barbie2 13.03.04, 16:30 poradzcie jaki jest lepszy sterylizator :elektryczny czy do mikrofali? jakos nie przekonuje mnie wyparzanie butelek chyba nie mam do tego cierpliwosci a sterylizator jest wygodniejszy.prosze o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niecierpek27 Re: sterylizatory 13.03.04, 18:26 to zależy od Ciebie. Ja kupiłam Aventuparowy i jestembardzo zadowolona. Nie mam mikrofali więc nie mialam wyjścia. Ale ten praowy jest super. Mieści sie w nim 6 butelek. Wyparzają się przez 8 min, potem stygną przez 3 min. Wygoda straszna. Moj synus jest tylko na butli, je co 3,4 godzinki i zwariowałabym gdybym musiała je wygotowywać. Dodam że mały ma 6 tyg wiec trzeba pożądnie sterylizowac butelki bo to jeszcze maleństwo. Polecam ten parowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alisia79.1 Re: sterylizatory 15.03.04, 11:25 ja tez mam parowy aventu....jestem bardzo zadowolona. chcialam kupic taki do mikrofali ale my npo wyjezdzamy latem na 2 miesiace nad morze (mamy tam letni dom) a tam nie ma mikrofali.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: sterylizatory 26.03.04, 09:15 Zastanawiam się nad kupnem sterylizatora, i jestem ciekawa czy na butelkach osadza się kamień tj. biały nalot. Z własnego doświadczenia wiem ( przy pierwszym dziecku), że pomomo iż gotowałam buteli i przechowywałam owinięte w szczelnym pudełeczku i tak musiałam je ponownie przelewać gorącą wodą. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: sterylizatory 29.03.04, 19:06 a propos kamienia udało mi się go wyeliminować kiedy zaczęłam gotować butelki w wodzie z filtra Brita. mineralnej nie polecam, bo zamiast kamienia masz osad wapniowy :-))) pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacpra1 Re: sterylizatory 31.03.04, 15:02 Wyparzałam mojemu synkowi butelki w sterylizatorze parowym Avent bardzo długo, bo prawie do półtoraroku ( sama nie wiem po co tak długo,ale chyba z przyzwyczajenia :-) i butelki cały czas wyglądały jak nowe, przejrzyste i bez zadnego osadu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: sterylizatory 31.03.04, 15:16 Ja polecam. ja używałam Aventu do mikrofalówki i byłam bardzo zadowolona (choć butelki i tak szarzeją i tak), z tym że jeśli dużo podrózujesz to lepiej kup parowy. Ja gdzie jechałam to musiałam mieć dostęp do mikrofalówki i myślałam że mnie szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
izapema Re: sterylizatory 31.03.04, 20:00 Moj synek ma 8 miesiecy i od dawna uzaywam sterylizatora aventu-parowy, jest bardzo dobry, butelki caly czas wygladaja jak nowe i jest naprawde wielka wygoda, nie ma zadnego osadu i zawsze mozesz go ze soba zabrac w podroz, a z mikrofala jest ograniczenie. Pozdrawiam Iza i Mati Odpowiedz Link Zgłoś