Gość: magdzik IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 19:19 nie mogę się zdecydować. A ceny wycieczek do Safagi są tańsze. CZy ktoś był w Safadze i może coś powiedzieć na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Safaga czy Hurghada IP: *.acn.pl 16.09.03, 19:26 Zależy czego oczekujesz od wyjazdu. Jeżeli chcesz zażywać uciech miejskich (mnie to nie interesowało) to wybierz Hurgadę. Natomiast jeżeli możesz ograniczyć sie do kilku hektarów na terenie hotelu (+ różne wycieczki) to wybierz Safagę. Jeżeli planujesz wycieczkę do Luksoru to z Safagi masz ok. 1 godz mniej jazdy tam i 1 godz. mniej z powrotem. Jeżeli planujesz wycieczkę do Kairu do do czasu podruży dodaj sobie 1 godz. tam i 1 godz. z powrotem. Z Hurgady autokary jedzie do Luksoru ok. 4 godz. Konwuj formuje sie w Safadze. W Kairze nie byłem ale czas jazdy z Hurgady do Kairu zajmuje ok. 7.godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdzik Re: Safaga czy Hurghada IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 19:32 Dzięki. Osobiscie wolę raczej cisze i spokój, mój mąż także nie lubi tłumów, dziecko pewnie oczekiwałoby rozrywek.( tak w Turcji wybrałam Side, a nie Alanyę) chociaż chętnie poszłabym popołudniową porą na jakiś bazar czy do knajpek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Safaga czy Hurghada IP: 212.106.6.* 17.09.03, 12:50 Jesli na nurkowanie, to bardzo polecam Safage, wlasnie wrocialam i jest pieknie. Bylam w hotelu Paradise, ale Meanaville wydaje sie znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś