Dodaj do ulubionych

Halooo jest tu kto????

21.09.11, 15:03
Hej czemu nie piszecie?? od kilku dni nic pustka normalnie?? Czy tak się zaczytały wszystkie mole,że nie zaglądają na forumsmile To może napiszcie chociaż co czytacie takiego ciekawego i wciagającego??
Ja teraz kończę kryminał "Za blisko domu" Linwood Barclay-suuper wciagający, fajna fabuła i do końca nie wiadomo kto zabił. Czytałam już pierwszą książkę tego autora "Bez śladu" i też rewelka.
Zaczęłam też norweską serię Mons Kalenthof "Ofiara w środku zimy" tez świetna pod każdym względem. Już nie mogę sie doczekać kiedy dorwę się do drugiej częścismile
A czasu niestety ciągle ubywasad z dzieciakami trzeba lekcje odrabiać i angielski szlifowaćsad(

Pozdrówka dla wszystkich molikówsmile
Obserwuj wątek
    • jk3377 Re: Halooo jest tu kto???? 21.09.11, 19:23
      ja jestem, ale... poczatek roku, wiec mnostwo pracy, poza tym przeziebiona jestem i prawie ostatnio nic nie czytam z 1 i 2 powodusad
      obym jak najszybciej wrocila do normalnosci.
      • ls48 Re: Halooo jest tu kto???? 21.09.11, 21:40
        Też sie dziwie, że taka "posucha" na forum. Ja teraz czytam "Stacje lodową "-Matthew Reilly.
        • nchyb Re: Halooo jest tu kto???? 02.10.11, 09:53
          i jak wrażenie? Bo w bibliotece u mnie nie ma, a w księgarni to już ze 3-4 razy oglądałam i odkładałam na półkę...
    • zona_mi Echo... echo... echo... 22.09.11, 09:44
      Skończyłam właśnie jedną książkę (pisać wink), a zaczęłam siódmy tom Kronik Wardstone - PRZEPADAM za nimi!
      W kolejce czeka Cienka różowa kreska - z opisu mnie zachęciła, więc wypożyczyłam, znak to ktoś może?
      • ona_007 Re: Echo... echo... echo... 22.09.11, 13:20
        jest jest tylko czyta wink

Teraz robię odpoczynek przed Nawałnica mieczy i właśnie przeczytałam Kaznodzieję ,biorę sie za Brylantowy miecz drewniany miecz Pierumowa ( podobno swietne )

Ach i jeszcze była Fryczkowska z Kobietą bez twarzy- bardzo bardzo intrygujące i zaskakująco dobre - powiem tak jeszcze to nie jest książka na poziomie skandynwskim ale niedużo autorce brakuje by stać sie polskim odpowiednkiem tej jak jej no skleroza ... Lackberg

w międzyczasie katuję oraz enty Pięciopsiaczki ....
        • panipoirot Re: Echo... echo... echo... 22.09.11, 13:35
          skonczylam Hakana Nessera, bez ochow i achow. Ale faktycznie, czytam sporo, ale nie ma kiedy czegos napisac o ksiazce i zagladnac na forum. A jeszcze jak widze, ze prawie nikt sie nie odzywa, tematy same stare... to natchnienie tez opuszcza, zeby cos nowego naoisac smile
        • zona_mi Re: Echo... echo... echo... 23.09.11, 17:13
          > Ach i jeszcze była Fryczkowska z Kobietą bez twarzy-

Przepadam za twórczością Fryczkowskiej, a ja sam - jakkolwiek to zabrzmi - kocham! smile
          • zona_mi Re: Echo... echo... echo... 25.09.11, 22:25
            > a ja sam - jakkolwiek to zabrzmi

Ją samą - miało być.
      • ona_007 zona_mi 22.09.11, 14:29
        Z ciekawości spytam - co pisałas ?
        Uchylisz rąbek tajemnicy ?
        • inez21 Re: zona_mi 22.09.11, 21:34
          Ooo fajnie jednak jest jakis odzewsmile
          Zona pochwal sie co napisałaś to będziemy po księgarniach szukacsmile
          czasem na forum mozna kogos ciekawego poznać> Kiedyś zagladała tu Antonina Kozłowska autorka np. Czerwonego roweru czy Kukułki dzięki forum trafiłam na jej książki i nie żałujęsmile

Ale teraz książki mnie przygniatają ciągle dostaje coś nowego do czytania, stosik przy łóżku niedługo będzie do sufitu tylko czasu ubywa na czytaniesad
        • zona_mi Re: zona_mi 23.09.11, 17:20
          Napisałam powieść do serii dla dla młodzieży, ale myślę, że i dorosły może się zainteresować. Poprzednia podobała się bardziej matkom niż córkom wink
          Ukaże się w kwietniu, teraz nawet jeszcze tytułu nie ma.

A książki Kozłowskiej też lubię, Kukułkę najbardziej ze względu na tematykę, bliską mi i zrozumiałą bardziej niż poprzednie, takie mroczniejsze. A wiecie, że ja tam jestem? Pod koniec mnie Tosia do Kukułki "wsadziła" - byłam zaskoczona, bardzo się ucieszyłam smile
          • nchyb Re: zona_mi 02.10.11, 09:55
            Zona, zaciekawiłaś mnie, a pozostałe książi w tej serii to też Ty? i gdzie to znaleźć?
            • zona_mi Re: zona_mi 02.10.11, 14:23
              Jeśli chodzi o ostatnią, świeżo ukończoną, to moja pierwsza, która ma się ukazać w tej serii, ale może dam znać jak będzie już bliżej publikacji - wiesz, dmuchanie na zimne to czasem lepsze niż rozczarowanie w razie czego wink

Poprzednia to Dziki szczaw (Telbit 2008).
            • zona_mi Re: zona_mi 18.11.11, 15:53
              O, taka będzie:

https://fotofotki.pl/pliki_img/22qac5d1uvd9twba5joy.jpg
    • joankawm Re: Halooo jest tu kto???? 25.09.11, 19:54
      Ja na Mole często zaglądam, bo lubię to forum! A dzisiaj własnie skończyłam "Przebudzenie" Zyskowskiej Ignaciak. Bardzo polecam, niby standardowo, kobieta dostała spadek na Mazurach i pewnie będzie budowa pensjonat, ale nic z tych rzeczy. Ksiazka z tajemnicą w tle, bardzo wciągająca!
      • oczarowana_ulegloscia Re: Halooo jest tu kto???? 28.09.11, 20:11
        Jestem i podczytuję forum. Ostatnio mam nawał zajęć, nieco też dokucza zdrowie, a to zabiera sporo czasu ( spaceruję od lekarza do lekarza ).

Ostatnio odczuwam potrzebę czytania czegoś lekkiego i przyjemnego, a przy okazji zbieram doświadczenia innych doświadczonych.
        W tej chwili czytam "Seks na wysokich obcasach", "Być kobietą i nie zwariować" oraz Porozmawiajmy o seksie".

Wczoraj, pomiędzy jednym a drugim badaniem pochłonęłam książkę pt. "Oliwier i jego zeszyt z marzeniami" - polecam !
        • nchyb Re: Halooo jest tu kto???? 02.10.11, 09:58
          Obecna!
          Regularnie zaglądam, nie zawsze piszę.
          Ostatnio na tapecie - Romanse w Paryżu Rybałtowskiej. Muszę przyznać, ze bardzo lubię takie książi, trochę kojarzy mi się z Wychodnym dla Ewy - Berybeusz.
          A Rybałtowska to też moja ukochana Szkoła pod baobabem, będę musiała sięgnąć po wcześniejszę część sagi i późniejsze...

Lada dzień na dwa trzy tygodnie zniknę, ale jak wrócę, znów nadrobię...
    • zuza_m_zuza_m Re: Halooo jest tu kto???? 06.10.11, 22:56
      Ja "męczę" Murakamiego "Na południe od granicy..." i Waltariego "Coś w człowieku". Plus niestety zabierające czas lektury zawodowe uncertain
      • moleslaw Re: Halooo jest tu kto???? 10.10.11, 19:37
        Obecna smile
        • anetapzn Re: Halooo jest tu kto???? 12.10.11, 09:55
          Ja tez wróciłam, kilka ładnych dni mnie nie było, teraz nawał pracy ale zaraz uzupełnię, co zdązyłam przez te dni przeczytaćsmile
          • ls48 Re: Halooo jest tu kto???? 18.11.11, 21:23
            Podczytuję codziennie, a czytam teraz Lisy Jackson -Bez litości.Zaczyna sie cos dziać po 200 stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka