Gość: blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu i nie wiem jak to wykorzystac:-(To taki pojemnik,kwadratowy 20 na 20 cm,wysoki na 12 cm,z pokrywka,a w srodku jest taki wklad z dziurkami...Co w tym mozna przechowywac?Poradzcie,prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
she8 Re: Dostalam prezent(Tupperware) 19 lat temu To pewnie pojemnik na wędliny.Dłużej zachowują świeżość w nim.Poszukaj na allegro pod hasłem tupperware i będziesz mieć pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Dostalam prezent(Tupperware) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Dzieki,przekopalam sie przez polawiacze do jajek,muszelki plus;-)))i teraz wiem,ze jestem szczesliwa posiadaczka"cudu kuchennego"...Pewnie w zyciu z tego nie skorzystam,ale ok:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Dostalam prezent(Tupperware) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu kiedy to są bardzo przydatne pojemniki, warto korzystać, spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Dostalam prezent(Tupperware) 19 lat temu Na prezentacjach w tym "cudzie kuchennym" robią taką potrawę: piersi kurczaka pokrojone w kostkę, ogórki świeże w cienkich plasterkach, koperek, vegeta. Wszystko to zalewają wrzątkiem, zamykają ustrojstwo na pół godziny i mają rosołek z drugim daniem. W/g mnie o tyłek potłuc. Skoro już to masz to możesz wykorzystać jako miskę do przechowywania żywności. Drogie było jak diabli więc nie wyrzucisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanda Re: Dostalam prezent(Tupperware) IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu można w tym "gotować" zalewając wrzątkiem np. makaron, ryż, kaszę gryczaną, potarkowane warzywa, rybę, kawałki piersi z kurczaka i posypując solą lub lepiej wegetą (oczywiście nie wszystko naraz, tylko to, co sobie wybierzesz:-)), wychodzą wtedy dania dietetyczne i bardzo smaczne. mam już ten cud dość długo i jestem z niego zadowolona, a najlepiej "gotować" w nim brokuły na sałatkę, bo są "al dente" i nigdy ci się nie rozgotują tak jak w garnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Dostalam prezent(Tupperware) IP: 129.187.45.* 19 lat temu Bardzo dobre do przechowywania salaty. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Dostalam prezent(Tupperware) 19 lat temu może to jest garnek do bezogniowego gotowania? allegro.pl/item251328973_cud_kuchenny_tupperware.html Odpowiedz Link Zgłoś