soup.nazi Re: Polonia USA is full of it 18.07.07, 16:38 "Może taka mała, wredna depresyjka jest obowiązkowym dodatkiem dla każdego mieszkańca miasta pełnego wojowników? Może jest ona takim samym gadżetem jak telefon komórkowy z aparatem, który robi doskonale abstrakcyjne zdjęcia (to jest moja wnuczka!, krzyczy dumny dziadek, a ja głupi byłem pewien, że to motyl), z ośmioma wyświetlaczami i tysiącem wyjątkowych dzwonków wyrywających swoich właścicieli z katatonicznej drzemki w banku, tramwaju czy supermarkecie. Obyczaje komórkowców (ta jedna, elektroniczna komórka jest dominująca w ich organiźmie) to temat na oddzielny wątek, bo ich zachowania zmieniają się bardzo dynamicznie." No jak? Zaserwowac juz calosc czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pendecha Re: Polonia USA is full of it 18.07.07, 18:17 yaponczyk wrociles do Polski gdzie jak twierdzisz jest ci cudownie , wiec po co wchodzisz na to forum i wmawiasz nam ,ze nam jest tu zle? Szczesliwi ludzie tak nie robia. Zamiast delektowac sie swym cudownym zyciem, ty tracisz czas na forum polonia. Czy z ciebie taki pies ogrodnika, ktory sam tu nie chce byc ale innym tez nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz.yaponczyka Alez pendecha, yapa przychodzi tu 18.07.07, 18:33 w ramach kuracji. Wizyta u shrinka, czyli psychiatry, zamiast na lezanke i spowiadac sie specjaliscie on na klawiature i sie wywnetrza. Proste, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
japonczyk1 Re: Polonia USA is full of it 18.07.07, 18:34 Na Forum Polonia, serce ty moje zlote, to ja spedzam 5 minut dziennie, chociaz widze ze i to troche za duzo biorac pod uwage to klebowisko skretynienia i zlosci ktore wali z tej kloaki. No i idiotow tu sporo, jak chocoazby ty- skad na przyklad normalnemu czlowiekowi mogloby przyjsc do glowy, ze ja cos komus wmawiam po mym lakonicznym stwierdzeniu, ze "Polonia jest full of it" ??? Lubie was obserwowac jak siedzicie w tej klatce, bezsilni miotajacy sie, bez przeszlosci w obcym kraju i pomyslu na przyszlosc, zagubieni i jak katarynki powtarzajacy sobie od rana do wioeczora ze wam dobrze na wygnaniu i ze w Polsce jest syf Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Ehehehe 18.07.07, 18:50 "Tankujemy więc paliwo po 4 zł (przepraszam, właśnie widzę przez okno, że jest już po 4,15) do pełna i w drogę. Chyba, że akurat ukradli nam samochód (te giną na potęgę), a wtedy pozostaje kupno nowego auta. Ten luksus wydaje się nam bardziej dostępny niż trzydziestoletnie mieszkanie w bloku z karaluchami i zaszczanymi windami w kiepskiej dzielnicy po 350-400 tys.zł. Okazuje się jednak, że samochody na naszym rynku są jednymi z najdroższych w całej Unii Europejskiej. Dobry przykład to Ford Focus w wersji sedan z silnikiem 2.0, który kosztuje w Polsce 64 tys zł (w Kanadzie po przeliczeniu 40 tys), ale przynajmniej wiem za co płace, bo polska wersja jest jedną z najgorzej wyposażonych. I dziwić się, że Polacy sprowadzili sobie ostatnio 2 miliony 15-letnich gruchotów, które robią wszystko co samochód robić powinien z wyjątkiem jeżdżenia. Siedzimy sobie na swoich podwórkach w tych zabytkowych mercedesach, volkswagenach, które pierdząc, krztusząc się i niemiłosiernie dymiąc narażają nas na dodatkowy stres. Bo, jak to mawia mój sąsiad - "jak tylko pogalopuję się odlać to zaraz mi go jakaś fleja zapie..". Może i tak, ale czy odjedzie, skoro sąsiadowi udaje się to tylko po długiej kampanii, poprzedzonej setką wyzwisk, przekleństw i wchodzenia/wychodzenia (oby tylko drzwi nie odpadły) z tego grata? " Odpowiedz Link Zgłoś
pendecha Re: Polonia USA is full of it 19.07.07, 00:49 Piszac post wyzej mialam na mysli ogolnie twoje wypowiedzi a nie akurat ten watek. No wlasnie a teraz nam wyjasniles jak sie TY czules w USA: siedziales w tej klatce, bezsilni miotajacy sie, bez p > rzeszlosci w obcym kraju i pomyslu na przyszlosc, zagubiony i jak katarynka po > wtarzajacy sobie od rana do wioeczora ze mi dobrze na wygnaniu i ze w Polsce j > est syf To wszystko wyjasnia. Przyjmij jednak do wiadomosci ,ze nie wszyscy tu sie tak czuja. Odpowiedz Link Zgłoś