Dodaj do ulubionych

NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsze?

26.12.05, 19:36
Chciałabym abyście wyraziły swoje opinie na temat tych trzech mieszanek. Jak
Wasze pociechy reagują na te mleka ? Interesuje mnie min. czy mają kolki,
uczulenie i przyrost wagi. Do tej pory podawałam swojemu miesięcznemu synkowi
Nan 1 i dość dobrze go tolerował, tzn. nie miał uczulenia i świetnie
przybierał na wadze, ale miał kolki. Zmieniłam mleko za namową pediatry na
Enfamil i totalna porażka. Mały ma kolki dosłownie cały dzień. Pręży się,
płacze wręcz sinieje. Nie pomagają żadner środki na gazy :( A jak sprawdzają
się w/w mleczka u Waszych maleństw??? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamaola2 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 00:06
      witam! mój 2,5 miesięczny synek nie trawi wręcz bebiko, nawet omneo, po
      spożyciu tego mleczka do ok. 1 godziny pojawia się ból brzuszka, podałam mu to
      mleczko 2 razy i więcej tego nie zrobię, kupki też zrobiły się zielone, teraz
      jest na bebilonie pepti i jest ok, kolki są znacznie mniej uciążliwe (obywa się
      bez żadnych specyfikow wystarczy masaż brzuszka) jednak maly robi kupkę co 2
      dni, raz sam a raz muszę mu pomóc termometrem, nan1 nie próbowałam
      • madi1977 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 09:23
        A my używamy Bebilonu, w tej chwili 2 i nie ma żadnych problemów z brzuszkiem i
        kupką. Cena też przystępna.
      • lucja78 jak termometrem? 13.01.06, 11:35
        jak to robisz? , bo napisalas...:" a raz muszę mu pomóc termometrem"
        dzieki za odp.

• alex_cz Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 10:15
      Nan1 dokarmiałam w drugim miesiącu - męczyły go gazy, duże problemy ze
      zrobieniem kupki itp; Zamienilismy na bebilon i jest na nim do dzisiaj - w
      naszym przypadku była to zmiana na lepsze.
      • lucja78 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 13.01.06, 11:38
        Bylismy na Nan1 bylo Ok, przeszlam na Bebiko2, 2R, Rg i zaczely sie zaparcia,
        sama nie wiem co teraz, czy przejsc na bebilon?
    • przeciwcialo Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 13:53
      Bebilon. Przerobilismy Nan HA. Bebiko Omneo. Stanęło na Bebilonie. Najlepiej
      sie sprawdził.
    • maretina Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 17:03
      najpierw byl nan1, ale zaczely sie kolki. nie wiemczy od mleka czy to kolka
      zwiazana z wiekiem, fizjologiczna. nanha nie pomogl. bebilon pepti okaal sie
      wybawieniem. teraz od dwoch tygodni dajemy kajtkowi bebilon1 z prebiotykami.
      wcina az mu sie uszy trzesa.
      • emwu55 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 18:28
        my od początku używaliśmy Bebilonu pepti i było bez kolek - troszkę czasami
        bolał brzuszek ale pomagał masażyk a od 5 go miesiąca pzeszliśmy na zwykły
        Bebilon 2. Na pepti wyprożniał się raz na 2 dni piękne plastelinowe zielone
        kupy a na Bebilonie 2 co dzień piękne żółte kupy. i brzuszek nie boli
    • ursa13 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 19:04
      Najlepszy Bebilon (1 i 2). Po Bebiko Omneo 1 zielone kupy i bóle brzuszka(!).
      Bebiko 1 dla niekórych małych niemowląt (1-2 miesiące) może być za słodkie,
      tzn. zbyt "ciężkostrawne". Po Enfamilu zielone kupy, no i Małej nie smakował.
      -------------------------------------
      Beata & Ula (8 IX 2005). Pozdrawiamy!
      www.babybrabbel.nl/dynban/babybanner/1126178100/4/2/1/255/165/165/0/148/206/urszulka.png
      • fiona_sz Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 27.12.05, 20:57
        Nan 1 dajemy od 6 tygodni - mała toleruje go bardzo dobrze, więc nie zmieniamy
        na żadne inne.
        • ankapw24 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 28.12.05, 14:00
          Mój synek za niedługo kończy 3 miesiące, od dwóch tygodni dokarmiam go butelką,
          bebiko-toleruje, przeszły mu kolki, a kupkę robi raz na dzień, a czasem co dwa
          dni, kupki często są zielone, ale mleczko mu smakuje, nie ma uczulenia i nie
          boli go brzuszek.
      • maretina nie pojmuje 28.12.05, 15:16
        dlaczego tak bardzo interesuje was kolor kup. piszecie na takim a takim mleku
        mial kupy zielone a teraz na takim a takim mleku ma zolte..
        dla lekarze nie wazne czy kupa jest zielona czy zolta, czy tez zmiksoana z tych
        dwoch kolorow. liczy sie samopoczucie dziecka, jego dobrostan ( waga, rozwoj
        itd). kupa moze byc niepokojaca sama w sobie jesli zawiera sluz lub jest
        smolista, z krwia. inaczej nie ma sensu przywiazywac sie do kolorow, ktore
        czesto sa odbiciem jakiegos mikroelementu w danym mleku.
    • casual Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 28.12.05, 21:42
      Zaczelismy od Bebiko ale sie nie sprawdzil - Bebilon za to sprawdzil sie
      znakomicie!
    • magda270519761 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 29.12.05, 15:36
      A u nas sprawdziło się bebiko
      • iwa54 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 12.01.06, 19:06
        swoją pierwszą corkę wychowałam na BEBIKO I synkowi, ma miesiąc też zaczełam
        podawać jestem zadowolona..........tanie dobrei sprawdzone
        • agnieszkaj10 Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 13.01.06, 10:59
          Mój pediatra (autorytet u nas w mieście i w dośc dużej okolicy) powiedział, że
          Nan i Bebiko to trucizna, o wiele lepszy jest Bebilon lub Enfamil.
    • mama_pysiaczkow Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 13.01.06, 11:38
      Moja córeczka potwornie cierpiała po Bebiko - podobno Bebilon jest lzejszym
      mlekiem firmy Nutricia - ja nie próbowałam - zmieniłam na Nan i problemy się
      skończyły. Nan jest najchudszym mlekiem na rynku.
    • kamaan Re: NAN 1 Bebiko a Bebilon - test, które najlepsz 14.01.06, 08:39
      CZESC JA UŻYWAM MLEKA BEBIKO MOJE DZIECKO PO TYM MLEKU NIE MA KOLEK REAGUJE
      BARDZO DOBRZE NA TO MLEKO PRZYROST WAGI MA ZNAKOMITY JA PRÓBOWAŁAM ZMIENIC
      MLEKO NA NAN 1 ALE TO MLEKO MOJEMU MALEŃSTWU NIE SMAKUJE WIEC NADAL PODAJE MU
      BEBIKO BEBILONU NIE PRÓBOWAŁAM MU DAWAC JA DOSTAŁAM MLEKO TEZ OD PEDIATRY
      NUTRAMIGEM ALE PO TYM MLEKU MOJE DZIECKO DOSTAŁO JAKIEJS WYSYPKI I ODSTAWIŁAM
      TO MLEKO SPRÓBÓJ PODAC SWOJEMU MALEŃSTWU BEBIKO ONO JEST SŁODKIE I DZIECI
      DOBRZE JE PRZYSWAJAJĄ .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka