Dodaj do ulubionych

styl ubierania

IP: *.ppp.get2net.dk 18.01.02, 23:22
Napiszcie jak u was sie ludzie ubieraja czy dbaja o swoj wyglad czy tez
(delikatnie mowiac) chodza raczej "na bardzo wielkim - luzie" tak jak w
Skandynawii.
Obserwuj wątek
    • Gość: MalMal Re: styl ubierania IP: *.nyc.rr.com 18.01.02, 23:29
      ... na Manhattan'ie co dzielnica to inny styl ... a ze na pisanie dlugich
      postow nie mam cierpliwosci, chyba musisz zawitac w te okolice, aby sie
      dokladnie dowiedziec ... chybaze inni mieszkancu, sasiedzi, rozwina ten watek
      o Manhattan'ie i stylu ... smile ...
      • Gość: --Michal Re: styl ubierania IP: *.tiaa-cref.org 18.01.02, 23:32
        W CO, oczywiscie obcisle dzinsy, pasek z pokazna klamra, kapelusz i flanela. No
        i boots!
        • Gość: MalMal Re: styl ubierania IP: *.nyc.rr.com 18.01.02, 23:35
          ... a ty kto, Michal, Midnight Cowboy ...? ....
          • Gość: --Michal kowboje IP: *.client.attbi.com 19.01.02, 01:41
            Nie to nie ja prosze Pani, to sasiedzi, i nie tylko o polnocy, oni tak prosze
            Pani caly dzien!
            • Gość: MalMal Re: kowboje IP: *.nyc.rr.com 19.01.02, 02:24
              ... yyyyyyhaaaa ... may I join ...?....
            • Gość: iska Re: kowboje IP: *.25.203.106.Dial1.Denver1.Level3.net 21.01.02, 03:39
              Michal mysle ze troche przesadziles ja tez mieszkam w Colorado ale wcale nie
              widze tego nacodzien. Raczej jeans, podkoszulka, niedoprane a wynikiem
              niedoprania jest to ze nie segregoja prania. Co do butow to przez caly rok
              potrafia chodzic w tych samych tenisowkach.
      • jot-23 Re: styl ubierania 18.01.02, 23:41
        Gość portalu: MalMal napisał(a):

> ... na Manhattan'ie co dzielnica to inny styl ... a ze na pisanie dlugich
        > postow nie mam cierpliwosci, chyba musisz zawitac w te okolice, aby sie
        > dokladnie dowiedziec ... chybaze inni mieszkancu, sasiedzi, rozwina ten watek
        >
        > o Manhattan'ie i stylu ... smile ...

wow wowie wow ! dlugi post malmal! a wystarczylo "hu kers"

milego weekendu
        • Gość: MalMal Re: styl ubierania IP: *.nyc.rr.com 18.01.02, 23:57
          jot-23 napisał(a):

"milego weekendu"

... hu kers ...
        • Gość: wronka Re: styl ubierania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 01:14
          jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: MalMal napisał(a):
          >
          > > ... na Manhattan'ie co dzielnica to inny styl ... a ze na pisanie dlugich
          > > postow nie mam cierpliwosci, chyba musisz zawitac w te okolice, aby sie
          > > dokladnie dowiedziec ... chybaze inni mieszkancu, sasiedzi, rozwina ten
          > watek
          > >
          > > o Manhattan'ie i stylu ... smile ...
          >
          > wow wowie wow ! dlugi post malmal! a wystarczylo "hu kers"
          >
          > milego weekendu

cacy jot smile)))
    • Gość: ivana Re: styl ubierania IP: *.ppp.get2net.dk 19.01.02, 10:49
      ciekawa jestem -napiszcie
    • karelia Re: styl ubierania 19.01.02, 11:28
      hehe na luzie w Skandynawii, moze i tak. Ale nie zawsze, zalezy , gdzie
      pracujesz, jaki zawod wykonujesz, z jakiej warstwy spolecznej pochodzisz, . I
      przede wszystkim , jak sama dbasz o to jak wygladac.Nie mniej wazny jest takze
      dochod miesieczny , bo rzeczy "w miare do ludzi" troche kosztuja tutaj.
      Oczywiscie, zgadzam sie z tym , ze nie mam tu takiego terroru ubraniowego jak w
      Polsce. Mozna wolnie i swobodnie. I nikogo to wlasciwie nie ruszy. bo jak masz
      kupic kiecke za 3 tys skr w butiku albo jakims lepszym sklepie , to mozna za te
      pieniadze kupic cos innego, ewentualnie przepic, przegrac etc vem bryr sig smile
      To twoj priv biznes jak chodzisz ubrana, sasiedzi raczej nie obgadaja, bo sie
      tym nie interesuja. No chyba , ze masz kolezanke Polke , ktora stroi sie
      niemozebnie a Tobie nie wypada miec gorszych ciuchow.
      Pozdrawiam K.
      • Gość: ivana Re: styl ubierania IP: *.ppp.get2net.dk 19.01.02, 15:33
        Dzieki Karelio o taka odpowiedz mi chodzilo ale nie moge uogolniac bo slyszalam
        ze Szwedki sa bardzo eleganckie w porownaniu z DunkamiTutaj jest tez , tak jak
        napisalas ale pokolenie 30 latek jest kompletnie zaniedbane (bez wzgledu na
        status)w porownaniu z kobiecymi, ladnie ubranymi nastolatkami i starszymi
        eleganckimi paniami.Pozdrawiam Ivana.
      • Gość: Walek Re: styl ubierania IP: *.uc.nombres.ttd.es 19.01.02, 15:54
        karelia napisał(a):

> hehe na luzie w Skandynawii, moze i tak. Ale nie zawsze, zalezy , gdzie
        > pracujesz, jaki zawod wykonujesz, z jakiej warstwy spolecznej pochodzisz, . I
        > przede wszystkim , jak sama dbasz o to jak wygladac.Nie mniej wazny jest takze
        > dochod miesieczny , bo rzeczy "w miare do ludzi" troche kosztuja tutaj.
        > Oczywiscie, zgadzam sie z tym , ze nie mam tu takiego terroru ubraniowego jak w
        >
        > Polsce. Mozna wolnie i swobodnie. I nikogo to wlasciwie nie ruszy. bo jak masz
        > kupic kiecke za 3 tys skr w butiku albo jakims lepszym sklepie , to mozna za te
        >
        > pieniadze kupic cos innego, ewentualnie przepic, przegrac etc vem bryr sig smile
        > To twoj priv biznes jak chodzisz ubrana, sasiedzi raczej nie obgadaja, bo sie
        > tym nie interesuja. No chyba , ze masz kolezanke Polke , ktora stroi sie
        > niemozebnie a Tobie nie wypada miec gorszych ciuchow.
        > Pozdrawiam K.

Tjena Karelio. jak to widzisz: drewniaki,recznie robione grube skarpety w 7
        kolorach,wyswiechtane nieforemne spodnie(przykrotkawe)koloru ni to lila ni to
        fiolet kanalizacyjny,anorak z przeceny lub demobilu,szal dlugi ciagnie sie po
        ziemi-albo "palestina -szal"na szyi,wlosy niezdecydowanego koloru-tluste
        nieuczesane,jeden kosmyk wlazi w oczy drugi w usta.na plecach obowiazkowy plecak-
        moze byc ze skory,rekawiczki(slynne vantar) wlasnorecznie robione na grubych
        drutach,lekko podarte.co pod anorakiem lepiej nie opisywac.Karelio kto to ?
        Pozdrawiam
        • Gość: zybi Re: styl ubierania----- Floryda IP: 130.68.2.* 19.01.02, 16:46
          Pojechale na Floryde zlapac troche slonca.
          W goracym klimacie gdzie wiatr i wilgotnosc powietrza mieszaja sie razem trzeba
          jakos luzno sie ubierac.
          kupilem T-shirt z "DUMNYM" napisem FLORYDA
          jakies sandaly , krotkie spodnie
          i .....
          zwiedzamy rozne miasta --zamiast lezec do gory brzuchem na plazy.
          Trafilismy do dziwnego miasta.
          Lazimy i widze ze nie ma plazy. Jak to na Florydzie i plazy zabraklo ???

1-brak plazy
          2- tylko ja wygladalem jak idiota ( w stroju plazowym, opisanym powyzej)
          3-nikt nie byl w sandalach
          4 nikt nie byl w trampkach
          5 czarnych nie bylo widac
          5 nie bylo zadnych samochodow typu Pick-up-track
          6 nikt nie mial plecaka tak jak ja
          7 nikt nie pil piwa z torebki (ja prowadzilem samochod i nie moglem pic)
          8 smieci na ulicy nie widac
          9 nawet rozdeptanych petow
          10 wszystkie samochody sa lsniace (moj byl czysty ale nie lsniacy)
          11 co jeszcze dodac ---pieniedze nie lezaly na ulicy
          12 tam sie czulo ze..... tu to dopiero sa pieniadze.
          Jakie to miasto ??????
          • Gość: MalMal Re: styl ubierania----- Floryda IP: *.nyc.rr.com 19.01.02, 16:52
            ... Palm Springs ...
          • Gość: --Michal Re: styl ubierania----- Floryda IP: *.client.attbi.com 19.01.02, 17:38
            West Palm Beach. Ale Miami to jest dopiero to (jest na co popatrzec wink), mozna
            porzeglowac na Bachamas albo Key West czy inny Maraton, ... -zaras z Palm
            Beach tez mozna smile)))))))). Chociaz moze sie myle bo plaza tez jest w W. PB no
            i sporo sandalowcow/T-shirt'owcow.
            • Gość: zybi Re: styl ubierania-----z zapachem $$$$$$$ IP: 130.68.2.* 19.01.02, 19:30
              West Palm Beach - zagadkowe miasto
              Samochody Toyota, Nissan, i pare innych nie maja na kolach piasku z West Palm
              Beach. Drozszych sklepow nie ma gdzie indziej -tylko tu.
              Klasa ubranych (a raczej ledwo co ubranych) kobiet swiadczyla o zamoznosci. w
              sklepach pojedyncze osoby . Poczatkowo nie wiedzialem o co chodzi, ale
              zobaczylem ze nie widac kolorowych ludzi, sami biali. Na drzwiach wejsciowych
              nie ma napisow zachecajacych do zakupow po obnizonych cenach. Ceny byly
              odpowiednie do klientow.
              • Gość: Renka Re: styl ubierania-----z zapachem $$$$$$$ IP: *.home.cgocable.net 20.01.02, 07:15
                A wiesz, Zybi , ja lubie puste sklepy i wlasnie tam sie zawsze udaje , gdzie
                nikogo nie ma...hihihihi. I lubie ten styl z zapachem $$$$$$$$$$. Ale w koncu
                ubieramy sie do okolicznosci. Abysmy sie zbytnio nie wyrozniali, a czuli sie
                dobrze.
                Styl ubierania tu, na poludniu Ontario, blisko Stanow, jest glownie
                casual.Ciemne garnitury , koszule i krawaty to lawyers, sales representatives i
                managers w sklepach i biurach. Kobiety do pracy ubieraja sie dosc drogo
                (kostiumik ponad 120 $), na codzien w sklepach zakupy, kino i spacery to
                spodnie , t-shirts i sportowe buty(nie cierpie)typu adidas.Czapki na glowie z
                daszkiem.Plec obojetna.W lecie panie sie pokazuja tylko w stanikach ( i
                szortach),ale na ulicy. W biurze nie wolno byc w szortach, tylko kostiumik, ew
                bez rekawkow.Ja zmienilam tu w Kanadzie spodnice na spodnie, rozmaitej
                dlugosci, w zeszle lato takie przed kostke, czarne z rozporkami. Ja lubie
                czarny kolor, zawsze ubieram sie w czarne t-shirts i nosze ciemne okulary a'la
                Lenon. Nie nosze czapek, ani daszkow, ktore wszyscy nosza.Do teatru czy na
                koncert ludzie ubieraja sie na czarno raczej, ale spodnie dobrego gatunku, do
                tego jakas ladna czarna gora.Bankiety i uroczystosci, takze niektore panie z
                pozycja (meza)-polyskliwe, lejace , ciemne i blyszczace dlugie suknie bez
                plecow, bez rekawow. Ale obok za taka elegantka zobaczysz kogos w spodniach i
                swetrze tez. No, ale sweter tez moze kosztowac ze 200$.., niekoniecznie
                70.Zalezy z czego zrobiony.
                • alexbln Re: styl ubierania-----z zapachem $$$$$$$ 20.01.02, 07:37
                  BERLIN CITY WEST RULES :
                  moj pasek od Gucci: 159 €
                  perfum "D&G" 48 €
                  Buty "Lloyd" 189 €
                  But. Perrier 0.99€
                  Kurtka "HH" 125 €
                  I tak dalej...
                  • alexbln Re: styl ubierania-----z zapachem $$$$$$$ 20.01.02, 07:39
                    Acha,benzyna do
                    mojego mercedesa 70 €!!!
                    • alexbln Re: styl ubierania-----z zapachem $$$$$$$ 20.01.02, 07:45
                      I tak wiem,ze wyzwiecie mnie
                      od najgorszych: ale...i tak nikt nie zmieni
                      moich zakupow,mojego miasta,mojej
                      restauracjii. Ide spac,do mojego
                      lozka (Rahaus - Berlin ) also:
                      Styl ubierania sie,zapach,Auto,
                      piszcie sensownie...
                      • Gość: Renka Re: auto Alexa z sensem IP: *.home.cgocable.net 20.01.02, 08:49
                        Czy przetrzymujesz swoje metki od ubran? Swoja droga to ja trzymam receiptes,
                        bo zawsze moge ciuch wymienic na nowy.Mercedes, to jest dobre auto, ale ja mam
                        nie gorsze. Komfort ten sam, a zapach w srodku to skora i koniak..No, a masz
                        biale rims jak ja? A szyby przyciemniane masz?, no i chyba nie na korbke?smile)))
                        A ja mam jeszcze takiego orla amerykanskiego na tylnej szybie.Takiego NIKT nie
                        ma.
                      • Gość: karelia Re: styl ubierania-----z zapachem $$$$$$$ IP: *.telia.com 20.01.02, 22:12
                        Alex, jesli ktos ma jaka taka kulture osobista,jest czlowiekiem na poziomie, to
                        dlaczego ma Cie wyzywac? Mozesz sie ubierac luxusowo, jezdzic mercem, ladnie
                        pachniec po kapieliwink)) z checia o tym posluchamy. Ale nie doluj tych , ktorzy
                        kupuja ciuchy w second hand, na pewno sa tacy tutaj, to tez ludzie i to nie
                        mniej wartosciowi niz Ty. Nie stroj ozdoba , chociaz czasami trzeba zadbac o to
                        jak wygladamy, a nie robic z siebie totalnego dziada.
                        Pozdrawiam K.
    • emigrantka Re: styl ubierania 20.01.02, 10:03
      Ale ciekawy tematsmile
      Mieszkam w Londynie i uwielbiam ta "wolnosc" dotyczaca co na sobie w danej
      chwili mam. W Polsce bardzo mnie stresowalo to ciagle uwazanie na "co ludzie
      powiedza" hehehe. Tutaj moge o 10 rano wypasc do sklepu na rogu po
      fajeczki/mleko itd w byle czym - nikt sie za mna nie obejrzy. Uwielbiam to smile
      Na wakacjach w Polsce troche musze sie "doprowadzic do porzadku" zanim z domu
      po cokolwiek wyjde.
      A tak ogolnie - City, Docklands: garniturki szarawo/czarnawo itd
      Do pracy super, na codzien meczarnia wink
      Kazdy co/jak chce - tak chyba powinno byc?

Pozdrawiam smile
    • karelia Re: styl ubierania 20.01.02, 12:47
      tak jak Cie lubie Walek, tak Cie opierniczewinkdrewniaki? palestyna szal, anorak
      i niesmiertelne jinsy, co? Wciaz zyjesz w latacj 70-tych? A wesze zrob podroz w
      czasie, zostaw te power flower i Jasir Arafat tidersmile))Nawet nie wiem , czy
      ktos mlodszy pamieta co to jest anorak. Tluste wlosy mowisz? Obecnie panuje
      taki "trynd" zeby wychodzic z domu z mokra glowa , zeby wszyscy widzieli ze
      myles glowe, heheh codziennie! No, mozna wylysiecwinkCiuchy? No rozne marki:
      Sand, Filippa, Merxx, Oui, Borg, DKNY, no rozne .Te rzeczy z "metka" sa
      naprawde drogie i przecietnego mieszkanca Svensonii po prostu nie stac, taka
      jeste prawda. To zalezy od kieszeni. Mlodziez lubi kupowac ciuchy na topie, oni
      maja swoja mode i nie daj Boze zebys nie mial jinsow , ktore sa akurat w
      modzie, albo koszulki, bedziesz poza grupa! Po prostu muszisz miec. W szkole
      panuje terror mody!Mamuski , ktore sa na urlopie maciezynskim, nie przejmuja
      sia tak bardzo, bo maja inne zmartwienia i nikt nie dba jak sa ubrane. Panie z
      biur, reklamy, IT , sektorow zajmujacych sie klientami sa ubrane schludnie.
      Okolice Östermalm to zupelnie inna para kaloszy, tutaj "jest sie ubranym" .
      Tego nie widac, ale jak sie przypatrzysz , to zobaczysz w postaci ciuchow ,
      butow, torebek, futra, pachnidel. A co pod spodem? Nie zagladalam, nie wiemsmile)
      AAA i do tego tutaj nosi sie bizuterie, najczesciej taki skandynawski model-
      proste pierscionki, ale z diamencikiem, kolie na szyi, lancuszki.Wlasnie to, co
      lubie- proste , czyste linie! A tak w ogole to prawdziwej elegancji nie widac,
      ale ten, co wie , to zobaczy smile)))
      Tak , jak zawsze mowie, wszystko zalezy od zamoznosci. Ogol spoleczenstwa nie
      jest bogaty, nie moga sobie panie pozwolic na , choc na pewno by chcialy,
      jakies Chanelle, Karan, Cerutti etc....Bo nie maja pieniedzy, proste. Tutaj
      nikt ciuchami nie imponuje, nie ma tego okropnego terroru ze musisz miec, bo
      sasiadka ma i cie obmowi, ze jestes biedna/ nie znasz sie na modzie/ jestes
      baba zaniedbana -flejtuch bo nie masz najnowszej kiecki koloru lila w zielone
      paski( zestawu koloru nienawidzisz, ale MUSISZ miec heheheh) .......bo to
      naprawde nikogo nie interesuje.Oczywiscie uogolniam.Zima czesto nosi sie czarne
      zestawy, natomias latem granaty, i odpowiednie kombinacje do tych kolorow.
      Podrawiam K.

• Gość: ivana anorak IP: *.ppp.get2net.dk 20.01.02, 14:00
        a my w Danii nawet mlodzi- znamy anorak jak najbardziej
    • Gość: Maria Re: styl ubierania IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.02, 17:48
      Uwazam, ze w Niemczech najlepiej ubrane sa starsze panie- jasne kostiumiki,
      biale bluzeczki, staranne fryzury. Milo popatrzec na takie babcie, ktore
      spotykaja sie po poludniu w kawiarence.
      Ogolnie Niemcy przykladaja malo uwagi do szczegolow, do akcesoriow i czesto
      jednym zle dobranym szczegolem burza calosc wygladu. Malo estetycznie wygladaja
      tez panowie w krotkich spodniach, sandalkach i skarpetkach.
      Dla mlodziezy- mniej wiecej jak wszedzie- liczy sie marka. Ale moda na taka czy
      inna marke laczy sie tez ze srodowiskiem.
      Moje osobiste preferencje: "understatement". Elegancja lezy w prostocie.
      • Gość: zybi Re: styl ubierania --- ciala na plazy N IP: 130.68.2.* 20.01.02, 18:49
        Jak wolnosc
        • bonk Re: styl ubierania --- ciala na plazy N 20.01.02, 18:56
          Gość portalu: zybi napisał(a):

> Dobrze ze juz zamykali basen i pojechalismy do domu.

Z murzynem i jego dlugim?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka