30.01.11, 23:39
2 bardzo głebokie przemyslenia moje na temat osobowosci tv

1 Cejrowski Wojciech, jak gadał o polityce i stukał kuflem w stół to mnie irytował,
na piwo jakos niespecjalnie bym miał ochote z nim sie wybrac, smierdzi taką
beserwiserską ortodoksją ale programy podróżnicze to miodzio i tu wychodzi jego
znajomosc tematu, swoboda narracji, dużego kalibru osobowosc, trzyma przy ekranie
i nie daje odejsc

2 Raczek Tomasz, drugi biegun jak dla mnie, popularny, niby ekspert od kina, co i rusz w jakiejs tv no ale jak dla mnie kompletnie bezbarwny i nieinteresujący

jakies uwagi?
a moze macie swoje personalne typy z obu kategorii
Obserwuj wątek
    • 2szarozielone Re: wątek tv 30.01.11, 23:50
      nie lubię Cejrowskiego, nie trawię, nie znoszę - i to w każdej roli.

Ale ja w sumie od ponad 3 lat nie oglądam tv ;)

Ostatnio mama mi powiedziała, że powinnam mieć telewizor, żeby - uwaga - zobaczyć wreszcie jak wygląda prawdziwe życie ;)
      • forumowicz_pospolity Re: wątek tv 31.01.11, 21:50
        2szarozielone napisała:

> nie lubię Cejrowskiego, nie trawię, nie znoszę - i to w każdej roli.
        >
        > Ale ja w sumie od ponad 3 lat nie oglądam tv ;)
        >
        > Ostatnio mama mi powiedziała, że powinnam mieć telewizor, żeby - uwaga - zobacz
        > yć wreszcie jak wygląda prawdziwe życie ;)

w necie mozna olukac jakby co
        tu
    • berta-live Re: wątek tv 31.01.11, 00:04
      Ja bym tam polemizowała czy Cejrowski zna dogłębnie temat na który się wypowiada. Ale gadkę ma perfekcyjną. Jako nauczyciel albo wykładowca zrobiłby karierę.
      • forumowicz_pospolity Re: wątek tv 31.01.11, 21:51
        berta-live napisała:

> Ja bym tam polemizowała czy Cejrowski zna dogłębnie temat na który się wypowiad
        > a.

zamieniam sie w słuch

Ale gadkę ma perfekcyjną. Jako nauczyciel albo wykładowca zrobiłby karierę.
    • qw994 Re: wątek tv 31.01.11, 06:30
      Ja Cejrowskiego tak nie znoszę, że nie jestem w stanie patrzeć na jego pysk, w jakiejkolwiek roli.
      A Raczka od wieków nie oglądałam w TV.
      • doral2 Re: wątek tv 31.01.11, 07:41
        w tivi oglądam wiadomości i pogodę, dzięki czemu nie miewam problemów gastrycznych i dobrze sypiam :)
    • sru_karka Re: wątek tv 31.01.11, 10:19
      Zgadzam się w całej rozciągłości.
      Cejrowski - za czasów choćby WC kwadrans, osoba nie do zniesienia. Obecnie programami podróżniczymi jak i w wydanymi książkami np. Rio Anaconda, zdobył moje serce, ale znowu tylko na płaszczyźnie podróżnika. Jako człowiek, ze swoimi poglądami budzi we mnie gniew a może i żal.
      Raczek - nie wiem, coś mi w nim nie gra i już. I absolutnie nie od czasu, gdy przyznał się do orientacji seksualnej. Już dużo wcześniej jakoś mi nie pasował. Ma wiedzę - ok, ale osobowościowo jakoś mnie nie przekonuje.

Kto tam jeszcze... Kuźniara nie mogę zdzierżyć, chociaż ma wszytsko. Wygląd (pojęcie względne), wiedzę i tzw. gadane. Ale nie mogę na niego patrzeć i go słuchać bo mnie obrzydza. Jakiś taki śliski ;)
      • forumowicz_pospolity Re: wątek tv 31.01.11, 21:52
        sru_karka napisała:

>
        >
        > Kto tam jeszcze... Kuźniara nie mogę zdzierżyć, chociaż ma wszytsko. Wygląd (po
        > jęcie względne), wiedzę i tzw. gadane. Ale nie mogę na niego patrzeć i go słuch
        > ać bo mnie obrzydza. Jakiś taki śliski ;)

nie lukam tv z rańca wiec z Kuzniarem mi nie po drodze, chyba ze teraz inaczej nadaje
        ale ogólnie go lubiłem, przede wszystkim za zero spinki na wizji, to trzeba mieć
        • gupia_rzona Re: wątek tv 14.03.11, 21:42
          no właśnie za to zero spinki lubię Kuźniara. Lubię włączyć rano tefuena24 niańcząc dziecko i szykując się do robo, bo mam wrażenie, że tam siedzi jakiś mój znajomy :) nie PAN DZIENNIKARZ. Ale mam mu za złe, że wplątał się w jakiś beznadziejnie komerchowy program o śpiewania :/
    • puszysta_gimnazjalistka Re: wątek tv 31.01.11, 10:26
      Szkoda, że nie mam Cejrowskiego w FNR4, mógłbym mu codziennie bęcki spuszczać.
      A tak do bicia pozostaje mi tylko Tyson i K2 :)
    • izabellaz1 Re: wątek tv 31.01.11, 10:39
      Ja tam bardziej nie lubię Pospieszalskiego od Cejrowskiego :)
      • forumowicz_pospolity Re: wątek tv 31.01.11, 21:55
        izabellaz1 napisała:

> Ja tam bardziej nie lubię Pospieszalskiego od Cejrowskiego :)
        >

one jeszcze prowadzi ten talk show?
        mało ogladałem, wydawał mi sie dyskutantem z niezłym refleksem ale
        chyba rzezbił pod z góry ustaloną teze
        • puszysta_gimnazjalistka Re: wątek tv 01.02.11, 10:48
          Generalnie rzecz biorąc Pospieszalski specjalnie się rzeczywistością nie przejmuje, jego tezy i przekonania mają w jego hierarchii wyższą pozycję od otaczającego go realnego świata.
    • redundant wrzutka radiowa 03.02.11, 01:37
      Nie, nie będzie słowa o WC. :P

Zapodaje się do wiadomości autora, że w radiu zaczęli rozpracowywać symfonie Mahlera. W niedziele o 22 się to dzieje, na razie mówili o pierwszej.
      I z sensem się do tego zabrali, warto posłuchać. :)
      • forumowicz_pospolity Re: wrzutka radiowa 03.02.11, 11:45
        redundant napisał:

> Nie, nie będzie słowa o WC. :P
        >
        > Zapodaje się do wiadomości autora, że w radiu zaczęli rozpracowywać symfonie Ma
        > hlera. W niedziele o 22 się to dzieje, na razie mówili o pierwszej.
        > I z sensem się do tego zabrali, warto posłuchać. :)
        >

shit, Tytan na początku, szkoda ze ominałem, nie zrzuciłes przypadkiem do pliku?
        jakimi wykonaniami ilustrowali?

i nie widze tego w ramówce przez kolejne 2 tyg, moze to co miesiac?
        • redundant fstyt, panie :> 07.02.11, 02:02
          Wszystkiego bym się tu spodziewał, ale nie tego, że akurat ty nie radzisz sobie z wyszukiwarką. :P
          www.polskieradio.pl/8/192/Artykul/304861,Moje-czasy-jeszcze-nadejda
          • forumowicz_pospolity Re: fstyt, panie :> 07.02.11, 11:30
            redundant napisał:

> Wszystkiego bym się tu spodziewał, ale nie tego, że akurat ty nie radzisz sobie
            > z wyszukiwarką. :P
            > www.polskieradio.pl/8/192/Artykul/304861,Moje-czasy-jeszcze-nadejda
            >

dzięki linka
            i za wysokie mniemanie :]
    • granjapit Re: wątek tv 14.03.11, 17:46
      Witamy,
      naturalnie programy podroznicze sa fascynujace, choc niestety malo z nich moglismy obejrzec, i te fscynacje przede wszystkim Ameryka Poludniowa zupelnie podzielany. Nawet do tego stopnia, ze juz od 2003 roku mieszkamy tutaj na stale :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka