Dodaj do ulubionych

Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć?

IP: *.lodz.mm.pl 26.02.04, 15:04
Jestem ciekawa czy wśród tylu tabletek i ziółek odchudzających jest coś co
naprawdę działa, bo jeszcze nie miałam szcześcia sie spotkać z czymś
skutecznym.Firmy farmaceutyczne nas oszukują, to ja tu zdrowie marnuje a tu
nic.Wiem że samo branie tabletek nie pomoże,ale już próbowałam tego z dietą i
też nic. Chciałabym mieć minimalną gwarancję na minimalne efekty. Czy jest
coś co mi pomoże??poza psychiatrą oczywiście:-) Pozdrawiam wszystkich:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 15:06
      Nic z apteki ...
    • Gość: Nadia Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 15:41
      mi pomogło jak brałam przed każdym posiłkiem albo ssałam L-karityne plus!
      schudłam a waga mi nie powóciła?
    • Gość: CptNiamo Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 16:01
      Tylko bez teorii spiskowej; nikt nie mówi, że ziółka Cię odchudzą. Ja nie
      rozumiem jak można nie mieć świadomości tego, że "zioła wspomagające
      odchudzanie" nie znaczy "blokujące wchłanianie się substancji odżywczych"
      tylko "pomagające się wysrać".
      Ja doradzam amfetaminę: nic nie weźmiesz do ust, bo nie będziesz w stanie, w
      ogóle nie będziesz miała ochoty, a będziesz działała na pełnych obrotach.
      I dodatkowo, jednak, psychiatrę. Nie można mieć takiego nastawienia:szukać, co
      rozwiąże za ciebie twoje problemy. Ja takie nastawienie miałam zawsze - dziś
      uspokajają się za mnie papierosy, przyjemność ma jedzenie, dobry humor - piwo,
      energię oddaję amfetaminie, a zdrowieje za mnie psychiatra i psychoterapeutka,
      no i podwójna dawka Asentry. Sra za mnie herbatka ziołowa. Ja to im daje, a
      normalny człowiek powinien to dostawać w zamian za... Mam nadzieję, że
      zrozumiałaś metafory: ja już nic nie odczuwam, bardzo siemęczę robiąc te
      wszystkie rzeczy, nie lubię palić, pić brać fety, robić kupy, jeść.
      Powinnaś wiedzieć, że odchudzenie się może być wspomagane czymś, ale musi
      wymagać Twojej woli, ćwiczeń... A wtedy nie będziesz anorektyczką, narkomanką,
      nie będziesz gniła w ciężkiej depresji, tylko - będziesz anorektyczką i może
      bulimiczką.
      Heh. Pozdrawiam :)
      • Gość: Ja do CptNiamo IP: *.chello.pl 26.02.04, 16:27
        Przestan z ta feta, juz lepszy tusspect, jesli musi Cie cos napedzac, ale po
        dluzszym czasie tez wpadniesz w nalog!!!
        Zaprzestan tego puki czas, bo oprocz nalogu jedzenia bedziesz jeszcze
        uzalezniona od narkotykow. To nieprawda, ze tylko jeden nalog mozna miec...Ja
        tez pale i to ponad paczke dziennie, wiem ze jak bym brala narkotyki to bym sie
        szybko uzaleznila. NIestety nasze organizmy sa bardzo na to podatne! na
        wszelkie uzaleznienia. Uwazaj wiec, najlepiej zglos sie do szpitala..10
        tygodniowa terapia robi swoje! Obys nie musiala wyladowac w Monarze...
        • Gość: Anxx Tussipect Tussipect Tussipect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.use.pl 26.02.04, 17:32
          • Gość: beza Re: Tussipect Tussipect Tussipect!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 27.02.04, 16:16
            a tak wogóle co to jest ten tussipect, można to dostać w aptece?? Nazwa coś mi
            mówi ale ne moge skojarzyć, syrop jakiś czy co?? To przeczyszcza czy zmniejsza
            łaknienie?? jestem bardzo niedoinformowana:-) pozdro:-)
            • Gość: ja Re: Tussipect Tussipect Tussipect!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 27.02.04, 16:47
              Lepiej sie nie informuj, to nic dobrego...dziala podobnie jak amfetamina, wiec
              tez w pewnym stopniu jest narkotykiem! Zmniejsza laknienie, ale potem i tak
              tyjesz i to jeszcze z nawiazka! Niestety nie ma zadnych tabletek cud na
              schudniecie! Trzeba cwiczyc i trzymac diete, oczywiscie stosowna dla
              kazdego!!!! Najlepiej idz do dietetyka, on Ci pomoze!!!!!!!!!!
              • Gość: beza Re: Tussipect Tussipect Tussipect!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 27.02.04, 18:39
                dzięki za ostrzeżenie,aż tak daleko bym sie nie posunęła. Nie wiem po co ktoś
                go tak bardzo reklamuje w takim razie. Dietetyk mi nie pomoże, chyba że będzie
                za mną chodził z batem, i tak bym nie przestrzegała zadanej diety, a napewno
                nie wiernie. Mam głupi charakter,nie objjadam sie, ale jeśli mnie najdzie chęć
                a coś konkretnego i dobrego to lepiej żeby zamknęli wszystkie sklepy,ćwicze
                codziennie ale nie mam cierpliwości żeby czekać na efekty.Pozdro:-)
    • Gość: sakis Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć IP: *.mlociny.pl / *.crowley.pl 25.03.04, 16:05
      NIestety teraz raczej nie ma takich cudownych leków na odchudzanie. Kiedyś
      (parę lat temu) były tabletki -Mazindol - super!!działały na mózg (na ośrodek
      sytości) i faktycznie po nich po prostu nie czuło się głodu. To działało
      podobnie do amfetaminy, tylko że było jej pozbawione. Niestety już tego leku
      nie produkują (był ponadto bardzo tani -kosztował ok. 8 zł - miesięczna
      kuracja!). Być może był to szkodliwy lek, ale lepsze to niż napday żarcia i
      potem przeczyszczanie się.Pamiętam, że schudłam, jak go brałam. Może jest teraz
      coś podobnego do tego leku - może warto spytać w aptece i powołać się na były
      Mazindol. A jeśli nic takiego nie ma, polecam dietę Atkinsa.
    • astarlnyjoe Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć 10.10.14, 18:20
      wybierz te najczesciej wybierane :)

e-dietyswiata.blogspot.com/2014/10/najlepsze-tabletki-na-odchudzanie.html
    • ekspert_psychomedic Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć 27.08.15, 20:16
      Witaj,
      Tabletki odchudzające, które znajdują się na rynku niestety nie gwarantują utraty kilogramów, a co najwyżej ubytek wody w organizmie, co z kolei skutkuje odwodnieniem. Konsekwencjami jest senność, przyspieszona akcja serca, brak elastyczności oraz suchość skóry, gorączka, drgawki, czy brak przytomności. Bardzo często są to zwykłe suplementy diety, które w swoim składzie mają podobne składniki, co pożywienie które sami możemy dostarczyć organizmowi. Ciągłe i częste zażywanie takich tabletek może wiązać się z problemami zdrowotnymi. Dlatego też na każdym opakowaniu zamieszczona jest informacja dotycząca dawek, których nie należy przekraczać.
      Jeżeli masz problemy ze schudnięciem i jest to dla Ciebie frustrująca sytuacja, to najlepszą opcją będzie skonsultowanie się z dietetykiem. Po przeprowadzonym wywiadzie i przedyskutowaniu dotychczasowych błędów w diecie ułoży Ci indywidualny jadłospis. Jest to najzdrowszy i najbardziej efektywny wybór.
      Trzymam kciuki za podjęcie rozsądnej decyzji.
    • nati8521 Re: Czy zna ktoś tabletki,które pomagają schudnąć 29.08.18, 08:35
      W moim przypadku świetnie dzialają pigułki Reductil Sibutrec. Mogę powiedzieć że Reductil bardzo mi pomógł, przez jeden miesiąc straciłam 6,5 kg. Ponieważ miałam problemy ze zdrowiem, nie ćwiczyłam sport, ale nie jedłam słodycze i nie jedłam zbyt wiele wieczorem, to z pomocą pigulek nie miałam wysokiego apetytu. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka