Gość: pysia IP: *.euv / 193.174.122.* 23 lata temu Niestety, ale przypalilam ciasto i teraz nie moge domyc mojej (nowej) tortownicy. Szczegolnie na bokach pozostaly przpalone miejsca. Czym moge to zmyc???? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: PRZYPALONA TORTOWNICA 23 lata temu nalej wody (po brzegi), dodaj trochę płynu do mycia naczyń i daj - tortownicy - czas do rana - samo zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: PRZYPALONA TORTOWNICA IP: *.euv / 193.174.122.* 23 lata temu juz pol dnia tak stala i niestety nie do konca dalo sie wszystko umyc:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: PRZYPALONA TORTOWNICA 23 lata temu spóbuj powtórzyć "akcję", dając gorącą wodę jak nie pomoże (nie wiem jaką masz tortownicę) - środki do czyszczenia kuchenek/piekarników itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: PRZYPALONA TORTOWNICA IP: *.euv / 193.174.122.* 23 lata temu no wlasnie wlozylam tortownice jeszcze raz do wody. Bedzie sie moczyc w nocy. A tortownice mam pokryta teflonem i troche mi szkoda jej tak ostro szorowac. Choc mimo wszystko juz ja niezle porysowalam. Ale tak na marginesie co to za teflon, ktory sie tak przypala:(( Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: PRZYPALONA TORTOWNICA 23 lata temu teflonu się nie szoruje jak się przypalił (niezły "kucharz" musiał to być), wystarczy zalać wodą i "szorstką stroną gąbki" umyć albo ten "teflon" jest - "teflonem" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: PRZYPALONA TORTOWNICA IP: *.euv / 193.174.122.* 23 lata temu no wlasnie dziwna sprawa z tym teflonem. Ciato wyszlo bardzo dobre, tylko poprzypalaly sie boki (jakby ciasto przywarlo do bokow i tylko w tym miejscu jest przypalone). Chyba jednak nie jest to teflon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: PRZYPALONA TORTOWNICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Sa środki w aerolozu do czyszczenia przpalonych piekarników. Np. Mr Muscle. Tortownice tez czyszczą znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś