agata19781 01.09.06, 13:35 Witam serdecznie Własnie wróciłam z Egiptu z hotelu Palmyra.Odpowiem na każde dręczącę pytanie. Było SUPER Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butan1 Re: Wróciłam z Palmyra 02.09.06, 01:09 Cześć!No my właśnie lecimy (we wtorek) z Kopernikiem. MIeliśmy do wyboru 6 hoteli - padło na ten...choc przyznam jak zobaczyliśmy na google maps jego położenie...hmmm i opisy plaży....mogła byś przybliżyć temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
agata19781 Re: Wróciłam z Palmyra 03.09.06, 12:54 Witam Jesli chodzi o położenie hotelu.Jest on na samym końcu.Ale wiesz to fajnie jest cisza.Wszedzie jezdzi się busikiem hotelowym - darmowym.Jaqk rozmawiałam z innymi w trakcie pobytu to powiem Tobie nie mieli za ciekawie w samym hotelu.Obsługa w Palmyra jest naprawde na wysokim poziomie.Czysto i bardzo mio.Każdy poroblem jest załatwiany od reki.SEJF ZA DARMO.jEDZENIE BARDZO DUZO.fAKTYCZNIE PO 10 DNIACH MOŻE SIĘ ZNUDZIĆ ALE TAK JEST WSZEDZIE.Codziennie pokoje sia sprzatane.Badana jest woda w basenie i jedzenie przy barach na basenach.Animacje super nie można się nudzić.Jeśli chodzi o plaże to faktycznie jest to wielki minus.Ja naprzykład bałam się zejść z rafy do wody aby ponurkować więc nurkowałam na prywatnej plaży Shark ( polecam super plaża kosztuje 2,5 dolara lub 2 euro) i na wycieczce Raz Mohamet( super cały dzień na satku w bardzo miłej atmosferze.Nasza plaża jest 10 minuy od hoteli lub mozna pojechac busikiem co godzinkę jedzie darmowy.Do samego morza trzeba iśc jakieś 200 metrów po rafie ( tylko w butach) i od razu jest zejscie na 30 metrów. Mamy najładniejsza rafę.Mój chłopach jak nauczył się wchodzic po rafie to nurkowała codziennie.O 16 jest przypływ i wtedy właśnie warto wybrać się na plaże.jak chodzi o zabranie dzieci na plaże to nie ma takich wrunków lepiej bedzie im na basenie.baseny super i opieka dla dzieci również.jak chodzi o zakupy to warto zpisac się na niedzielny wyjazd do Old market i zobaczyć tą pięknie oświetloną góre.Miasteczko ma fajny klimat i nie są tak nachalni jak w Nama bay.napewno9 pojade jeszcze raz do Egiptu i napewno do tego hotelu. Pozdrawiam Agata Ps. zadroszcze wyjazdu chetnmie zabrałabym sie na gape Odpowiedz Link Zgłoś
butan1 Re: Wróciłam z Palmyra 03.09.06, 21:32 Dzięki bardzo za opis...nie mogę się doczekać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Wróciłam z Palmyra 03.09.06, 23:15 Jeśli jesteście snurkami, to dla samej rafy /należy płynąć w lewo do mola/ warto wybrać ten hotel-zresztą na niezłym poziomie obsługi i kuchni.Sobotnie kolacje na świeżym powietrzu ,przy basenie i dużych okrągłych stołach pozostają na długo w pamięci.Większość turystów ubiera się wtedy w GALABIJE.Widok ich koniecznie trzeba uwiecznić kamerą .Animatorzy też są na niezłym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
marsiya Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 11:23 a wiecie może czy jest w hotelu siłownia , jakś fitness club? Odpowiedz Link Zgłoś
szaga33 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 11:58 jest siłownia, klimatyzowana, wyposazona w podstawowe sprzęty, ale raczej dla facetów niż dla kobiet, a fitnes organizują animatorzy na słoneczku: streching, club dance, aqua aerobic. Przyjemności. Siłownia czynna raczej w godzinach popołudniowo-wieczornych. Odpowiedz Link Zgłoś
marsiya Re: Wróciłam z Palmyra 16.09.06, 11:48 szaga33 napisała: > jest siłownia, klimatyzowana, wyposazona w podstawowe sprzęty, ale raczej dla > facetów niż dla kobiet, a fitnes organizują animatorzy na słoneczku: streching, > club dance, aqua aerobic. Przyjemności. > Siłownia czynna raczej w godzinach popołudniowo-wieczornych. TO DOBRZE , bo ja nie lubie "siłowni" dla kobiet :P A prawda to że niby się za nią płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
szaga33 Re: Wróciłam z Palmyra 16.09.06, 12:06 hejka! he he , też nie lubię siłowni tylko dla kobit, i też mam fioła na punkcie fitnessu, ale zaręczam ci, na podstawie własnego doświadczenia, że nie zajrzysz do tej siłowni ani razu, chyba, ze z ciekawości. Ja pojechałam tam z mocnym postanowieniem, że nie zaniedbam regularnych ćwiczeń, ale wierz mi ruch, który proponowali animatorzy (wtedy byli tacy na prawdę ambitni) całkowicie mi wystarczał, ze o siłowni ani nie pomyślałam. A szczezrze mówiąc nie wiem, czy była dodatkowo płatna, sądzę, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
marsiya Re: Wróciłam z Palmyra 18.09.06, 15:43 widzisz, ja nie pierwszy raz jade na wakacje i mimo hotelowych animacji tak czy siak codziennie zaglądam na siłownie, chociażby na 45 minut. Niestety ja nie moge zaniedbać treningów ;] Trener by mnie za takie "wakacje" paskiem lał %-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_chmiel1 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 13:19 a ja wróciłam 5.09 i rzeczywiście wszystko było pięknie, ładnie, tak jak opisujesz...poza tym,że w ostatnią noc nas okradli :( byliśmy w NamaBay. nie daliśmy komórek,ani portfela, w którym było 300 PL do sejfu, tylko włożyliśmy wszystko do torby i na szafę. niestety na drugi dzień zorientowaliśmy się,że nie ma aparatów. zaraz wylatywaliśmy.dopiero w domu zauważylismy brak tego portfela. taki niepotrzebny przykry incydent na koniec udanego pobytu. pozostał lekki niesmak :( tak,że hotel piękny, obsługa też...ale trzeba uważać i korzystać z sejfu, tym bardziej,że jest za free! Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 19:16 Witam wszystkich! Ja też dopiero co wróciłam z Palmyry - były to cudne 2 tygodnie, no może poza 2 dniami kiedy dopadła mnie zemsta.. Co do samego hotelu to wszystko sie zgadza, jedzonko dobre - ale sie nudzi po tygodniu, na sniadanko polecam świeżo robioną jajecznicę :) Obiadki są średnie i najlepsze są frytki, serwuja też smaczne zupki. Kolacja jest chyba najsmaczniejsza, trzeba tylko uważać na ciasta - zwłaszcza te z kremem, bo zazwyczaj są wystawiane w porze obiadowej wiec przy kolacji czasami już ten krem nie smakuje tak jak na obiedzie. Plaża jest kiepściutka i jeszcze dzielona na pół z innym hotelem, w barze też nie jest tam za ciekawie (woda i napoje są do woli, reszta płatne - piwko kosztuje aż 25 funtów!!), ale rafa jest cudna!!! Zwlaszcza ilość ryb które tam pływają!!! Dużo większe wrażenie zrobiła na mnie rafa hotelowa niż park narodowy Ras Mohamed - duuuużo wiecej rybek a i rafa fajniutka. Polecam również inwestycje 2 euro na wyjazd na plaże do Shark's Bay - warto! Jest pomost i również piękna rafa! Pozdro! Acha, na wycieczki koniecznie a AABA-SHARM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 21:07 Napisz czy już jest czynny ten budowany na plaży /po lewej stronie-schodząc ze schodów/ nowy hotel,oraz czy nadal można swobodnie spacerować plażą aż do pomostu-tego po lewej stronie . Ten pomost po prawej przy Huza Beach zawsze był dla gości z Palmyra niedostępny-czy tak jest nadal. Piszesz że rafa jest "fajniutka".Ten odcinek rafy uważany jest za jeden z najładniejszych w Sharm, dlatego tak drogi jest hotel Radison Sas ,leżący przy tej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 21:39 Po lewej stronie od plaży palmyry jest jakis hotel tzn. plaża na której balowali głównie włosi bo animatorzy byli dośc głosni i wszystko odbywało sie po włosku i angielsku. Tam mozna było sobie pospacerować bez problemów, tam tez mają pomost. Schodząc po schodach po lewej stronie jeszcze było ok 50 m wolnej przestrzeni, budowy nie kojarze (ale tak wyżej, ponad plażą). po prawej stronie jest Hauza i tam siedzi pilnowacz na krzesełku i niestety nawet drogą wodną nie można sie przedostać do ich pomostu, o przejściu plażą nawet nie ma co marzyć. Można za to sie przejechać na wielbładzie lub konno bo podjeżdżają z Hauzy po siatke Palmyry i zachęcają do wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 21:48 Czy dobrze zrozumialem, że przy tym nowym hotelu zbudowano też pomost do rafy ? Czy mozna z niego dowolnie korzystac ? Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Wróciłam z Palmyra 15.09.06, 21:56 Nie wiem jak tam wcześniej było ale pomost jest ok 150 m w lewo od plaży Palmyry. Ja z niego nie korzystałam, ale mąż tam raz wychodził z wody i obyło sie bez problemów - nikt mu nic nie mówił, a plaża palmyry graniczy po lewej stronie z plaża ale nie wiem jakiego hotelu - my chodzilismy piechotą i skręcaliśmy na plaże zaraz za Hauzą, obok postoju Taxi i dalej nie zapuszczaliśmy sie, wiec nie znam nazwy hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt_kocham Re: Wróciłam z Palmyra 22.10.06, 00:01 a jak się w ogole podobało ja wrocilam 5 wrzesnia bylam 2 tygodnie i DLA MNIE BYŁA REWELA strasznie mi sie podobał hotelik a co myślicie o animatorach ?? Odpowiedz Link Zgłoś