Dodaj do ulubionych

anoreksja...

11.11.05, 18:45
czy z anoreksji mozna sie wyleczyc tak calkiem?
zapomniec na zawsze?
podobno jest sie w tym do konca zycia-ze to zawsze moze powrocic, to mnie
przeraza...
czytalam gdzies ze osoby chore ale chodzi mi tu o nastolatki, potem jeszcze
przez wiele wiele lat bywa ze i do konca zycia zostaja pod opieka rodzicow bo
wtedy sa bezpieczne bo nawet gdyby byl jakis nawrot choroby to rodzice
zareaguja a puszczona sama moze umrzec

co o tym sadzicie???
Obserwuj wątek
    • night21 Re: anoreksja... 11.11.05, 18:56
      wydaje mi sie ze to indywidualna sprawa chorych na anoreksje...niektore moga sie
      wyleczyc calkowicie...(gdy choroba jest szybko wykryta i leczona i sama chora
      chce z tym skonczyc)...inne natomiast choruja...niszcza sie i umieraja:(
    • ghotic_shadow Re: anoreksja... 22.07.13, 05:40
      Nie można całkiem wyleczyć się z anoreksji. Nigdy. Tak jak są niepijący alkoholicy, tak są anorektycy, którzy żyją normalnie. Ja jem normalnie już od sześciu lat. Kiedy wylądowałam w szpitalu bo omal nie zagłodziłam się na śmierć, mama zabrała mnie siłą do Poradni Psychologiczno-Psychiatrycznej Magdaleny Senderwoskiej. Nie byłam wtedy pełnoletnia i na Legnicką mama dzień w dzień doprowadzała mnie siłą. Początkowo nie wierzyłam w to, co mówi lekarka. Uważałam Ją za wroga, ale teraz jestem Jej bardzo wdzięczna za wszystko, co dla mnie zrobiła. Za cierpliwość do mnie. Dzięki Jej wytężonej pracy i oczywiście dzięki mojej Mamie, która mnie zawsze wspierała, mam teraz normalne życie, chłopaka, studia, plany i marzenia.
      • sky_fall Re: anoreksja... 22.07.13, 09:29
        To musi być naprawdę super poradnia, skoro w ciągu 3h zakładasz 3 różne loginy i wpisujesz się w 3 różnych wątkach, a to jako kobieta-anorektyczka a to jako mężczyzna-bulimik, reklamując tę samą poradnię i do tego szerząc jakieś bzdurne teorie o podobieństwie anoreksji do alkoholizmu.
        Naprawdę nieźle cie tam wyleczyli...

forum.gazeta.pl/forum/w,592,31830538,145841114,Re_anoreksja_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,592,61716299,145841753,Mezczyzna_bulimik.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,592,17716792,145841950,Re_Anoreksja.html

• pan-naa Re: anoreksja... 09.03.14, 17:27
      każdy kolejny dzień z chorobą oddala Cię od całkowitego wyleczenia. Zapraszam, życie z anoreksją kuchniapannya.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka