Dodaj do ulubionych

Polonia USA is full of it

18.07.07, 15:44
Obserwuj wątek
    • soup.nazi Re: Polonia USA is full of it 18.07.07, 16:38
      "Może taka mała, wredna depresyjka jest obowiązkowym dodatkiem dla każdego
      mieszkańca miasta pełnego wojowników? Może jest ona takim samym gadżetem jak
      telefon komórkowy z aparatem, który robi doskonale abstrakcyjne zdjęcia (to jest
      moja wnuczka!, krzyczy dumny dziadek, a ja głupi byłem pewien, że to motyl), z
      ośmioma wyświetlaczami i tysiącem wyjątkowych dzwonków wyrywających swoich
      właścicieli z katatonicznej drzemki w banku, tramwaju czy supermarkecie.
      Obyczaje komórkowców (ta jedna, elektroniczna komórka jest dominująca w ich
      organiźmie) to temat na oddzielny wątek, bo ich zachowania zmieniają się bardzo
      dynamicznie."

No jak? Zaserwowac juz calosc czy jeszcze nie?
    • pendecha Re: Polonia USA is full of it 18.07.07, 18:17
      yaponczyk wrociles do Polski gdzie jak twierdzisz jest ci cudownie , wiec po
      co wchodzisz na to forum i wmawiasz nam ,ze nam jest tu zle? Szczesliwi ludzie
      tak nie robia. Zamiast delektowac sie swym cudownym zyciem, ty tracisz czas na
      forum polonia. Czy z ciebie taki pies ogrodnika, ktory sam tu nie chce byc ale
      innym tez nie da?
      • lekarz.yaponczyka Alez pendecha, yapa przychodzi tu 18.07.07, 18:33
        w ramach kuracji. Wizyta u shrinka, czyli psychiatry, zamiast na lezanke i
        spowiadac sie specjaliscie on na klawiature i sie wywnetrza. Proste, no nie?
      • japonczyk1 Re: Polonia USA is full of it 18.07.07, 18:34
        Na Forum Polonia, serce ty moje zlote, to ja spedzam 5 minut dziennie, chociaz widze ze i to troche za duzo biorac pod uwage to klebowisko skretynienia i zlosci ktore wali z tej kloaki.
        No i idiotow tu sporo, jak chocoazby ty- skad na przyklad normalnemu czlowiekowi mogloby przyjsc do glowy, ze ja cos komus wmawiam po mym lakonicznym stwierdzeniu, ze "Polonia jest full of it" ???
        Lubie was obserwowac jak siedzicie w tej klatce, bezsilni miotajacy sie, bez przeszlosci w obcym kraju i pomyslu na przyszlosc, zagubieni i jak katarynki powtarzajacy sobie od rana do wioeczora ze wam dobrze na wygnaniu i ze w Polsce jest syf smile

• soup.nazi Ehehehe 18.07.07, 18:50
          "Tankujemy więc paliwo po 4 zł (przepraszam, właśnie widzę przez okno, że jest
          już po 4,15) do pełna i w drogę.
          Chyba, że akurat ukradli nam samochód (te giną na potęgę), a wtedy
          pozostaje kupno nowego auta.
          Ten luksus wydaje się nam bardziej dostępny niż trzydziestoletnie mieszkanie w
          bloku z karaluchami i zaszczanymi windami w kiepskiej dzielnicy po 350-400 tys.zł.
          Okazuje się jednak, że samochody na naszym rynku są jednymi z najdroższych w
          całej Unii Europejskiej. Dobry przykład to Ford Focus w wersji sedan z silnikiem
          2.0, który kosztuje w Polsce 64 tys zł (w Kanadzie po przeliczeniu 40 tys), ale
          przynajmniej wiem za co płace, bo polska wersja jest jedną z najgorzej wyposażonych.
          I dziwić się, że Polacy sprowadzili sobie ostatnio 2 miliony 15-letnich
          gruchotów, które robią wszystko co samochód robić powinien z wyjątkiem
          jeżdżenia. Siedzimy sobie na swoich podwórkach w tych zabytkowych mercedesach,
          volkswagenach, które pierdząc, krztusząc się i niemiłosiernie dymiąc narażają
          nas na dodatkowy stres. Bo, jak to mawia mój sąsiad - "jak tylko pogalopuję się
          odlać to zaraz mi go jakaś fleja zapie..". Może i tak, ale czy odjedzie,
          skoro sąsiadowi udaje się to tylko po długiej kampanii, poprzedzonej setką
          wyzwisk, przekleństw i wchodzenia/wychodzenia (oby tylko drzwi nie odpadły) z
          tego grata? "
        • pendecha Re: Polonia USA is full of it 19.07.07, 00:49
          Piszac post wyzej mialam na mysli ogolnie twoje wypowiedzi a nie akurat ten
          watek. No wlasnie a teraz nam wyjasniles jak sie TY czules w USA: siedziales w
          tej klatce, bezsilni miotajacy sie, bez p
          > rzeszlosci w obcym kraju i pomyslu na przyszlosc, zagubiony i jak katarynka po
          > wtarzajacy sobie od rana do wioeczora ze mi dobrze na wygnaniu i ze w Polsce j
          > est syf smile
          To wszystko wyjasnia. Przyjmij jednak do wiadomosci ,ze nie wszyscy tu sie
          tak czuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka