Dodaj do ulubionych

Atlas chmur

03.12.12, 11:38
Czy czytaliście książkę albo oglądaliście film?? Mnie zafascynowały zwiastuny filmu więc postanowiłam koniecznie pójść do kina. Zanim poszłam do kina kupiłam książkę. W sobote obejrzałam film i szczerze mówiąc wyszłam z kina przerażonasmile) Film rewelacyjny ale ciężki momentami brutalny,mówiący o rzeczach ważnych w sposób niełatwy. Zrobił na mnie duże wrażenie ale myślę,ze trzeba go obejrzeć jeszcze kilka razy,żeby tak naprawdę wszystko dotarłosmile Teraz aż się boję zabierać za tą książkę...czy się nie rozczaruję i czy dam radę przeczytać??
A co wy o tym sądzicie??
Obserwuj wątek
    • god-of-a-shrinking-universe Re: Atlas chmur 03.12.12, 15:46
      "Atlas chmur" zabrałam ze sobą na wakacje zeszłego roku. Strasznie ją męczyłam ale wiedziałam, że film będzie z tego fantastyczny. Czy jest? nie wiem, gdyz do kina nie chodzę. Muszę więc poczekać na dvd. Polecam natomiast "Konstelacje" tego samego autora.
      • inez21 Re: Atlas chmur 07.12.12, 13:26
        A dlaczego nie chodzisz do kina?? Ja większość filmów właśnie kinie oglądam,bo tylko tam moge się skupić i oderwać od wszystkiego. W domu szkoda czasusmile Zawsze mnie jakaś książka korci albo coś jeszcze innego. A do kina najczęściej chodzimy z koleżanką rana jak na sali oprócz nas siedzi kilka osób. Suuuper wszystko mogę obejrzeć w spokoju i skupieniusmile
        a za "Konstelacjami "juz się rozglądam.
        • god-of-a-shrinking-universe Re: Atlas chmur 08.12.12, 12:07
          Nie lubię zapachu popcornu i nachosów. Nie lubię ludzi szepczących i siorbiących. Wolę poczekać troszkę i obejrzeć w domu, na kanapie. Raz w miesiący robimy sobie z narzeczonym "filmowy weekend" i nadrabiamy zaległości. A "Atlas chmur" obejrzę na pewno, za jakieś pół roku wink
          • nchyb Re: Atlas chmur 22.01.13, 19:12
            nic nie poradzę, ale dla mnie film na ekranie kinowym to całkiem inna bajka, niż na monitorze, czy w TV, całkiem inny odbiór.

O ile ani popcorn, ani reszta mnie nie denerwują, to nie przepadam za osobami rozmawiającymi w kinie przez komórkę, lub między sobą. Ale i tak wolę takie efekty niż malutki ekranik...

Na filmie byłam, książkę czytam, osobiście jestem za!
            • bizuerat Re: Atlas chmur 31.01.13, 13:38
              Mnie się bardzo podobało, nawet zaskakująco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka