grzessol 06.06.08, 17:44 Witam, co sądzicie o Hotelu Palmyra amar el zaman w Sharmie, czy może ktoś zetknął się podczas pobytu z tym hotelem, bo niestety informacje krążące w necie są bardzo ogólnikowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzessol Re: Palmyra amar el zaman 11.06.08, 17:50 Ponawiam prośbę o wieści na temat Palmyry... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_sk Re: Palmyra amar el zaman 11.06.08, 19:01 to moja wypowiedz z forum wakacje.pl "Autor: ~magdaaaaaaaa 21-02-2008 14:01 wyślij odpowiedź wrocilam... i nie polecam... hotel jest baaaaardzo daleko od centrum, nawet jesli nastawiasz sie glownie na wypoczynek w hotelu to on tez sie do tego nie nadaje... do naama jedzie sie conajmiej 30 minut, taksowka od 30 le z hotelu, spowrotem wiecej, mozna tez dojechac busem za 3 le, ale ta odleglosc... hotel niewielki, nieskonczony, plaza taka sobie, basen maly, dla dzieci sa 2 zjezdzalnie, ale kazda czynna tylko godzine w ciagu dnia, animimacje ograniczaly sie do codziennego odtanczenia ukladu tanecznego przez 4 animatorow, wybor jedzenia niewielki, jesli dzien wczesniej byl szpinak na kolacje to na nastepny dzien z pewnoscia znajdziesz go na obiad... co bylo baaardzo dziwne jak na egipt, jednego dnia podawali wieprzowine... naprawde jest wiele innych hoteli w tej cenie, ktore sa albo blisko centrum albo ich standart jest o wiele lepszy... jedynym plusem byly pieknie wykonczone pokoje.. no ale chyba nie po to do egiptu sie jedzie zeby w pokoju siedziec... no i niby all incl cala dobe ... ale w sumie po co komu jedzenie po 24 czy alkohol... bardzo sie zawiodlam na tym hotelu... polecam szukac czegos innego. pozdrawiam :) " Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Palmyra amar el zaman 11.06.08, 18:21 a co chcesz wiedziec - zadaj pytanie :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
grzessol Re: Palmyra amar el zaman 14.06.08, 09:34 Kupując wyjazd do zamana pani z biura skontaktowała się z zarządcą hotelu, który potwierdził że wszystkie prace zostały ukończone i hotel jest w stanie idealnym, czy to aby prawda? Czy dojazd do plaży nie jest uciążliwy? A jak wygląda sama plaża, bezpośrednio zejście do morza czy 200 metrów płycizną lub pomostem a później rafa? Czy opinia magda_sk jest miarodajna? Odpowiedz Link Zgłoś
magda_sk Re: Palmyra amar el zaman 14.06.08, 13:05 a czemu mialaby nie byc? chyba nie mam zadnego interesu w tym zeby odradzac komus ten hotel... bylam na poczatku lutego, wiec moze juz wszystko skonczyli napisz swoja opinie po powrocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_sk Re: Palmyra amar el zaman 14.06.08, 13:30 jeszcze chcialam dodac ze to ze byl nieskonczony bylo najmniejszym problemem ;) nieskonczona byla glownie czesc na prawo od holu, no i czasami przy recepcji biegali ludie z drabinami i zakladali lampy, ale nie bylo to jakos specjalnie uciazliwe ;) hotel moze nie jest zly, ale naprawde przecietny... i na pewno nie powinien miec 4 gwiazdek... ja do egiptu nie jezdze po to zeby siedziec w hotelu, wiec dla mnie odleglosc byla naprawde duzym problemem, czekanie na busa czy taksowke, targowanie sie z taksowkarzami o cene , jazda ok 30-40 min, chociaz raz zdarzylo mi sie wracac godzine... w kwietniu bylam na wyjezdzie "fortuna" trafil mi sie el diwan... jest on blisko lotniska , spory kawalek od centrum, ale przez caly tydzien jak jezdzilam do naama czy na old sharm , zawsze wspominalam palmyre, i cieszylam sie ze teraz jest "tak blisko" ;) patrzac obiektywnie to hotel nie nadaje sie nawet dla kogos kto nastawia sie wlasnie na wypoczynek w hotelu... nic sie w nim nie dzieje, tak jak pisalam z animiacji to jeden uklad taneczny odtanczony przez 4 animatorow, raz w tygodniu dyskoteka, gdzie tez glownie przychodzili animatorzy, osob bylo najwiecej 15 ... w nabq jest bardzo duzo hoteli, ale sa to duze resorty , z knajpami, barami, wystepami itd ... w palmyrze tego niestety nei ma... nie wiem czy rafa jest, na plazy bylam tylko raz i to na godzine, zejscie jest z pomostu ale nie wiem czy jest rafa bo jak bylam w lutym strasznie wialo i nie mialam ochoty tego sprawdzac ;) zreszta nikt inny tez nie ;) ale najwazniejsze jest pozytywne nastawienie, nie przejmuj sie, a wszystko bedzie dobrze ;) w koncu to egipt :) mojego wyjazdu nie zepsulo nawet nieustanne wyladowywanie na mnie swojego niezadowolenia z mojego wyboru hotelu przez reszte rodziny ;) a czy byl ktos jeszcze poza mna? bo jestem ciekawa innych opinii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzessol Re: Palmyra amar el zaman 14.06.08, 09:52 Mam jeszcze prośbę o ewentualną stronę internetową hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela100 Re: Palmyra amar el zaman 11.06.08, 23:56 Camelca ma najlepsze info sprzedaje go za 1300 zł wiec miłych lotów Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Palmyra amar el zaman 14.06.08, 13:27 www.ostatniemiejsca.pl/index.php?option=com_tntravel&Itemid=&cmd=ofr_detail&oid=26919 na samym dole tego linku masz opinię klientki z maja Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
grzessol Re: Palmyra amar el zaman 19.06.08, 17:36 Przypominam wątek, prośba o opinie odnośnie Hotelu Palmyra amar al zaman, kto był niech coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-pod Re: Palmyra amar el zaman 21.06.08, 00:05 Ja też byłam w tym hotelu, wróciłam dwa tygodnie temu i jeżeli szukacie spokoju, to według mnie hotel jest ok. Rzeczywiście trochę daleko, ale jeżdżą darmowe busy codziennie na zmianę do Naama Bay i do Old Sharm. Do plaży jest jakiś kilometr, ale również co godzinę wyjeżdża bus. Plaża jest zagospodarowana, co prawda zejście do morza może być trochę nieprzyjemne, bo nie ma piasku. A sam hotel moim zdaniem jest spokojny. Fakt, żę animatorzy nie mają wielkiego zajęcia, bo nie ma na to chętnych. Ale rozmawiałam z nimi i wiele razy słyszałam propozycje różnych ćwiczeń czy gier itd. Na animację raczej nie powinno się narzekać, bo robią co w ich mocy. Nie sztuka prowadzić animację przy 50 osobach w całym hotelu =]. Hotel jest już praktycznie ukończony, ale z tyłu dobudowywane są jeszcze baseny, które nie są gotowe. Ten, który jest czynny, rzeczywiście jest troszkę mały. Ale ja sama z hotelu jestem zadowolona i jeżeli nie szuka się jakichś niesamowitych atrakcji, a spokoju, to hotel jest godny polecenia. Pracuję z siostrą w biurze podróży i wielu ludzi wraca zadowolonych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzessol Re: Palmyra amar el zaman 25.06.08, 18:25 Dziękuję za opinię o hotelu? Pani w biurze zapewniła o całkowitym ukończeniu hotelu, czy ten basen na ukończeniu należy na pewno do hotelu Palmyra? A widoczne na fotkach reklamowych baseny to nie są czasem brodziki dla dzieci? Czy jest możliwe dojście do morza z hotelu w 15 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-pod Re: Palmyra amar el zaman 27.06.08, 16:28 Tak, basen jest na terenie hotelu. Jeden basenik, ten mniejszy, to brodzik. A ten z wysepką w środku to głęboki basen. Dojście do morza jest możliwe w 15 minut, ale jeżdżą busiki więc spacer nie jest absolutnie konieczny :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wacha88 Re: Palmyra amar el zaman 07.07.08, 17:04 witam czy ktos moze napisac jak wyglada ALL w tym hotelu i czy jest aqua park widniejacy na zdjeciach ?? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel [...] 07.07.08, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-pod Re: Palmyra amar el zaman 11.07.08, 15:18 All jest w porządku. Jest śniadanie od 8.00 o ile dobrze pamiętam do 10.00, późne śniadanie do 11.00, obiad o 13.00 do 16.00, od 18.00 kolacja do 22.00 i od 22.00 do 23.00 późna kolacja Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_if Re: Palmyra amar el zaman 28.07.08, 13:08 Witam Was serdecznie Własnie wróciłam z Egiptu z hotelu Palmyra amar el zaman. Przed wyjazdem czytałam wasze wypowiedzi, i szczerze powiem, ze byłam załamana, zastanawiałam się nawet czy nie zrezygnowac z wycieczki, okazało się, że zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z pobytu, ale może nie należę do super wymagajacych ludzi, tylko do takich, którzy jadą wypocząć i się pobawić. Fakt od centrum daleko, ale jak piszą moi poprzednicy zawsze można było dojechać busem lub taxówką. Hotel jest duży, co prawda nie jest jeszcze skończony, ale nie wiem w czym miałoby to przeszkadzać, wręcz uważam, ze to zaleta. Osobiście lepiej czułam sie na poczatku turnusu, kiedy było mniej osób i nie trzeba bylo wczesnie rano zrywać się z łożek i biec z ręcznikiem, aby zająć sobie leżak przed basenem. Podczas posiłków też można bylo sobie wybrać ulubione miejsce w restauracji. Plaża może nie jest rewelacyjna, ale byłam na kilku i ta do najgorszych nie należala, a nawet bylam pozytywnie zaskoczona, widząc ją wczesniej na zdjęciach. A jeśli chodzi o samoloty, które tak bardzo przeszkadzają....dla mnie byly one atrakcją. Stwierdzilam, że już nigdy nie będę sugerowała się wypowiedziami z forum, czasami moga pomóc, ale jak widac nie zawsze. Poza tym przeważnie jest tak, że jak ludziom coś się nie podoba to smarują na forum, a jeśli jest ok to są zadowoleni i już. pozdrawiam wszystkich i polecam hotel. :) Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1801 Re: Palmyra amar el zaman 07.08.08, 16:00 Witam. Hotel Palmyra Amar El Zaman jest hotelem co prawda nie skończonym ,ale zadbanym.. Budynek po lewej stronie (wychodząc z recepcji) będzie jeszcze kończony...Pokoje są naprawde bardzo ładne...Osoby które w nich sprzątające naprawde bardzo się starają, aby wypoczywający tam mieli luxus...All Inclusive w tym hotelu jest bardzo rozbudowany... Śniadanie 7:00-10:00 , późnie śniadanie 10:00-11:00 , lunch 13:00-16:00 , kolacja 19:00-22:00 i poźna kolacja 00:00-01:00.. Natomiast bar koło recepcji jest czynny przez całą dobę..Baseny nie są złe..Jeden ze zjeżdżalniami , jeden głęboki i brodzik dla dzieci... Jeżdżalnie są czynne w danych godzinach.. Niebieska 11:00-13:00 ,a żółta 15:00-16:00...Busiki jeżdżące na plaże odjeżdżają spod hotelu o pełnej godzinie i jeżdżą one od 09:00-18:00..Plaża nie jest zła...Dla osób lubiących podziwiać rafę jest odpowiednim miejscem... Polecam ten hotel...:):) Pozdrawiam..:):) Odpowiedz Link Zgłoś