Gość: beti Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 20.11.03, 22:57 Ja - i śmiech mnie ogarnia. Nie posiadam zbyt dużej wiedzy na temat Egiptu, ale rekiny w Morzu Czerwonym to chyba lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Zaskoczenie? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.11.03, 10:01 Zaskoczenie? To ja jestem zaskoczony, że można nie wiedzieć o takich rzeczach. Wystarczy przeczytać jakikolwiek przewodnik. Na Szarm al Sheikh jest nawet zatoka rekinów (Sharks Bay), a w tej zatoce są piękne rafy koralowe a nad nią hotele. Ale proszę się nie przerażać. Nikt już tam nie pamięta, że tam kiedyś były rekiny (dużych rozmiarów) i nie zdarzyło się aby człowiek został tam zaatakowany. Rekiny występują w Morzu Czerwonym od zarania dziejów i nic nie wskazuje aby miało się to zmienić. Rekinów jest chyba kilkadziesiąt gatunków i nie każdy jest groźny dla człowieka. Podobno więcej rekinów występuje w pobliżu połączenia się Morza Czerwonego z Oceanem . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? 21.11.03, 10:24 W Egipcie zapewne rekiny się jakoś tępi, żeby nie starszyły turystów, ale w Port Sudan, ledwo tysiąc km na południe jest ich pełno i sporo ludzi już zjadły. Jest nawet tablica z nazwiskami nurków zjedzonych przez nie przy wejściu do Portu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagna Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 16:59 Rekiny są i to kilka gatunków! dagna P.S. I można je spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.smrw.lodz.pl 20.11.03, 23:13 a o co chodzi bo nie oglądnołem ale byłem w Egipcie i o rekinach nic nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corrina_f1 Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.maqs.com 21.11.03, 09:33 Możecie w sktócie napisać, o czym był program? NIestety nie oglądałam .. :( pozdro Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiet Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:46 W roli głównej wystąpiło BP ALFA-STAR i paru ludków, zwanych powszechnie turystami, którzy chyba nie do końca wiedzieli czego chcą :-((( Moje wrażenia po programie: Po 1. Jadąc do kraju położonego w Afryce wypada conieco poczytać na jego temat a nie mieć później prestensje w stylu ze były mrówki czy inne jakieś tam gady, przecież coś takiego ma prawo wystąpić. Ktoś tragizuje, że był rekin czy coś tam, ale zapomniał że widział go w morzu a nie na krytej pływalni. Informacji szczególnie w sieci jest na tyle że można się dowiedzieć iż jest to nieco "inny" kraj aniżeli te w europie. Ale jak komuś żal paru impulsów czy też piątaka na kawiarenke to rozczarowanie jest jakie jest póżniej :-((( Po 2. W przypadku hotelu czy pokoi mieli nieco racji sam bym się wku...wiał w takiej sytuacji, ale koniec języka za przewodnika, przecież sprawę pokoju spokojnie można załatwić samemu za śmieszne kilka $ i rezydent nie jest do tego wcale potrzebny, chyba że komuś honor nie pozwala bo przecież zapłacił za wszystko w BP. Ale jak ktoś jest niedorajdą nawet w swoim kraju to czego się spodziewać poza nim. Po 3. Temat ratownika na rafach...rozbawiło mnie to strasznie, że brak było informacji o tym iż nie wolno dotykać raf, a te zapewne wystepuja tylko w Egipcie i jeden z drgim tego nie wiedzial...żałosne :-((( pretensje że pani jakaś tam nie umiała pływać i nie miała należytej opieki podczas nurkowania...jeszcze bardziej żałosne :-((( po cholerę właziła do wody ??? od dzisiaj ten kto nie umie jezdzić samochodem powinien mieć pretensje, że nikt mu nie pomoże na środku ulicy. Po 4. Podobała mi się wypowiedź faceta z sejmowej komisji turystyki, że wszystko ma jakość taką jaka jest tego cena, a cwaniactwo polaczków stało się regułą, gdzie turysta już w samolocie czy autokarze myśli jak tu pognębić BP i spędzić darmowe wakacje w ramach rekompensaty :-((( Coraz bardziej wstydzę się swojej narodowści...wynika to również z obserwacji własnych podczas wyjazdów. Po 5. Pc_maniac pracuj ciężko może, niektóre cwierćmózgi zrozumieją co czytają i przygotują się do takiej podróży i pobytu, albo dadzą sobie spokój jeszcze przed wyjazdem, co chyba będzie dobrym rozwiązaniem. Opinia o nas na świecie jest na tyle parszywa, że nie trzeba jej pielęgnować w tym kierunku dodatkowo. Więc korzystając z okazji pokłony dla Ciebie jak również dla Agnieszki za to co robicie. Ja spędziałem wspaniałe wakacje z BP które wybrałem, nie spodziewałem się cudów, ponieważ niewiele za nie zapłaciłem, a i tak nie jestem w stanie zarzuić nic od strony organizacji. Przed wyjazdem spędziłem wiele godzin min. na tym właśnie forum oraz innych stronach poświęconych tematyce i właśnie pewnie dlatego wróciłem z uśmiechem na twarzy. Na dodatek jedno jest pewne, zawitam do egiptu i to jeszcze nie raz nie dwa, prawdopodobnie z tym samym BP z którym byłem w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: 81.210.121.* 21.11.03, 18:41 Jako pracownik konkurencyjnego biura podróży...muszę sie z kolega zgodzić w 100% to nie wina biura że ktos kto zapłacił grosze wymaga niewiadomo czego. Natepnym razem dołóżcie 500zł na osobę i będziecie mieli wszystko tak jak należy. A moze nie ..moze jak już dołożycie te 500zł to będziecie chcieli złote klamki u drzwi. Turystów polskich podzieliłbym na dwie kategorie: na tych którzy jada wypoczywać, i na tych którym wyjazd sięnie podoba zanim go kupia. Nie dam złego słowa powiedizec na ALFĘ STAR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: do cwieta IP: *.officedepot.com.pl 24.11.03, 08:50 Witam, czy mógłbyś zdradzić z jakim BP byłeś w Egipcie? Pozdrawiam B. Gość portalu: cwiet napisał(a): > W roli głównej wystąpiło BP ALFA-STAR i paru ludków, zwanych powszechnie > turystami, którzy chyba nie do końca wiedzieli czego chcą :-((( > > Moje wrażenia po programie: > > Po 1. Jadąc do kraju położonego w Afryce wypada conieco poczytać na jego temat > a nie mieć później prestensje w stylu ze były mrówki czy inne jakieś tam gady, > przecież coś takiego ma prawo wystąpić. Ktoś tragizuje, że był rekin czy coś > tam, ale zapomniał że widział go w morzu a nie na krytej pływalni. Informacji > szczególnie w sieci jest na tyle że można się dowiedzieć iż jest to > nieco "inny" kraj aniżeli te w europie. Ale jak komuś żal paru impulsów czy też > > piątaka na kawiarenke to rozczarowanie jest jakie jest póżniej :-((( > > Po 2. W przypadku hotelu czy pokoi mieli nieco racji sam bym się wku...wiał w > takiej sytuacji, ale koniec języka za przewodnika, przecież sprawę pokoju > spokojnie można załatwić samemu za śmieszne kilka $ i rezydent nie jest do tego > > wcale potrzebny, chyba że komuś honor nie pozwala bo przecież zapłacił za > wszystko w BP. Ale jak ktoś jest niedorajdą nawet w swoim kraju to czego się > spodziewać poza nim. > > Po 3. Temat ratownika na rafach...rozbawiło mnie to strasznie, że brak było > informacji o tym iż nie wolno dotykać raf, a te zapewne wystepuja tylko w > Egipcie i jeden z drgim tego nie wiedzial...żałosne :-((( pretensje że pani > jakaś tam nie umiała pływać i nie miała należytej opieki podczas > nurkowania...jeszcze bardziej żałosne :-((( po cholerę właziła do wody ??? od > dzisiaj ten kto nie umie jezdzić samochodem powinien mieć pretensje, że nikt mu > > nie pomoże na środku ulicy. > > Po 4. Podobała mi się wypowiedź faceta z sejmowej komisji turystyki, że > wszystko ma jakość taką jaka jest tego cena, a cwaniactwo polaczków stało się > regułą, gdzie turysta już w samolocie czy autokarze myśli jak tu pognębić BP i > spędzić darmowe wakacje w ramach rekompensaty :-((( Coraz bardziej wstydzę się > swojej narodowści...wynika to również z obserwacji własnych podczas wyjazdów. > > Po 5. Pc_maniac pracuj ciężko może, niektóre cwierćmózgi zrozumieją co czytają > i przygotują się do takiej podróży i pobytu, albo dadzą sobie spokój jeszcze > przed wyjazdem, co chyba będzie dobrym rozwiązaniem. Opinia o nas na świecie > jest na tyle parszywa, że nie trzeba jej pielęgnować w tym kierunku dodatkowo. > Więc korzystając z okazji pokłony dla Ciebie jak również dla Agnieszki za to co > > robicie. > > Ja spędziałem wspaniałe wakacje z BP które wybrałem, nie spodziewałem się > cudów, ponieważ niewiele za nie zapłaciłem, a i tak nie jestem w stanie zarzuić > > nic od strony organizacji. Przed wyjazdem spędziłem wiele godzin min. na tym > właśnie forum oraz innych stronach poświęconych tematyce i właśnie pewnie > dlatego wróciłem z uśmiechem na twarzy. Na dodatek jedno jest pewne, zawitam do > > egiptu i to jeszcze nie raz nie dwa, prawdopodobnie z tym samym BP z którym > byłem w tym roku. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiet Re: do cwieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 13:03 tajemnica żadna to to nie jest ... ale zaraz część mnie opluje :-))) ale co mi tam ... byłem na 7 + 7 z Triadą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 15:55 Byłam w Egipcie w październiku a Polacy oczywiście z wszystkiego muszą zrobić duzo szumu. Nikt mnie nie zjadł, nie utopiłam się i na pewno wrócę do tego pieknego kraju. Polecam wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zojko Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? 21.11.03, 22:39 Można nie wiedzieć, że w Egipcie są rekiny - w moim przewodniku nie pisano (może dlatego, że wydało go Alfa Star?). Ale nie sądzę by tym ludziom nie podsunięto do podpisu papierków, że schodzą do wody na własną odpowiedzialność. Ja nie nurkowałam bo strach okazał się silniejszy od ciekawości , a i tak musiałam podpisać chcąc wypłynąć na łodzi. Ratownik na pełnym morzu? Nawet w Polsce nie ma takich luksusów. A przecież to taki piękny kraj - nie ma wypadków autokarów ( te o których mówią media to propaganda)i służba zdrowia na najwyższym poziomie, nieprawdaż? Cwiet ma rację - nie oczekujmy cudów. Nagła śmierć, wypadki, nieprzyjemni urzędnicy - samo życie, tyle że trudniejsze do zniesienia na upragnionym urlopie. Potrzebny jest dystans bo przecież nie można zobaczyć zaśmieconych przedmieść Kairu na Ibizie. Albo nocuje się w Holiday Inn, albo jak Pawlikowska - w dżungli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.ae.poznan.pl 24.11.03, 18:35 Zgadzam sie, że za marne pieniądze nie mozna oczekiwać cudów. Ja byłem w Hurghadzie z Neckermannem w hotelu Palm Beach Resort, ko żystałem również z wyjazdów łodzią na nurkowanie. Wszystko bez najmniejszych zażutów. Wynika z tego że kto chce pojechac w pewne miejsce i spedzic czas bezstresowo powinien wybrac wiarygodne biura i wydac troche wiecej. Z pewnością powróce do Hurghady ale tylko z Neckermannem lub Tui, Za jakość trzeba zapłacić, najwidoczniej polacy jesze tego nie rozumieją i kożystają z przedziwnie tanich ofert, które nie budzą u tych osób kompletnie żadnych podejżeń że coś może być nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 16:03 A ja bylam za stosunkowo niewielkie pieniadze z Alfa Star na Synaju i bylo super!Swietny luksusowy hotel ,rezydent ok ,zero wpadki .Byl to jeden z najlepszych moich wyjazdow a jezdze z roznymi biurami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAGA Re: Kto ogląda TVP1 - sprawa dla reportera ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 10:45 Wszystko pięknie opisałeś łącznie z reklamowaniem biur podrózy, tylko rażący jest brak znajomości ortografii klienta tegoz biura. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś