Dodaj do ulubionych

meble skórzane

22 lata temu
Zamierzam kupić skórzany komplet wyoczynkowy. Poradżcie jaka powinna być to
skóra, jakiej firmy itp.
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: meble skórzane 22 lata temu
      Też jestem na etapie wybierania skórzanych mebli i po obejrzeniu ofert w
      sklepach doszłam do wniosku:
      - mam zamiar kupić mebel na wiele lat, więc musi być trwały, musi mieć porządny
      mechanizm funkcji do spania
      - tańsze skóry są cieńsze i szybciej mogą się zniszczyć, a nie stać mnie na
      eksperymentowanie na własnych pieniądzach
      - jeśli nie stać mnie na porządną skórę, to chyba lepiej kupić dobry mebel w
      innym obiciu np szanila

Podaję linki do producentów fajnych mebli i dobrych jakościowo (polecanych
      przez znajomych):
      www.wojt.info/meblomak3/index1.html
      www.domofaber.com.pl/index.php?strona=32&jezyk=1
      www.kler.pl/
      www.mebelplast.com/
      www.meblotap.com.pl/narozniki/index.php?meble=Narożniki&mebel=95
      Daj znać na forum, jak znajdziesz coś jeszcze
      Pozdr
      • Gość: Jan23 Re: meble skórzane IP: 212.244.78.* 22 lata temu
        Mam kanapę narożną firmy Kler o kolorze jasny beż.Moja rada taka:
        -zwróć uwagę ze musisz czyścić firmowym płynem króry nie jest tani (ok.90 zł)
        -jeżeli są małe dzieci i kanapa jest w pokoju gdzie jest telewizor (kolor jasny
        odpada)
        -skóra jest w lecie gorąca a w zimie chłodnawa wiec siedzenie przykryłam białą
        narzutą wełnianą
        -rzeczywiście kanapa jest porządna ale rozważ czy nie lepiej kupić kanapę obitą
        porządnym materiałem.Pozdrawiam ( mebel taki mam 5 lat)
          Jak pytałam o czyszczenie w domo faber, to powiedzieli,żeby czyścić wodą, a jak
          są silne zabrudzenia to wodą z mydłem. Wcale nie proponowali żadnych kosmetyków
          do pielęgnacji.
          Czy zostałam oszukana i takie metody nie nadają się do czyszczenia skórzanych
          mebli?
          Trochę się wystraszyłam tą trudnością w czyszczeniu, bo mój mąż marzy właśnie o
          janej kanapie, a mamy małe dziecko. Oj, chyba będziemy musieli dobrze ten temat
          przedyskutować w rodzinie.
          Pozdr
        • drzewko_szczescia Re: meble skórzane 13 lat temu
          Gość portalu: Jan23 napisał(a):

> -skóra jest w lecie gorąca a w zimie chłodnawa wiec siedzenie przykryłam białą
          > narzutą wełnianą

A skąd! Skóra jest zawsze chłodna zanim się ją ociepli własnym ciałem :)
      • grzywkaromana Re: meble skórzane 22 lata temu
        www.anmar-meble.com.pl
          Czy na tej stronie to w ogóle coś jest? Bo ja widzę tylko nazwę firmy (ani
          adresu, ani oferty) i nie ma możliwości wejścia gdzieś głębiej.
          Pozdr
    • gorczyca5 Re: meble skórzane 13 lat temu
      Proponuje meble skórzaen firmy Gala Collezione dobre wykonanie i ciekawy design
      • Gość: 1nottm Re: meble skórzane IP: *.lw.lannet.pl 13 lat temu
        Witam, mam od pół roku kanapę skórzaną Gala Collezione w kolorze ecru. No i dwójkę małych dzieci. Nie wierzyłam, dopiero sama się przekonałam, że przy małych dzieciach kanapa skórzana lepiej się sprawdza niż z tkaniny. Z tkaniny niestety nie wszystkie plamy się spierały, ze skóry owszem. Myłam ją już dwa razy i widziałam brud, który normalnie wtarłby się w tkaninę. Kupiliśmy kanapę z grubej skóry i w sklepie poradzono nam, że jeśli chcemy jasny kolor to skóra lepiej żeby była jak najbardziej gładka, nie perforowana, bo w taką gorzej czepia się brud. Ktoś np. usiądzie w ciemnych dżinsach i na jasnej perforowanej mogą zostać ciemne ślady. Ja ze swojej jestem mega zadowolona, zanim się ją nagrzeje swoim ciałem to rzeczywiście jest zimna, ale ja kładę wtedy jakiś koc lub nakrycie pod siebie. Pozdrawiam
      • Gość: tera Re: meble skórzane IP: 81.219.59.* 12 lat temu
        a zerknij sobie na meble ze skóry naturalnej firmy Lemag.Fajne aranżacje,skóra pachnie,cud miód
    • fpzg Re: meble skórzane 13 lat temu
      www.meblemilan.pl/catalog,pl,wypoczynki_skorzane,20.html
    • olechnowiczmich Re: meble skórzane 11 lat temu
      Na pewno skóra z I gatunku.
      Ja ostatnio kupiłem sobie do salonu komplet wypoczynkowy Luxur w Lemag Meble.
      Jest naprawdę super wykonany i pięknie się prezentuje.
    • justys321 Re: meble skórzane 10 lat temu
      Hejka jesteśmy z mężem na etapie urządzania naszego wspólnego mieszkania. Mamy kuchnię otwartą na salon dość duży tak ok 40m2 i teraz poszukuję dobrego jakościowo narożnika skórzanego. Możecie mi polecić jakąś dobą firmę, chodzi mi o styl elegancki i nowoczesny. szukałam jakichś inf na necie i znalazłam dużo pozytywnych opinii na temat firmy MEBEST np na kafeterii jest sporo oraz tutaj znalazłam taki tekst ''[url=http://mebest.pl/skorzane-wypoczynki-przeglad-najnowszych-modeli/]wypoczynki do salonu[/url]'' i naprawdę świetna jest ta pierwsza minimalistyczna sofa co myślicie o niej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka