Dodaj do ulubionych

przeczyszczanie

06.03.06, 01:10
Czy tabletki wogole cos daja? Przeciez jak sie czlowiek nazre to niby jak mu
to wyjdzie z brzucha przez przeczyszczanie. To chyba niemozliwe, zawsze jakas
energia z jedzenia zostanie, co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • tigerina Re: przeczyszczanie 06.03.06, 03:55
      tabletki dzial;aja na jelito grube....a wchlanianie i trawienie jest w
      cienkim...
      nie pozbywasz sie wiec ani kcali ani energii..a jedynie wody...
      • alexxx88 Re: przeczyszczanie 06.03.06, 13:08
        Co więcej po zjedzeniu dużej dawki i przeczyszczeniu, podopbno jest się cięższym
        , nie wiem czy to prawda , bo nie sprawdzałam ale myśle ,że nie warto...To jest
        trucizna
        • tigerina Re: przeczyszczanie 06.03.06, 19:19
          my ciagle sie trujemy...'a najgorsze..ze zdajemy sobie z tego sprawe:(
    • tananek Re: przeczyszczanie 08.03.06, 13:37
      a jakie to ma znaczenie?
      • kamienita Re: przeczyszczanie 12.03.06, 12:02
        no wlasnie, poza tym cholernie boli mnie brzuch po tabletkach a jesli jeszcze
        to nic nie daje to bez sensu
    • oliviera Re: przeczyszczanie 12.03.06, 15:45
      KOMPLIKACJE ZWIĄZANE Z WYMIOTAMI

Zapalne obrzęki ślinianek przyusznych, zapalne powiększeni trzustki we wzrostem
      poziomu amylazy w surowicy, nadżerki w przełyku i żołądku, nadżerki tylnej
      ściany gardła, chrypka, ból w zakresie nerwu twarzowego, dzwonienie w uszach,
      ropne lub inne choroby dziąseł, erozja szkliwa z przebarwieniami i towarzyszącą
      próchnicą zębów.

DODATKOWO

Obrażenia na grzbietowych powierzchniach dłoni powstające w wyniku pobudzenia
      wymiotów.

KOMPLIKACJE Z NADUŻYWANIEM ŚRODKÓW PRZECZYSZCZAJĄCYCH I ODWADNIAJĄCYCH

Biegunka, duże, występujące w krótkim czasie, spadki masy ciała przebiegające z
      objawami odwodnienia. Zaburzenia metaboliczne pojawiające się w wyniku
      stosowania wyżej wymienionych działań kompensacyjnych uogólnionych lub
      miejscowy obrzęk kończyn dolnych, duszność, zaburzenia rytmu serca, spadek
      ciśnienia tętniczego, zmniejszony wyrzut serca, słabo wyczuwalne tętno, słabo
      słyszalne topy serca, rozdęcie brzuch, niedrożność porażenia jelit, nagłe
      rozszerzenie żołądka, neuropatie, objawy psychoorganiczne, zaburzenia
      świadomości, stałe lub nasilone pragnienie, zwiększona ilość produkowanego
      moczu, miopatia, napady drgawkowe i kurcze mięśniowe.

i to nie są bajki,to tylko kwestia czasu
      • ally25 Re: przeczyszczanie 15.03.06, 20:07
        A jeżeli ja nie potrafie wymiotowac??to co moge zrobic..tylko to mi
        pozostaje...uzalezniłam sie juz od tych "magicznych tableteczek" jak mam sie
        zaczać leczy.??:(
        • smutna_i_coz Re: przeczyszczanie 15.03.06, 20:58
          do psychologa i już, łatwo powiedzieć gorzej z wykonaniem...

• kat_mar Re: przeczyszczanie 17.03.06, 16:04
            ponura prawda - im czesciej sie przeczyszczacie (czy od gory, czy od dolu), tym
            wiecej wartosciowych skladnikow organizm zatrzymuje, zeby sie ratowac. Taka
            reakcja obronna i tyle.
    • ally25 Re: przeczyszczanie 17.03.06, 22:29
      no dobra o co zrobic jak sie organizm juz przyzwyczaił do tableteczek??i sam nie
      potrafi funkcjonowac?? co innego uzaleznienie psychiczne, można leczyc u
      psychologa, a co z uzaleznieniem fizycznym??da sie cos z tym zrobic czy juz
      jelita przestaja funkcjonowac całkowicie??..:/
      • kat_mar Re: przeczyszczanie 18.03.06, 14:07
        odstawic tableteczki i dac organizmowi przyzwyczaic sie do funkcjonowania bez
        nich. Potrwa to pare dni i na pewno nie bedzie to mile uczucie - brak
        wyproznienia przez 2-3 dni, ale da sie to wytrzymac.
        • zabka11 Re: przeczyszczanie 22.03.06, 10:31
          Wymioty czy przeczyszczanie - wszystko na któtką metę! Zauważyłyście??!! Trochę
          się schudnie lub nie ( bo ja dzięki wymiotom nigdy nie chudłam, tylko tyle, że
          trzymałam wagę - do czasu!!)Po czasie eufori w ten czy inny sposób wracamy do
          punktu wyjścia i mamy wrażenie, że jest jeszcze gorzej!!!
          • ally25 Re: przeczyszczanie 22.03.06, 18:57
            hmm mam pytanko a macie cos takiego ze po zjedzeniu nawet malych ilosci czujecie
            ze wam sie "przelewa" w brzuszku...i do tego wszyscy na około to słycha:/ to nie
            jest fajne....;(jak sobie z tym poradzic, chce jesc normalnie ale brzuch mam
            wtedy jak balon i nie moge przeywac wsród ludzi bo słychac dziwne burczenie a to
            bardzo krepujace;(poradzcie cos moze sa jakies leki??
            • mini45 Re: przeczyszczanie 23.03.06, 23:30
              cześć ja mam pytanie, jakie i w jakiej ilości środki przeczyszcające bierzecie?
              bo ja niewiem czy np herbatka senes to mocny środek przeczyszczający, bo ja
              inaczej sie nie załatwie.
              • ally25 Re: przeczyszczanie 23.03.06, 23:36
                nie zaczynaj!!!!!!!!!!!bo sie niezle wkopiesz, ale cie rozumiem. ja teraz biore
                po 2 opakowania xenny i tez nawet po tym nie moge sie załatwic.podobno jedyne
                lekarstwo to przestac je brac i przeczekac.tez nie moge bez tabletek
                funkcjonowac i w teh chwili bardzo boli mmnei brzuch....ale nie wezme dzisiaj
                jutro bede "umierac" ale jakos to musze przetrwac....ataków nie mam od
                niedzieli:) ale jem regularnie w rozsadnych ilosciach.Mam nadzieje ze mój
                organizm sie przyzwyczai stopniowo do funkcjnowania bez tabletek!! chce byc
                zdrowa i chce byc matką w przyszłości to mój cel!!!!!!!!!!!!!!!
    • mini45 Re: przeczyszczanie 24.03.06, 20:56
      nie o to chodzi że zaczynam , bo ja już dość długo pije 2 saszetki herabty
      senes żeby sie po prostu załatwić i pytam się czy to jest szkodliwe, bo pewna
      pani farmaceutka twierdzi, ze po prostu różne preparaty dzioałają różnie na
      ogranizmy i niektórzy muszą wypić więcej takich środków żeby w ogóle załatwiać
      się. ja zawsze (juz małego dziecka) miłam kłopoty z wypróżnianiem się.
      • nancy77 Re: przeczyszczanie 24.03.06, 21:50
        wiesz co na Twoim miejscu jak najszybciej bym to odstawila!! powaznie (chociaz
        to wcale moze nie by łatwe) każdy środek jaki sie stosuje jest szkodliwy...bo
        właśnie potem jelita przestają dziłać same...a to niezadobrze niesądzisz...??!!
        może najpierw ogranicz zjedz coś co przyśpiesza materie (jabłuka,
        przyprawy...etc)pozdro
        • ally25 Re: przeczyszczanie 25.03.06, 09:38
          najpiewr tez piłam senes, potem 2 torebki, 3, 4......potem pół opakowania, całe
          xenny a terz po 2:/. dlatego napisałam nie zanczynaj. moze jakies srodki nie
          uzalezniajace do stosowania codziennego np. forlax?? nie wiem nie sosuje ale
          zapytaj w aptece??
          • mini45 Re: przeczyszczanie 25.03.06, 16:14
            cześć, dzięki za zainteresowanie, ja juz od 2 lat pije senes i cały czas po 2
            saszetki i w sumie działa prawidłowo (no bo nie przeczyszczam się, tylko
            normalnie załatwiam) kiedyś fakt brałam forlax i chyba znowu zacznę bo nawet
            fajnie działał tylko z epo pewnym czasie. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka