Dodaj do ulubionych

Jak schudnac..no jak???

IP: *.jedrzejow.com / 80.51.32.* 03.06.04, 16:55
Hello mam 14 lat...i ciagle mysle o schudnieciu!!!!WAze 65kg i mam 163 cm
wzrostu ..i chce schudnac 10 kg do konca czerwca!!!!Bede cwiczyc godzine
dziennie a jesc chce tylko 200-300kcal....jak myslicie uda sie??
A moze zaczac wymiotowac???Ale jak???
Obserwuj wątek
    • Gość: ps Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:59

nie odchudzac się na własną rękę masz 14 lat, rośniesz i rozwijasz się
      możesz ćwiczyć, ale diete muisz skonsultować z lekarzem lub dietetykiem!
      zdecydowanie nie wprowadzaj w życie swoich pomysłow - do nikąd cię nie
      zaprowadzą, mogą za to zrujnowac ci zdrowie i życie
    • tellyjelly Re: Jak schudnac..no jak??? 03.06.04, 17:31
      kochanie, nie schudniesz 10 kilogramow do konca czerwca- brutalna prawda a
      nawet jak jakims cudem ci sie uda to kosztem zdrowia i psychiki, a nawet
      pozniejszego nadrobienia tej wagi o jakies 15 kilogramow. jezeli powaznie
      myslisz o odchudzaniu bo jestes malym grubaskiem (tez takim bylam) ustal sobie
      dzienna dawke i zacznij od diety 1500 przez 2 tygodnie potem mozesz do 1200.
      korzystaj z tego ze sa wakacje i jedz duzo owocow a takze cwicz. ja sie
      zapisalam w twoim wieku do teatru tanca i rozmowy z dziewczynami daly mi duzo
      wsparcia , ktorego potrzebowalam oraz motywacji do odchudzania. mysle ze mozesz
      schudnac przy twoim wzroscie i wadze troszke , bo potem bedzie ci trudniej.
      lepiej sie odchudzic w mlodym wieku niz pozniej cierpiec i dobrze ze zauwazylam
      w sobie pewne braki czy tez nadmiary :]. daj sobie czas np. cale wakacje i z
      determinacja realizuj swoj plan wtedy ci sie uda . powodzenia!!

byla mala grubaska:).
    • Gość: angie99 Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:09
      tylko blagam cie uwazaj na siebie, a mialam podobna sytuacje, mialam 14-15 lat
      wazylam 62 kg przy twoim wzroscie... zawzielam sie - schudlam 10 kg, czulam sie
      bosko, ale teraz zaczynam zauwazac jaka cene zaplacilam za walke z cialem a nie
      psychika... minelo kilka lat, teraz wazne 58 kg, i to co w chwili odchudzania
      wydawalo mi sie tylko skuteczna metoda na strate wagi, teraz staje sie moim
      koszmarem... ja schudlam tamte 10 kg w dwa miesiace... przy czym nie jadlam
      niemal nic... a jak juz cos zjadlam to rzygalam... schudlam... czulam sie
      cudownie... potem przez 4 lata regularnie przybywalam na wadze.. czasem
      zrucilam 1-2 kg, ciezka praca... czasami ale bardzo rzadko najadalam sie tak
      przadnie- potem rzygalam... z reguly sie glodzilam... a teraz cush... czuje ze
      zaczyna mi sie to wymykac wszytko spod kontroli... nie moge zjesc kanapki zeby
      nie czuc wyrzutow sumienia ktore niemal wgniataja mnie w ziemie... nie moge
      przejsc na ulicy nie patrzac sie w kazda szybe w sklepie z obsesja patrzac ( i
      nienawiscia) na soja figure... moj problem sie nasila i zaczyna mnie
      przerastac... pewnie niedlugo pojde do psychologa, pod warunkiem ze starczy mi
      na to silnej woli...
      dlatego blagam cie uwazaj na siebie, bo to co przeczytalam przypomnialo mi mnie
      sprzed kilku lat...
      goraco pozdrawiam
    • Gość: pani b Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 03.06.04, 19:22
      jak rzygać? ba! włóż palec do gardła i tak nim go sobie pocharataj, aż
      zaczniesz krwią rzygać, pogryź też palce przy okazji- potem opróżnij całą
      lodówkę i zrób sobie powtórkę z rozrywki i tak aż do usranej śmierci!!! jak ci
      się znudzi rzyganie, albo już na kibel nie będziesz mogła patrzeć to zapodaj
      sobie przeczyszczaczy- tylko tak porządnie, żeby brzuch bolał całą noc!!! a i
      przytyjesz sobie też trochę, jak ci jeszcze mało...
      wariatko, czy ty widziałaś kiedyś szczuplutką bulimiczkę?? to mi ją pokaż!!!!!!
      a może jeszcze była szczęśliwa z tego powodu??
      spierdzielaj stąd dziecko, gdzie pieprz rośnie, póki jeszcze możesz- no już
      już!!!!! porozmawiaj lepiej z mamą, zacznij ćwiczyć i zdrowow się odżywiać, a
      nie pakować w bagno na całe życie!!!!
      bossshe, dlaczego mi ktoś czegoś takiego nie powiedział 5 lat temu??????????
    • kwiat.pustyni Re: Jak schudnac..no jak??? 03.06.04, 19:33
      Ojjj... Przecież masz normalną wage. Jesli jednak tak barzdzo chcesz schudnac
      to uwazaj na siebie... Mozesz stracic kontrole tak jak ja. Tez mam 14-15 lat.
      Zaczelam sie odchudzac rok temu. Byłam otyła. Przy 150cm ważyłam 55kg. Jest to
      straszne uczucie. Codziennie słyszałam jak ktoś się smieje z "mojego duzego
      tylka", z "mojego grubego brzucha" i wogle, z calej mnie... Przez to bylam
      zamknieta w sobie. Zaczelam sie odchudzac. W ciagu roku skonczylo sie to dla
      mnie tak ze wazylam 45kg przy 163cm. Bylam szczesliwa ale chcialam wiecej
      schudnac [bo bylam gruba]. Jak na dzien dzisiejszy przytylam do 49kg i mam
      165cm. Nadal widze gruba osobe w lustrze ale juz nie wymiotuje i wogle... Nie
      radze Ci wprowadzac takiej ostrej diety. Dojrzewasz jeszcze, rosniesz. Jak
      zaczniesz sie odchudzac mozesz juz nie urosnac i wogle, być płaska jak deska.
      Moze poczekaj jeszcze 2-3 lata i porpotu wyrosniesz z tej wagi? Cwiczenia sa
      najlepsze :) 200-300 kalorii sa niedopuszczalne moim zdaniem. Kiedys bedziesz
      musiala przekroczyc te ilosc a wtedy waga nie pokaze tyle samo ale nawet i
      kilogram albo dwa wiecej [tak bylo u mnie]. Pozdro :)
      • Gość: BeatkaB Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.jedrzejow.com / 80.51.32.* 03.06.04, 20:25
        Hej.....mowicie tu o cwiczeniach i ja cwicze godzine dziennie i bardzo duoz
        tancze figurka juz sie zmienia ale tego nie widac:(Tak bardzo chce schudnac bo
        mam dosc tego ze jestem gruba...u mnie to jest inaczej niz u niektorych bo ja
        mam wiele przyjaciol i oni mnie uwazaja za szalona optymistke...ale ja chce byc
        szczupla!!!!!
        • Gość: eela Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 03.06.04, 21:42
          znajdz sobie chlopaka ktory cie bedzie uwielbial taka jaka jestes!
    • Gość: crulewna Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.pcz.czest.pl / *.pcz.pl 03.06.04, 21:44
      Co Ty wogóle opowiadasz???????Mam prawidłową wagę!!!Możesz cwiczyć ale nie
      odchudzaj się nie jedząc,bo to jest kompletna bzdura!!!Zaakceptuj się taką jaką
      jesteś!!Pozdrawiam.Pa
    • Gość: Magda Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 21:51
      Schudnij 10 kg ale czy myślisz ze póżniej po prostu
      przestaniesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????Nie!
      zachorujesz i umrzesz w wieku 30 lat
      dziewczyno nie rób tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      bedziesz brzydka a teraz napewno wygladasz niezle.............nie rób tego bo
      zepsujesz sobie zycie
    • Gość: Płacząca Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:52
      Nie myśł nawet o tym.Zaakceptuj siebie.Każdy jest piękny.Ja też chciałam
      schudnąc tak jak Ty.Zaczęło się niewinnie,a skończyło na bulimii i anoreksji.To
      było cos okropnego istny horror.Teraz jestem w trakcie leczenia.Ucierpiałam na
      tym nie tylko ja,ale przede wszystkim moja rodzina.A chciałam po prostu troszkę
      schudnąć.Uwierz mi.Dla tych kilku kilogramów nie warto przeżywać takiego
      piekła.Wiem co mówię.pobyt w szpitalu i ciągłe pilnowanie,a także zero zaufania
      ze strony innych to nic przyjemnego.Naprawdę nie warto.Zastanów się.Wiem co
      mówię.Niestety wiem:(Sama sie przekonałam
    • Gość: Korusia Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.atena.pl 03.06.04, 22:23
      No cóż 200 300 cal dziennie. niezłe wyrzeczenie. mi tez się zdawało że dam
      rady. Pierwsze pare dni owaszem, a potem będziesz tak zmeczona że żucisz sie na
      jedzenie że przez tydzień nie będziesz mogła przerwać. ale jesli masz silną
      wolę - powodzenia. a co do wymiotowania to niezła sprawa. ale wciąga. Nie
      działają obietnice typu,- dzis nie wymiotuje, je normalnie, ale kęs za dużo i
      wedrujesz do łazienki. z czasem robi się to coraz cześciej,aż... upprana sliną
      i kawałkami zmielonego jedzenia zaczynasz brzydzić się samej siebie, wszystko
      zaczyna smierdziec żygami, jedzenie juz wcae nie jest przyjemnością, bo
      sporzywasz je w taki sposów by później łatwo zwrócić,(w pospiechu by nie zacząć
      trawić, popijając dużymi ilościami wody). Bywaja takie chwile, np. po
      całodniowej głodówce, gdy już rzucisz sie na jedzenie, że powędruje ono do
      innej komory żoładka (ja to tak nazywam) wtedy choćbys pekła ( takie ma sie
      wrażenia wpychjąc palce do połowy gardła) nie uda się wtedy wyrwac żoładkowi.
      Zęby zaczynają byc dziwnie delikatne, ale wygląd gardła nie pozwala pójść do
      dentysty. stawy bolą i wcale nie jest fajnie...
      • Gość: BeatkaB Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.jedrzejow.com / 80.51.32.* 04.06.04, 13:47
        Witam znow....dzieki za rady ale ja juz nie moge na siebie patrzec a jakbym
        schudla te 10kg to bym skonczyla i powoli wracala do jedzenia???!!!!!!A pozatym
        pytalam sie czy jedzac tylko tyle to schudne te 10 kilo do konca czerwca????
    • Gość: Alicja Re: Jak schudnac..no jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 14:00
      Ja w ciagu miesiaca schudlam 14kg.Jak chcesz to pisz na meila:alutka85@tlen.pl
      Tobie tez sie uda!!!!!!!!!
    • Gość: marleni@op.pl atw XXL IP: 62.87.157.* 04.06.04, 15:44
      Czy słyszałyście o firmie atw products? To polska firma zajmująca się produkcją
      i dystrybucją kosmetyków z wyciągami homeopatycznymi, nie zawierają one
      konserwantów, posiadają wyciągi ze ŚWIERZYCH ZIÓŁ, mają działanie
      bioregulacyjne, posiadają certyfikat ISO 9001:2000. Jeśli chodzi o ceny, są
      dość przystępne, a jeszcze taniej można je kupować będąc stałym klientem, do
      czego potrzebne Ci 5 zł! Nie wierzysz? przekonaj się!Ja jestem zafascynowana
      tymi perełkami. Jest tam m.in seria dla osób otyłych XXL, ale nie jakieś
      badziewie typu avon itp. poczytajcie, spróbujcie i przekonajcie się same. Coraz
      więcej zadowolonych klientek!!! polecam! www.atw.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka