV Polonia IP: 205.189.191.* 18.11.01, 22:47
      TV POLONIA jest beznadziejna .Trudno to ogladac.Tworcy tego gowna maja nas za debili.Filmy sa stare ,
      programy bardzo slabe.
      Bronek
      • Gość: Michal Re: TV Polonia w Kanadzie IP: *.tnt2.chatham.on.da.uu.net 20.11.01, 04:42

Wiele razy zwracalismy sie do kablowej sieci telewizyjnej w Kanadzie o
        wspolprace z TV Polonia ... Podobnie bylo z siecia satelitarna Bell ExpressVu -
        obydwie te instytucje nie sa zainteresowane polska telewizja... Dlaczego ?
        Odpowiedzcie Sami.
        - Ogladanie TV Polonia w Kanadzie mozliwe jest za pomaca Dish Network Satelite.
        Jest to amerykanski system, nie dostepny na terenie Kanady, mozna nabyc go
        zaraz za granica w Detroit lub od "legalnych" przedstawicieli TV Polonia
        nielegalnej w Kanadzie amerykanskiej sieci DishNetSatelite. Majac amerykanski
        system trzeba miec kogos w Stanach na kogo mozna zalegalizowac konto odbiorcy w
        Kanadzie - kosztuje to ok. $30 USD miesiecznie. Ci drudzy w Kanadzie chca od
        nas $42 CAD miesiecznie ( + $600 CAD system oraz jego instalacja ) - oni
        zalatwiaja reszte. Trzecia mozliwosc to po prostu Dish Network Pirackie systemy
        ze specjalna karta, ktora ulega znisczeniu poprzez Dish Network kilka razy w
        roku. Kosztuje to mniej niz pierwsze dwie opcje ale tez nie malo. PO tych
        wszystkich perypetiach ktore trzeba przebrnac nareszcie siadamy przed
        telewizorem wlaczamy guzik i.... Od razu trzeba klekac bo zaczyna sie msza,
        program o ksiezach i zakonnicach, "Plebania" historia " podlego PRL-u" nie
        brakuje góralskiego rock'a itd... itd. ( Zaznacze ze tez jestem katolikiem ale
        do fanatyzmu jeszcze mi daleko)

Za $ 600 dl. rocznie mozna ogladac kanadyjska telewizje satelitarna lub kablowa
        z W-I-E-L-O-M-A programami. Wiec - po przemysleniu tego wszystkiego, zaczyna
        krew sie burzyc w czlowieku i pomimo checi bycia widzem polskiego programu -
        mowi sie "SCREW IT".

Mysle, ze gdyby TV Polonia byla na kanadyjskim satelicie lub kablu, powiedzmy
        za ok. 10-15 dol. na miesiac ogladala by ja cala kanadyjska
        Polonia...$$$$$$$$$$$$$$$$$$ natomiast w ten sposób w moim miasteczku moze
        tylko 20 rodzin. Dlaczego Kanadyjczycy nie sa zainteresowani servisem TV
        Polonia - jeszcze raz... - odpowiedzcie sami prosze.

Pozdrowienia z poludniowego Ontario,. Michal ON Kanada
        • Gość: Swiatlo Re: TV Polonia w Kanadzie IP: *.easypower.com 20.11.01, 18:01
          Gość portalu: Michal napisał(a):

>
          > Wiele razy zwracalismy sie do kablowej sieci telewizyjnej w Kanadzie o
          > wspolprace z TV Polonia ... Podobnie bylo z siecia satelitarna Bell ExpressVu -

W Kanadzie jest bardzo modne, jak i skuteczne, pozywanie kazdego o byle co do
          sadu. A szczegolnie jest bardzo modne pozywanie kogos do sadu o dyskryminacje.
          Czy nie mozna wiec pozwac firmy kablowej do sadu o dyskryminacje? Przeciez
          zgodnie z definicja Kanada jest krajem wielokulturowym, ma takze wiele etnicznych
          telewizji dla nacji znacznie mniej reprezentowanych niz Polacy.
          Sadze ze sad bylby skuteczna metoda na wymuszenie polskiej telewizji.
          Oczywiscie aby do tego doszlo, potrzeba jakiejs polonijnej organizacji zdolnej do
          wylozenia paru dolarow. A nie wiem czy o taka organizacje jest latwo. Nie
          slyszalem dobrych opinii o kanadyjskich organizacjach polonijnych.
          No ale w takim razie nie wincie Kanadyjczykow, a raczej siebie.

Swiatlo
          • Gość: Michal swiatlo - ales ty glupi ... IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 21.11.01, 03:56
            swiatlo - ales ty glupi ...
            • Gość: Swiatlo No i sprobuj tu byc zyczliwy IP: *.potlnd1.or.home.com 21.11.01, 06:28
              Gość portalu: Michal napisał(a):

> swiatlo - ales ty glupi ...

Odpowiedz facetowi zyczliwie, to ci napluje...
            • Gość: Swiatlo Chwileczke, czy to nie ty? IP: *.potlnd1.or.home.com 21.11.01, 06:50
              Przepraszam, ale czy ty nie jestes tym przyglupim chujem z ktorym juz raz mialem
              na pienku? Tym co to zmienial ksywy i adresy co dwa dni, bo kazdy po paru postach
              juz byl od razu skompromitowany. Tamten homoseksualista tez byl z Ontario.
              Przyssal mi sie do dupy i ciagnal sie za mna wszedzie. Nie tylko zreszta mnie,
              ale przyczepial sie do wielu innych i opluwal Bogu ducha winnych dla samej podlej
              satysfakcji trolla.
              Jezeli to ty, to widze ze jeszcze ty rynsztokowa prostytuto nie zdechlas. Jeszcze
              trollu uslyszysz ode mnie.
              Jezeli to nie ty, to tez sie przyznaj. I powiedz dlaczego od razu walisz z grubej
              rury jak nikt ci w droge nie wchodzi.

• Gość: Michal Re: To nie ja ... wierz mi ...... IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 22.11.01, 04:07
                Hej Swiatlo ... to naprawde nie ja jestem tamtym ..... . Co do Twojej
                wypowiedzi to poprostu zbyrzyla mnie bo wyglada na to ze nie jestes z Kanady a
                zabierasz glos jak znawca... Skad wiesz co jest w Kanadzie modne ? Druga
                sprawa : czytajac mój poprzedni post powinienes wywnioskowac ze wina lezy po
                stronie TV Polonia , której to przedstawicielstwo w Pln. Ameryce zyczy sobie za
                duzo pieniedzy za ten marny program. Tak na marginesie to przepraszam za
                epitet - czasami tak mi sie cos wyrwie....

Michal ON Kanada smile
                • Gość: Swiatlo W takim razie ja tez przepraszam IP: *.potlnd1.or.home.com 22.11.01, 06:24
                  W takim razie przepraszam i ja za bluzgi.
                  Swiatlo
    • Gość: X Re: TV Polonia IP: *.vancouver32.dialup.canada.psi.net 21.11.01, 08:29
      W Vancouver pare razy trafilem na jakims "multicultural (nym)" kanale na programy polonijne. Dobrze,
      ze Kanadyjczycy nie rozumieja po polsku. To na co trafilem, bylo krotko mowiac ZENUJACE.
      Teraz skrzetnie unikam tego kanalu. Moze znowu bedzie polski program i zrobi mi sie glupio,.

Na marginesie chcialbym spytac:
      1.Kto jest odpowiedzialny za selekcje " programow polonijnych" na kontynencie amerykanskim?
      2. Kto finansuje ta dzialalnosc.
      3. Dlaczego organizacje polonijne toleruja taka nieudolnosc, ktora trudno nawet nazwac
      amatorszczyzna.
      4. Czy oficjalne przedstawicielstwa Polski wiedza o problemie i co robia aby sytuacje zmienic?

Mogacych udzielic mi odpowiedzi na powyzsze pytania prosze o rzeczowa odpowiedz.

Pozdrowienia

• Gość: YohY Re: TV Polonia IP: 66.122.21.* 22.11.01, 07:13
        Gość portalu: X napisał(a):

> W Vancouver pare razy trafilem na jakims "multicultural (nym)" kanale na progra
        > my polonijne. Dobrze,
        > ze Kanadyjczycy nie rozumieja po polsku. To na co trafilem, bylo krotko mowiac
        > ZENUJACE.
        > Teraz skrzetnie unikam tego kanalu. Moze znowu bedzie polski program i zrobi mi
        > sie glupio,.
        >
        > Na marginesie chcialbym spytac:
        > 1.Kto jest odpowiedzialny za selekcje " programow polonijnych" na kontynencie a
        > merykanskim?
        > 2. Kto finansuje ta dzialalnosc.
        > 3. Dlaczego organizacje polonijne toleruja taka nieudolnosc, ktora trudno nawet
        > nazwac
        > amatorszczyzna.
        > 4. Czy oficjalne przedstawicielstwa Polski wiedza o problemie i co robia aby sy
        > tuacje zmienic?
        >
        > Mogacych udzielic mi odpowiedzi na powyzsze pytania prosze o rzeczowa odpowiedz
        > .
        >
        > Pozdrowienia
        >
        >

Drogi X,

Chcialbym odpowiedziec na twoje pytania, ktory poruszaja b. wazny dla Vancouver-
        skiej Polonii temat.
        odnosnie:
        1. Za wybor programow odpowiedzialni sa Polacy, ktorzy chca cos zrobic
        pozytywnego dla Polonii w Kanadzie. Oczywiscie nie jest to latwe, gdyz jak sam
        wiesz, Polonia w Kanadzie jest na ogol raczej apatyczna i przesiaknieta tanim
        krytykanctwem.
        2. Te programy sa finansowane z podatkow, datkow i oplat, ktore z pewnoscia i ty
        placisz i dlatego sympatyzuje sie w pelnie z twoja troska o finanse tejze
        instytucji. Kto za tym stoi dokladnie nie wiem, ale teoria konspiracji podpowiada
        mi, ze cos jest nie tak.
        3. Fakt ze organizacje polonijne toleruja taka, nazwijmy to po imieniu,
        amatorszczyzne, swiadczy niewatpliwie o tym, ze te organizacje sa zajeta czyms
        duzo bardziej waznym, np ciaganiem po sadach polskich gazet. Ale przyjdzie i czas
        na programy polonijne (trust me!)
        4. Oficjalne wladze Polski regularnie monitoruja forum polonijne i sa dobrze
        poinformowane o niezadowoleniu i fermencie w Vancouver-skiej Polonii. Nie bez
        przyczyny Vancouver jako jedno z nielicznych miast w Kanadzie ma wlasny konsulat,
        ktoremy przewodzi Konsul Generalny RP.

z powazaniem

YohY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka