Dodaj do ulubionych

Marsa Alam - nurkowanie

19.04.11, 12:24
Mam pytanie. Czy łodzie na nurkowania wyplywaja tylko z portu Ghalib czy z poszczegolnych hoteli? Jesli tak to moze wiecie z ktorych hoteli (czyli pewnie w ktorych hotelach sa jakies bazy)?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 12:56
      Bazy są w zasadzie w każdym hotelu, są też takie które są Cię w stanie odebrac z innego i zabrać do siebie (z polskich np. Avalondivers czy 3will, z zagranicznych Orca). Spora część nurków to sa nury z brzegu, w różnych lokalnych, dzikich zatoczkach, ew. na house reefs, natomiast przyjnajmniej z tych hoteli które ja znam to albo zodiak chodzi spod bazy albo łodka (np. na Samadai) wypływa z Marsa a nie z Port Ghalib (tutaj - ew. na rafy w okolicy portu, jest kilka fajnych miejscówek). Elphinstone zodiakaimi najczęściej chodzi z bazy przy jednym z hoteli "vis-a-vis" tej rafy.
      • nowa_kasia Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 14:34
        Dzieki Miriam:-). Zdecyduje sie chyba na hotel Brayka. Nie wiesz moze czy ładna jest przy hotelu rafka? Maja centrum nurkowe, ale obok podobno jakies polskie. Nie wiesz moze jak sie nazywa?
        • miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 15:16
          W samej Brayce jest niemiecka fajna baza (Extradivers: www.extradivers-worldwide.com/de/news/ ), a kwadrans piechotką od Brayki przy hotelu Cataract masz baze Juniora, Avalondivers ( www.avalondivers.com/site.php?lang=pl&page=kontakt ). Którą zdecydowanie polecam :) Po drodze z lotniska pewnie Ci mignie tablica Flora i sam Cataract.

Zresztą sama jadę do Brayki w czerwcu i już tęsknię za woda :))))

Rafki przy Brayce ładne, po obu stronach zatoki, czasem pałęta się jakiś żółwik, czasem i coś większego :)
          • nowa_kasia Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 20:01
            Dzieki za informacje. Ja jade 30.04 wiec niestety sie nie spotkamy:-(.
            • ap1803 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 13:14
              Miriam drugi lub trzeci raz lecimy w podobnym, jeśli nie tym samym terminie ;)))))
              • miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 14:38
                :) Ja lecę 18 czerwca z Itaką. Odreagować egzamin radcowski :))))
                • ap1803 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 15:00
                  miriam_73 napisała:

> :) Ja lecę 18 czerwca z Itaką. Odreagować egzamin radcowski :))))
                  A ja lecę od 11 do 26 też odreagować :))))))))))))))
                  • miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 16:05
                    No to jest szansa że się spotkamyw Twoim 2 tygodniu pobytu:) Ja wprawdzie dni bede spedzac u Juniora na nurkach ale popołudnia i wieczory na pewno w hotelu, żeby matka się nie czuła samotna
    • lo.ri Re: Marsa Alam - nurkowanie 09.05.11, 14:29
      W tym roku chcę lecieć do Marsa, będę tam po raz pierwszy. Możecie polecić mi jakiś fajny hotel? Chciałabym też ponurkować. Polecacie jakieś konkretne miejsca?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka