kan_z_oz 02.10.07, 08:05 Zwyczajem brytyjskim; chyba bezpieczny wątek od fruwającego testosteronu na Forum? Upał w Sydney, już któryś dzień. Ryczące 30+. Wczesne lato tejże wiosny. A jak u Was, moi drodzy z jesienią? Pozdrawiam z Sydney Kan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyksztalciuch_pl Re: Prognoza pogody 02.10.07, 08:14 Kulturalne 18 - 21 st C zleży od regionu. Ostatnio sporo słońca, dzisiaj trochę deszczu. Jak pomyślę o 30 st upałach to dostaje drgawek. Wolę 20 st maks. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot.com Re: Prognoza pogody 02.10.07, 08:25 dam ci spokoj na jakis czas i zajme sie temperowaniem zabiastej ludwiki. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Prognoza pogody 02.10.07, 09:49 dla mnie to zawsze wdzieczny temat u nie jak zwykle 27stC. jest godz. 21:50. dzisiaj troche padalo z czego sie wszyscy cieszyli. aloha Odpowiedz Link Zgłoś
watchdogg Re: Prognoza pogody 02.10.07, 10:00 Bylo bardzo dlugie lato na wschodzie Kanady i jeszcze przygrzewa czasami, dzisiaj 21C a na weekend zapowiadaja 29 - 30 stopni Celsjusza oczywiscie ) Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Prognoza pogody 02.10.07, 10:11 Rzeczywiscie testeron mi fruwa, cos osobistego mnie wkurzylo. Ale to nie powod aby nie odpowiedziec na Twoje brytyjskie pytanie. W CA slonce z trudem przebija sie przez smog. Jak juz sie sloncu udaje przebic to mamy temperatury w okolicach 80. W WA leje jak z cebra i temperatura w dzien utrzymuje sie w okolicach 60. W BA, przynajmiej w okolicach Vancouver, jest przepiekna jesien. Temperatura jest w okolicach 70, slonce przyswieca, widocznosc jest fantastyczna i babie lato jest w rozkwicie. Zyczylbym sobie byc jutro w BA, niestety musze sie dusic w CA. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: A co to jest BA? 02.10.07, 22:33 British Alabama? Palce mi sie pokickaly na klawiaturze, podwojnie, wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Prognoza pogody - sprostowanie 02.10.07, 22:31 Mialo byc BC, British Columbia. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Bo juz myslalem .... 02.10.07, 23:01 ... ze moze skrot ot BNA = British North America. No ale widac az taki stary nie jestes. A w Vancouver akurat paskudnie. Nawet pomijajac fakt ze Coquihala i Coquihala Connector cale zalodzone ( To moze siedz tam gdzie siedzisz? Doradca SP Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Bo juz myslalem .... 03.10.07, 07:08 starypie.. napisał: "British North America. No ale widac az taki stary nie jestes." W sprawie ciekawych tekstow chetnie sie postarze, nawet o dwiescie - trzysta lat. Bardzo prosze, wyjasnij to BNA. W Vancouver bylem ponad tydzien temu i pogoda byla przepiekna. Pogode w WA znam z rozmow telefonicznych z moja zona. Siedze tu gdzie siedze bo zobowiazalem sie. Nie doradzaj mi siedzenia tutaj dluzej niz musze bo stane sie baaardzo nieprzyjemny. Raczej doradzaj mi ucieczke ze tego smogu... Poza tym, milo Cie znowu spotkac. Popie..sobie i nie zdziw sie, ze to mnie zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Prognoza pogody 02.10.07, 22:22 weather.boston.com/extended.html Lato mielismy prawie doskonale, bardzo duzo slonecznych dni, pare dni upalnych + humid, zas noce chlodnawe. W zasadzie AC nie bylo potrzebne, szczegolnie nad zatoka badz dalej, nad oceanem. Bywalo tak chlodno, ze obudzony w srodku nocy okrywalem sie kocem, okna zostawiajac otwarte. Pogoda w dalszym ciagu wspaniala, zobaczymy jak bedzie wygladac Indian Summer... Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Prognoza pogody 03.10.07, 04:16 Waldek napisał; Pogoda w dalszym ciagu wspaniala, zobaczymy jak bedzie wygladac Indian Summer... ODP: Co to jest Indian summer? Kan Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Prognoza pogody 03.10.07, 04:35 kan_z_oz napisała: > Co to jest Indian summer? to inaczej Babie Lato - czyli Zlota (w przypadku Kanady - bardzo kolorowa) Jesien Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian a u nas jak zwykle "pogoda dla bogaczy" 02.10.07, 22:32 dlatego bruniasty wiecznie skwaszona mine ma Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Prognoza pogody 03.10.07, 04:32 slonce, goraco, klimatyzcja szemrze stukiem wybijanego lozyska. Juz drugie w tym sezonie. Staje sie to nudne, wyjac oske, zalozyc lozysko, zalozyc pokrywe. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Prognoza pogody 03.10.07, 05:15 Dzisiaj wieje goracy pustynny wiatr. Ki licho, skąd ta pustynia? Gorące 30+C. Klimatyzacja nie włączona; chłodna noc, wystudziła rozgrzaną ziemię i dom...auć wcześnie w tym roku się zaczyna. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Prognoza pogody 03.10.07, 06:15 Jest ponad 35stopni, wieje goracy wiatr, fantastyczna pogoda na malowanie okien i scian werandy co bede robic po poludniu, jak wroce ze sklepow. Skocze po lampe na werande i odebrac z gieldy miedziany kociolek do drewna ktory bedzie stal na werandzie przy nowo zainstalowanym piecyku. Temat piecyki i grzanie zupelnie nie pasuje do tej pogody... Trzeba bedzie skoczyc na basen. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
kraktoo sluchasz Weather Report, czy co? 03.10.07, 10:37 ostatnio zmarl Joe Zavinul Odpowiedz Link Zgłoś
anna1239 Re: sluchasz Weather Report, czy co? 03.10.07, 12:08 duszo moja bratnia !!!!byl wspanialy ,bywam czesto w jego klubie(w wiedniu),tylko on potrafil lewa reka grac,niestety za wczesnie odszedl, Odpowiedz Link Zgłoś
kraktoo Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napisalem 03.10.07, 13:03 przez milesa davisa okrzykniety byl zostal honorowym murzynem... a ja rowniez zafascyny jestem toba aniu... a poza tym jestesmy tak niedaleko od siebie.. ty w austrii, ja w australii Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napis 03.10.07, 13:57 Przełączam się chwilowo więc na "Weather Report". www.youtube.com/watch?v=pqashW66D7o Po tym upalnym dniu, jazz brzmi bardzo dobrze - chociaż nie słucham często. Kraktoo - z którego zakątka Australii klikasz?? Kan Odpowiedz Link Zgłoś
kraktoo Re: Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napis 03.10.07, 15:21 pomimo wszystko szkoda ze moj przeciwnik w szukaniu uwielbienia u kobiet, Jaco Pastorious, wkrotce po tym umarl .. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1239 Re: Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napis 03.10.07, 19:48 miles devis,joe....co w tobie jeszcze olsnienie ty moje!!!szkoda ze tak daleko odemnie jestes milosci moja,tak to jest milosc od pierwszego klikniecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napis 03.10.07, 21:27 Kan, sama widzisz ze jak nie testosteron, to feromony. Zakladanie nowych watkow nie oszuka natury Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napis 04.10.07, 01:26 kwiatek_leona napisała: > Kan, sama widzisz ze jak nie testosteron, to feromony. Zakladanie > nowych watkow nie oszuka natury ODP: Feromony dla równowagi, czyli głaskanie jeża. Ochłodziło się - ufff, nowozałożony ogródek z ziołami przetrwał. Kan Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Zawinul --- a nie Zavinul, jak ja glupi napis 04.10.07, 13:27 kan_z_oz napisała: > czyli głaskanie jeża. to cus dla bonka Odpowiedz Link Zgłoś