2szarozielone 06.12.09, 17:58 Wyobraźcie sobie, że ktoś zrobił rockowy cover "Nie mogę cię zapomnieć" :) Chylińska na rockowo - szok! Tekst wcale nie zrobił się od tego mądrzejszy ;) www.youtube.com/watch?v=jAY79nkcAm8&feature=player_embedded Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_krk Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 18:27 Mogę tylko napisać, że jej wersja królowała wczoraj w klubie dla wielbicieli męskich wdzięków, tak pomiędzy jednym umcyk umcyk, a drugim to puszczali. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 18:34 Ja sie kompromitowałam tańcem przy całkiem fajnej elektronicznej muzyce. Chylińska się nie załapała ;) A dla zespołu Gabbeh brawa za pomysł na promocję ;) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 22:44 Ja przy jakimś dramacie, ale czego się nie robi dla przyjaciół ;) Nie wiem co to za zespół, ale takie promowanie się to jest chyba najprostsza forma. Mogli się bardziej wysilić. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 22:52 Nie liczy się to, czy prosto czy trudno - liczy się, czy skutecznie. Rockowych kapel - nawet bardzo dobrych rockowych kapel - jest mnóstwo. Do przebicia się nie wystarcza udane supporty, dobre teledyski i atak na lokalne radio ;) Szczęściu czasem trzeba pomóc ;) Posłuchałam ich sobie trochę, ale nic ciekawego. Trochę przekombinowany, pusty w treści rock progresywny. Raczej mnie nie kupili swoją wersją chylińskiego przeboju ;) A jak dla przyjaciół, to rozumiem ;) Nie lubię ludzi, którzy wiecznie marudzą i robią problemy z wyborem miejsca. Bardziej liczy się dobre towarzystwo, a nie klub przecież. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 23:27 Gdybyś ich nie zalinkowała, to jak dla mnie to i skutecznie by nie było ;) Tak czy siak jako że nie jestem ich potencjalnym odbiorcą, to już ich wymazałam z pamięci. Nie marudziłam, nawet słowem się nie odezwałam, że mi się tam sakramencko nie podoba, ale na szczęście oni sami doszli do wniosku, że miejsce jest ujowe i już tam więcej nie pójdziemy :D Odpowiedz Link
hsirk słowo wytrych 07.12.09, 00:00 rock progresywny znaczy... tak sie chyba w latach 80 mowilo o takim bez sensu pierdoleniu gorzkich zali na lekko przesterowanej gitarze elektrycznej. z duza iloscia skislej zolci z watroby. jak widze to pojecie sie nic nie zmienilo :D Odpowiedz Link
2szarozielone Re: słowo wytrych 07.12.09, 00:10 Nie wiem, czy słowo wytrych - to chyba dość spójną definicję ma i jest na pierwszy rzut ucha słyszalne ;) Niektóre zespoły grające taką muzykę cenię, chociaż większość mnie denerwuje patosem i przerostem formy nad treścią. Ale w Polsce np. Riverside mnie zachwycił zupełnie ostatnią płytą. Co nie zmienia faktu, że Gebbeh mnie nie zachwyca :D Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 22:56 Z tekstami tak już jest. Jak ze mną: dostałam mądrą i odpowiedzialną pracę, ale też wcale nie jestem od tego mądrzejsza i bardziej odpowiedzialna :) Zmiana formy nie zmienia treści :D Odpowiedz Link
hsirk Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 23:28 o zesz kurwa... chylinska ma maniere jak spiewa przez co raczej nie lubie jej wokalu, pominawszy ze ten kawalek to juz denko denka. ale ten koles z tego zespolu ma dwie maniery: wlasna i maniere nasladowania maniery chylinskiej. błeeeeee... Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 23:32 Heh, fakt :) Chociaż manierę Chylińskiej akurat lubię. Tylko tego kawałka nie znoszę. Odpowiedz Link
hsirk Re: Chylińska na ROCKOWO 06.12.09, 23:39 ja ja znosze. choc nie przepadam. ale jak nosowska z chylinska zaspiewaly angelene i wszyscy sie zapowietrzali jak to agnieszka potrafi ojejejej, co ona wyprawia z glosem blablablabla... ja sobie myslalem ze ze chyba albo innego kawalka sluchalismy albo ja zyje w zupelnie innej estetyce niz oni. te jej wodotryski to psi chuj przy monotonnym wywazonym ale genialnym wokalu kaski. buty by jej mogla wyczyscic. Odpowiedz Link
elderlane Re: Chylińska na ROCKOWO 07.12.09, 18:17 o to to.się kłóciłam z resztą,że w angelee wcale nie chylińska a nosowska wymiata:) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Chylińska na ROCKOWO 08.12.09, 12:16 Szara, kliknęłam na linka w wątku Wilowki i tam obok były te covery. Nr 6 skojarzył mi się z tematem Twojego wątku, a nr 4 mnie osłabił ;) www.widelec.pl/widelec/1,99763,7338497,6_najlepszych_amatorskich_coverow.html Odpowiedz Link