Dodaj do ulubionych

Nietypowa prośba

07.05.10, 11:56
Bardzo potrzebuje na 16 maja czajnik elektryczny.Mamy w domu dla
najbliższej rodziny skromny poczęstunek,bo córka w tym dniu
przystepuje po raz pierwszy do Komuni Świętej.Może ktoś ma i nie
używa czjnika elektrycznego.Będe bardzo wdzięczna za
podarowanie.Koszt wysyłki pokryje
Obserwuj wątek
    • isabelka20 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 12:02
      z czajnikie Ci nie pomogę, gdyż nie mam wogóle elektrycznego, ale
      zastanów się czy nie lepiej wyjdzie kupić w markecie jakiś czajnik
      elektryczny, który można dostać już za 20zł niż płacić za przesyłkę,
      która pewnie nie wyniesie o wiele mniej.
      • kannama Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 12:07
        to samo pomyślałam. grosze kosztują w markecie. tylko trzeba kupić wcześniej i
        trochę pogotować, żeby się zapachu pozbyć.
        • dorotkak Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 13:03
          a skad jestes??? moz ktos na miejscu pozyczylby Ci na jeden dzien?
          z marketu czajniki za 20zl odradzam - kupilam taki za 40zl i byl do
          wyrzucenia - w zaden spsob nie dalo sie pozbyc zapachu plastikusad
          • majka0791 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 13:32
            Mieszkam na wsi.U nas nie ma marketu,nawet sklepu elektrycznego.Do
            najbliższego Miasteczka mam jazdy autobusem ponad 20 km.Na bilety
            trzeba wydać koło 8 zł.Bede zmuszona pożyczyć sie od sąsiadki.Choć
            bardzo nie lubie sie pożyczać,bo na pożyczanym diabli siedzą.Już raz
            pożyczyłam sie żelazka firmowego z płytą ceramiczną.No i cóż pieknie
            wyprasowana biała koszula na zakończenie roku szkolnego dla syna
            kosztowała mnie 100 zł.Nic nie zrobiłam,gdy oddawałam żelazko to
            działało.Co sie stało nie wiem.I dlatego nie lubie pożyczać sie.
            • kannama Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 13:38
              na allego najtańsze z wysyłką to około 30zł. Zwykle nowe, tylko poekspozycyjne.
              A z jakiego województwa jesteś?
            • magas1169 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 13:44
              Maju,może nie znam realiów życia na wsi, ale myślę że gotowanie na gazie choć troszkę dłuższe jest tańsze mimo wszystko. Skoro to kameralna impreza nikt nie będzie oczekiwał niczego natychmiast, ot wystarczy wcześniej troszkę wstawić wodę.
              Jeśli zaś potrzebujesz dużej ilości od razu to może nie tak skromna ta uroczystość. Wiesz impreza na 100 osób kosztuje i wtedy trzeba też wliczyć takie dodatki jak czajnik.
              Ale tak jam napisałam,może się nie znam...
              I może masz kuchnię na węgiel...
              Wtedy przepraszamsmile
              • majka0791 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 15:04
                Nie robiąc uroczystości to i tak dużo kosztuje.Składka na ubiór
                kościoła,dar kościoła itp.to 250 zł,Płyta z uroczystości to 30
                zł,ale ja przegram.Obowiązkowy album ze 4 zdjęciami 20 zł.Zakaz
                przez księdza robienie zdjęć podczas mszy,Fotograw osobisty
                księdza ,książeczka 12zł,srebrny łańcuszek 25 zł,różaniec 18zł.A
                ubranie córki,suknia wianek,buty,pelerynka,torebka.Nowe u krawcowej
                cały kąplet 380 zł,ja tylko nowe buty i wianek kupiłam.Ale to i tak
                70zł.Tak wyglądają składki na komunie na wsi,bo nie wiem jak w
                mieście.Przyjęcie no cóż chciało by sie zrobić,ale nie na naszą
                kieszeń,przy 5 dzieci,z których 4 chodzi do szkoły,a jedna
                najmłodsza jeszcze nie.Wszkole wciąż wydatki.Ledwo wykaraskaliśmy
                sie z długu po zimie,bo wtedy mąż był bez pracy.Nowe zaciągać ? O
                nie.Ważne,żeby dziecko w tym dniu przyjęło pana Jezusa.A po komunii
                skromny poczęstunek kawa ciasto.Samych domowników to 13 osób.Bo w
                jednym domu mieszkają trzy rodzinyTrudno by za ściany nie zaprośić
                szwagra i szwagierki z dziećmi.Chrzestni przyjezdni,babcia i w ten
                sposób jest 21 osób.Z męża zarobku i zasiłku rodzinnego trudno jest
                zrobić skromne przyjęcie na 20 osób.A 100 osób w jednym pokoju i
                wspólną kuchnią napewno by sie nie zmieściło.Trzeba by chyba bank
                okraść
                • magas1169 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 15:32
                  Ale ja nie prosiłam o rozliczeniesmilepo prostu wydało mi się dziwnym że
                  przy niewielkim przyjęciu rodzinnym jest taki problemsmileNie twierdzę
                  że nie jest to przydatna rzecz, tyle że kosztowna.A Twoje argumenty
                  nizej zamykaja temat.
                • bj32 Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 10:32
                  Yyyy... Przepraszam, ale nie znam się za bardzo...
                  "Składka na ubiór kościoła,dar kościoła itp.to 250 zł (...) Składka
                  na ubiór kościoła,dar kościoła itp.to 250 zł.Zakaz przez księdza
                  robienie zdjęć podczas mszy,Fotograw osobisty księdza"
                  To się aby nie kwalifikuje do zgłoszenia do Kurii? Co to ma być ten
                  "dar dla kościoła"? No i jak *mnie* w przyszłym roku jakiś ksiądz
                  poprosi o składkę na ubiór to chyba nieprędko się przestanę śmiać.
                  Mają forsę z budżetu i tacy. I dość. A mi rybka, czy będą kwiatki,
                  czy nie.
                  A już ten hicior z osobistym fotografem to śmiech pusty i trwoga. Na
                  łeb ten koleś upadł? Władza mu się na mózg rzuciła? To jego osobisty
                  folwark, gdzie ustala zasady? Coś nie halo...

Swoją drogą po przejrzeniu allegro - faktycznie dziwne te zakupy
                  robisz...
                  • mari40 Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 10:42
                    jonc12 ,ale ja wyrażnie napisałam,,temat czajnika uważam za zamkniety,co do reszty spraw,nie zabieram głosu,gdyż nie posiadam wiedzy w tym temacie'' Co do wielodzietności to mam wiedzę praktyczna,ale za działania ewentualne majki nie odpowiadam,ani nie chce ich komentować,szkoda mojego czasu i zdrowia,niech każdy sam sobie ocenia,Pomogłam dziewczynie,bo u mnie czajnik i tak stał nie uzywany,kiedyś kupiłam go na wyjazdy z Matim do Krakowa,ale zajmował dużo miejsca i kupiłam małą praktyczną grzałke,to wszystko w tym temacie,
                    co do moderatorki Oddam-Przyjme,to tez uwazam ze jest swietną dziewczyną i robi kawał dobrej roboty,
                    Blanka co do tych składek to niestety,samo zycie,takie są fakty i tego sie od lat nie zmienia,wiem bo to przechodziłam,jesli ksiądz zabroni robienia zdjeć ,to tylko może jego wybrany fotograf i koniec kropka
                  • babcia_marysia Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 11:14
                    bj32 napisała:

> Yyyy... Przepraszam, ale nie znam się za bardzo...
                    > "Składka na ubiór kościoła,dar kościoła itp.to 250 zł (...) Składka
                    > na ubiór kościoła,dar kościoła itp.to 250 zł.Zakaz przez księdza
                    > robienie zdjęć podczas mszy,Fotograw osobisty księdza"
                    > To się aby nie kwalifikuje do zgłoszenia do Kurii? Co to ma być

Moje dzieci dziś dorośli ludzie, ale jak szli do I komunii to było to
                    samo...składka na białe płótno-na ławki, składka na kwiaty i wstążki, składka na
                    prezent(ornat,kielich lub coś innego)
                    Teraz jak wnuk był u komunii jest to samo, składka na stroje liturgiczne bo
                    wszystkie dzieci muszą być tak samo ubrane, składka na książeczki, na różańce ,
                    na świece bo wszystko musi być jednakowe i jednolite..... składka na dar dla
                    kościoła , na dekoracje-kwiaty ,płótno białe(co roku płótno a co z poprzednimi)
                    itd...3 lata temu było to w sumie około 350zł...za rok do komunii idą nasze
                    bliźniaki, to dopiero będzie wydatek, wszystko podwójnie...

• babcia_marysia Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 11:19
                      A fotograf też u nas może być tylko jeden i kamerzysta jeden, ale to wybierają
                      rodzice kogo chcą i tu się zgodze bo to jest słuszne....większa ilość
                      fotografujących(zazwyczaj jest to spora liczba osób bo dzieci do komunii
                      przystępuje około 80 i każdy by chciał sfotografować swoją pocieche)chodzą wokół
                      ołtarza i wokół dzieci- rozprasza to dzieciaki i nie myślą o tym aby przyjąc
                      Pana Jezusa tylko o tym aby pozować do zdjęć
                      • bj32 Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 16:10
                        No, ja pamiętam ze "swoich" czasów... I o ile te różańce i książeczki
                        są dla mnie zrozumiałe, o tyle kupowanie rok w rok ze ściepy płótna,
                        w dodatku upiornie drogiego, to dla mnie nonsens. A już prezenty dla
                        JWP księdza... Nie kumam tego i jeśli w przyszłym roku ktokolwiek
                        mnie o to poprosi, to uprzejmie wyśmieję i cześć. Z zasiłków mam
                        fundować?

A, odkąd pamiętam, zawsze polegało to na cyrku: kto ma jaką sukienkę,
                        kto co dostał i tak dalej. Moje prywatne zdanie jest takie, że
                        dziewięciolatek i tak nie ma pojęcia, o co w tym chodzi. A cała masa
                        ludzi na tym zarabia. Niestety...
                  • slonko1335 Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 11:29
                    > czy nie.
                    > A już ten hicior z osobistym fotografem to śmiech pusty i trwoga. Na
                    > łeb ten koleś upadł? Władza mu się na mózg rzuciła? To jego osobisty
                    > folwark, gdzie ustala zasady? Coś nie halo...

Blanka dla nas to śmieszne bo żyjemy w dużych miastach ale mam chrześniaka na
                    wsi, Ci ludzie panicznie boją się proboszcza, makabra jakaś, podobne cyrki
                    odstawia plus bije dzieci-ot tak jednemu za gadanie w kościele w łeb przywali,
                    drugiego za ucho wytarga, nikt słowa nie powie...
                    • bj32 Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 16:14
                      No tak... Na wsi dalej proboszcz jest pierwszy po Bogu. Nie tylko na
                      wsi zresztą. Nawet we Wrocławiu są parafie, gdzie rozpuszczony klecha
                      rządzi niepodzielnie.
                      To po prostu budzi we mnie odruch nieposłuszeństwa...
    • mari40 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 13:41
      moge wysłać ci taki czajnik,ja i tak z niego nie korzystam,nie opłaca mi sie,bo gaz mam na osoby,a rachunki za prąd mam koszmarne
      tylko musiałabys pokryc koszt wysyłki
      • majka0791 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 14:23
        Mari jesteś kochana.Bardzo Ci dziekuje.Tak ogromnie Ci jestem
        wdzieczna.Tak prąd kosztuje,ale opał też.Kuchnie gazową mam ale już
        strach z niej korzystać ze starości.A ten czjnik nie tylko na
        komunie sie przyda,bo i też synowie do szkoły do dojerzdżają,a o 5
        rano cherbate będą mieć ekspresowo.Nie wiem ile więcej będzie za
        prad,ale napewno nie będzie bezużyteczny.Prosze podaj mi na poczte
        gazetową ile wyniesie przesyłka priorytetowa nr.kąta.Tak odrazu
        zrobie przelew za wysyłke.Zależy mi na szybkiej wysyłce,bo 16
        majtuż,tuż .Ślicznie dziękuje.Jak zawsze można polegać na Was
        kochane emamy.Mari jak sie ciesze ,dziekuje
        • mari40 Re: Nietypowa prośba 07.05.10, 14:49
          nie ma za co dziękować,mi sie poprostu nie opłaca go uzywać,bo tak czy tak za gaz musze płacić za 10 osób,
          wrzuć mi prosze dane do wysyłki,to jeszcze dzisiaj wyśle zanim pojade do pracy,bo potem bede dopiero w niedziele po południu w domu,
          Kochana wiem że 16 niedaleko w tym dniu mam chrzściny wnuczki smile
          • magas1169 Mari 07.05.10, 14:55
            Perełka już w domku?
            Byłoby super!I jak,napisz mi na gazetowy co tam u Wassmile
            • majka0791 Re: Mari 07.05.10, 15:14
              Napisałam na poczte gazetową,dziekuje
              • mari40 Re: Mari 07.05.10, 16:29
                czajnik wysłąny,reszte pisze na PW
            • mari40 Re: Mari 07.05.10, 16:23
              Tak Magduś,Perełka już w domu i tak była weteranką w szpitalu.
              Dzisiaj już brakuje mi czasu,praca na mnie czeka,wracam w niedzielę to sie odezwe.
              Pozdrawiam serdecznie smile
              • majka0791 Re: Mari 07.05.10, 16:46
                Dziekuje,odpisałam na poczte gazetową.Dam znać jak dojdzie.Pozdrawiam
    • melodyes hehehe hehe he 07.05.10, 21:19
      Zamiast kupować na Allegro, to co kupujesz, kup sobie ten czajnik, a
      nie żebraj w necie i nie grasuj po wszystkich możliwych forach. Z
      resztą na kilku już się na Tobie poznali i bana dostałaś.
      www.allegro.pl/show_user.php?search=maria0791
      Tylko nie pisz, że kupiłaś tyle tego obrzydlistwa, żeby pety kręcić
      i po wsi sprzedawać...
      W dodatku zgłosiłaś swoje dzieci do akcji na dzień dziecka - nie
      wstyd Ci??
      • isabelka20 Re: hehehe hehe he 07.05.10, 22:40
        Człowieku zejdź z niej. Kobieta nie prosi o kasę, dom z basenem czy
        merca, a jedynie o czajnik elektryczny. To co piszesz trzeba
        udokumentować w przeciwnym razie takie słowa mogą się obrócić
        przeciwko Tobie.
      • ebony80 Re: hehehe hehe he 07.05.10, 22:46
        wystarczy zweryfikowac adresy, a swoja droga oskarazc jest bardzo
        prosto ...
      • majka0791 Re: he 08.05.10, 08:04
        Jeśli moje dzieci są zgłoszone do dnia dziecka.To chyba to w byłam
        sprawdzona,że mogą brać udział w tej akcji.Nie mam sie czego
        wstydzić.Może panu mam przesłać dokumenty?Daj mi człowieku
        spokój.To,że pan zgłosił na allegro,że mam podwujne kąta i zawiesili
        mi kąto okazało sie nieprawdą.Ijuż po trzech dniach na nowo było
        odblokowane.Jak można osądzać człowieka bez podstaw.Nikomu nic nie
        ukradłam nie oszukałam.A,że mam 5 dzieci i czasem nie jest łatwo i
        zwróce sie do ludzi o pomoc czy mam grzech?Nigdy nie prosiłam nikogo
        o pieniądze.
        • orissa Majka 08.05.10, 10:00
          Ale napisz, czy to prawda -
          * zostałaś zabanowana na forum Oddam/Przyjmę (wątek dotyczył spacerówki-parasolki)
          * mieszkasz w Skawicy (podałaś taką informację tu na forum)
          * nick z Allegro "Maria0791" jest Twój (bo chyba nie obcego człowieka, który nie tylko podaje, że jest z tej samej miejscowości i pisze charakterystycznie jak Ty "kąta").

Po prostu chciałabym rzetelne odpowiedzi.
          • babcia_marysia Re: Majka 08.05.10, 10:29
            orissa napisała:

>
            > * zostałaś zabanowana na forum Oddam/Przyjmę (wątek dotyczył spacerówki-parasol
            > ki)
            > * mieszkasz w Skawicy (podałaś taką informację tu na forum)
            > * nick z Allegro "Maria0791" jest Twój (bo chyba nie obcego człowieka, który ni
            > e tylko podaje, że jest z tej samej miejscowości i pisze charakterystycznie jak
            > Ty "kąta").
            >
            > Po prostu chciałabym rzetelne odpowiedzi.

na Graty z Chaty też zbanowana
            • jonc12 Re: Majka 08.05.10, 10:57
              Dziewczyny, Mari wyslala juz czajnik i miejmy nadzieje, ze sie przyda na
              komunie, a po komunii nie wyladuje na "kącie" na Allegro, gdzie ruch jak w
              osiedlowym sklepiku i nie wnikam czy to szwagier szwagra, czy kuzynka.. Faktem
              jest, ze zostala zbanowana na 2ch innych forach i byly dyskusje, ze bierze
              wszystko co popadnie a potem te rzeczy na allegro wyplywaja. Ale to uwazam, ze
              juz sprawa pewnyej uczciwosci samej Majki i jesli sie z tym dobrze czuje, a ktos
              inny by wyrzucil, czy nie uzyl ok. Dla mnie to etycznie nie w porzadku, ale ja
              juz stara jestem i sie nie znam.

Jest na liscie? ok, widac ktos sprawdzil, przyjmuje do wiadomosci.. poza tym
              naprawde zrobic prezent dzieciaczkowi jak sie ma te kilka zlotych to jest
              przyjemnosc. Ale prosbe, ktora do Majki mam to zeby byla uczciwa, bo chyba juz
              na tych 2ch forach powinna dostac nauczke.. Tu juz byla dyskusja rok temu:

ttp://forum.gazeta.pl/forum/w,615,93408554,93408554,moge_liczyc_na_pomocne_e_mamy_.html
              • jonc12 Re: Majka 08.05.10, 10:59
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,93408554,93408554,moge_liczyc_na_pomocne_e_mamy_.html
                bo ucielo mi adres..
                • jonc12 Re: Majka 08.05.10, 11:05
                  Tu powody bana moderatorki
                  forum.gazeta.pl/forum/w,42644,50418344,93518597,majka0791.html
                  "majka0791 została dziś przeze mnie zbanowana
                  powód 1. niejasności co do jej sytuacji osobistej, między innymi liczba dzieci
                  (raz pisze, że 5, raz że 6, z innego źródła mam info, że 4)
                  powód 2. kłamstwa w mailu - konto na allegro jest jej, rzekomych wartościowych
                  zakupów dokonała nie ona, tylko sąsiad i córka szwagra; niektórych zakupów się
                  wyparła, że z jej konta nie kupowano podczas gdy ja widzę, że jednak miało to
                  miejsce

majka nie wypisuj mi już na maila żadnych kolejnych kłamstw, bo już nie mam siły
                  ani ochoty tego czytać"

To tak pro forma, bo nie chce, zebyscie myslaly, ze sie rzucam bezzasadnie.
                  • majka0791 Re: Majka 08.05.10, 11:40
                    dla ścisłości mam 6 dzieci,ale obecnie 5 na utrzymaniu.Jestem już
                    babcią jonc12 napisała:

> Tu powody bana moderatorki
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,42644,50418344,93518597,majka0791.html
                    > "majka0791 została dziś przeze mnie zbanowana
                    > powód 1. niejasności co do jej sytuacji osobistej, między innymi
                    liczba dzieci
                    > (raz pisze, że 5, raz że 6, z innego źródła mam info, że 4)
                    > powód 2. kłamstwa w mailu - konto na allegro jest jej, rzekomych
                    wartościowych
                    > zakupów dokonała nie ona, tylko sąsiad i córka szwagra; niektórych
                    zakupów się
                    > wyparła, że z jej konta nie kupowano podczas gdy ja widzę, że
                    jednak miało to
                    > miejsce
                    >
                    > majka nie wypisuj mi już na maila żadnych kolejnych kłamstw, bo
                    już nie mam sił
                    > y
                    > ani ochoty tego czytać"
                    >
                    > To tak pro forma, bo nie chce, zebyscie myslaly, ze sie rzucam
                    bezzasadnie.
              • majka0791 Re: Majka 08.05.10, 11:35
                jonc12 napisała:
                tak na gratach jestem zbanowana,nie za oszustwo tylko za
                zamieszczenie linku innej strony,co jest niedopuszczalne,a oczym nie
                wiedziałam wcześniej.Dalej twierdze,że na reaktywacji moderatorowi
                nie chciało sie zapytać i zadzwonić do opieki społecznej.Tylko pani
                slonko1335 z pomocnych emam dodzwoniła sie i zasięgnęla informacji
                na temat naszej rodziny.I dzieki taj pani moje dzieci wzięly udział
                w akcji dzień dziecka.Dla zainteresowanych można wpisać w goglach
                gminny ośrodek pomocy społecznej w zawoji,jest tam nr.tel i spytać o
                naszą rodzine.Jest też nr.tel.szkoły do której dzieci moje
                chodzą.Prosze do tel.poprosić wychowawczynie kl.0,lub klasy 2 szkoły
                podstawowej.Też informacji udzielą.Albo poprostu przyjechac do
                mnie.Osoba kłamiąca na mój temat zapewniam ,że nie jest z mojej
                miejscowości.Po prostu udzielałam mu i teraz twierdze,że
                niepotrzebnie informacji na swój temat i mojej rodziny.Zażuciła mi
                kiedyś ta osoba,że dla dzieci nie mam,a na palenie i kupowanie
                tytoniu to mam.Więc mu odpisałam,że zarabiam w ten sposób pare
                groszy.Ja tym nie chandluje.Tylko zmielony tytoń odbiera
                odemnie.Cały dzień trzeba mielić,żeby 15,20 zł zarobić.Kąto na
                allegro jest moje i są zakupy,o tym też wie opieka społeczna.Nawet
                mam to wliczone jako dochód z dorywczej pracy w wysokości 30 zł.Na
                zakup liści tytoniu dostawałam pieniądze od człowieka.Zamawiałam te
                liście i przez maszynke do makaronu mieliłam 3 a nawet 4 krotnie.Z
                zarobionych w ten sposób,żyliśmy całą zime.A co ja na tym alegro
                sprzedaję?Pani mi zarzuca,że po komunii czjnik wyląduje na
                allegro.Tak syn sprzedaje swoje podręczniki szkolne,żeby kupił
                nowe.Nic nie sprzedałam co od kogoś dostałam.Prosze mnie nie
                posądzać,że chandluje rzeczami podarowanymi.Przepraszam
                > Dziewczyny, Mari wyslala juz czajnik i miejmy nadzieje, ze sie
                przyda na
                > komunie, a po komunii nie wyladuje na "kącie" na Allegro, gdzie
                ruch jak w
                > osiedlowym sklepiku i nie wnikam czy to szwagier szwagra, czy
                kuzynka.. Faktem
                > jest, ze zostala zbanowana na 2ch innych forach i byly dyskusje,
                ze bierze
                > wszystko co popadnie a potem te rzeczy na allegro wyplywaja. Ale
                to uwazam, ze
                > juz sprawa pewnyej uczciwosci samej Majki i jesli sie z tym dobrze
                czuje, a kto
                > s
                > inny by wyrzucil, czy nie uzyl ok. Dla mnie to etycznie nie w
                porzadku, ale ja
                > juz stara jestem i sie nie znam.
                >
                > Jest na liscie? ok, widac ktos sprawdzil, przyjmuje do
                wiadomosci.. poza tym
                > naprawde zrobic prezent dzieciaczkowi jak sie ma te kilka zlotych
                to jest
                > przyjemnosc. Ale prosbe, ktora do Majki mam to zeby byla uczciwa,
                bo chyba juz
                > na tych 2ch forach powinna dostac nauczke.. Tu juz byla dyskusja
                rok temu:
                >
                >
                ttp://forum.gazeta.pl/forum/w,615,93408554,93408554,moge_liczyc_na_po
                mocne_e_ma
                > my_.html
                • jonc12 Re: Majka 08.05.10, 12:08
                  Majko

ja ach41 wierze, po pierwsze moderowala i brala odpowiedzialnosc za to, co sie
                  wtedy dzialo i nie jest glupia osoba, ktora z byle powodu da sie wyprowadzic z
                  rownowagi. Wymienilyscie korespondencje i ona podjela na jej podstawie decyzje,
                  o czym min. sie wypowiadala tez u nas na forum tutaj link:

forum.gazeta.pl/forum/w,615,93408554,93582265,Re_Majka.html
                  Juz po calej sprawie z oszustka podszywajaca sie pod Ciebie, na marginesie
                  zrobila Ci ta osoba po prostu swinstwo, wiec dotyczylo to juz wylacznie Twojego
                  postepowania.

Niestety, pamietam te historie na dwukropku, pamietam niejasnosci na przyjme i
                  na gratach, ktore sama chyba przyznasz byly co najmniej dwuznaczne. A konkretnie
                  choczi mi o pozniejsze Twoje aukcje na allegro. I na tej podstawie okreslam MOJ
                  - podkreslam MOJ stosunek do calej sprawy. A jest on taki, jak napisalam, ze
                  jesli ktos wysyla Ci nieuzywane przez siebie przedmioty to jest to ok, i mam
                  nadzieje, nie pojawia sie one na aukcjach, bo w zeszlym roku tak niestety sie
                  dzialo. I slowem nie napisalam o tytoniu, tylko o czyms innym (mysle, ze wiesz o
                  co mi chodzi). To jest tak naprawde Twoja sprawa, za to ja moge miec swoje
                  zdanie, ze dla mnie to bylo nie uczciwe.
                • olga2203 Re: Majka 08.05.10, 12:34
                  Kobieto naucz się pisać nie pisze się ,,kąto" tylko konto.
                  • majka0791 Re: Majka 08.05.10, 12:40
                    przepraszam wykształcenie mam podstawowe i z tego co pamiętam zawsze
                    miałam problem z ortografią,przepraszam,że kogoś uraziłam
                    • jonc12 Re: Majka 08.05.10, 12:47
                      Majka, TYM to sie naprawde nie przejmuj wink ja mam wyzsze wyksztalcenie, a
                      ostatnio wujek pisalam wojek big_grin kazdemu sie zdarza winka ta osoba, co to pisala,
                      to wg mnie ta sama co melo..cos Glupio sie przyczepia i chyba Masz gdzies
                      zlosliwego sasiada uncertain
                      • jonc12 Re: Majka 08.05.10, 12:52
                        A na marginesie, zawsze mozna sie nauczyc na bledach i ich nie powtarzac, kazdy
                        zasluguje na 2ga szanse - to odnosnie moich postow. Ja po prostu przygladam sie
                        uwaznije osobom, ktore juz kiedys cos "nabroily", to nie znaczy, ze od razu
                        glowe ucinam wink I bede bronic ach41, bo robi dobra i wcale nie lekka robote.
                        Ale tak jak mowie - Masz 2ga szanse i zycze Ci, zeby jak nejlepiej udalo sie ja
                        wykorzystac.

udanej komunii
                        • majka0791 Re: Dziekuje 08.05.10, 13:01
                          Dziekuje,wiem,że trzeba sprawdzać osoby ,bo są i naciągacze.Doceniam
                          panią za to.Ja taka już jestem,że sie porycze czytając nieprawde na
                          swój temat i zawsze odpisuje nawet zbyt wiele co póżniej sie obraca
                          przeciew mnie.Dziekuje za przychylne oko w moją strone.Jakoś mi
                          teraz lepiej
                          • missmiriam1 Re: Dziekuje 08.05.10, 13:21
                            Poza tym Majka nie brała na litość,zwyczajnie poprosiła o jedną
                            konkretną rzecz.Można było pomóc albo nie.A co do konta na allegro-
                            tyle tytoniu nie byłaby w stanie wypalić.Pracuje w taki sposób,stara
                            się zarobić i chwała Jej za to.Melodyes- posty z jednorazowego konta
                            to porażka.
                          • malgoska182 Re: Dziekuje 08.05.10, 13:26
                            Pani Majko0791
                            Mam nadzieje,ze to co przeczytalam na temat Pani i lekkich" przegiec" nie jest prawda.Co do bledow ortograficznych-mysle ,ze gorsze sa te bledy zyciowe.Czasami za pozno ,zeby cos naprawic.
                            Mysle,ze oszukanie kogos,nawet jesli sie nie zostanie sprawdzonym ,ktos sie w oszustwach nie polapie, nie jest dla osoby oszukujacej sukcesem.Bo ile jest warta godnosc czlowieka, dobre imie tej osoby i rodziny.?Gorzej jesli jeszcze dzieci sie do tego miesza"bo pomoc nie dla mnie ,ale dla dzieci"Wiadomo ,ze jesli jest zle, to jak sie mowi"do samego diabla dla dziecka by sie poszlo",ale czy klamswo to ta wlasciwa droga?
                            Mysle,ze uda sie Pani wyjasnic wszystko.Udanego swietowania.
                    • esmeralda0 Re: Majka 09.05.10, 04:09
                      kĄto
                      fotograW

parę innych kwiatków, wykształcenie podstawowe i piątka (czy szóstka??) dzieciaków.
                      No i potem zdziwienie, że brakuje.
                      No ja was prosze ludzie, panujcie na swoim życiem.
                      • mari40 Drogie Panie 09.05.10, 20:54
                        Temat czajnika,uważam za zakończony ! To moja indywidualna decyzja i prosze to uszanować !
                        Co do pozostałych tematów to mnie już nie interesuje !
                        Do osoby o nicu ,,esmeralda0'' ,ta wypowiedż jest żenująca ! Jak widać po wpisach na Forum,nie tylko takim Rodzinom jak Nasze,czyli wielodzietnym,czegoś może zabraknąć !!!
                        • majka0791 Re: Drogie Panie 10.05.10, 07:36
                          Mari dziekuje za zrozumienie.Nie wiele ludzi rozumie matki które
                          mają więcej dzieci.Często traktuje sie je i nawet dzieci jako coś
                          gorszeko.
                          • mari40 Re: Drogie Panie 10.05.10, 09:09
                            majka0791 napisała:

> Mari dziekuje za zrozumienie.Nie wiele ludzi rozumie matki które
                            > mają więcej dzieci.Często traktuje sie je i nawet dzieci jako coś
                            > gorszeko.

Wiem o czym piszesz i dobrze Cie rozumiem.A ludzie jak ludzie,żle jak człowiek sobie jakoś radzi i żle jak mu sie noga powinie.Często sie śmieje,gdy ktoś sie przygląda jak ja kupuje 5 bochenków chleba,a inna osoba 1 bochenek i na 2 dni jej starcza.
                            Życze miłego dnia i głowa do góry.Najważniejsze abyś starała sie żyć w zgodzie ze swoim sumieniem.
                            ania
                            • jonc12 Re: Drogie Panie 10.05.10, 10:03
                              mari40 napisała:

> Wiem o czym piszesz i dobrze Cie rozumiem.A ludzie jak ludzie,żle jak człowiek
                              > sobie jakoś radzi i żle jak mu sie noga powinie.

Kochana Mari, czlowiek powinien sobie radzic UCZCIWIE. Tego zazdrosci chyba malo
                              kto, mozna sie tylko cieszyc, jesli praca i uczciwosia ktos w zyciu dochodzi do
                              dobrobytu, prawda..?

Naprawde nie chce ciagnac w tym stylu tematu, ale mysle, ze powinnysmy sprawe
                              ujmowac w odpowiednich kategoriach, bo to wyglada, jakbysmy bronily kogos
                              zupelnie bez winy - a piszemy tu o osobie smyrak91, mari0791, maria0791 i
                              wielkie byc moze Maria.0791 (choc w to mowiac szczerze - watpie, bo to konto na
                              ebayu).Dziewczyna byla zbanowana na dwukropku, na gratach, na oddam.. Nadal
                              wystawia ogloszenia na innych forach - ja znalazlam calkiem aktualna prosbe o
                              firanki i pralke i tak jak pisze ach41, mozna to wysledzic, bo internet daje te
                              mozliwosci. Fakytem niezaprzeczalnym jest iz robila sporo zakupow na allegro i
                              pojawialy sie tam w sprzedazy takze przedmioty, ktore wygladaly jak z powyzszych
                              forow - ZA TO BYLY BANY. Tlumaczyla sie, ze to szwagier, kuzynka itp. Wymienila
                              korespondencje z Moderatorka, ktora nic tak naprawde nie wniosla do tematu.
                              Oczywiscie, Majak moze miec problemy finansowe nie przecze - i okolica z
                              niewielka iloscia propozycji pracy, choc kucharka (profil na Golden line) moze
                              od czasu do czasu dorobic chocby przy weselach, ale nie czarujmy sie - dzieci to
                              i radosc i ogrom obowiazkow. Jednakze tak jak mowie, to nie znaczy, ze zarzuty
                              wobec Majki sa bezpodstawne - byly ku temu powazne przeslanki.

Tak jak mowie, druga szanse trzeba dac, ale nie rob z Majki osoby z czystym
                              kontem, niewinnej i pokrzywdzonej przez zle jezyki - tak uwazam, ze te
                              komentarze byly bardzo nie na miejscu, ale tak jak mowie "radzic sobie" powinno
                              sie uczciwie. I tego zycze i za to trzymam kciuki. Ale zarzucanie moderatorce
                              ach41 nieuczciwosci, lenistwa etc. i jednoczesnie wypisywanie maili donosow i
                              skarg na inne forumi, ze ONE biora na innych forach (widac sama tez te fora
                              odwiedza i musi miec taka wiedze), no przepraszam, ale tego chwalebna
                              zapobiegliwoscia bym nie nazwala.

Uzywajmy odpowiednich miarek do czynow.

• slonko1335 Re:Odnośnie Dnia Dziecka 10.05.10, 08:38
                  Owszem dzwoniłam do pracownika socjalnego, który udzielił mi informacji na temat
                  rodziny-zresztą bardzo miła i konkretna osoba. Dzwoniłam w związku z Akcją więc
                  nie będę tutaj pisać czego się dokładniej dowiedziałam bo nie wiem czy Majka
                  sobie by życzyła, sytuacja przedstawiana nam w mailach jest tylko do naszej
                  wiadomości, w każdym razie nie było podstaw żeby dzieci do Akcji zakwalifikowane
                  nie zostały.
    • ach41 majka0791 08.05.10, 15:31
      Majka0791 w nawiązaniu do tego, co napisałaś:

cyt:
      "majka0791 08.05.10, 11:35 Odpowiedz
      Dalej twierdze,że na reaktywacji moderatorowi nie chciało sie
      zapytać i zadzwonić do opieki społecznej."

Po raz ostatni powtórzę Ci to, co już ponad rok temu napisałam w tym
      poście:
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,93408554,93582265,Re_Majka.html?wv.x=1
      Wtedy próbowałam dzwonić kilka razy do MOPSu, było albo zajęte albo
      nikt nie odbierał. Opieka społeczna zapewne pracuje od godzin
      porannych do jakiejś 15-16 po południu. Ja w takich godzinach na
      ogół jestem w pracy i zwyczajnie nie mam czasu wisieć na
      telefonie parę godzin i czekać aż łaskawie któryś urzędnik odbierze
      ten telefon, rozumiesz??

Również to, dlaczego dostałaś bana na Reaktwacji jest wyjaśnione w
      odpowiednim wątku.

Więc bardzo Cię proszę - nie zarzucaj mi nieprawdziwych rzeczy, a
      przede wszystkim lenistwa i odczep się raz na zawsze od mojej
      osoby.

Do tego jeszcze chcę dodać - nie wypisuj mi na maila skarg na inne
      Forumki, bo nie interesuje mnie to, jakie rzeczy i kto im podarował
      na innych forach.
      Ciebie prędzej czy później także ktoś wyśledzi i wyciągnie wszystko
      na forum, tak jak Ty robisz to samo w stosunku do innych osób.
      I na koniec - chyba masz świadomość tego, że internet nie jest
      anonimowy <pytanie retoryczne> ?
      Moderator forum tego co w sygnaturce wink
      • jonc12 Re: majka0791 08.05.10, 21:37
        ach41,
        nie chce zeby to wyszlo na odwalanie laurki, ale tak, jak wyzej napisalam Jestes
        dla Forumek osoba, ktorej wiarygodnosci po prostu nie podwazamy, na dodatek -
        czasem jak widze, co dzieje sie na roznych forach dochodze do wniosku, ze dawno
        bym cos takiego w diably rzucila, alternatywne rozwiazanie - zawal wink

Uwazam, ze Majka powinna wyciagnac nauczke i tak jak Piszesz, bedzie sprawdzana
        - ja wprost napisalam, ze takie historie mi w pamiec zapadaja i wyrazilam
        nadzieje, ze doceni druga szanse. Jesli nie, tak jak Piszesz, predzej, czy
        pozniej i tak to wyjdzie na jaw..

Zobaczymy

a rada do Majki - 1.nie prowokuj takich dyskusji, bo ach41 ma w tym sporo
        racji.. 2. skarzenie sie na inne dziewczyny w sytuacji, kiedy sama bylas
        zbanowana za kolekcjonowanie czego popadnie uwazam za co najmniej niesmaczne..
        tu mnie niemilo zaskoczylas sad
    • bj32 Re: Nietypowa prośba 10.05.10, 10:23
      Uprzejme donoszę, że współpracujemy z Ach i Jej forum.
      Wszelkie sugestie, jakoby Ach była niewiarygodna z lenistwa albo co
      uważam za nonsens.
      W wolnej chwili przyjrzę się dokładniej sprawie, albowiem lubię, jak
      sytuację mamy klarowną.

Obywateli, którzy piszą wyłącznie po to, żeby się czepić i nie
      popierają swoich rewelacji konkretami uprzejmie zapraszam na kurs
      kroju i spawania.Będzie bardziej konstruktywnie.
      • majka0791 Re: marii dziekuje 11.05.10, 22:05
        Przesyłka dotarła ślicznie dziekuje i życze wszystkiego dobrego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka