kamienita 06.03.06, 01:10 Czy tabletki wogole cos daja? Przeciez jak sie czlowiek nazre to niby jak mu to wyjdzie z brzucha przez przeczyszczanie. To chyba niemozliwe, zawsze jakas energia z jedzenia zostanie, co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigerina Re: przeczyszczanie 06.03.06, 03:55 tabletki dzial;aja na jelito grube....a wchlanianie i trawienie jest w cienkim... nie pozbywasz sie wiec ani kcali ani energii..a jedynie wody... Odpowiedz Link Zgłoś
alexxx88 Re: przeczyszczanie 06.03.06, 13:08 Co więcej po zjedzeniu dużej dawki i przeczyszczeniu, podopbno jest się cięższym , nie wiem czy to prawda , bo nie sprawdzałam ale myśle ,że nie warto...To jest trucizna Odpowiedz Link Zgłoś
tigerina Re: przeczyszczanie 06.03.06, 19:19 my ciagle sie trujemy...'a najgorsze..ze zdajemy sobie z tego sprawe:( Odpowiedz Link Zgłoś
kamienita Re: przeczyszczanie 12.03.06, 12:02 no wlasnie, poza tym cholernie boli mnie brzuch po tabletkach a jesli jeszcze to nic nie daje to bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
oliviera Re: przeczyszczanie 12.03.06, 15:45 KOMPLIKACJE ZWIĄZANE Z WYMIOTAMI Zapalne obrzęki ślinianek przyusznych, zapalne powiększeni trzustki we wzrostem poziomu amylazy w surowicy, nadżerki w przełyku i żołądku, nadżerki tylnej ściany gardła, chrypka, ból w zakresie nerwu twarzowego, dzwonienie w uszach, ropne lub inne choroby dziąseł, erozja szkliwa z przebarwieniami i towarzyszącą próchnicą zębów. DODATKOWO Obrażenia na grzbietowych powierzchniach dłoni powstające w wyniku pobudzenia wymiotów. KOMPLIKACJE Z NADUŻYWANIEM ŚRODKÓW PRZECZYSZCZAJĄCYCH I ODWADNIAJĄCYCH Biegunka, duże, występujące w krótkim czasie, spadki masy ciała przebiegające z objawami odwodnienia. Zaburzenia metaboliczne pojawiające się w wyniku stosowania wyżej wymienionych działań kompensacyjnych uogólnionych lub miejscowy obrzęk kończyn dolnych, duszność, zaburzenia rytmu serca, spadek ciśnienia tętniczego, zmniejszony wyrzut serca, słabo wyczuwalne tętno, słabo słyszalne topy serca, rozdęcie brzuch, niedrożność porażenia jelit, nagłe rozszerzenie żołądka, neuropatie, objawy psychoorganiczne, zaburzenia świadomości, stałe lub nasilone pragnienie, zwiększona ilość produkowanego moczu, miopatia, napady drgawkowe i kurcze mięśniowe. i to nie są bajki,to tylko kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
ally25 Re: przeczyszczanie 15.03.06, 20:07 A jeżeli ja nie potrafie wymiotowac??to co moge zrobic..tylko to mi pozostaje...uzalezniłam sie juz od tych "magicznych tableteczek" jak mam sie zaczać leczy.??:( Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_i_coz Re: przeczyszczanie 15.03.06, 20:58 do psychologa i już, łatwo powiedzieć gorzej z wykonaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
kat_mar Re: przeczyszczanie 17.03.06, 16:04 ponura prawda - im czesciej sie przeczyszczacie (czy od gory, czy od dolu), tym wiecej wartosciowych skladnikow organizm zatrzymuje, zeby sie ratowac. Taka reakcja obronna i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ally25 Re: przeczyszczanie 17.03.06, 22:29 no dobra o co zrobic jak sie organizm juz przyzwyczaił do tableteczek??i sam nie potrafi funkcjonowac?? co innego uzaleznienie psychiczne, można leczyc u psychologa, a co z uzaleznieniem fizycznym??da sie cos z tym zrobic czy juz jelita przestaja funkcjonowac całkowicie??..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kat_mar Re: przeczyszczanie 18.03.06, 14:07 odstawic tableteczki i dac organizmowi przyzwyczaic sie do funkcjonowania bez nich. Potrwa to pare dni i na pewno nie bedzie to mile uczucie - brak wyproznienia przez 2-3 dni, ale da sie to wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka11 Re: przeczyszczanie 22.03.06, 10:31 Wymioty czy przeczyszczanie - wszystko na któtką metę! Zauważyłyście??!! Trochę się schudnie lub nie ( bo ja dzięki wymiotom nigdy nie chudłam, tylko tyle, że trzymałam wagę - do czasu!!)Po czasie eufori w ten czy inny sposób wracamy do punktu wyjścia i mamy wrażenie, że jest jeszcze gorzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ally25 Re: przeczyszczanie 22.03.06, 18:57 hmm mam pytanko a macie cos takiego ze po zjedzeniu nawet malych ilosci czujecie ze wam sie "przelewa" w brzuszku...i do tego wszyscy na około to słycha:/ to nie jest fajne....;(jak sobie z tym poradzic, chce jesc normalnie ale brzuch mam wtedy jak balon i nie moge przeywac wsród ludzi bo słychac dziwne burczenie a to bardzo krepujace;(poradzcie cos moze sa jakies leki?? Odpowiedz Link Zgłoś
mini45 Re: przeczyszczanie 23.03.06, 23:30 cześć ja mam pytanie, jakie i w jakiej ilości środki przeczyszcające bierzecie? bo ja niewiem czy np herbatka senes to mocny środek przeczyszczający, bo ja inaczej sie nie załatwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ally25 Re: przeczyszczanie 23.03.06, 23:36 nie zaczynaj!!!!!!!!!!!bo sie niezle wkopiesz, ale cie rozumiem. ja teraz biore po 2 opakowania xenny i tez nawet po tym nie moge sie załatwic.podobno jedyne lekarstwo to przestac je brac i przeczekac.tez nie moge bez tabletek funkcjonowac i w teh chwili bardzo boli mmnei brzuch....ale nie wezme dzisiaj jutro bede "umierac" ale jakos to musze przetrwac....ataków nie mam od niedzieli:) ale jem regularnie w rozsadnych ilosciach.Mam nadzieje ze mój organizm sie przyzwyczai stopniowo do funkcjnowania bez tabletek!! chce byc zdrowa i chce byc matką w przyszłości to mój cel!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mini45 Re: przeczyszczanie 24.03.06, 20:56 nie o to chodzi że zaczynam , bo ja już dość długo pije 2 saszetki herabty senes żeby sie po prostu załatwić i pytam się czy to jest szkodliwe, bo pewna pani farmaceutka twierdzi, ze po prostu różne preparaty dzioałają różnie na ogranizmy i niektórzy muszą wypić więcej takich środków żeby w ogóle załatwiać się. ja zawsze (juz małego dziecka) miłam kłopoty z wypróżnianiem się. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy77 Re: przeczyszczanie 24.03.06, 21:50 wiesz co na Twoim miejscu jak najszybciej bym to odstawila!! powaznie (chociaz to wcale moze nie by łatwe) każdy środek jaki sie stosuje jest szkodliwy...bo właśnie potem jelita przestają dziłać same...a to niezadobrze niesądzisz...??!! może najpierw ogranicz zjedz coś co przyśpiesza materie (jabłuka, przyprawy...etc)pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ally25 Re: przeczyszczanie 25.03.06, 09:38 najpiewr tez piłam senes, potem 2 torebki, 3, 4......potem pół opakowania, całe xenny a terz po 2:/. dlatego napisałam nie zanczynaj. moze jakies srodki nie uzalezniajace do stosowania codziennego np. forlax?? nie wiem nie sosuje ale zapytaj w aptece?? Odpowiedz Link Zgłoś
mini45 Re: przeczyszczanie 25.03.06, 16:14 cześć, dzięki za zainteresowanie, ja juz od 2 lat pije senes i cały czas po 2 saszetki i w sumie działa prawidłowo (no bo nie przeczyszczam się, tylko normalnie załatwiam) kiedyś fakt brałam forlax i chyba znowu zacznę bo nawet fajnie działał tylko z epo pewnym czasie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś