Gość: Wisia IP: *.p.lodz.pl 22 lata temu Proszę o sprawdzony sposób na (obrane) pieczone ziemniaki. Zależy mi bardzo na chrupiacej skórce.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuka9 Re: Pieczone ziemniaki 22 lata temu ja robię tak (są pyszne i chrupiące): ziemniaczki obieramy i kroimy na cząstki(4 lub więcej w zalezności od wielkości) i wycieramy do sucha. Do miseczki wlewam oliwe z oliwek i dodaję paczkę przyprawy do mięsa mielonego KAMIS, mieszam. Do tego wrzucasz ziemniaczki i mieszasz aby wszystkie były oblepione. I na blache wyłożoną papierem do pieczenia a następie do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut. W międzyczasie trzeba ziemniaczki poprzewracać na drugą stronę. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisia Re: Podziekowania dla GOSI IP: *.p.lodz.pl 22 lata temu Do p.Gosi Bardzo dziekuję za pomoc. Zrobie na Nowy Rok. Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pieczone ziemniaki IP: *.sebastiana.ceti.pl 21 lat temu Okolicznościami życiowymi zmuszony zostałem do różnorakich domowych eksperymentów, także kulinarnych. Wypróbowałem ten przepis. Ziemniaczki wyszły genialne !!! Jak robiłem drugi raz to dodatkowo obsypałem je sproszkowaną ostrą papryką. To było to ! Orgazm podniebienia ;-) Szczęśliwego Nowego Roku ! Odpowiedz Link Zgłoś