Dodaj do ulubionych

Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc:)

17.02.15, 20:35
Wróciłam i powiem Wam, że jeszcze bardziej pokochałam Egipt!:) Ogólnie z każdym, kolejnym wyjazdem czuje coś podobnego. I powiem Wam tak, jak znów wrócę do Egiptu to tylko do Marsa Alam-jestem zachwycona!
Dla porównania z Sharmem w okresie stycznio-lutowym!
- W Marsa alam na pewno dużo cieplej niż w Szarmie( w tym okresie)!
-Bezpiecznie.
A co, do hotelu, to z czystym sumieniem, bez żadnych ,,ale" hotel idealny!
Jestem nim zachwycona, z całą pewnością mogę stwierdzić, że najlepszy hotel w jakim byłam jeśli chodzi o Egipt!
Obsługa idealna pod każdym względem, jedzenie pyszne, drinki cudowne, basen naprawdę podgrzewany, piękna plaża. Po raz pierwszy nie wręczałam napiwków, a mimo tego czułam się jak księżniczka. Zresztą pierwszy raz też, nie czułam takiej presji, że napiwek jest wskazany. Jednym słowem jestem pod wielkim wrażeniem profesjonalnego podejścia do gości hotelowych.
Obserwuj wątek
    • zjawa1 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 17.02.15, 20:39
      Dodam, że poznałam w nim Polaków, którzy od 2 lat już wracają ciągle do tego hotelu. Ja dołączam do nich z całą pewnością:)!
      • li1210 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 17.02.15, 20:54
        Witam -a w jakim hotelu byłaś -też lubię Marsa od 3 lat tylko tam bywamy.Pozdrawiam i cieszę się ,że pobyt się udał .Ja wolę jak woda jest cieplejsza .
      • am42 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 18.02.15, 08:06
        Czyli jak z tego wynika nic się nie pogorszyło od czasu kiedy byłam tam 3 lata temu, a czy ci znajomi którzy tam wracają już kolejny raz byli może z trójką dzieci?
        • zjawa1 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 18:54
          Am42, wiesz nie widziałam, aby ktoś był akurat z 3 dzieci, natomiast osoby, które tam były kolejny raz, dokładnie powtarzały to, co Ty:). ,,Nic się nie zmieniło od momentu otwarcia hotelu". A podobno, wręcz odwrotnie obsługa hotelowa jeszcze starannie dopasowuje się do potrzeb gości hotelowych.
    • kasia_p45 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 17.02.15, 20:56
      A myśmy się tu zamartwiali, że koleżanka w jasyr poszła.. ;)
      No to czekamy na jakąś większą relacje i co to za hotel? Może też się skusze?
      • jolantas1955 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 17.02.15, 21:16
        Też jestem ciekawa, gdzie tak cudnie jest. Myślę, że to Hilton, albo Three Corners Farouz Plaza.
        • zjawa1 Re: Już Wam odpowiadam 17.02.15, 21:30
          Tak, to jest Hilton. Naprawdę uważam, że hotel jest najlepszym hotelem w Marsa Alam.
          Poznałam w tym hotelu naszych rodaków, którzy byli w Corners i jednogłośnie stwierdzili, że Hilton jest znacznie lepszy.
          Ogólnie, w hotelu tym b. dużo Polaków około 80% i przyznam, że bardzo fajnych:)..Już dawno nie poznaliśmy tak fajnej grupy ludzi.
          .... Każdy pokój w identycznym standardzie: Telewizor 40 calowy, żelazko itp. Piękny wystrój pokoju. Naprawdę uprzejma obsługa. Powiem tak Hilton w Marsa Alam jest o niebo lepszy niż np. Radison czy Hilton w Scharmie!
          • zjawa1 Re: Już Wam odpowiadam 17.02.15, 21:31
            I co ciekawe, wspomniane hotele są droższe niż Hilton w Marsa Alam!
      • zjawa1 Re kasiu:) 17.02.15, 21:38
        A skuś się:) Z tym hotelem można znaleźć naprawdę fajne oferty cenowe! My byliśmy w szczycie ceny identyczne jak w lipcu czy sierpniu! Naprawdę szczerzę polecam z całą odpowiedzialnością.
        Powiem tak, wolałabym spędzić 7 dni w tym hotelu w Egipcie Marsa Alam, niż 15 dni na kanaracha:) A wiesz, że to ostatnie również uwielbiam;)
        • mernar Re: Re kasiu:) 17.02.15, 22:25
          Możesz napisać jak jest zorganizowany bar na płazy? Czy są tylko napoje i przekąski, czy tez jest serwowany lunch, jak z czystością w tym barze, jakie jedzenie. W jakim stanie są toalety przy plazy.

Zastanawiam sie nad tym hotelem na maj. Byłem kilka razy w sąsiedniej Malikii - ze względu na bliskość do zatoki i dość solidny bar. Hilton jako hotel jest lepszy niż Malikia i to jest właściwie poza dyskusja, ale są tez inne czynniki, które decydują o wyborze. W zasadzie nigdy nie jadam południowych posiłków w restauracji głównej, a ze względu na ponad dwukrotnie większa odległość na plaże proszę o dokładna odpowiedz na moje pytanie o infrastrukturę plażowa.
          • zjawa1 Re: Re kasiu:) 17.02.15, 23:09
            Z tą odległością na plażę to nie przesadzajmy:) Kompleks hotelowy nie jest wcale taki rozległy. Bywałam w większych np. w sharmie Rahana beatch 5 gwiazdek.
            Tak, przy barze na plaży jest menu każdego dnia inne. Ogólnie 5 propozycji dań-całkiem dobre. Jednak to fast foody jak dla mnie. Kiedyś poprosiłam o sałatkę, powiedzieli, że nie ma problemu i ściągnęli ją z głównego baru. Zresztą i tak masz tam taką ciuchcię, która podwiezię cię pod basen główny. Jak dla mnie nie było problemu, bo wg.mnie wszędzie blisko, ale ja dużo chodzę na co dzień , więc dla mnie podejście na plaże z budynku 23, gdzie mieszkałam( sam środek) to nie było nic szczególnego. Ogólnie to jest jakieś 300 m do baru na plaży. Co, do czystości toalet-zawsze czyściutko, papier, mydło itp.
        • kasia_p45 Re: Re kasiu:) 17.02.15, 22:32
          Czy to ten hotel? www.itaka.pl/wczasy/egipt/marsa-el-alam/hotel-hilton-nubian-resort,RMFHILT.html?ofr_id=c418e30d275b9d7afa0f622735a1ae16beb47658c9a73b0a7a3f65c7c2099762
          Z jakiego jechałaś biura?
          • zjawa1 Re: Re kasiu:) 17.02.15, 23:13
            Tak, to ten. Nie leciałam tym razem z Itaki, bo już mieli wykupione wszystkie miejsca. Po raz pierwszy leciałam z biurem Exim Tours. I powiem, że opieka rezydenta bardzo fajna. Ogólnie zadowolona jestem, jak na pierwszy raz z tego biura.
    • dana_n Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 00:38
      zjawa1 napisała:
      Po raz pierwszy nie wręczałam napiwków, a mimo tego czułam się jak księżniczka. Zresztą pierwszy raz też, nie czułam takiej presji, że napiwek jest wskazany.

A Ty w ogóle wiesz co to jest napiwek i dlaczego się go daje???
    • harry_callahan Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 10:48
      Cześć,

byłem w tym samym czasie w tym samym hotelu i potwierdzam wszystko! Było super! Nie dość że hotel świetny, pogoda super ciepła, to jeszcze bardzo fajnie ludzie, świetna ekipa się zebrała. Jadę tam w przyszłym roku.
      • jolanta6373 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 11:28
        Witam.Byłam w Hiltonie już dwa razy ,a we wrześniu będę po raz trzeci.Hotel super ,a co najważniejsze to naprawdę przepiękny podwodny świat w zatoce.Całymi dniami nie wynurzamy się prawie z wody.Polecam.
      • zjawa1 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 18:59
        Przypuszczam, że duża część tej ekipy zobaczy się ponownie, w przyszłym roku zimą:) Wiele osób wspominało, że na pewno wrócą tam w okresie ferii zimowych. Także do zobaczenia;)
        • zjawa1 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 22:46
          Sylwia. pewnie wiesz, że Luxor i Kair to dwa różne kierunki. I tak, do Kairu od dobrych chyba 2 lat nie urządza się raczej z biur podróży wycieczek, w sumie nawet gdyby były organizowane, to ja osobiście bałabym się na nie pojechać. Co, do Luksoru, jeśli zależy Ci na tym, aby zobaczyć to miejsce, to wybierz miejsce najbliżej mu położone. A więc Marsa Alam. W z Marsa alam do luksoru jest najbliżej. Przepiękne klimaty, polec
          • w2097 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 10:07
            A to ciekawe co piszesz. Ja bym powiedział, że do Luksoru bliżej jest z Hurghady.
            • kasia_p45 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 10:28
              W zasadzie jest to samo. Jeśli przyjąć za punkt odniesienia Port Lotniczy w Marsa odległość z obu miejsc do Luksoru jest niemal identyczna. Z Hurghady 302 km z Marsa 303 km jeśli pojedziesz przez Quseer... Z Marsa będzie nawet dalej 327 km jeśli pojedziesz przez Edfu :P
              • w2097 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 10:42
                Pisząc, że do Luksoru jest bliżej z Hurghady niż z Marsy oparłem się na informacjach ze strony www.egipt-wakacje.pl Według nich transfer z Hurghady trwa 4 godziny a z Marsy 5,5.
                • zjawa1 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 12:34
                  Powołuję się na tych co jechali z Marsa i wcześniej z Hurgady. Twierdzili, że z Marsa jechali krócej.
                  • kasia_p45 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 14:01
                    Może jechali na skróty przez pustynie??
                    • sy.lwia123 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 14:33
                      Ja jadę do Hurghady 6 marca i niestety na to wygląda że będąc drugi raz w Egipcie znowu nie zobaczę piramid
                      • kasia_p45 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 16:05
                        To masz czego żałować. Ja na moje trzy razy, dwa razy widziałam Piramidy :))
    • sy.lwia123 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 19.02.15, 19:27
      Czy wiecie,czy odbywają się wycieczki fakultatywne do Kairu lub Luksoru?
    • sy.lwia123 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 20.02.15, 17:13
      Trochę mnie dziwi to że nie ma wycieczek fakultatywnych do Kairu, gdyż w biurze podróży zapewniała mnie , że się odbywają
    • beata-2305 Re: Wróciłam:) parę dni temu-ku pokrzepieniu serc 04.03.15, 18:06
      Moja siostra była w Marsa koniec lutego i wycieczki odbywają się bez żadnych zakłóceń jedyny problem to brak klientów i z tego powodu mogą być odwołane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka