Dodaj do ulubionych

Fluoksetyna, a problemy ze snem

20.06.07, 09:07
no wlaśnie, od kiedy biorę fluoksetynę po 3h budzę się i nie ma siły, juz nie mogę zasnąć;) także wnioskuje, że to jeden z efektow ubocznych jej działania, bo innej przyczyny nie widzę. Zastanawiam się czy w takim wypadku moge brac jakieś srodki nasenne, czy ten stan minie i mam po prostu cierpliwie czekać. Jesli ktoraś z Was byłaby w stanie udzielić mi odpowiedzi to byłabym bardzo wdzieczna:)
Obserwuj wątek
    • kawoszka1 Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 20.06.07, 09:51
      A długo ją przyjmujesz?
      Jeśli to dopiero początek to może daj sobie trochę czasu, faktyczne działanie
      pojawia się po 2 tygodniach nawet do miesiąca stosowania.

Według mnie nie powinnaś brać jakichkolwiek środków nasennych, ale może zadzwoń
      do swojego lekarza i upewnij się.
      • marta.scisia Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 20.06.07, 10:00
        Ja także biorę fluoksetynę i po jakimś miesiącu stosowania pojawiły się u mnie
        problemy ze snem. Nie mogę w ogóle zasnąć. Czasami zasypiam o 3 rano. Raz
        wzięłam tabletki nasenne, ale w ogóle nie zadziałały. Mam nadzieję, że to minie.
        • chevrefeuille Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 20.06.07, 11:04
          hej!ja też brałam fluoksetynę.rzeczywiście kładłam się czasem ok.23,24 a już o
          2 w nocy byłam wyspana.i nie mogłam zasnać.to trwało jakieś 2-3 tygodnie.co
          kilka dni sen się wydłużał.i później się uspokoiło.a później nawet musiałam
          troche w dzień się przespać bo nie dawałam rady.zasypiałam na stojąco.wiem,że
          to uporczywe.ale warto.dziś dzięki fluoksetynie (brałam ok 1,5roku)jestem
          zdrowa!:)czego i wam wszystkim zyczę.
          • ereszkiqal Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 20.06.07, 13:48
            Czy ten lek jest dostepny tylko na recepte?
      • littlebutterfly Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 20.06.07, 17:02
        dopiero 1,5 tygodnia a juz sa efekty;) ale juz kiedys brałam i wlasnie z powodu bezsenności przestałam ja stosowac już po dwóch tygodniach(popelniłam błąd)stad moje pytanie czy to mija, bo teraz nie zmaierzam przerywac terapii. Dziekuje za odpowiedzi:)

Fluoksetyne mozna dostac jedynie na recepte, to lek antydepresyjny. Pozdrawiam:)
        • marta.scisia Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 24.06.07, 10:12
          A macie jakieś dziwne sny po fluoksetynie?
          Bo mi się ostatnio same koszmary śnią. :(
    • littlebutterfly Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 24.06.07, 10:50
      nie mam koszmarów, ale za to mi oczy ropieją;p naprawdę odkad biorę fluoksetyne to rano ledwo oczy otwieram;p nie wiem czy to od tego, ale chyba tak;) a ze snem juz nie mam problemów, na noc pije szklanke mleka i spię jak niemowle:) pozdrawiam:)
      • chevrefeuille Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 10.07.07, 14:53
        to wszystko,te skutki uboczne to i tak nic.tez nie moglam spac,a potem spalam
        caly czas niemal.ale fluoksetyna mi pomogla.teraz jestem zdrowa:)czego i wam
        zycze.
        • sylwiamich Re: Fluoksetyna, a problemy ze snem 10.07.07, 16:13
          Ja miałam czarne dziury w głowie...chciałam coś powiedzieć...a tu pustka.Ale
          diałała lepiej niż np.Bioxetin..nie wiem na czym to polaga...ta sama substancja
          czynna:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka