Dodaj do ulubionych

Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.05.06, 20:58
Wlaśnie wróciliśmy z Sharma hotel Sharming Inn.Jesli macie jakies pytania to
chetnie odpowiem.Ogolne wazenia super.Hotel bez zastrzeżeń.Tak bardzo nas
straszyli, że po zamachach jest niebezpiecznie, a na miejscu okazało się że
to oczywiście media robia sztuczna aferę.Oczywiście policja sprawdza na
każdym kroku torby,ale to dla naszego bezpieczeństwa.Wracamy tam za rok......
Obserwuj wątek
    • Gość: eewa Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:05
      i co w związku z tym?
      • 45s11 Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 27.05.06, 23:10
        No -przecież na pisała - wracam tam za rok. A jak wróci po roku ,to też napisze
        wróciłam......
    • silurus7 Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 10.07.06, 12:00
      Wybieram się jutro tj. 11 lipca do tytułowego hotelu z biura Sun&Fun . NIe ma
      on swojej plaży więc gdzie jesteśmy/mamy być wożeni.
      Napisz proszę na co jeszcze zwrócić szczególną uwagę?
      • sebcioo Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 10.07.06, 12:34
        Nio to moze ja odpowiem.
        Hotel ten nie lezy bezposrednio nad morzem aczkolwiek w poblizu sa dwie plaze.
        Jedna, publiczna, blizej, wjazd za 20 LE jesli placisz na plazy a jesli w hotelu
        to tylko 5 LE. Na hotelowa plaze wozi busik co 45 min, aczkolwiek jest to tak
        blisko (no moze nie "tak" ale jakies 500m) ze i na piechote mozna. Warto
        pojechac raz by dowiedziec sie gdzie to jest. No i oczywiscie pozostaje plaza
        Farana, platna chyba 20LE za wjazd (albo 30 - nie pamietam) plus taxi za dojazd.
        Podobno najlepsza ze wszystkich jest.
        Na co zwrocic szczegolna uwage? hmm.
        Klima przestaje chlodzic ok. 6-7 rano.
        Woda z kranu smakuje tak jak z basenu (ale i tą i tą da sie pic, sam sprawdzalem
        ;) )
        Zimna woda w kranie ma ok. 40 stopni
        W tv jest tvn
        Generalnie zaje... hotel i personel.
        • silurus7 Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 10.07.06, 16:10
          Dzięki za odpowiedz. Słowa Twe są jak balsam na ma skołataną przedurlopową
          duszę :)
          A jak nazywa się ta plaża na którą wozi busik, pytam gdyż chcę zlokalizować ją
          na mapie i ocenic pod kątem nurkowania (lajtowego, takiego z plaży ABC)?
          • sebcioo Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 10.07.06, 17:27
            Prawde mowiac to pojecia nie mam jak sie nazywa. Na snoorkeling nadaje sie
            akurat. Pomost konczy sie akurat tam gdzie rafa schodzi pionowo w dol w skutek
            tego woda pelna jest ludzkich tyłków wystajacych z wody i rurek do oddychania.
            Rada moja: wez pare herbatnikow ze soba - ryby zaczna wtedy walczyc jak piranie
            w Amazonce ;)
            Na miejscu mozesz (tzn na tej plazy) tez wykupic od tubylcow INTRO jak rowniez
            zapisac sie na statek, na rafy i na INTRO z nimi na morzu. Pelna oferta nurkowa
            jest rowniez w hotelu gdyz tuz obok hotelu jest baza AquaSharm (badz SharmAqua).
            Szczerze polecam wykupic INTRO, jak dla mnie to najlepsza z rozrywek tam. W
            hotelu INTRO jest za 40$ z upustem w postaci obiadu za 8$ za friko i napojami
            przez caly dzien tez za friko. Co drugi dzien jest Ras Mohammed i Tiran na zmiane.
            • sebcioo Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 10.07.06, 17:33
              Jeszcze jedno. Podczas podchodzenia do ladowania (jak wiesz gdzie patrzec, tzn
              jak wiesz ktory to hotel) to zobaczysz piekny widok hotelu z gory. Widac rowniez
              tor gokartowy (badz crossowy - nie znam sie na nazwach) i wszystko z tej czesci
              Sharmu. Podczas startu widoki sa o wiele slabsze.
    • haszra Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 12.07.06, 14:13
      Także planuję się wbrac do tego hotelu ! Mogłabys napisac o standardzie,
      jedzeniu, plazy i opcji ALL I?
      • decha8 Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 14.07.06, 06:17
        Cześc!Byliśmy w Sharming Inn w maju tego roku i było naprawdę superowo.Hotelik
        jest bardzo fajny choć nie najnowszy. Największymi plusami są super basen i
        napawdę rewelacyjna obsługa (szczególnie kelner Rami!!!).Jedyny, ale za to duży
        minus to problemy z klima która praktycznie przez 2 tyg. nie działała. Co do
        plaży to jest to wspólna plaza dla 5 hoteli(MEXICANA,GRAND SHARM, SOL
        VERGINIA,SHARMING INN)ale miejsca jest naprawdę dużo. Na plaży jest super Rafa -
        podobno jedna z najlepszych w Sharm -ciagnie sie ok.1km, a głębokość dochodzi
        do 15m.
        Pokoje bardzo przyzwoite -my mieszkaliśmy w budynku głównym n-ry pokoji
        1xx,2xx,3xx -bardzo fajny widok na basen.Najlepsze pokoe to te w nowych
        bungalowach -n-ry od 500, ale kwateruja tam tylko za kasę (10$ w
        paszport).Najgorsze pokoje są w starych bungalowach z numerami od 400.
        W pokojach minibar i telewizor, brak balkonów. Za drobny napiwek zostawiany co
        2gi dzień na łóżku sprzątacze robili nam naprawdę CUDA!!! Byłem w kilknastu
        hotelach w wielu krajach i takich cudów nie widziałem nigdzie.Codziennie
        mieliśmy coś innego -łabędzie z ręczników koców, świeze kwiaty i różne ludki z
        ręczniów.
        Jedzenie bardzo dobre.Śniadania trochę monotonne bo codziennie to samo.Jednak
        wybór bardzo duży.
        Obiadokolacje bardzo dobre.Zawsze kilka mięs, często ryby, makraony, duzo
        sałatek i warzyw.Praktycznie przez 2 tygodnie nic sie nie powtarzało. Dużo
        świeżych owoców-pyszne melony i truskawki.
        Naprawdę super obsługa - pytajcie w restauracji o Ramiego -super gość -za parę
        funtów napiwków był przemiły , pomocny w kazdym temacie, wesoły i bardzo
        podobał się naszym dziewczynom -te migdałowe oczy...
        Jeszcze słówko o położeniu.Hotel znajduje sie w bardzo fajnym miejscu. 15 minut
        pieczotą znajduje sie centrum Fantazja -fajne miejsce,warto odwiedzić.Ok.20
        minut piechotą lub 5 minut taksówką (10 funtów) jest do Old Marketu,czyli
        prawdziwego, a nie tego z Nama Bay, Egiptu.Do Nama jeżdzi z hotelu bezpłatny
        bus.Trzeba sie tylko rano zapisac w recepcji.
        Jedź więc śmiało do Sharming INN. Będzie to napewno udany wyjazd.Pozdrów od nas
        Sharm, bo my bedziemy tam dopiero jesienią!!!!!!!!!1
        • martamm3 Re: Wróciłam z SSH Solymar Shaming Inn 21.08.06, 14:31
          witam serdecznie,
          wybieram sie do Sharming inn 29 sierpnia. czy moglabym prosic o kilka
          informacji na temat wycieczek fakultatywnych. ktore warto wybrac? jak wyglada
          plywanie z delfinkami - jesli ktos probowal? czy rowniez w egipcie mozna
          wykupowac od miejscowych wycieczki? czy sa tansze? czy raczej od rezydentow?
          bede wdzieczna za odpowiedzi.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka