8n 17.11.09, 19:39 taki materiał, z którego robi się m. in. pościele. jest taki jakby byl stary i mieciutki od tego ze wyglaskały by go nerwowe dzieci. taki milutki i kochany. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8n Re: jak się nazywa 17.11.09, 19:54 własnie nie możecie mnie pytac, tylko trzeba mi powiedziec. ja nigdy takiej nie mialam. tylko czasami pod taką spalam jak bylam mala i nocowalam u przyjaciolki. i ostatnio znowu na taką wpadlam i mi sie przypomnialo, ze ją uwielbiam i takiej pragnę. Odpowiedz Link
i.nes Re: jak się nazywa 17.11.09, 21:05 Flanelowa pościel na jesień i zimę to coś cudownego! A mnie się marzy piżamka flanelowa. Ale taka rasowa, spodnie + koszula na guziki, w szkocką kratę, a nie jakieś misie-srysie czy inne aniołki-dupołki ;) Odpowiedz Link
i.nes Re: SATYNA 17.11.09, 22:22 satyna jest śliska i seksowna, a nie mięciutka i dla nerwowych dzieci ;P chyba nigdy w satynie nie spałeś ani we flaneli! :D Odpowiedz Link
zoofka Re: SATYNA 17.11.09, 23:07 nie każda satyna jest śliska!! ja mam satynową pościel z Jysk (100% satyny) i jest nieśliska. Jest miziasta Odpowiedz Link
lacido Re: SATYNA 17.11.09, 23:40 pl.wikipedia.org/wiki/Satyna hmm satyna to chyba rodzaj tkaniny wykonanej z włókien wiec może być 100% bawełny bądź poliestru Odpowiedz Link
i.nes Re: SATYNA 17.11.09, 23:48 idąc tym torem - splot atłasowy mogą mieć nawet drelichy ;) Odpowiedz Link
lacido Re: SATYNA 17.11.09, 23:53 nie wiem, drelich to rodzaj tkaniny bawełnianej i właśnie chyba ten splot i obróbka włókna sprawiają ze jest to satyna bądź drelich :) Odpowiedz Link
eilenn_ardenn Re: SATYNA 17.11.09, 23:34 W takim razie chyba spałeś pod satyną bawełnianą a nie jedwabną? Bawełniana nie jest śliska, tylko gładka, i przyjemna w dotyku. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: jak się nazywa 17.11.09, 23:55 Może być flanela, ale może być po prostu bawełna. Ja się w nią teraz owijam. Odpowiedz Link