Dodaj do ulubionych

Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie ..........

IP: *.prodigy.net.mx 02.09.03, 18:34
hmmmm.... no wlasnie jak tam jest ? ile kosztuje mieszkanie ...tanie ...do
wynajecia ...ile sie zarabia ... i w ogole ...
wy ktorzy tam mieszkacie i juz macie duuuuuuuzo doswiadczenia w tych
sprawach ....dajcie jakies tipsy na temat zycia w Londynie ...
CZY WARTO SIE POSWIECAC i wyjechac tam ?
Obserwuj wątek
    • Gość: VIP-1 Re: Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie ....... IP: *.mt.sfl.net 02.09.03, 18:38
      tylko wplaw nie proboj
      bo La Manche to duuuza woda.
      • Gość: atta Re: Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie ....... IP: *.chimpanzee.dialup.pol.co.uk 03.09.03, 11:42
        1. Londyn ? nie ma takiej miejscowosci jak Londyn. JEst Ladek, LAdek Zdroj.smile
        2. Albo go kochasz od pierwszego wejrzenia, alebo nienawidzisz.
        3. Czy warto? Zalezy co sobie wyobrazasz i jakie masz co do niego polany. Bo po
        to tylko zeby nie byc w Polsce i po 5 latach studiowania filozofii w Kielcach
        nie masz co tam robic, to nie warto, bo Cie zje.
        4. W LOndynie mozna wszystko, ale trzeba sie ostro wziac do roboty, bo niestety
        jak siedzisz na dupie i czekasz, to headhunterzy permanentnie omijaja TWoje
        drzwi.
        5. Strzez sie Polakow i ich dobrych raz.
        6. Ja go caly czas kocham strasznie.
        • Gość: oskaros Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie .. do atty IP: 195.94.210.* 03.09.03, 14:33
          byłam tam teraz na wakacjach - i odwiedzić znojomą w Broadstairs przy okazji.
          Myślałam o tym żeby przenieść się tam w maju 2004 kiedy będziemy mogli mieszkać
          i pracowac tam legalnie. Nie chodzi o wyjazd za chlebem lecz zmianę w życiu.
          W Polsce pracuję w logistyce w firmie produkującej samochody. Czy orientujesz
          się może jak wygląda sprawa w tej branży - logistyka, transport, na stanowisku
          specjalisty??? Czy jest popyt na tego rodzaju specjalistów czy nie ??
          Będe wdzięczna za wszelkiego rodzaju info.

Pozdrawiam
          oskaros
          • nexus7 Re: Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie .. do a 03.09.03, 16:01
            Gość portalu: oskaros napisał(a):

> byłam tam teraz na wakacjach - i odwiedzić znojomą w Broadstairs przy okazji.
            > Myślałam o tym żeby przenieść się tam w maju 2004 kiedy będziemy mogli
            mieszkać
            >
            > i pracowac tam legalnie. Nie chodzi o wyjazd za chlebem lecz zmianę w życiu.
            > W Polsce pracuję w logistyce w firmie produkującej samochody. Czy orientujesz
            > się może jak wygląda sprawa w tej branży - logistyka, transport, na
            stanowisku
            > specjalisty??? Czy jest popyt na tego rodzaju specjalistów czy nie ??
            > Będe wdzięczna za wszelkiego rodzaju info.
            >
            > Pozdrawiam
            > oskaros

Orientuje sie jak wygladaj sprawy w tej branzy, pracuje w logistyce. Popyt jest
            duzy na ludzi, ktorzy rzeczywiscie cos potrafia. Place sa przyzwoite (pod
            warunkiem, ze sie nie mieszka w Londynie smile)) ) Jakie sa roznice standardow
            nie wiem bo z Polski nie mam zadnych doswiadczen. Najwiecej informacji
            znajdziesz przez ILT (iolt.org.uk)
            Jesli chcesz wiedziec wiecej pisz na adres mailowy.

Pozdrawiam
            • Gość: oskaros praca w logistyce - do nexusa7 IP: 195.94.210.* 04.09.03, 07:37
              Witaj Nexus,

Dziękuję za szybką reakcję z twojej strony. Próbowałam napisać na mejla ale nie
              jest to możliwe dla osób, które nie mają konta na gazecie - taki komunikat
              wyskakuje mi na ekranie. Strona, którą podałeś też nie wchodzi. Czy masz
              jakiegoś innego mejla???

Pozdrawiam
              oskaros
              • nexus7 Re: praca w logistyce - do nexusa7 04.09.03, 09:35

> Witaj Nexus,
                >
                > Dziękuję za szybką reakcję z twojej strony. Próbowałam napisać na mejla ale
                nie
                >
                > jest to możliwe dla osób, które nie mają konta na gazecie - taki komunikat
                > wyskakuje mi na ekranie. Strona, którą podałeś też nie wchodzi. Czy masz
                > jakiegoś innego mejla???
                >
                > Pozdrawiam
                > oskaros

Strona powinna dzialac, przed chwila sprawdzilem, www.iolt.org.uk albo w
                wyszukiwarce ILT UK.

Podaj moze swojego maila to sie do Ciebie odezwe
                • Gość: oskaros Re: praca w logistyce - do nexusa7 IP: 195.94.210.* 04.09.03, 14:57
                  Fajna stronka, dzięki wielkie.
                  Ja niestety jestem tylko specjalistą, nie pracuję na stanowisku managerskim.
                  Ale jest to moim marzeniem żeby rozwijać się w tym temacie. Tutaj jest to
                  nimożliwe dlatego właśnie chcę spróbować w UK. Na tamtej stronie mowa jest
                  raczej tylko o managerach.

• nexus7 Re: praca w logistyce - do nexusa7 05.09.03, 09:51

> Fajna stronka, dzięki wielkie.
                    > Ja niestety jestem tylko specjalistą, nie pracuję na stanowisku managerskim.
                    > Ale jest to moim marzeniem żeby rozwijać się w tym temacie. Tutaj jest to
                    > nimożliwe dlatego właśnie chcę spróbować w UK. Na tamtej stronie mowa jest
                    > raczej tylko o managerach.
                    >
                    >
                    ILT wydaje miesiecznik pt "Focus", w ktorym sa setki ofert pracy na kazdym
                    poziomie, w tym rowniez na poziomie "specjalisty". Ofert sa z calej Wielkiej
                    Brytanii i z kazdej dziedziny logistyki i transportu.
                    Jesli powaznie myslisz o karierze logistycznej w Wielkiej Brytanii to sprobuj
                    sie zapisac do ILT - latwo nie bedzie ale sprobowac warto. Jesli by Ci sie
                    udalo to mialabys fantastyczne referencje i z miejsca lepsza pensje.
                    Moge sprobowac Ci odrobine pomoc, podaj jakis namiar i mozemy porozmawaic.
                    • Gość: oskaros Re: praca w logistyce - do nexusa7 IP: 195.94.210.* 05.09.03, 12:37
                      super, to jest mój nr GG: 1655398, będę dostępna dziś do 15.00, a potem dopiero
                      w poniedziałek. Czekam na kontakt.

Pozdrawiam
                      o
                      • nexus7 Re: praca w logistyce - do nexusa7 05.09.03, 15:03

> super, to jest mój nr GG: 1655398, będę dostępna dziś do 15.00, a potem
                        dopiero
                        >
                        > w poniedziałek. Czekam na kontakt.
                        >
                        > Pozdrawiam
                        > o

GG to ja akurat nie mam smile)Sprobuj do mnie napisac na
                        alien.technologies@ntlworld.com
    • dsl Re: Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie ....... 03.09.03, 11:52
      > CZY WARTO SIE POSWIECAC i wyjechac tam ?

Akurat bylo we wczorajszym Evening Standard, poczytaj - zawsze to jakas
      informacja...

www.eveningstandard.co.uk/news/londonlife/articles/6491135?source=Evening%20Standard
      • Gość: ognisty Re: Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie ....... IP: *.prodigy.net.mx 03.09.03, 16:11
        tak ale ten artykul jest o nielegalnych pracownikach ....nie zapominaj ze od
        2004 bedziemy mieli prawo do legalnej pracy w UK . to chyba wiele zmienia
        • xiv Re: Ludzie !!! Chce cala prawde o Lonynie ....... 04.09.03, 14:28

> tak ale ten artykul jest o nielegalnych pracownikach ....nie zapominaj ze od
          > 2004 bedziemy mieli prawo do legalnej pracy w UK . to chyba wiele zmienia

Z tym zapominaniem to jest tak troche dziwnie, ze rzad JKM zapomnial co mowil
          kiedys i teraz 'nie potwierdza, ani nie zaprzecza'. Wiec nie wiem skad masz
          swoje informacje, ale prawda jest taka, ze nikt nic nie wie sad Zgodnie z naszym
          traktatem akcesyjnym kazdy kraj ma prawo do dowolnej decyzji i moze wprowadzic
          ograniczenia w dowolnym momencie. Tyle do rozwagi.

A przemysl samochodowy jeszcze istnieje w UK [i poza Londynem smile ].

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka