IP: *.teleartom.com.pl 26.03.04, 23:44
Rozdmuchiwanie jednego tematu uwazam za kompletne zignorowanie tych
wsztstkich, ktorzy na to forun przychodza po to, by sie dowiedziec o tak
ciekawym i jedynym w swoim rodzaju kraju jakim jest Egipt.

Przykro mi tylko, ze jedna opinia, wedlug mnie malo zrownowazonej psychicznie
osoby, potrafi wyprowadzic z rownowagi dziesiatki osob w Polsce.

Pani Jolu, z pelnym szacunkiem, ale po pierwsze, malo kto Pani wierzy, po
wtore: malo kto chce tegfo sluchac.

zajmijmy sie tymi, ktorzy rzeczywiscie potrzebuja konkretnej pomocy osob,
ktore znaja ten krat. A zapewniam, ze sa wsrod nas nie tylko "egipto-maniacy"
ale i egiptologowie, doktorzy z zakresu egiptologii i fanatycy.

Tak trzymac.

nie dac sie Joli i wszystkim tym, ktorzy fascynuja sie Jolo-podobnym
(Rutkowski-style) przypadkom

Ze szczerymi pozdrowieniami dla wszytkich forumowiczow

Voy
Obserwuj wątek
    • Gość: Voy Re: Jola IP: *.teleartom.com.pl 27.03.04, 00:10
      Dopisze jedynie, ze dla mnie jest jednym wielim skandalem to, ze "operatorzy"
      czy też "administratorzy" tego forum dopuszczaja do tego, by takie haniebne
      watki egzystowaly, podsycane bezsensownymi komentarzami.

Dziekuje
      • ra.kr Re: Jola 27.03.04, 00:31
        Popieram w całej rozciagłości. Powiem tylko tyle, że jak zacząłem działalność
        na tym forum to pierwsze co mnie spotkało to komentarz raczej nie przychylny i
        mialem zamiar sie z tad zwinac ale jest pare osób na tym forum z którymi
        całkiem miło sie rozmawia pomimo, że niestety wiekszość, nie boje sue użyć
        tego, słowa jest wulgarna i chyba jedyne czego szuka na forum to tania sensacja
        w stylu wątku "horror". Co zaś sie tyczy turystyki w naszym pięknym kraju t
        jeszcze wiekszość polaków do niej nie dorosła. Czesto słyszalem komentarze pod
        adresem przewodników "co to za kupa kamieni - i co w tym ciekawego" albo w
        kairze text naszej turystki ktory mnie rozbil zupelnie "i po cos nas pan tak
        wczesnie zerwal takie houdy to u nas na Halembie sa " to stwierdzenie turystki
        kiedy zabralem grupe do Majdum zeby wschod słońca pod piramidami zobaczyc. Co
        wiec o takich turystach myslec, wy piszecie co myslice o pilotach i
        przewodnikach. Teraz wiecie jak oni wiedza was (oczywiscie nie wszystkich ale
        niestety o wiekszosci)
        Pozdrawiam
        Radek
        • lilypons Re: Jola 27.03.04, 09:59
          ra.kr napisał:

> Co zaś sie tyczy turystyki w naszym pięknym kraju t
          > jeszcze wiekszość polaków do niej nie dorosła. Czesto słyszalem komentarze
          pod
          > adresem przewodników "co to za kupa kamieni - i co w tym ciekawego" albo w
          > kairze text naszej turystki ktory mnie rozbil zupelnie "i po cos nas pan tak
          > wczesnie zerwal takie houdy to u nas na Halembie sa " to stwierdzenie
          turystki
          > kiedy zabralem grupe do Majdum zeby wschod słońca pod piramidami zobaczyc. Co
          > wiec o takich turystach myslec, wy piszecie co myslice o pilotach i
          > przewodnikach. Teraz wiecie jak oni wiedza was (oczywiscie nie wszystkich ale
          > niestety o wiekszosci)
          > Pozdrawiam
          > Radek

No cóż, na wycieczki jeżdżą różni ludzie. Jedni zafascynowani historią i
          kulturą kraju, który zwiedzają i dla tych każdy kamień jest wart chwili uwagi.
          Ale często trafiają się tacy, którzy jadą tam tylko po to, aby potem móc się
          chwalić znajomym i pokazywać zdjęcia. Pamiętam, raz przewodnik dał grupie
          półtorej godziny na samodzielne zwiedzanie koloseum w El Jem. Dwie panie w pięć
          minut wypstrykały cały film w aparacie, usiadły na murku i ... zaczęły
          narzekać, że tracą czas, czekając na innych, którzy nie wiadomo co widzą w
          starych ruinach. Ja w tym czasie nie zdążyłam obejść nawet połowy koloseum.
          Na Twoim miejscu nie wytrzymałabym i odpowiedziała tej pani, że nie musiała
          jechać do Egiptu, tylko powinna zostać w Polsce na Halembie. Ale pilotowi
          pewnie nie wypada. No i zaraz byłby kolejny wątek na forum np. "bezczelny pilot
          obraża światłych turystów" ;). Ale czy taki osobnik cokolwiek by zrozumiał?
          Pozdrawiam
          • Gość: Tete Re: Jola IP: *.crowley.pl 27.03.04, 10:18
            Popieram w 100%....tego nie da sie inaczej okreslic jak
            BARBARZYŃSTWO...chociaz to i tak łagodnie powiedziane
          • Gość: cs A nie ma problemow z hotelami ? IP: *.k241.webspeed.dk 28.03.04, 18:35
            Jak bylem na Krecie, ponad polowa ludzi narzekala na standart hotelu.
            Sam im mowilem, ze jak na cene, to jest i tak lepiej.
            Wykupilismy najtanszy hotel, 35 € za pokoj, a niektorzy wyobrazali sobie, ze
            warunki beda jak w hotelu za 200 €.
            A najciekawsze, ze im kto wyzej du** nosi, tym bardziej narzeka.
            Mam na mysli tych turystow w stylu: "Och, bo my to pracujemy dla Dunskiego
            kontrahenta i tak chcielismy do Dominikany, ale wyszlo na Krete" :o))
        • Gość: lotnica Re: Jola IP: 213.212.203.* 27.03.04, 17:46
          Radek dzieki za ta wypowiedz. Nareszcie ktos sie odwazyl napisac cos o
          wspanialych polskich turystach. Jestem przewodnikiem i kiedy czytam, jak
          forumowicze najezdzaja na tour leaderow, robi mi sie slabo. A co mozna
          powiedziec o turystach? moze zalozmy watek pod tytulem "Turysci". I opowiedzmy -
          my - przewodnicy, rezydenci - jak sie zachowuja turysci. I posmiejmy sie z co
          ciekawszych wypowiedzi i zachowan. W koncu - jak Kuba Bogu - tak Bog Kubie.

Moge zapoczatkowac ten watek. Kiedys w Kairze meldowalam turystow w hotelu.
          Pani poprosila mnie o pokoj - koniecznie!!! - z widokiem na ... morze!
          Zreszta prosby w Hurgadzie o pokoj z widokiem na ocean sa na porzadku dziennym.
          Aha - gdyby ktos nie wiedzial - to nie wyspy widac w Hurghadzie na morzu.
          To... Arabia Saudyjska.
          Pozdrawiam serdecznie tour leaderow. Zycze cierpliwosci - bedzie na pewno
          potrzebna - w koncu niedlugo zaczyna sie sezon.
          • Gość: rezydentka1 Re: Jola IP: 213.212.203.* 27.03.04, 22:20
            Lotnica jestem przewodnikiem i dolaczam sie do watku o turystach. Dzis
            uslyszalam od kumpeli taki tekst. Na spotkaniu informacyjnym w hotelu
            opowiadala, ze ktoras swiatynia ma 4.000 lat. Na co jeden z turystow sie
            zdziwil: " No jak to 4000 lat, jesli mamy dopiero rok 2004"!!!
            A mnie z kolei jedna pani zapytala w Kairze, gdzie znajduje sie... PIRAMIDA
            KLEOPATRY.

• zojko Re: Jola 27.03.04, 23:39
            Gość portalu: lotnica napisał(a):

> Radek dzieki za ta wypowiedz. Nareszcie ktos sie odwazyl napisac cos o
            > wspanialych polskich turystach. Jestem przewodnikiem i kiedy czytam, jak
            > forumowicze najezdzaja na tour leaderow, robi mi sie slabo. A co mozna
            > powiedziec o turystach? moze zalozmy watek pod tytulem "Turysci".

Wczoraj myślałam o wątku pt."Rezydenci - czego oczekują od nich turyści",
            dzisiaj dodałabym (za Twoją sugestią) "Turyści - jakimi być nie powinni".
            Ale masz pojęcie co działoby się na tych wątkach - totalny lincz. To byłby
            większy horror niż obecnie nam znany. Dlatego zrezygnujmy.
            Pozdrawiam
      • Gość: Jola Re: Jola IP: 80.51.236.* 27.03.04, 10:48
        Voy,

Dla mnie skandalem jest, ze operatorzy dopuszczaja do forum wypowiedzi pelne
        wulgaryzmow.

Jola
        • Gość: Voy Re: Jola IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:23
          Jolu,

zgadzam sie. Tylko nie wiem dlaczego adresujesz ta wypowiedz do mnie. Czyzbym
          uzywal slow powszechnie uwazanych za obrazliwe?

Voy
    • Gość: Jola Re: Jola IP: 80.51.236.* 27.03.04, 10:44
      Voy,

Od razu widac, ze od wielu lat pracujesz w turystyce. Masz lekcewazacy i
      obrazliwy stosunek do ludzi. Nie masz odwagi podac swojego imienia i nazwiska.

Moja wypowiedz zainteresowala bardzo duza ilosc osob i wiekszosc z nich nie
      kwestionuje prawdziwosci wydarzenia. Wiele osob, ktore poczatkowo nie wierzyly,
      uwierzyly ( i przeprosily mnie) po moich dodatkowych szerokich wyjasnieniach.
      Najwidoczniej nie czytales ich.

Ja ani Tobie ani nikomu innemu nie przeszkadzam w rozomwach o egiptologii.
      Jezeli kogos nie interesuje watek, nie musi w nim uczestniczyc.

Uwazam jednak, ze ludzie maja prawo do informacji (nie tylko tej od pracownikow
      podrozy).
      Oczywiscie moglam nie zrobic nic, zalozyc rece i nie tracic czasu na
      wyjasnienia ale uwazam, ze hotel powinien odpowiedziec za nieprofesjonalizm
      swoich pracownikow. Turystyka jest businessem jak kazdy inny. Niesolidnosc
      powinna byc ganiona. Ja wiem, ze w Polsce jestescie Panstwo przyzwyczajeni do
      nierzetelnosci, niesolidnosci i do tego, ze nie ma kary.
      Ja uwazam, ze wyjasnienie takiego incydentu jaki sie wydarzyl jest moim
      obowiazkiem wobec innych przyszlych gosci tego hotelu. Nie rzycze nikomu takiej
      sytuacji i musialam upewnic sie, ze to juz nikogo nie spotka. Hotel oficjalnie
      poinformowal mnie o nowych dyrektywach dla pracownikow.
      Na forum otrzymalam za to podziekowania.

Jola
      • lilypons Re: Jola 27.03.04, 11:28
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Voy,
        >
        > Od razu widac, ze od wielu lat pracujesz w turystyce. Masz lekcewazacy i
        > obrazliwy stosunek do ludzi. Nie masz odwagi podac swojego imienia i nazwiska.

> Ja ani Tobie ani nikomu innemu nie przeszkadzam w rozomwach o egiptologii.
        > Jezeli kogos nie interesuje watek, nie musi w nim uczestniczyc.

> Turystyka jest businessem jak kazdy inny. Niesolidnosc
        > powinna byc ganiona. Ja wiem, ze w Polsce jestescie Panstwo przyzwyczajeni do
        > nierzetelnosci, niesolidnosci i do tego, ze nie ma kary.
        > Ja uwazam, ze wyjasnienie takiego incydentu jaki sie wydarzyl jest moim
        > obowiazkiem wobec innych przyszlych gosci tego hotelu. Nie rzycze nikomu
        takiej
        >
        > sytuacji i musialam upewnic sie, ze to juz nikogo nie spotka. Hotel
        oficjalnie
        > poinformowal mnie o nowych dyrektywach dla pracownikow.
        > Na forum otrzymalam za to podziekowania.
        >
        > Jola

1.Ty Jolu oczywiście przedstawiłaś się wszystkim z imienia i nazwiska.

2.My w Polsce jestesmy przyzwyczajeni do niesolidności, nierzetelności oraz
        bezkarności. Za to Wy mieszkańcy Albionu jesteście wzorem dla innych/ zwłaszcza
        na Gran Canarii w Playa del Ingles Angielki są znane ze wszystkich stron ;)/.

3.Jolu, nie bierz na siebie obowiązku troszczenia sie o przyszłych gości
        Hiltona. Na pewno dadzą sobie radę sami.

4.Nie "rzycz" i nie upewniaj się. Tak długo już jesteś w Anglii, że zapomniałaś
        reguł ortografii?
        • Gość: Jola Re: Jola IP: 80.51.236.* 27.03.04, 14:04
          Lilypons,

Nie mieszaj. Co ma zachowanie Angielek na Hiszpanii do solidnosci biur
          turystycznych?
          A do literowek sie nie przyczepiaj. Ja pisze na komputerze bezwzrokowo z
          predkoscia powyzej 60 slow na minute. Ty pewnie piszesz jednym palcem?

Jola
          • lilypons Re: Jola 27.03.04, 17:09
            Gość portalu: Jola napisał(a):

> Lilypons,
            >
            > Co ma zachowanie Angielek na Hiszpanii do solidnosci biur
            > turystycznych?
            > A do literowek sie nie przyczepiaj. Ja pisze na komputerze bezwzrokowo z
            > predkoscia powyzej 60 slow na minute. Ty pewnie piszesz jednym palcem?
            >
            > Jola
            Jasne, rozumiem, że jesteś wykwalifikowaną maszynistką. Pozwolę sobie jednak
            zauważyć, że szybkie pisanie wcale nie przeszkadza w przestrzeganiu reguł
            ortografii oraz składni / vide "Angielki na Hiszpanii" - jak myślałaś,tak
            napisałaś./
        • Gość: Voy Re: Jola IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 18:09
          Hahahaha, lilypons! :0) Super, to mialem na mysli czytajac wypowiedz Joli!

Na marginesie, MY w Polsce ale i ONI (czy tez WY) tam, na "Zachodzie". Bo tam
          rowniez pracowalem, nie tylko z Goscmi z Polski.

Acha, ostatnio (w grudniu) bylem w Kairze. mieszkalem w Nile Hilton (przy
          muzeum). Swietna obsluga. Doskonala. Powiem szczerze, ze bylem w glebokim
          szoku, ze zostawiona kurtka wrocila do wlasciciela po trzech dniach, kiedy to
          wrocilem, by ja odebrac. Ale to tylko przyklad.

Rzeczywiscie, swoim postem pociagnalem drugi watek dotyczacy tego samego,
          aczkolwiek mial on zwrocic uwage na inny problem wystepujacy tutaj.

Co do ciekawostek jaki poziom prezentuja niektorzy Goscie przedstawiam
          historyjke. Zeby nie bylo nieporozumien, nie podam narodowosci, by nie byc
          przez kogos posadzonym o ksenofobie, brak tolerancji czy rasizm (???)
          Wycieczka na Giftun z Hurgady. W polowie drogi jeden z Gosci pyta mnie:
          -Przepraszam, czy to juz Synaj?
          Myslalem ze to dowcip, tym bardziej ze byla bardo luzna atmosfera. odpowiadam
          smiejac sie:
          - Nie, to już Sycylia...
          Wszyscy wybuchaja smiechem. Odpowiedz Goscia:
          - Nie wiedzialem ze stad widac Grecje...

Spodziewam sie, ze zaraz rozlegnie sie kanonada jak mozna tak traktowac swoich
          turystow. Oczywiscie, ale:
          1. jak z tego sie nie smiac?
          2. postuchajcie w swoich biurach. Co i jak sie mowi.

PS. Jesli chodzi o turystow z GB: nie chce byc zlosliwy, ale jako turysci, to
          jedna z najmniej lubianych nacji, bez wzgledu na kierunek. Nie lubi sie Rosjan,
          Anglikow i Niemcow. Wszedzie lubi sie Skandynawow. taka jest prawda, mozecie
          sie klocic (ci, ktorzy nie znacie tursystyki "od kuchni"), ale potwierdzi to
          kazdy, ktory sie na tym zna.
          Taka juz nasz mentalnosc. Kazdy Polak sobie lekarzem i prawnnikiem. teraz
          jeszcze hotelarzem. Ja w grupie nie wymadrzam sie na tematy finansow panstwa,
          medycyny czy historii Chin. Na tematy zwiazane z egiptem mam prawo. No, przy
          innych bedacych na tym forum moze tez niewielkie (czesto widze tutaj kolege po
          fachu, ktory ostatnio dostal DOKRORAT zwaiazany jak najbardziej ze starozytnym
          Egiptem, wiecej nie powiem, bo nie wiem czy by sobie tego zyczyl).

No, to "prztyczek w nos" tym wszystkim, ktorzy glosza, ze "rezydentem byc kazdy
          moze". Moze, moze, tylko ciekawe jak dlugo sie utrzyma przy takiej
          konkurencji...

Rozgadalem sie znow...

Pozdrawiam.

Voy

• Gość: Lutka Re: Jola IP: 62.233.232.* 27.03.04, 12:16
        Droga Jolu,
        zrozum, że mamy już dość twojego horroru na tym forum, wszystko zostało
        powiedziane i wyjaśnione i zakończmy ten temat.
        I przestań się czepiać Voya, a skoro nie podobają Ci się Polacy i polskie
        przyzwyczajenia to nie musisz nam na siłę ułatwiać życia w Egipcie - zrób coś
        może dla swoich "rodaków"
        PZDR
        • zojko Re: Jola 27.03.04, 23:24
          Gość portalu: Lutka napisał(a):

> Droga Jolu,
          > zrozum, że mamy już dość twojego horroru na tym forum, wszystko zostało
          > powiedziane i wyjaśnione i zakończmy ten temat.

Jestem "za" a nawet bardzo "za".
          Droga Jolu,
          zepsuto Ci wakacje i jesteś wściekła - rozumiem i współczuję. Ale w jakim
          celu "nakręcasz się",wdając się w dyskusje na forum? Zachowaj siły do rozmów z
          Hiltonem.
          Pozdrawiam.
          • sojowa a propos rozdmuchiwanie watkow "nie po mysli" 27.03.04, 23:34
            grupy 3majacej forum:

dzieki Voyovi, co nie lubi "Rozdmuchiwania jednego tematu" stworzyl jego klona.
            No i tak rozdmuchiwac sie temat bedzie w dwoch kopiach. niedlugo ktos otworzy
            kolejny watek z tego samego powodu i dzieki swoim adwersarzom... JOLU!!!!!!!!!!
            ZOSTANIESZ CZLOWIEKEM ROKU MAGAZYNU "TIME"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Voy Re: Jola IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:21
        Od razu widac, ze od wielu lat pracujesz w turystyce. Masz lekcewazacy i
        obrazliwy stosunek do ludzi. Nie masz odwagi podac swojego imienia i nazwiska.

Brawo za wnikliwosc i przeogromna wiedze o ludzkich zachowaniach!

"Obrazliwy stosunek do ludzi wynikiem wieloletniego kontaktu z klientami biur
        podrozy."

Hahahahaha! Co to z normalnego czlowieka robi turystyka!!! :))))))

moze sie pokusze o doktorat na socjologii? Czy ktos moze wie, gdzie mi pozwola
        na taki temat?

Jolu, tez nie podajesz imienia i nazwiska. Nie prosze Ciebie o to, no bo i po
        co? OK, OK, podajesz maila, ja swojego nie podaje, gdyz posiadam wlasna domene,
        tak wiec sprawdzenie moich dokladnych danych potrwaloby co najwyzej minute.

Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: kasia Re: Jola IP: 62.135.62.* 27.03.04, 13:28
      Jolu, to do Twojej mamy:

bardzo Pani wspolczujemy,
      bo to ogromnie przykre kiedy rodzone dziecko tak ostentacyjnie gani i obraza
      narod w ktorym zostalo urodzone i wychowywane - pewnie nawet poczatkowo w
      dobrej wierze rodzicow...
      • Gość: Jola Re: Jola IP: 80.51.236.* 27.03.04, 16:26
        Kasia,
        Nie wiesz co piszesz.

Jola
    • Gość: rezydent Re: Jola IP: 62.139.254.* 27.03.04, 19:40
      DZIEKI BOGU ZA FANATYKOW EGIPTU... takie glosy naprawde dodaja energii.
      Oby wiecej tych,ktorzy przyjezdzajac do Egiptu.. naprawde lubia ten kraj..
      a przynajmniej sa go - bez uprzedzen - ciekawi.

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Egipto-maniakow :)))
      • Gość: Minius Re: Rezydent IP: 81.219.125.* 27.03.04, 22:51
        Cóż, właśnie po to są takie fora, by ci co tam byli potrafili po pierwsze
        przedstawić przyszłym turystom problemy z jakimi mogą się tam zetknąć (vide
        sprawa bakszyszu, targowania się, czy nawet ubierania się), ale również
        rozbudzić ciekawość do tego kraju, bo samo leżenie na plaży można sobie
        zafundować w wielu innych krajach. Egipt to coś więcej niż jedynie standardy
        hoteli, czy Morze Czerwone ;o)

Wam zaś rzyczę uśmiechu na codzień (bo uśmiech potrafi wiele spraw załatwić bez
        zbędnych słów) oraz zadowolenia z pracy, bo tego zawsze mało ;o)
        • ra.kr Re: Rezydent 27.03.04, 23:35
          Wielkie dzieki Minius czasami wiekszośc z nas nie słyszy nawet tak prostego
          słowa dziekuje, a to jest proste uznanie naszej pracy.
          Do wszystkich którzy myślą że rezydent ma wieczne wakacje spróbujcie przez 3
          godziny sami pobyć rezydentem zobaczycie co to znaczy.
          Pozdrawiam
          Radek
        • Gość: Minius Choć życzenia były szczere... IP: 81.219.125.* 27.03.04, 23:41
          to napisałem je z błędem ortograficznym (rz), za co bardzo przepraszam.

Cóż, język internetu również mnie się udzielił ;o)
    • Gość: Kasia Re: Jola IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:01
      w pelni popieram wypowiedzi rezydentów. Jako turystka mogę Wam jedynie
      współczuć! Ludzie potrafią byc naprawde "upierdliwi". Ja zawsze wybieram hotel
      3*, a w Hurghadzie byłam 2+* i nigdy nie narzekałam!jakos tak sie sklada, ze
      w "moich" hotelach nie było brudu,robaków, itp.. Jedzenie w 2+* bylo skromne,
      ale za takie pieniadze nie moglo być inne! Pamietam, że turysta zrobil awanturę
      o to ze jest kiepskie jedzenie! dlaczego np. nie ma owoców morza:)) tylko
      kurczak, wolowina. Marzyły mu sie krewetki za 990zl.na dwa tyg:)) z tego co
      widzialam czuł sie jak jakiś wielki Pan, ze jest na wczasach w Egipcie i
      wszystko musi być tak jak on chce, bo inaczej bedzie źle:)) Jak widzę coś
      takiego to nie mogę wyrobić! W tym Właśnie hotelu byl tez Pan z Katowic, który
      od razu po przyjezdzie pojechał do sklepu po piwka i inne trunki %. Upil sie w
      pierwszy dzień jak ... a na drugi dzień zdrobił straszna awanture, ze został
      okardziony (800$) Oczywiscie był dalej piajany. Chodził po hotelu i płakał. Co
      sie okazało był to stary kawaler, który miał problem z alkoholem. Mamusia
      wysłala go do Egiptu wiedząc,że jest to kraj wolny od %:)) Słuchajcie przez
      całe 2 tyg. pił na "kreche" Mama miala mu wyslać pieniadze. Wstyd robil calej
      grupie! Chodził caly czas w jedej koszuli, slipach "siusiał" pod siebie.
      wreszcie znalazł sie w szpitalu na odtruciu. W ostatni dzień chlopcy, którzy
      sprzatali pokoje poszli wykapać Pana, zeby jakos wygladal w samolocihlopak,
      ktory pakował gościa znalazł 800$ w szafie!!! I wiecie co? Oddał pieniadze
      szefowi hotelu, a ten oddał pieniadze pijaczkowi. Chlopak ktory sprzątal byl
      biedny jak mysz koscielna, śmialo mogł sobie wziąć taki MAJĄTEK! Bo sprawa juz
      ucichła i nikt do tego nie wracał. Jolu z całym szacunkiem nie wierzę Ci że
      chciano Was okraść i jeszcze zgwałcić!!! A co sie działo z Panem pijaczkiem w
      samolocie... Aha, zapomnialam dodać, ze na samym poczatku Pijak wymyslil sobie,
      ze do jego pokoju wszedl arab z dzieckiem w ukradli mu pieniądze. Choc był to
      hotel 2+* nie było takiej mozliwosci zeby ktoś kto nie mieszkał w tym hotelu
      mógl sobi wejść. Musiono wymienić łózko z pokoju Pana, juz nie powiem z jakiego
      powodu. Dosłownie straszny wstyd!
    • Gość: L i T Re: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:11
      Za przeproszeniem nie wiem co tu się dzieje ale widze że grupa ludzi
      pracujących w turystyce to jakaś mafia. Ja wam wszystkim mogę tylko powiedzieć
      że jesteście jak d........ od sr......., żeby Nas turystów obsługiwać i jeśli
      my zapytamy czy z okna w HURGADZIE widać Chiny to wy nam powinniście
      wytłumaczyć co widać. A prawda jest taka że zachowujecie się jak cwaniaczki
      którzy wszystkie rozumy zjadły. Oczywiście pisze to do tego marginesu który się
      tutaj wypowiada i traktuje turystów jak bydło. Gdyby nie my to Wasze rodziny i
      wy sami nie mielibyście co do gara włożyć. Prawda jest taka że 80% was pracuje
      w Egipcie na czarno i nie macie w sytuacjach awaryjnych żadnego pola manewru,
      bo gdybyście się ujawnili to ten wspaniały Wasz Egipt wywalił by was na zbity
      pysk. Także zakończcie tą głupią dyskusje. Kobiecinie się krzywda stała i to wy
      ponosicie w części za to odpowiedzialność. Ja tylko mogę jej powiedzieć że
      prosze pani jeśli pani jedzie na wakacje to prosze dobrze sprawdzić Biuro
      podróży na pewnym poziomie bierze sie odpowiedni poziom usług. Prawda jest taka
      że zufała pani Arabowi to jest dla pani nauczka. POLECAM Necermanna ,TUI i tym
      podobne
      POZDROWIENIA
      • agaelgam Re: Jola 31.03.04, 09:15
        No i dołączył do grupy kolejny pieniacz.
        • Gość: L i T Re: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 09:27
          Pan pieniacz tandeto skąd jesteś z EXIMU EH czy AS
          Tak to jest proszę państwa mafia olejmy ich jedzmy z dobrymi biurami może
          trochę drożej ale napewno lepiej bespieczniej kulturalniej
          PAAAAAAAAAAAA
          • Gość: Pysia Re: Jola IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 09:50
            jedzmy z dobrymi biurami może
            trochę drożej ale napewno lepiej bespieczniej kulturalniej
            komentarz:
            " bespieczniej " na pewno tylko nie wiem czy bezpieczniej
            "napewno" w to nie watpie na pewno.
            Moze troche samokrytyki i nauki zasad pisowni na poczatek?
            • Gość: LiT Re: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 10:05
              Miodek się znalazł jak człowiek się denerwuje i ma przed sobą takich prostych
              palantów to zapomina zasad pisowni szkoda się denerwować.
              A zdania nie zmienie Exim i inni tani organizatorzy " wypoczynku" to parodia
              biur podróży
              • Gość: Dorota Re: Jola IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:15
                człowiek się denerwuje i ma przed sobą takich prostych
                palantów to zapomina zasad pisowni
                Czy nerwy, aby na pewno moga wplynac na zapomnienie zasad pisowni??
                Zanim zaczniesz obrazac i wypowiadac slowa, ktorych znaczenia nie znasz siegnij
                do slownika. Na pewno znajdziesz opis regul jezyka polskiego. Milej lektury. Na
                forum jak masz wchodzic, by sie denerwowac to lepiej oszczedz sobie tego. Na
                pewno Twoje znikniecie wplynie korzystniej niz myslisz.
              • Gość: Doxy5 Re: Jola i kanibale IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 31.03.04, 12:24
                LiT odpusc sobie. Nie widzisz ze jest tutaj 85% t.zw. pilotow ?
                Zwarli szeregi jak SLD przed rozpadem a jak sie ten watek skonczy
                skocza sobie do gardel i pozra sie jak kanibale. Bedzie jasne kto jest swinia
                u kogo wycieczki sa do dupy i na bank kogos tam podesraja tak ze wyleci z
                Egiptu. Mierna placa - jeszcze gorsza praca.
                Pozdrowionka
          • agaelgam Re: Jola 31.03.04, 10:23
            Może i bezpieczniej (chociaż to też nic pewnego), ale na pewno nie kulturalniej
            skoro mają takich uczestników
      • Gość: olenka1 Re: Jola IP: 213.134.130.* 31.03.04, 09:36
        Witam,
        Mam sugestie: zastosuj opcje samocenzura.
        • Gość: L i T Re: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 10:51
          Z tym to masz racje, czasami się człowiek pomyli
          POZDROWIENIA
          • alex2004 [...] 31.03.04, 12:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Dorota Re: Jola IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 09:45
        Polecasz neckermanna i tui? Ile razy byles z nimi? Przed chwila zauwazylam, ze
        o neckermanie dopiero zbierasz informacje (rozpoczety watek o neckermanie z
        prosba o dorade). Hihihihi. Najlatwiej wszystkich zakrzyczec niewiele majac do
        powiedzenia. A moze byles z eximem, skoro tak fachowo sie o nich wypowiadasz?
        • Gość: L i T Re: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 10:49
          Szkoda gadać.
          Jesteś jak zespół Ich Troje
          O to czy zbieram inf na temat Necermanna to nic pusta kobieto nie znaczy
          Acha to ty się gotujesz bo na normalne podróżowanie ciebie nie stać.
          • Gość: Kasia Do L i T IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 11:50
            Witam! dlaczego piszesz " nie stać ciebie"??? Skąd o tym wiesz??? Ja Jeżdżę z
            Eximem i zawsze jestem zadowolona! Moglabym śmialo Jezdzić z TUI,Necermannem,
            ale skoro jestem zadowolona z Eximu, to powiedz mi proszę dlaczego mam
            przepłacać??? Wiesz ja osobiscie nie lubie jezdzić na wakacje do hoteli 5 *!
            dla mnie to nie są wakcje, lubię luzik i wtedy najlepiej wypoczywam, wiec
            zawsze wybieram hotele 3*, co nie znaczy, ze nie stac mnie na 5* hotel!!!! To,
            ze jezdze z Eximem, to znaczy, ze nienormalnie podróżuje, tak?? Nie daj sie
            Dorota!:)
          • Gość: Dorota Re: Jola IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 12:30
            Nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz. Twoje IQ wsazuje jak nalezy Cie
            postrzegac.
            "pusta kobieto"? A co Ty o mnie wiesz? Zastanow sie nim cos klikniesz. Mysle,
            ze to Ciebie nie stac na normalne podrozowanie skoro takie sa Twoje argumenty.
            Watek na forum podobnie jak papier przyjmie wszystko, ale czy to powod do
            obrazania kogos czy wyzywania? Pomysl czlowieku chwile, a mniej przykrosci
            sprawisz innym. Natomiast inni jak bedziesz w klopocie chetniej Ci pomoga. Na
            razie to stoisz po drugiej stronie muru. Nie widze by ktos z forumowiczow
            podzielal Twoje zdanie.
    • ra.kr Re: Jola 31.03.04, 12:18
      Dajcie spokój ten człowiek nie jest wart żeby mu odpowiadać. Skoro woli jeździć
      z Neckermanem ok niech jeździ widać nie stać go na odwage podróżowania w
      ciekawe rejony. Znam ten typ aż za dobrze. Koszulka Versache i spodnie
      Wranglwera, do tego modne okulary a jak wychodzi z samolotu to prawie z niego
      wypada bo pod nogi nie lubi spogladac. Zabytki interesują go tylko od strony
      zdjęcowej a jak 5 min. puźniej spytac go gdzie był i co widział nie będzie
      potrafił odpowiedzieć. Niech lepiej jedzie z Necermanem i posłucha sobie
      niemiecko lub angielsko jezycznego przewodnika bo rezydenci Neckermana nie
      jeżdrzą na wycieczki. Nie raz bywało że do mojej grupy przyłączali sie polacy
      którze z Neckermanem byli w Egipcie, i co woleli słuchać
      przewodniema "pseudobiura" jak nazywasz rodzime biura .
      Życze miłych wakacji i nie zatrówaj ludziom tu życia ok.
      • Gość: L i T Re: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 12:44
        Ale was boli każdy chwali swoje.
        a ten ostatni to już wogóle fanatyk.
        co ty o mnie wiesz.
        To wy tu atakujecie mnie a ty ostatni znawco tematu zachowujesz się
        nieprofesjonalnie jeśli oceniasz ludzi po wyglądzie.
        Każdy tutaj broni tego całego Eximu to jest jakaś Sekta
        czy wy uważacie że zaistniała sytuacja w Hiltonie oraz różne inne wątki nie
        tworzą całej mojej złej opini na temat takich biur PRAWDA JEST TAKA ŻE NIKT TU
        NIE PORUSZAŁ SPRAWY NECERMANNA I TUI ORAZ DROGICH BIUR PODRÓŻY A WY
        AUTOMATYCZNIE GDY ZNALAZŁ SIĘ TAKI GO ATAKUJECIE W TYM KRAJU NIE MOŻNA
        WYPOWIEDZIEĆ SIĘ NA ŻADEN TEMAT
        FORMA WASZYCH WYPOWIEDZI JEST TANDETNA A TY CO PROWADZISZ TE CAŁE WYCIECZKI TO
        ZROZUM ŻE NA PEWNYM ETAPIE I POZIOMIE ANGLOJEZYCZNOŚĆ JEST NORMĄ
        I DAJCIE SPOKÓJ TYM DIALOGOM , BO I TAK KAŻDY KTO UWAŻNIE CZYTA FORUM WIE KOGO
        INTERESY REPREZENTUJECIE,
        SORRY ZA BŁEDY
        POZDROWIENIA
        P.S PROWOKACJA SIĘ UDAŁA
        • Gość: Voy W ramach tematu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 12:50
          LiT,

Całkiem niedawno wypowiadalem sie na forun na temt TUI, bodajze rowniez przy
          watku dotyczacym Makadi Bay.

Neckermann ma troszke nizszy poziom obiektow, serwis nie ma takich uprawnien
          jak TUI. Ogolnie wszedzie na swiecie wielki koncerny takie jak TUI, Nec czy
          FTI/LTU wprowadzaja ujednolicenie serwisu/gwiazdkowania/oceny hoteli etc. Jesli
          znasz oferte neca z Turcji, w Egipcie czy innym kraju nie powinno to odbiegac
          od standardow.

Mam nadzieje, ze ta odpowiedz Cie zadowoli.

Mniej obrazania i obrazania sie PROSZE.

pozdrawiam wszystkich

Voy
          • Gość: L i T Re: W ramach tematu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:03
            Bardzo Ci dziękuję za tak miłą inf chyba rozgrzebałem gniazdo żmij
            POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ
            • Gość: Voy Re: W ramach tematu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:12
              No problem. Nie wdawajmy sie po prostu w dyskusje, ktore zbaczaja z gory
              zalozonego tematu. Mowie tak, choc sam czasami tak robie...

Pozdrawiam
              • Gość: T i L Re: W ramach tematu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:18
                OK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka