anulkas86 14.02.07, 10:03 Chciałam zapytać jakie jedzenie ma rozwalniające działanie na stolec. Moje dziecko ma duże proplemy ze zrobieniem kupy i strasznie się przy tym męczy. Nie wiem jak mu pomóc. Jakiego jedzenie unikać a jakie jest wskazane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata.z2 Re: Zatwardzenia 14.02.07, 17:40 Nie piszesz ile Twoje dziecko ma miesięcy,ale zorientuj się czy dostałaś w wyprawce ze szpitala PORADNIK ŻYWIENIOWY z HIPP. Tam napisane jest jakie potrawy działają rozluzniająco,normalizująco lub zestalająco.Podawaj też LAKCID tylko jak dodasz wody to odczekaj minimum 15 min.Jak nie masz tego poradnika to postaram się w wolnej chwili napisac Ci jakie pokarmy jak działają. Odpowiedz Link Zgłoś
agag76 Re: Zatwardzenia 14.02.07, 17:44 Witam moj 22 tyg synek ma podobne problemy i nawet po jabluszki Hippa ktore ma dzialac rozluzniajaco efektem byly dwa bobki, ale dzis dalam mu suszone sliwki Gerbera, efekt po 2 godzinach, bez placzu i stekania dlatego polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Zatwardzenia 14.02.07, 22:25 Oj, przepraszam- zapomniałam podać wieku dziecka- mały ma 9 miesięcy. A ten poradnik Hippa mam, tylko interesują mnie też inne dania- np. co z grysikiem, serkami, wędlinami, chlebem,kaszkami ryżowymi, płatkami i innymi tego typu potrawami (takie mam zalecenia od lekarza dotyczące żywienia). Bo już nie wiem co mu dawać. Spróbuje te śliwki, ale przecież tylko śliwek jeśćnie będzie:-( Za pomoc dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
renata.z2 Re: Zatwardzenia 15.02.07, 09:45 Niestety ja mam dziecko 7 miesięczne i nie bardzo orientuję się jak to jest z tymi potrawami co piszesz ale te śliwki możesz podać, tarte jabłko,i spróbuj też ten lakcid a tak podawaj wszystko i nie zapomnij o dopajaniu Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Zatwardzenia 15.02.07, 22:14 Witam, "rozluźniające " potrawy : surowe jabłko sliwki suszone ( moga być te ze słoiczka Gerbera) kleik z nasion lnu Ponadto korzystnie mogą zadziałac : obfite pojenie,probiotyki ( Trilac,lakcid etc) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś