l_y_s_y666 09.11.04, 12:22 Witam od niedzieli nasza policja szaleje z nowym fotoradarem.. widziano ich juz w 4 miejscach strategicznych: ul. Dworcowa, Polna, Torunska, 3-go Maja ... no no podobno w sama niedziele zrobili 80 zjec :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qualin Re: FOTORADAR!!! 09.11.04, 14:12 ten fotoradar jest wypozyczony, maja go juz od dluzszego czasu wiec ameryki nie odkryles. Odpowiedz Link Zgłoś
wladcamuch Re: FOTORADAR!!! 09.11.04, 16:01 qualin napisał: > ten fotoradar jest wypozyczony, maja go juz od dluzszego czasu wiec ameryki nie > odkryles. Ten fotoradar wcale nie jest wypożyczony, tylko jest własnością chełmińskiej Policji, zakupiony został z tego co wiem z budżetu miasta. Takze strzeżcie się kierowcy swoim aut... można słono przypłacic za jazde 80tką wzdłuż ulicy Dworcowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FOTORADAR!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:05 a ja wam mowie ze jest wypozyczony, wiem to z pewnego zrodla ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubira Re: FOTORADAR!!! IP: 81.210.32.* 09.11.04, 18:32 Ten fotoradar to dramat. Czy ktos wyobraza sobie jazde w miescie 50 h? Przeciez w szczycie jest to niemożliwe bo zakorkuje miasto. No ale skoro nasi pilicjanci to naprawde ludzie malo inteligentni i niekontatkowi to bedzie wiele problemow. Gdyby w Warszawie na marszalkowskiej postawili radat to dziennie robiliby po 100 tysiecy zdjec, ale tam nikt nie wpadl na taki pomysl bo miasto utoneloby w korkach. A teraz mozna sie spodziewac sie tego w chelmnie. Ja bede przezorny i bede jezdzil 30 h i zobaczymy kto na tym ucierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanos Re: FOTORADAR!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:37 nubira, trzepiesz bzdury. jadac prawidlowo na pewno nie zablikujesz ruchu w miescie, ale z pewnoscia przyczynisz sie do polepszenia bezpieczenstwa - swojego i innych. a tak na marginesie myslisz bardzo prymitywnie. wiecej oleju, ale nie do samochodu, tylko do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA Re: FOTORADAR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:07 MIESZKAM NA RASZEI I TAM TEZ STOJĄ!!!POTWIERDZAM NA 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubira Re: FOTORADAR!!! IP: 81.210.32.* 10.11.04, 13:29 Ty lanos, to nie moje wina że nigdy nie byles w Warszawie. Jak twierdzisz ze nie mam racji to przedstaw jakies argumenty. A jeździc wolniej wcale nie oznacza bezpieczniej. Podejrzewam ze jak jedziesz do duzego miasta to zastawiasz samochod przed bialą tablica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: FOTORADAR!!! IP: 57.67.141.* 10.11.04, 14:14 Czegoś tu nie rozumiem. Jak nie było fotoradaru to policji z normalnym radarem na ulicach nie było a teraz podobno z fotoradarem szaleją, Generalnie kontrola radarowa jest po to aby kierowcy jeźdzli wolniej, czyli jeśli nie było kontroli to jeździliśmy wolno, a więc po co fotoradar za cięzkie pieniądze, Chyba, że chodzi o kasę bo na zdjęcie łatwiej klienta złapać. A co będzie jak będziemy jeździć 50 i fotoradar nie zarobi tabliczka 40 a może 20 po znakiem z napisem Chełmno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanos Re: FOTORADAR!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:02 nubira nie porownuj chelmna do warszawy. spojrz na te rozniece i na drogi. a skoro wczesniej nie bylo fotoradaru, to z pewnoscia nie swiadczy to o tym, ze kierowcy jezdzili prawidlowo. taki tok myslenia jest smieszny. chelmno na pewno sie nie zablikuje od wolniejszego jezdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nubira Re: FOTORADAR!!! IP: 81.210.32.* 10.11.04, 16:46 Ty chyba czlowieku nie wiesz w ogole o co chodzi. Proponuje Tobie abys porozmawial z policjantami z Warszawy co sądzą o ograniczeniu prędkosci do 50 h. A ponadto tego nie jest w stanie wytrzymac zaden samochod bo silnik sie dusi przy takiej predkosci. Mozna jechac albo 40 albo 60. Ponadto w wielu miejscach w Chelmnie sa ograniczenia do 40 h. Jesli tam zostanie postawiony radar i kierowcy zostana zmuszeni zeby tyle jezdzic to miasto sie zakorkuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanos Re: FOTORADAR!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:51 nubira, ty napewno w wielu sprwach sie nie orientujesz. policja nie ustawia znakow. robia to bezmyslne urzedasy. tak samo zadecydowali chelminscy radni. wola wydac gruza forse na fotoradar, niz poswiecic troche grosza na rozwoj fizyczny dziaciakow. gdyby znaki stawiane byly tam, gdzie trzeba, a kierowcy to rozumieli i przestrzegali, to nie bylyby potrzebne fotoradary. chelmno nie zakorkuje sie od 40-ki. sa tylko krotkie odcinki i nie jest ich duzo. natomiast dzienna 50-ka, to faktyczny niewypal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S600V12 [...] IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internetdsl.pl Re: FOTORADAR!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:05 ty to nawet chlopie samochodem nie jechales nigdy. nie wypowiadaj sie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0kladnie taki Re: FOTORADAR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:39 a ja chce miac taka fitka:D zrobie ksero i porozdaje znajomym:D Odpowiedz Link Zgłoś