Dodaj do ulubionych

anoreksja u faceta

11.06.04, 20:21
Mój szwagier od pół roku nie je. W ciągu tego czasu schódł 20 kg, ale że
zawsze mial nadwagę, to raczej wszyscy sie cieszyli, że zaczął o siebie dbać.
Tymczasem prawdopodobnie dopadl go pracoholizm i zastanawiamy sie, czy obpok
tego nie pojawiła sie anoreksja. Odkąd pamietam on duzo pracuje. Kilka dni
temu jednak mial wypadek i okazalo sie że jego wynikiem jest wstrząs mozgu.
Ponad 30-letni męzczyzna z wykształcenia lekarz weterynarii ...wypisał sie na
własną prośbę ze szpitala i ... uciekł do pracy (żonie powiedzial, że sami go
wypisali). Wyniki co prawda ma dobre, ale mamy wrażenie, ze coś sie z nim
zlego dzieje. Poza tym wiecznie pracuje, nie zajmuje sie wcale domem, dziecko
go nie interesuje, choc kiedyś tak nie było. Nie liczy sie dla niego nic,
oprócz pracy. Przy tym ciągla mowi, ze go nie doceniają, a jest naprawdę
dobry w tym co robi. Martwimy się o niego. Siostra już od dluższego czasu
sugerowala, ze cos jest nie w porządku (mieszkają sami z daleka od bliskich),
ale dopiero jego ostatnie zachowanie zaniepokoilo całą rodzinę. Co to moze
oznaczać, jak mu pomóc? Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: anoreksja u faceta IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.06.04, 23:18
      Niestety, nie pomożesz mu. Nie wydaje mi się, by był anorektykiem. Jest
      pracoholikiem. To też uzależnienie. Piszę też bo ja jestem nałogowcem - jestem
      bulimiczką. Wiem, że póki nie przyznałam się, że nie daję sobie rady, nie było
      mozliwości pomocy. Z duszą jest tak, że trzeba samemu poprosić o pomoc. Nie da
      się zdecydować za kogoś. Ja wiem, że to marna pociecha, ale ja to przezyłam na
      sobie. Mało nie zarzygałam się na śmierć.......
      • Gość: jusilajnen Re: anoreksja u faceta IP: *.euv-frankfurt-o.de 16.06.04, 13:39
        a skad ty mozesz do cholery wiedziec czy jest anorektykiem i czy mozna mu
        ponmoc<
        przeciez z tych kilku zdawkowych informacji nie mozna wyciagnac zadnych
        konkretnych wnioskow!!!!
        jak nie wiesz to sorry ale leüiej nie pisz takich bzdur
        • Gość: Aga Re: anoreksja u faceta IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.06.04, 21:52
          Mnie nie chciało by się z tak daleka na kogoś krzyczeć, ale każdy bawi się jak
          umie.Nie napisałam, że nie można Mu pomóc, tylko, że szwagierka Mu nie pomoże.Z
          tych kilku zdań można wyczytać bardzo wiele.Ale do tego oczywiście niezbędna
          jest pewna umiejętność - czytania mianowicie.Jest jedna tylko metoda na choroby
          duszy, bez względu na to jak się objawiają. Z tym, że Tobie zapewne nic już nie
          pomoże.Pozdrawiam.
          • Gość: jusilajnen Re: anoreksja u faceta IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.04, 19:30
            sorry ale to co piszesz jest po prostu tak bezczelne i glupie ze nawet nie chce
            mi sie tlumaczyc o co mi chodzi.
            nie wiem za kogo sie uwazasz zeby wydawac takie proroctwa.
            moze jestes Jasnowidzem?
            a propo nie sadze zebys sama byla zdrowa jesli przebywasz na tym forum
          • Gość: jusilajnen Re: anoreksja u faceta IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.04, 19:33
            aha i jeszcze jedno
            to wcale nie jest dla mnie zabawa
            nie zdajesz sobie chyba sprawy ze niektorzy ludzie zamiast isc do specjalisty
            pisza na przyklad tutaj i takie odpowiedzi jak twoje traktuja bardzo powaznie
            i nie mozna tak sobie pisac co slina na jezyk przyniesie
            a tym bardziej wydawac proroctw w stylu wyzdrowiejesz albo nie wyzdrowiejesz
            nawet terapeuci nie maja takiegon prawa
            • Gość: Aga Re: anoreksja u faceta IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.06.04, 19:20
              Oczywiście, że nie jestem zdrowa.Napisałam przecież,że jestem bulimiczką.Ale w
              przeciwieństwie do Ciebie jestem absolutnie ze sobą pogodzona.I mam
              doświadczenia w pracy z terapeutami.Dzięki nim normalnie żyję i nie potrzebuje
              ukrywac się pod pseudonimem żeby nawtykać komuś nieznanemu sobie.I tak na
              marginesie, nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz.To bardzo
              śmieszne.....Pozdrawiam.
            • Gość: Aga Re: anoreksja u faceta IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.06.04, 19:24
              Nie zauważyłam, dalszej częśći Twego listu. No cóż właśnie dlatego, że
              niektórzy nie chodzą do specjalisty na tym forum należy zrobić wszystko, by
              inni chorzy - TAK JAK JA - trafili jednak do fachowców. Ja mam kontakt z
              wieloma osobami z tego forum. Choprymi jak ja. I mam wrażenie, że raczej sobie
              pomagamy niż szkodzimy. A nasza wzajemna pomoc to zwykła wymiana doświadczeń i
              adresów specjalistów. Zatem zamiast wrzeszczeć i upatrywać Bóg wie czego,
              skorzystaj z pomocy. A tę znajdziesz właśnie u specjalisty. Ja w każdym razie
              tam ją znalazłam i dlatego nie jesteś w stanie mnie zdenerwować ani tym
              bardziej obrazić.
              • alfa36 Re: anoreksja u faceta 19.06.04, 16:58
                Szukamy dobrego terapeuty, najlepiej z Łodzi, Skierniewic. Chodzi mi nie tylko
                o pracoholizm, co do ktorego jesteśmy pewni, ale też o mozliwość terapii
                rodzinnej. Dziekuję
                • Gość: Aga Re: anoreksja u faceta IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.06.04, 13:26
                  Alfa, dobry specjalista to pojęcie bardzo względne.Chodzi o to, by terazpeuta i
                  pacjent dobrze się razem czuli. Wybierz po prostu poradnię leczenia
                  uzależnień.Sprawdź, czy terapeuci mają certyfikaty - zapytaj o to.Terapeutami
                  są psycholodzy i filozofowie ale muszą mieć ukończone podyplomowe studia dla
                  psychoterapeutów.Zatem obok dyplomu muszą mieć certyfikat.Znajdź może poradnię
                  poprzez oddział Narodowego Funduszu Zdrowia.Dostaniesz wykaz. Ale terapia
                  pracoholizmu, anoreksji, bulimii, hazardu niestety nie jest finansowana przez
                  NFZ.Nie będę tego komentować.Pozdrawiam. Jeśli masz ochotę napisz do mnie
                  agnasie@wp.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka