pula20 19.04.06, 13:32 hey mam pytanie tak z czystej ciekawosci wiecie moze co to jest tussi?jakis lek czy cos? dzieki za odp:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewucha20 Re: co to jest tussi??? 19.04.06, 15:03 "Inaczej Tussipect. Jest to ziołowy lek firmy Herbapol, stosowany przy stanach zapalnych gardła, krtani, oskrzeli, płuc. Dostępny w formie tabletek ( 20 w opakowaniu, cena ok. 4,80 ) lub syropie (180 ml, cena ok. 6,50 ) Zawiera on efedrynę, która w połączeniu z kofeiną powoduje zniwelowanie uczucia głodu na dłuższy czas. Powoduje on po dłuższym czasie stosowania bezsenność, rozdrażnienie, liczne wypryski na cerze jak i również duży efekt jo-jo (powtórnego przyrostu masy ciała). Bardzo poważnie uszkadza układ pokarmowy, a w niektórych przypadkach skutki jego zażywania są nieodwracalne" Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka86 Re: co to jest tussi??? 19.04.06, 15:09 Z tego co wiem to zawiera pseudoefedrynę i zetknęłam się z tym u kolegi, który dla wiekszego pałera wypija całą buteleczkę przed meczem piłki nożnej. Co do ubocznych efektów to nie mam nic do powiedzenia, ponieważ nigdy nie stosowałam tego na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia1991 Re: co to jest tussi??? 19.04.06, 18:23 Tussi to takie gów.. po którym można odczuwać kołatanie(i to mocne) serca, trzęsienie rąk, wszystko co najgorszer no oprócz głodu!! Odpowiedz Link Zgłoś