Dodaj do ulubionych

PRZYPALONA TORTOWNICA

IP: *.euv / 193.174.122.* 23 lata temu
Niestety, ale przypalilam ciasto i teraz nie moge domyc mojej (nowej)
tortownicy. Szczegolnie na bokach pozostaly przpalone miejsca. Czym moge to
zmyc????

pozdr.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: PRZYPALONA TORTOWNICA 23 lata temu
      nalej wody (po brzegi), dodaj trochę płynu do mycia naczyń i daj - tortownicy -
      czas do rana - samo zejdzie
      • Gość: pysia Re: PRZYPALONA TORTOWNICA IP: *.euv / 193.174.122.* 23 lata temu
        juz pol dnia tak stala i niestety nie do konca dalo sie wszystko umyc:((((
          spóbuj powtórzyć "akcję", dając gorącą wodę
          jak nie pomoże (nie wiem jaką masz tortownicę) - środki do czyszczenia
          kuchenek/piekarników itp
            no wlasnie wlozylam tortownice jeszcze raz do wody. Bedzie sie moczyc w nocy. A
            tortownice mam pokryta teflonem i troche mi szkoda jej tak ostro szorowac. Choc
            mimo wszystko juz ja niezle porysowalam. Ale tak na marginesie co to za teflon,
            ktory sie tak przypala:((
              teflonu się nie szoruje

jak się przypalił (niezły "kucharz" musiał to być), wystarczy zalać wodą
              i "szorstką stroną gąbki" umyć

albo ten "teflon" jest - "teflonem" ??
                no wlasnie dziwna sprawa z tym teflonem. Ciato wyszlo bardzo dobre, tylko
                poprzypalaly sie boki (jakby ciasto przywarlo do bokow i tylko w tym miejscu
                jest przypalone).

Chyba jednak nie jest to teflon...
    • Gość: maryna Re: PRZYPALONA TORTOWNICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
      Sa środki w aerolozu do czyszczenia przpalonych piekarników. Np. Mr Muscle.
      Tortownice tez czyszczą znakomicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka