elgouna 22.01.07, 13:18 Witam, jeszcze raz bardzo proszę o okontakt osoby, które były w hotelu Plaza w Sharm, elgouna@o2.pl, pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia3105 Re: Regency Plaza Resort 22.01.07, 15:33 Ja również dołączam się do prośby, jadę tam dopiero pod koniec maja, ale za wszelkie nowe wiadomości z góry dziękuję! Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
aniek30 Re: Regency Plaza Resort 22.01.07, 16:44 Ja bylam, wrocilam dwa tygodnie temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jonoforeza Re: Regency Plaza Resort 23.01.07, 15:29 Było już kilka wątków na ten temat. Hotel jest już w pełni funkcjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9659 Re: Regency Plaza Resort 23.01.07, 17:05 A MOZE KTOS NAPISZE COS WIECEJ O TYM HOTELU? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: Regency Plaza Resort 12.02.07, 18:52 Nie no porażka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wróciłam tydzień temu. Byłam trzeci raz w Egipcie ale ten hotel popsuł mi wiele. Przede wszystkim podobno został otwarty ok półtora roku temu a sprzęty w pokojach, wanna i inne różne rzeczy są stare, tak jakby odkupili to od jakiegoś likwidowanego hotelu. Mało tego, mój przyjaciel, który przyleciał z dziewczyną z Kijowa miał grzyba na ścianie i nawet nie chcieli mu zmieni pokoju, tylko zamalowali to. Wanny obdrapane z kamieniem nie do usunięcia, płtta na biurku popękana, drzwi wejściowe nie były nowe.... Ja daje temu hotelowi 3* a nie 5* a to obniżałoby kozty pobytu. Dla rodzin z małymi dziemi nie nadaje się. Wózki musiałam nosi po schodach a byłam z bliźniakami. A jedzenie...przez 2 tyg na objad ryba i kurczak. Myślałam, że sie pożygam jak spojrzę na kurczaka w Polsce. Soki rozrabiane z wodą w takiej proporcji, ze wiecej wody było w nich. O alkoholach w all należy zapomniec, tylko ich wódka, która śmierdziała bimbrem i ich 1 whysky. Tylko piwo było ok. Ale co sie okazało, właściciele Alfa Star sa jednocześnie właścicielami tego hotelu (Polka i Egipcjanin). Spotkałam tam na niejscu opiekunkę ich dzieci Do Egiptu jeszcze pojade, ale na pewno nie do tego syfu. Jedyny plus to dyskoteka i ładne widoki przy basenie, mostki, sztuczne rzeczki. Acha i jeszcze basen. Miał by podgrzewany a było w kratkę. I miała by polska animacja, ale dziewczyna odeszła po paru dniach... Szkoda gadac ale nie polecam tego hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
okomi Re: Regency Plaza Resort 13.02.07, 09:43 Nie wiem jak to możliwe, ale wszyscy inni chwalą ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re: Wszyscy inni czyli kto? i gdzie? 13.02.07, 10:01 Też byłam, i też już mnie tam nie zobaczą Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: Regency Plaza Resort 13.02.07, 15:10 Może ci wszyscy inni nigdy nie byli w żadnym innym hoteu. Ja na wakacje zagraniczne jeżdżę2 razy do roku i wierz mi, mam porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
barwin12 Re: Regency Plaza Resort 15.02.07, 13:35 justyna.bia napisała: > Może ci wszyscy inni nigdy nie byli w żadnym innym hoteu. Ja na wakacje > zagraniczne jeżdżę2 razy do roku i wierz mi, mam porównanie. Poczułem się strasznie malutki bo nie jeżdzę 2 razy do roku na wakacje. I przepraszam za to że mi się podobało w Regency Plaza. Odpowiedz Link Zgłoś
doris514 Re: Regency Plaza Resort 15.02.07, 18:54 Bogu dzięki, że jest ktos komu sie podobało. Lecę w sierpniu i już zaczynam mieć obsesję na temat tego hotelu. Do tej pory zaliczała 3* w Tunezji i Maroku i baaardzo mi sie podobalo, więc może przetrzymam??? Odpowiedz Link Zgłoś
evita2401 Re: Regency Plaza Resort 16.02.07, 09:05 Tylko tam nie jedźcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bylismy na sylwestrze 2006/2007 - DRAMAT. To cholerne biuro podrózy specjalnie kłamie, bo współwłascicielami tego hotelu są właściciele Alfa Star. Stare meble, stare wyposażenie, poziom obsługi ZEROOOOO. Jedzenie katastroficzne, złodziejstwo w cenach na każdym kroku. Sylwester kosztował nas po 300 pln od osoby + 50 USD za "napoje": nie dali NIC do jedzenia (slownie 22 orzeszki ziemne), a za te 50 USD dostaliśmy szampana o smaku płynu Ludwik - nie jesteśmy wybredni ale nie moglismy wypic nawet łyka + wino ich lokalnie znany syfilis.. Lubimy Egipt, ale to był niewpypał. Alfa Star robi to swiadomie, jest im juz tak dobrze że nie zawracają sobie głowy jakimis tam klientami. Jedyny pozytyw to plaża - ale raczej w lipcu. Alfa Star - tracicie z roku na rok - tyko tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
barwin12 Re: Regency Plaza Resort 16.02.07, 12:18 Jeśli chodzi o ceny sylwestrowe to nawet w Polsce imprezy rzadko kosztują mniej. To tak jakbyś miała pretensje do kwiaciarki, że w Walentynki sprzedaje kwiaty dwa razy drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
doris514 Re: Regency Plaza Resort 16.02.07, 15:31 Kurczę, juz sama nie wiem, co o tym wszystkim mysleć....niektóre opinie sa bardzo pozytywne, może nie od razu 5*, ale nie jest tak źle. może do sierpnia sie polepszy. Barwin napisz swoją opinię, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka303 do doris :) 17.02.07, 11:57 Kochana, przynajmniej dla nas już nie ma odwrotu - lecimy 22 maja. No cóż zobaczymy? Ile ludzi, tyle opinii. Czasami myślę, że już lepiej nic nie czytać.... Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
doris514 Re: do doris :) 17.02.07, 18:20 Magdalenka!! ja trzymam kciuki i wierze, ze nie będzie tak źle. 2 lata temu poleciałam do Tunezji do hotelu Neptunia Beach strasznie opluwanej na forum i pobyt okazał sie rewelacyjny. Ja nie wymagam Sheratona, potrafie sie dostosować. Wierzę, ze Regency tez nie bedzie porażką. Odpowiedz Link Zgłoś
toja1235 Re: Regency Plaza Resort 17.02.07, 13:43 Wprawdzie opisywalam wczesniej ten hotel, ale napisze tutaj jeszcze raz. Bylam w styczniu 2007 (tez lecialam z obawami). Wg hotel to 4 gwiazdki. Lazienki to faktycznie plytki i armatura z demobilu, ale ja do hotelu szlam tylko spac, nie bylo czasu w ciagu dnia tam zaglada, poza tym moze nie byl to exclusiv, ale czysto, reczniki codziennie swieze, podloga i sanitariaty pomyte. Czesto w naszych nadomorskich agroturystykach jest duzo duzo gorzej. Telewizor i telefon jest, sejf w pokoju tez, lozka duze wygodne, ogrzewanie i klima tez sa, lodowka. Nie wiem czego mozna chciec wiecej, jezeli caly czas jest sie przy basenie albo na wycieczkach fakultatywnych. Jedzenie wg mnie bardzo dobre i duzo, niesamowity wybor ciast, puddingow, tortow, buleczek roznego rodzaju, chleba, do tego owoce, warzywa, rozne salatki na surowo i gotowane. Moze faktycznie bylo malo miesa i ryb (srednio 1-2 rodzaje na posilek)... ale wg mnie to nie problem, w koncu nie siedzi sie tam miesiacami i mozna poprobowac innych fajnych potraw. Do picia herbata zwykla, owocowa, soki, cola, fanta, kawa, woda..... Wode mozna nalewac sobie do butelek z dystrybutora i zabrac do pokoju (chociaz tam tez zostawiaja butelki z woda). Obsluga bardzo mila i pomocna, nie spotkalam sie z tym, zeby ktos mi czegos odmowil, nie pomogl (a prosilam kilka razy i w recepcji i panow sprzatajacych). Podobnie przy basenie. Jedynie dla kogos kto lubi alkohol moze byc problem, bo faktycznie przy basenie nic ciekawego nie serwowano, tylko cole, kawe, herbate, wode, sprite. Podobnie na plazy. Dodatkowo od 16 mozna bylo isc na podwieczorek i kawe w cafe przy recepcji. W glownym budynku tez bylo czysto, ciagle ktos chodzil i sprzatal. Wieczorem fajne dyskoteki, pokazy tanca i inne. Nie mozna bylo sie nudzic. Przy basenie tak samo, animacje w roznych jezykach (no u mnie jeszcze Polka byla). Rezydent tez jest ok, pomocny, mozna o wszystko pytac, ma dyzury codziennie. Dla mnie minusy to duze oddalenie od Sharmu - centrum, malo miejsc spacerowych (tzn obok same budowy, ale tak jak pisalam to nawet bardzo dobre hotele maja takie sasiedztwo), brak rafy, troche malo wysokiej zieleni na terenie hotelu. Wakacje uwazam za bardzo udane, bylo super !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka303 Do: toja 1235 17.02.07, 16:47 Dzięki za powiew optymiznu.... Poadrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: Regency Plaza Resort 18.02.07, 16:56 Faktycznie chyba ALFA STAR ma jakieś udziały w Regency Plaza, bo jak zadzwoniłem do ALFY i zapytałem o hotel Laguna Vista to pani na infolini zaczęła non stop gadać o Regency Plaza jaki to on jest wspaniały (pewnie jest taki prikaz od właścicieli) że było to aż za słodkie , a wiadomo jak coś jest za słodkie to nie jest za dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
anetka1978 Re: Regency Plaza Resort 18.02.07, 19:02 Kris, przeciez jestes duzym chlopcem i nic nakazac Ci nie moga prawda? a jesli ta panna w biurze widziala oba hotele i sadzi za sa porownywalne a dba jedynie o Twoja kieszen - to raczej powinienes jej podziekowac a nie szukac podstepu. Polacy to dziwny narod, w dobre opinie nie uwierza z negatywnej opini tworza zaraz opinie. Widzialam ten hotel i w zupelnosci podzielam wszystkie pozytywne opinie, poza tym wakacje raczej spedza sie na plazy, przy basenie a nie w pokoju, a do Egiptu nie jedzie sie raczej po to zeby wcinac bigos i pierogi - a raczej sprobowac tamtejszej kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
doris514 Re: Regency Plaza Resort 18.02.07, 19:58 Anetka! Bóg Ci zapłać za dobre słowo!! obyś miała rację. Ja chcę przede wszystkim wypocząć i zapewnić mojej córce dobrą zabawę. Mam nadzieję, ze malkontenci i maruderzy wybiorą co najmniej Barona, a nam stawiającym na dobrą zabawę pozostanie Regency. Pozdrawiam wszystkich, i tych "za" i tych "przeciw" Regency Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: Regency Plaza Resort 19.02.07, 01:45 Mi się nie podobsło ale pozdrawiam wszystkich, którzy sie tam wybierają i zyczę udanych wakacji!!! Ja akurat tak się składa, że leciałam na wakacje a półtorarocznymi bliźniakami i siedziałam sporo w pokoju hotelowym a nie tylko na plaży i przy basenie. A sprzątanie pokoi w moim przypadku polegało na zmianie ręczników i umyciu podłogi. W łazience zostawiony bałagan, o biurku nie wspomnę... Ale jedźcie to się przekoancie. A z tymi włascicielami Alfa Star i jednocześnie hotelu to prawda na 100%. Opiekunka ich dzieci opowiedziała mi to i owo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś